forum.gif
Filmu skanēšanas parametri Fotki/Elkor kantoros
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Filmu skanēšanas parametri Fotki/Elkor kantoros
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 24.02.12 15:33
 citēt
Esmu pamēģinājis filmu skanēšanu Fotki//Elkor/BFS. Diemžēl ar savu izšķirtspēju 1000x1500 BFS iet atpūsties. Bēda ir tāda, ka visās vietās (arī BFS) ieskanētās negatīvu bildes ir DRAUSMĪGI sašarpotas.

Atradu, ka kādā vecā f-bloga postā bija runāts par to kā SAGLĀBT filmu skanēšanu fotki/elkor tipa kantoros "...vajag pieprasīt par pāris robiem nomest uz leju kontrastu un asināšanu, tad vismaz tā bilde nebūs pārāk sačakarēta..."

Vienu lietu (sharpening -4) izmēģinājām un tā strādā. Par kontrasta samazināšanu uz „mīnusiem” vēl neizdevās vienoties. Jāpiebilst, ka viņu skanerim Noritsu S1-II Film Scanner (EXIF uzrāda NORITSU KOKI QSS-32_33) visi parametri defaultā stāvot pa 0-ēm.

Varbūt kāds zinātu stāstīt kādus precīzākus parametru nosaukumus un to vērtības ko iestādīt skanerim sakarīgākas bildes iegūšanai?
Publicēts: 24.02.12 16:17 labots
 citēt
par ko TU te runaa???

man nekad nekas bfsaa nav sashaarpots. un sakontrastainots. varbuut vinji peec feisiem to dara... nezinu - Tavaa profilenee feisu neredz...
Publicēts: 24.02.12 19:13
 citēt
Šī iemesla dēļ, (nekur neviens parasti neieskanē kā vēlos) skanēju savas filmas pats, un nav nekādu problēmu, atkrīt gaidīšana un nav nekur jāiet ar pretenzijām, kā aŗi letāk sanāk :)
Publicēts: 24.02.12 19:21
 citēt
Ja pavisam dzīve paliek sūdīga, tad der atcerēties - no manis var aizņemties Nikon Coolscan 8000. Pasākuma cena: 50 LVL/mēn.
Publicēts: 24.02.12 19:25 labots
 citēt
attiistiit pasham, skaneet pasham. shamaa lieta ljoti delekaata.
labaak visu pasham :super_man:
Publicēts: 24.02.12 20:58
 citēt
LKZ:attiistiit pasham, skaneet pasham. shamaa lieta ljoti delekaata.
labaak visu pasham :super_man:

Mjā, bet cik tas viss aizņem daudz laika.....
Publicēts: 25.02.12 00:00 labots
 citēt
nekas taads ar ko neraveetu tikt galaa :bad_smile:
laiks ir laiks, bet process, kuru Tu kontrolee no a-z ir taa laika veerts.
man uz 35mm melnbaltu aiznjem 30min tiistiishana 3-4h zhaaveet,
(tajaa laikaa var dariit viskautkocitu) + 2h skaneeshana.
kaa rezultaataa sanjemu filminju attiistiitu atbilstoshi manaam iecereem,
+ ieskaneetu vajadziigajaa kvalitaatee, + vai - sharpenings, kontrasts,
utml (kaa kungs veelaas) :big_smile:
un atkriit visaadu ieriichu operaatoru bakstiishanas un nemitiigas vainoshanas
un ja kas saiet deelii tad vaino pats sevi un forumaa nezheelojies, ka kaads
uz konveijera Tev ir sajaajis visu rezultaatu. ..kad esi samaksaajis par pakalpojumu
kura rezultaats Tevi neapmierina :bad_smile:
Publicēts: 25.02.12 11:04
 citēt
ne tikai sašarpotas, bet arī sakompresēts tas jpg nejēgā - no krāsu negatīva nāk tāds infas apjoms, ka maz neliekās - a no automāta, pie vienādiem punktiem un bitiem var ne tikai 3, bet aš 10x vieglāku bildi dabūt. Agrāk devu šauro skenēt, lai saprastu kurus kadrus mājas pa nopietno pārskenēt - tagad uzlipinaju 105mm macro stiklam adapteri pārbildešanai un kantorī tik tīstu C-41, E-6 - pārējo majās.
Publicēts: 25.02.12 13:37 labots
 citēt
Iespējams, ka sākumā izklausījās mazliet lecīgi, bet mana vēlme bija iegūt daudz maz LIETOJAMU (citiem demonstrējamu) ieskanēto bildi. Jāatzīst, ka fotki.lv personāls bija pat ļoti pretimnākošs un pieminētās korekcijas izpildīja ar laipnu seju (balsi klausulē). Pieļauju, ka aizejot ciemos pie meitenēm ar šoko/šampi tupmākās korekcijas nāks vispār bez bēdām. Nekādu augsto mākslu no šī auto-varianta (tikai 2Ls) iegūt neceru, jo kā jau Māris teica, bez šarpošanas ir izpildīta arī NEŽĒLĪGA JPG kompresija. Tāpēc arī sākotnējais jautājums bija KURI ir tie PARAMETRI kurus palūgt meitenei sagrozīt atšķirīgi no defaultajiem.

Šedevra kadrus, kas diez vai būs vairāk par 1 uz kādām pāris filmām, jau tad varēs skanēt normāli un par to lietu kārtīgāk (laiks/$) iespringt.

P.S. Ak jā, runa iet par krāsu negatīvu C-41 procesa 35mm filmām. Līdz slaidiem E-6 vēl nejūtos izaudzis.

P.P.S. Ar M/B filmu tīstīšanu neesmu nodarbojies pēdējos ~20 gadus un pagaidām īsti neredzu argumentus lai to atsāktu.
Publicēts: 25.02.12 13:52 labots
 citēt
hmm.. varbuut kaads buus grudraaks un maacees teikt..
.. pats skaneeju tikai uz TIFF (maksimaalo dpi un 16bit,
ja runaajam par melnbalto) jo JPEG kompresija nekam neder,
peec tam dpi samazinu uz pusi un taalaakja vajag apstraadaaju
TIFF (shrpenings un viss paareejais) un tikai rezultaatu
kompreseeju uz 8bit un tad JPEG. vai tad tajaa servisaa nevar
sarunaat par to pashu shampi, lai nekompresee uz JPEG bet iedod TIFF?
arii kraasainos liidziigi skaneeju (max dpi un uz TIFF)
Publicēts: 25.02.12 14:02
 citēt
LKZ:hmm.. varbuut kaads buus grudraaks un maacees teikt..
.. pats skaneeju tikai uz TIFF (maksimaalo dpi un 16bit,
ja runaajam par melnbalto) jo JPEG kompresija nekam neder,
peec tam dpi samazinu uz pusi un taalaakja vajag apstraadaaju
TIFF (shrpenings un viss paareejais) un tikai rezultaatu
kompreseeju uz 8bit un tad JPEG. vai tad tajaa servisaa nevar
sarunaat par to pashu shampi, lai nekompresee uz JPEG bet iedod TIFF?
arii kraasainos liidziigi skaneeju (max dpi un uz TIFF)

Cilvēk, mīļais, nu protams, ka var. Tik Dievs savā varenībā NEVAR radīt akmeni, ko pats nevar pacelt... UN tajā "servisā" nevar darīt lietas, no kurām sajēgas naffff...:face-grin:
Publicēts: 25.02.12 14:39
 citēt
Viss ir ļoti vienkārši :big_smile: aiznesot skenēt filmiņu, tiem dīkdieņiem vajaga uzdot jautājumu "Vai viņi zin kas ir pikrīnskābe vai hidrazīna hidrāts" :big_smile::big_smile::big_smile:
Man JVK nekad neko sliktu ar bildēm nav sadarījuši :grimace:
Publicēts: 25.02.12 14:53
 citēt
Recepšu nav un nebūs,jo minilabu iekārtas ir dazādas,vienādām firmwāres ir dažādas,"Pa nullēm" ir regulējama lieta un līdz ar to dažāda,"Robs" ir regulējams,lidz ar to radikāli atšķirīgs jēdziens.Un visbeidzot,klients protams var visādas prasības uzstādīt,bet iekārtas operatoram jābūt ar sajēgu par visiem tiem parametriem un to ietekmi uz attēlu(kas ir retums),un klientam ir jābūt gatavam apmaksāt visas savas izvirtības(kas ir vēl lielāks retums).
Publicēts: 25.02.12 18:13
 citēt
Viens ir skaidrs - pietiek pi&t kapeiku un jāiet attīstīt/skanēt pa "mazliet dārgāk" uz JVK/BFS. (:
Publicēts: 25.02.12 18:41
 citēt
neteiktu, ka jvk skenētu ļoti labāk par fotki.lv.
tiesa, fotkās skenēju pirms gadiem 5iem, mani zināja...
Publicēts: 26.02.12 17:53
 citēt
Es jau neko, tik tā iedomājos....kāda ir motivacija bildēt uz filmas, tīstīt, digitalizēt-skanēt, spiest jpg, mazināt uz 72 dpi publicējot blogā vai citā saitā un pēc tam virtuāli dračīt uz "filmiņas neatkārtojamo zīmējumu"...?
Publicēts: 26.02.12 18:11
 citēt
Tas ir īstermiņā lētākais veids kā tikt pie pilna kadra plastikas, plaša DD un lielas (dārgas) motivācijas mācīties un saprast procesu. Nu, vismaz kas attiecas uz 35mm filmu.
Vēl ir nianses :) Piemēram, super ilgās ekspozīcijas...
Publicēts: 26.02.12 18:25 labots
 citēt
imgfoto:Es jau neko, tik tā iedomājos....kāda ir motivacija bildēt uz filmas, tīstīt, digitalizēt-skanēt, spiest jpg, mazināt uz 72 dpi publicējot blogā vai citā saitā un pēc tam virtuāli dračīt uz "filmiņas neatkārtojamo zīmējumu"...?

vaimandieninj cik aprobezhota domaashana. :beaten: :grimace::amazing::bad_smile:
Publicēts: 26.02.12 20:03
 citēt
LKZ:
imgfoto:Es jau neko, tik tā iedomājos....kāda ir motivacija bildēt uz filmas, tīstīt, digitalizēt-skanēt, spiest jpg, mazināt uz 72 dpi publicējot blogā vai citā saitā un pēc tam virtuāli dračīt uz "filmiņas neatkārtojamo zīmējumu"...?

vaimandieninj cik aprobezhota domaashana. :beaten: :grimace::amazing::bad_smile:

+++

Kāda jēga pirkt pilnā kadra vai jaunākās digitālās fotokameras par bargu naudu ar ļoti daudz megapikseļiem un baigajiem stobriem, pēc tam piebāzt pilnus cietos diskus ar tūkstošiem saknipsētu bilžu, kuras pēc tam kompresēt mazītiņos 72dpi jpg un publicēt blogā vai citā saitā un pēc tam virtuāli dračīt uz... (kas nu kuram tuvāks :D)

Viss atkarīgs no kuras puses skatās ;)
Publicēts: 27.02.12 02:06
 citēt
nesix:Viens ir skaidrs - pietiek pi&t kapeiku un jāiet attīstīt/skanēt pa "mazliet dārgāk" uz JVK/BFS. (:

BFS jau nu neko diži labāk tev tāpat nesaskanēs ar to savu Noritsu. Un uz viņu Nikon'a būs dārgs prieks skanēt un nez vai kāds tur māk ar viņu operēt.
Publicēts: 27.02.12 08:31 labots
 citēt
backspin:
LKZ:

+++

Kāda jēga pirkt pilnā kadra vai jaunākās digitālās fotokameras par bargu naudu ar ļoti daudz megapikseļiem un baigajiem stobriem, pēc tam piebāzt pilnus cietos diskus ar tūkstošiem saknipsētu bilžu, kuras pēc tam kompresēt mazītiņos 72dpi jpg un publicēt blogā vai citā saitā un pēc tam virtuāli dračīt uz... (kas nu kuram tuvāks :D)

Viss atkarīgs no kuras puses skatās ;)

Tieshi taa!:)
Smartfoni rullee!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):