tev lietai, jāpieiet kompleksi, jādomā arī par objektīviem, kas finālā veidos kopējo budžetu. nav jēgas nopirkt dārgāko bodiju, ja visa bildēšana, un filmēšana notiks ar kit objektīvu. bildes ziņā, starp šiem aparātiem, būtisku atšķirību nebūs. ja finansi atļauj, tad 60D
negatIvs:tev lietai, jāpieiet kompleksi, jādomā arī par objektīviem, kas finālā veidos kopējo budžetu. nav jēgas nopirkt dārgāko bodiju, ja visa bildēšana, un filmēšana notiks ar kit objektīvu. bildes ziņā, starp šiem aparātiem, būtisku atšķirību nebūs. ja finansi atļauj, tad 60D
nu nav jau runa par objektiviem bet par pašu aparatu Un vel tāds jautajums vai reali praksē tas atlokamais ekrans ir vajadzīgs vai nav? Nu ja saprotu kad filmejot vai fotografejot tuvu zemei vai turot aparatu aukša bet tā reali ir vajadzība vai ari var iztikt?
Kāds tur vēl WTF... pats uzdevi tādu jautājumu, par ko pēc definīcijas ir jāiet stūrī nokaunēties
kasiic:Esmu nonācis dilemas priekšā.Ir jaizvēlas starp trim fotoparātiem canon 550d,canon 660d un 60d.Kuru labak iegadāties un kapēc?
kā lai tev tauta atbild pēc būtības, jo pats aparāts ir tikai "smadzenes", vēl ir arī "acis" (objektīvi), bet uz negatIva jauki izskaidrojošo tekstu Tu atbildi, ka runa nav par objektīviem, bet pašu aparātu...
- Veči, kādas riepas man pirkt 12, 14 vai 16" - Kāds Tev autiņš? - Nav runa par autiņu, es prasu kādas riepas labāk pirkt un kāpēc? - Da pērc ko gribi... - nu WTF?
viencmuzikanc:Kāds tur vēl WTF... pats uzdevi tādu jautājumu, par ko pēc definīcijas ir jāiet stūrī nokaunēties
kasiic:Esmu nonācis dilemas priekšā.Ir jaizvēlas starp trim fotoparātiem canon 550d,canon 660d un 60d.Kuru labak iegadāties un kapēc?
kā lai tev tauta atbild pēc būtības, jo pats aparāts ir tikai "smadzenes", vēl ir arī "acis" (objektīvi), bet uz negatIva jauki izskaidrojošo tekstu Tu atbildi, ka runa nav par objektīviem, bet pašu aparātu...
- Veči, kādas riepas man pirkt 12, 14 vai 16" - Kāds Tev autiņš? - Nav runa par autiņu, es prasu kādas riepas labāk pirkt un kāpēc? - Da pērc ko gribi... - nu WTF?
Kapec jabrauc uzreiz virsu? ;D Mans jautājums bija jasaprot tā ,kurš fotoparāts pēc specifiskajiem datiem ir labāks un ar ko
Elementāra izvēle.
Uzmet gaisā monētu - ja tā nokrīt ar kapeiku uz augšu, ņem 550. Ja ar Ģerboni - 660. Ja paliek uz kantītes, tad 60. Ja kaut kur aizripo un nevar vairs atrast - atkārto to pašu ar Nikon aparātiem.
Elementāra izvēle.
Uzmet gaisā monētu - ja tā nokrīt ar kapeiku uz augšu, ņem 550. Ja ar Ģerboni - 660. Ja paliek uz kantītes, tad 60. Ja kaut kur aizripo un nevar vairs atrast - atkārto to pašu ar Nikon aparātiem.
bet ja monēta paliek gaisā karājoties un nenokrīt lejā???? ko tad darīt????
bet ja monēta paliek gaisā karājoties un nenokrīt lejā???? ko tad darīt????
kasiic:Kapec jabrauc uzreiz virsu? ;D Mans jautājums bija jasaprot tā ,kurš fotoparāts pēc specifiskajiem datiem ir labāks un ar ko
Nu, tas nav uzbrauciens... Kanonam simtās sērijas no desmitajām atšķiras par vienu pakāpīti, specifiskie dati ir internetā, visādās dpreview u.c. lapās, izdomā pats, ko vēlies. Uz zaļo kvadrātiņu bildējot ir pilnīgi vienalga, kurš no minētajiem aparātiem (un ja bildē uz zaļo kvadrātiņu, tad vispār labāk pirkt advancētu ziepi), fotoaparāts gala beigās ir tikai dzelzis - ja nezini, ko gribi, neviens nepateiks ar ko Tavā situācijā viens dzelzis varētu būt labāks par otru un kāpēc...
Friidis:Tagad takš var "krustot" viskautko ar dajebko..
Lieta ar nikoniem ir ka M42 lēcas nefokusēs uz bezgalību ja adapteris pats nebūs ar stiklu kas degradē bildi. Neesmu pārliecināts par citu veidu lēcām, bet man šķiet ka ir tas pats.
Runājot par tēmu - viskaukā nezin kā bildēšānai praktiskāk būs kāds no mirrorless aparātiem. Plus tagad tie ir modē Un lēcas viņiem var uzlikt pilnīgi jebkuras.
kasiic:nu nav jau runa par objektiviem bet par pašu aparatu
ir runa [arī] par objektiviem , ja vien netaisies bildēt bez objektīva!
AigarsEglitis:viskaukā nezin kā bildēšānai praktiskāk būs kāds no mirrorless aparātiem.
vēl jau viņi zīdaiņa autiņos, nu, īpaši optika - tobiš laikam pagaidām vēl tos pašus spoguleņu stiklus izmanto, kas idijōtisms, jo viens labums bezspogulenei, ka plato glāzi var uztaisīt labāk un / vai lētāk, jo nav par varas makti jāatstāj rūme spieģelim, kur vicināties. bet man domāt, drīz arī viskaukā zin kā bildēšānai būs labākas.
AigarsEglitis:Un lēcas viņiem var uzlikt pilnīgi jebkuras.
tobiš kameras dabonamas ar wisādām bajonetēm vai kamerai var likt jebkuru glāzi, tipa kā Tamron adaptal ar adapteri (pa latviski perehodņiku!)?
Harald, ļoti plašas komplektēšanas iespējas ar NOVOPLEX adapteriem. Padārgi. Samyang piedāvā 24/1,4 - 35/1,4 - 85.1,4. Faktiski visām kamerām. MF. Pēdējais modelis uz Nikon un Canon - čipots, rāda ekspozīciju, Exif, fokusējuma apstiprinājumu (zaļais indikators).LV var iegādāt par 190,00, latos. Esot izcils portretnieks. Nikon, Canon - visai īpatnēji sistēmas risinājumi, jāpapēta. Pentah K-01 ir "pieaugušā" K bajonete, viss lielais lēcu klāsts. Limi lieliski, pārējās kombinācijas varētu būt pasmagas. M4/3 modeļiem firmu pārejas, der visi 4/3 stikli. Sony (lieliskas pēdējās matricas, mazs lēcu piedāvājums) tirgo monstrozu adapteri. Der visi APS-C stikli, pilna saskaņa ar kameru, ieskaitot fāzes AF. Samsung - ļoti sakarīga objektīvu līnija. Arī jaunā matrica uz NX 200 esot pieņemamas kvalitātes (mulsina RAW ~ 50 MB, vai ainavistiem perfektai detalizāciai?) Diemžēl - pirmie modeļi bija jūtami zemāku cenu, tas laiks izbeidzies. Tīmeklī baumo - japānis ceļ cenas, vispirms štatos (dolāra / jenas kurss). P.S. Aizmirsu - Samsa NX ir firmas adapteris uz Pentax K bajoneti. Arī dārgs.
ja ir mazohistiskas tieksmes filmēt video ar fotokameru, tad, jā - jāskatās gaišo fixu virzienā un 50mm f1.8 tāds ir.
Es arī iepērkot savu nikon d90 domāju, nu tik būs ceļojumu viģiki un kas tik vēl ne... fufelis tas viss un mārketings... lēta jebkura brenda rokas kamera izgriezīs pogas visiem canoniem un nikoniem viena iemesla dēļ - attēla stabilizācija! Ja vien netaisies savu canonu uz statīva vai steady cam sēdināt, video būs nebaudāms, raustīgs, skaņa nekāda un protams, fokuss ne tur, kur tu to vēlēsies
MaVi:ja ir mazohistiskas tieksmes filmēt video ar fotokameru, tad, jā - jāskatās gaišo fixu virzienā un 50mm f1.8 tāds ir.
Es arī iepērkot savu nikon d90 domāju, nu tik būs ceļojumu viģiki un kas tik vēl ne... fufelis tas viss un mārketings... lēta jebkura brenda rokas kamera izgriezīs pogas visiem canoniem un nikoniem viena iemesla dēļ - attēla stabilizācija! Ja vien netaisies savu canonu uz statīva vai steady cam sēdināt, video būs nebaudāms, raustīgs, skaņa nekāda un protams, fokuss ne tur, kur tu to vēlēsies
Nu jā tas nu tā ir.Pašlaik ir sony hdr-hc1 priekš filmēšanas viss jau labi ,bet vienkārši domāju pirkt spoguleni priekš fotogrāfēšanas un tā ka daudzām spogulenēm ir laba kvalitāte filmēšanai tad kapec gan nepirkt tādu. Protams ,kad ar iebuvēto mic skaņa bus slikta ,bet man jau ir rode video mikrafons un liekot to virsu bus labi
kasiic:aa un priekš filmēšanas CANON 50MM F1.8 butu ok?
Ja būs nopietni pamatrīki stabilizācijai, jā. No rokas krateklis vien sanāks. Fokus riņķis pārāk neprecīzs un īss, lai bez piepūles filmētu ar pilnībā atvērtu lēcu. Filmēšanai visforšāk par budžeta naudu bez stabilizācijas ir vecie filmu ēras objektīvi ar fokusa distances norādēm, kārtīgiem gredzeniem. Taču nevienam no tiem arī nebūs stabilizācijas. Ja tiešām gribas filmēt - padomā vai spēsi to darīt bez autofokusa, jo jau minētajiem mirrorlessiem būs autofokuss filmēšanas laikā.
Bildes kvalitātē atškirība nebūs pilnīgi nekāda starp šiem 3 aparātiem. 600d vispār tas pats 550d vien ir, tikai citā korpusā ar grozāmu ekrānu un dažām fīčām - kā piemēram digitālais zūms filmēšanai līdz 10x, jauns automātiskais fotografēšanas režīms, iebūvēti filtri, iebūvēta bezvadu zibspuldzes vadība un vēl kautkādi sīkumi. 550 ātrāk ieslēdzas, bet nezinu vai tev tās milisekundes ko dos. 60 jau vēl lielāks korpus - labāk ieguļas rokā (vismaz man tā šķiet) galvenās atšķirības - daudz labāka baterija, labāks autofokus - vairāk krusteniskie autofokusa punkti (9 pret 1) vairāk fps - 5.3 pret 3.7, lielāks maksimālais slē'dza ātrums - 1/8000 pret 1/4000. Ā un skatu meklētājs atšķiras - pentaspogulis pret pentaprizmu.
Attēla kvalitātē (izmantojot līdzvērtīgus objektīvus) labāks par šiem visiem 3 būs nikon d5100 un cenā līdzīgs canon 600d. Bet runājot par video - nav iepējams filmēt ar 60/50 fps. Bet nikonam par to ir nezinu pat kā lai pasaka - sekojošais autofokuss Bet nikonam atkal mīnus tāds, ka video režimam nav manuālo uztādījumu, canonam gan ir.
Tapēc ja spied uz bildi, tad ņem nikon, ja uz video, tad canon. Tādi ir mani secinājumi pēc neskaitāmu salīdzinājumu caurskatīšanas.
Attēla kvalitātē (izmantojot līdzvērtīgus objektīvus) labāks par šiem visiem 3 būs nikon d5100 un cenā līdzīgs canon 600d. Bet runājot par video - nav iepējams filmēt ar 60/50 fps. Bet nikonam par to ir nezinu pat kā lai pasaka - sekojošais autofokuss Bet nikonam atkal mīnus tāds, ka video režimam nav manuālo uztādījumu, canonam gan ir.
Tapēc ja spied uz bildi, tad ņem nikon, ja uz video, tad canon. Tādi ir mani secinājumi pēc neskaitāmu salīdzinājumu caurskatīšanas.
Ja man būtu jāizvēlas, es tomēr ņemtu tādu spoguļkameru, kur video fīčai ir sekojošais autofokuss (latviski - vispār ir autofokuss), un diezgan vienalga, ka tai nav manuālo uzstādījumu.. Sevišķi, ja nemaz ne tik bieži/profesionāli nedomā filmēt.. Tas, kas traucē D5100, ir nesaderība ar AF objektīviem, kādēļ jāpērk ir dārgākie AF-S un kopumā komplekts vairs nemaz tik lēts nesanāk. Tāpēc jāņem uzreiz D7000