forum.gif
Гелиос-94
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Гелиос-94
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 04.03.12 14:23
 citēt
Čau fotomeistari! Garāžā atradu redz ko - Гелиос-94 objektīvu, bet internetā neko daudz par to neatradu - pāris zemas mākslinieciskās kvalitātes bildes, sauss info par parametriem un VISS. Nav ne testu, ne apskatu.

Ja kāds šitādu te dzīvnieciņu ir turējis rokās, izmantojis, padalaties pieredzē - kāds zīmējums, boke, asums un kādu iespaidu atstāj.

www.bildites.lv... SORRY par palagu
Publicēts: 04.03.12 14:28
 citēt
Nu uzliec uz kameras un izbildē kādu filmu, vai uzkabini uz digja un patestēt, cik tur tā darba :)
Publicēts: 04.03.12 14:32
 citēt
turēju pie digitālā, nekas sakarīgs nesanāk ar to fokusa attālumu - jāmeklē m42 pāreja vai kas vēl, karoč nav laika tam pagaidam, bet gribās ātrāk uzzināt kas tad ir ar šo te objektīvu :)
Publicēts: 04.03.12 14:39 labots
 citēt
Nu noteikti nekas īpašs nav, prasts krievu pamatnieks, relatīvi gaišs. Varētu būt, ka zīmē visai interesantu bokeh, bet tas jāskatās.

Meklē vien rokā m42-eos pāreju un eksperimentē...

Vērtība, domāju, viņam nav īpaši lielāka par kādiem 10, 15 latiem..
Publicēts: 04.03.12 14:43
 citēt
pāreju, un taisi māXlu www.youtube.com...
Publicēts: 04.03.12 14:44 labots
 citēt
serzhanja:turēju pie digitālā, nekas sakarīgs nesanāk ar to fokusa attālumu - jāmeklē m42 pāreja vai kas vēl, karoč nav laika tam pagaidam, bet gribās ātrāk uzzināt kas tad ir ar šo te objektīvu :)

Sak', pašam nav laika un lustes meklēt, lai citi atrod un puisītim ar karotīti iebaro?:face-wink:
No Google esi izbanots, vai? Un uzrakstīt sakarīgu jautājumu arī nemāki?
Nav pat saprotams , kur to objektīvu gribi iebāzt. :what:
www.google.lv...

Tas ir objektīvs Kijev tālmēra kamerām ar Kijev bajoneti, tādēļ pielāgot kam citam nebūs tik viegli.
Meklē, eksperimentē. Bet vai tās pūles ir tā vērtas?:face-sad:
Publicēts: 04.03.12 14:48 labots
 citēt
Ak, visvarenais Friidis, pirms rakstīt " sauss info par parametriem " es apmeklēju tās gūgles pirmās trīs lapas. Es jautājumu arī neformulēju, es paprasīju padalīties pieredzē.

Atvaino, bet kretinē tādi interneta kareivji.

Internets pilns ar populārākiem Helios 44, Helios 42, bet par 94 tik vien pieminēts, ka štatņiks Kiev-5. Hm, izskatās ka vien būs jāmēģina pašam testēt ar EOS-m42 pāreju.
Publicēts: 04.03.12 14:53
 citēt
Kāda,nah, M42 pāreja!?Nafig?Ja atmiņa un spravočņiki nemelo,tad tas ir pamatnieks tālmēra kijevai.Tobiš uz spogulenes makriķis un tikai,po naznačeniju uz bezspogolenēm varētu lietot.Beztolkšovs,vobšem.
Publicēts: 04.03.12 14:54 labots
 citēt
serzhanja:Ak, visvarenais Friidis, pirms rakstīt " sauss info par parametriem " es apmeklēju tās gūgles pirmās trīs lapas. Es jautājumu arī neformulēju, es paprasīju padalīties pieredzē.

Atvaino, bet kretinē tādi interneta kareivji.

Daudz varāk kretinē puisieši, kas joprojām nav iemācījušies uzvesties un saprātīgi noformulēt savu domu.
Kādā pieredzē var dalīties, ja joprojām nav skaidrs pielietojums.
Kur viņu liksi- uz Zenīta, Kijeva, Leica jebšu kāda veca kinoprojektora?
Nopērc takš veco Kijev-5 un bildē uz nebēdu.:face-wink:
Publicēts: 04.03.12 14:54
 citēt
60uz5komats6:Kāda,nah, M42 pāreja!?Nafig?Ja atmiņa un spravočņiki nemelo,tad tas ir pamatnieks tālmēra kijevai.Tobiš uz spogulenes makriķis un tikai,po naznačeniju uz bezspogolenēm varētu lietot.Beztolkšovs,vobšem.

vo, adekvāti, paldies. var slēgt ciet.
Publicēts: 04.03.12 15:35
 citēt
Mazulītis, interneta trollis klasiskais, iekakāja tēmu forumā, lai onkuļi pacepjas....

Fakin, kāds bokē, kāds zīmējums!? It kā tādi sīkumi noteiktu bildes saturu un interesantumu! Cik gan tie interneta troļļi mēdz būt aprobežoti!

Klasisks Canon EF 50 1.8 par kapeikām (50 Ls- vienreiz iepirkties Sky) paņem priekšā jebkuru no šitiem retro mēsliem bildes kvalitātes ziņā....
Publicēts: 04.03.12 15:42
 citēt
Jā, tādi sīkumi VAR noteikt bildes interesantumu. www.artem-kashkanov.ru... - pirmās divas fotogrāfijas, salīdzini fona boke heliosam 44 un canon 50mm. Es uzskatu, ka pirmais variants noteikti izskatās labāk.

Jā, Canon EF 50mm ir ļoti ass, kvalitatīvs, bet man jau apnika kā tas "zīmē", es vēlos kaut ko citu, un tas kas man pieejams ir objektīvs, par kuru uzcepu tēmu.

Punkts.
Publicēts: 04.03.12 15:46
 citēt
Tu esi drausmīgs pikseļdrāzējs, vai tikai tēlo idiotu?
Publicēts: 04.03.12 15:52
 citēt
Es varu būt dajebkas, bet ne par to te ir runa. Ja ir viedoklis par tehniku - to pieņemšu, izskatīšu. Pārējais šeit ir mazsvarīgs un neattiecās uz šo foruma sadaļu.
Publicēts: 04.03.12 15:57
 citēt
Nu ja jau gribās paeksperimentēt,tad tajā objektīvā viena lēca ir menisks(vroģi pirmā).Ņeman laukā,griežam ortādi,kā jau klasiskam monoklim pieklājas un liekam pirms lēcas diafragmu ar caurumu ~F 5 ,korpuss maketa variantā no kartona,ja lēca sakarīgi zīmē,tad var papūlēties korpusu pagatavot kādu jēdzīgāku.Vot i būs zīmējums(nu vai arī pilnīgs sūds,kas statistiski ticamāk).
Publicēts: 04.03.12 15:59
 citēt
izklausās diezgan interesanti, paldies!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):