Pazīstams cilvēks tuvākajā laikā dodas atpūtas braucienā uz Pekinu. Radās spalvaina doma,ka varētu no turienes atvilkt 5dmk2. Varbūt kāds var padalīties ar info, par tur esošajiem veikaliem, cenām un pieredzi!
Juzix:Pazīstams cilvēks tuvākajā laikā dodas atpūtas braucienā uz Pekinu. Radās spalvaina doma,ka varētu no turienes atvilkt 5dmk2. Varbūt kāds var padalīties ar info, par tur esošajiem veikaliem, cenām un pieredzi!
nedomāju, ka īsts 5D tur būs lēts. cik atceros no Ķinas braucieniem - orģinālās lietas tur ir varbūt nedaudz lētākas. Visādā ziņā gan jau ka jebkur pilsētas centrā būs viekali, kur varēs nopirkt dažādus gadžetus, ieskaitot fotoaparātus. Ķīnieši ir lieli gadžetomāni.
Romis:Lētāk no štatiem var atvest dēļ turienes nodokļu politikas un dažām īpa†nībām
Aizbrauc uz turieni, nopērc, uzskrūvē savu objektīvu, nobilldē pārsimt ceļojuma bildes un ved mājās, kā savu, lietotu aparātu. Nebūss nekāda čakara ar nodokļiem
Kā jau te iepriekš teikts, tad kontinentālajā Ķīnā fototehnikas cenas ir LV līmenī vai AUGSTĀKAS. Cita lieta ir HK, kur cenas būs USA līmenī, kas protams ir daudz zem LV.
P.S. Tā kā topiks nav par HK, tad muti nedzesēšu kas tur un kā jāievēro, jo nesagatavotus tūristus tur "IEGŪST" tā ka maz neliekas.
Pats ar taisos uz turieni, taa kaa iegoogleeju . Nonaacu pie secinaajuma, ka tehniku ar uzrakstu CANON tur par sviestmaizi nedabuus + garantija ir tikai lokaala un aatrpus kjiinas nedarbosies. Samaksaasi tu nedaudz virs Amerikas cenas. Vieniigi var "paveikties" atrast kaadaa fototirdzinjaa tehniku, kas naak no ruupniicam, kur razho CANON, bet kursh iznests pa seetas durviim.
alchsh:Pats ar taisos uz turieni, taa kaa iegoogleeju . Nonaacu pie secinaajuma, ka tehniku ar uzrakstu CANON tur par sviestmaizi nedabuus + garantija ir tikai lokaala un aatrpus kjiinas nedarbosies. Samaksaasi tu nedaudz virs Amerikas cenas. Vieniigi var "paveikties" atrast kaadaa fototirdzinjaa tehniku, kas naak no ruupniicam, kur razho CANON, bet kursh iznests pa seetas durviim.
aha, Latvijā tā pirms krietna laika visos miestos tirgoja no Balzama rūpnīcas izstiepto mantu........pēc apjoma sanāca, ka rūpnīca saražo mazāk, nekā šie izstiepa
nesix:Kā jau te iepriekš teikts, tad kontinentālajā Ķīnā fototehnikas cenas ir LV līmenī vai AUGSTĀKAS. Cita lieta ir HK, kur cenas būs USA līmenī, kas protams ir daudz zem LV.
P.S. Tā kā topiks nav par HK, tad muti nedzesēšu kas tur un kā jāievēro, jo nesagatavotus tūristus tur "IEGŪST" tā ka maz neliekas.
Cena HK ir augstāka nekā ASV. Pat pērkot pavisam kreisās bodītēs.
Mana pieredze ir par Šanhaju. Pāris reizes tur esmu bijis. Fototehniku tirgoja vienā unītī uz galvenās ielas. Varēja nopirkt pat filmu Mamiya RZ67 un citas eksotiskas lietas. Cenas nebija lētākas kā Latvijā. Lēti ir tikai viltojumi, takši, dzērieni bāros un meičas.
Viltojumus jāpērk speciālos tirgos, kas atgādina veco sporta pils tirgu. Tur parasti iepērkas vietējie, tāpēc būs problēmas ar valodu. Lai nopirktu viltotos pulksteņu un citu šāda veida produkciju, vajag jautāt vietējiem somu nesējiem - gan jau ka tādi paši uzradīsies ieraugot baltos tirgū. Mūs parati pavadīja vesala brigāde - boss daudz maz zināja angļu valodu un veda pie "saviem" pārdevējiem. Kad pajautājām par pulksteņiem - tikām ievesti slepenā ieejā lupatu bodē Patīkami, ka ķīnieši pat pirkumu maisiņus manā vietā nesa. Kvalitāte precēm bija atbilstoša cenai.
Bildes:"aifonus" tur vajag mirkt nevis markus "aifonus" ar TV uztveereejiem un citaam jaukaam fiichaam. leeti.
Jā, tik esot viena problēma - nekad nevar zināt kuras garažas softs tajā "aifonā" griežoties...ja kaut kas sakarās ar progām liela iespēja ka var mest droši pret sienu
Vaards:Cena HK ir augstāka nekā ASV. Pat pērkot pavisam kreisās bodītēs.
Nevaru komentēt "pēdējā brīža" situāciju, bet pirms 5iem gadiem bija HK~=USA. Pareizie foto veikali HK ir Man Shing vai Wing Shing (pieder vieniem īpašniekiem). Jāizvairās no Nathan Road rajona.
P.S. Ja kādam gribas iepazīties ar diskusiju KULTŪRU 10it gadu topikā varat palasīt: photo.net...
Mong Kok visa iela (rajoninš) ir pilna ar fotobodēm. Man shing/win shing veikalos ir visplašākā izvēle. Un arī visnedraudzīgākās cenas un nedraudzīgākie pārdevēji (jo daudz pircēju, pie letes parasti ir vesels pūlis). Protams, cenas ir zemākas kā Eiropā un Ķīnā, attiecīgi bizness griežas un neviens ar jums tur neauklēsies.
Speciāli aizvilkos uz Nathan Road. Protams, ka bērnudārzu komentārus (Evil is there), vai arī - visi sliktie mīt tur, normālam latvietim nav jāņem vērā. Lai gan visos interneta forumos tas tiek kladzināts bezgalīgi. Tomēr nesaprotami - ja es pērku jaunu DSLR kastītē, bez garantijas u.t.t. man ir pilnīgi vienalga kurā piparbodē tas pirkts. Attiecīgi izstaigāju vairākas šādas bodes, atradu vienā uzmetienu - trīsreiz lētākas atmiņas kartes. SHēma bija tāda - jāoiemaksā kaut kāds depozīts, vtad viņi līdz dienas beigām atnesīs. Turklāt bija jākāpj uz tipa ofisu trešajā stāvā, kur to dīlu aprunājām. Diemžēl nenoriskēju pārbuadīt shēmu līdz galam. Iepsējams, ka viņi vienkārši trigo kaut kādu sperto preci vai ko tamlīdzīgu. Iespējams kaut ko citu shēmo (redzēju, ka kanona body bija 2x lētāk (daži) nekā Wingh sheng). Bet es Pentaxissts - toreiz gaidīju, kad Pentax K20D parādīsies, Kad jau pēdējā dienā bija jābrauc no turienes prom, beidzot tas parādījās - nopirku Mong Kok rajonā no Wingh Shing konkurentiem (pa 200$ lētāk nekā Wing Shingos bija), tomēr BHphoto būtu vēl par 200$ lētāk. Ti - wingh Shing cena bija 1400$, Es nopirku pa 1200$ BHphoto cena - 1000$.
ja HK gribās pa lēto, tad tikai caur e-bay bodēm iepriekš sarunājot vizīti un zemāku cenu. pirms kādiem 6 gadiem man tādā veidā izdevās nokļūt pie kaut kādiem kanādas ķīniešiem. tā nav bode, bet gan birojs milzīgā biroju ēkā. maksāju eiro valūtā. cena bija +- kā ASV.
savukārt Macao (īpašā Ķīnas zona) gide pateica lai pat nedomā kaut ko pirkt jo viss esot krutka.
vispār izvevīgāk pirkt šeit kā juridiskai personai, vai pazondēt eiropas lietoto foto tirgu. dažreiz mēdz būt ļoti izdevīgi piedāvājumi. ASV jau sen vairs nav tik lēti. Canons jau vairākas reizes pacēla cenas kopš 2008. gada. visi jaunie canon objektīvi jau pārspēj pat Nikon cenas.
Bildes:"aifonus" tur vajag mirkt nevis markus "aifonus" ar TV uztveereejiem un citaam jaukaam fiichaam. leeti.
jauni iphone4 kopijas ~40ls, bet max 1 gadu darbojas.
beidz atvedu 3gs kopiju novilka 3īs gadus bija 2sim kartes un TV tuners pa 50doļikiem un nu gan jau kādā atvilknē var sazīmēt strādājošu, baigi veiksmīgi sanāca bet tops man bija mistiska Nokia E52 ar divām bačām viens aparātā otrs ''adas maciņā kas kopā nāk līdzi, turēja pa 3 nedēļām, laikam pat lieki piebilst, ka 2sim utt.