Sveicināti! Vēlos apgūt fotografēšanas iemaņas! Esmu nolēmis iegādāties Canon 600D. Neskaidrība ir tikai ar objektīva iegādi, budžets kopejais ar fotoaparāta iegādi ir kādi +- 800 eur. Mērķis sākotnējais ir apgūt iemaņas fotgrafējot, visticamāk, dabu un arhitektūru (kā arī nākotnē nakts debesis, jo patīk astronomija, bet cik saprotu, tur nepieciešams atsevišķs objektīvs).Apspriežoties ar dažiem paziņām, nonācām pie secinājuma, ka sākumam, ņemot vērā budžetu, derēs EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS objektīvs. Varbūt kāds var ieteikt kautko labāku? Jau iepriekš paldies!
Varu padalīties ar savu pieredzi. Sāku fotografēt pirms nepilna pusgada, kad nopirku Canon 1100D, to pašu lētāko ar kita objektīvu. Sākumā 4 dienu laikā noklikšķināju ap 5000 kadriem ļoti zemas mākslinieciskās vērtības Vienkārši tāpēc, ka patika skaņa. Tad sapratu, ka objektīvs nav pietiekoši plats un zūma arī tākā nepietiek ikdienas lietošanai - dabūju Canon EF-S 15-85mm. Tagad staigāju laimīgs, ar to pilnībā pietiek.
Morāle tāda - pažēlo dārgu 600D fotoaparātu, nopērc kaut ko lētāku. Šaubos, ka tev nepietiks ar to, kas lētākajā body ir. Bet to atlikušo naudu ieguldi stiklā, labā objektīvā. 80% lēca, 20% body, kā saka. Tā tas parasti arī ir manā pieredzē.
serzhanja:Varu padalīties ar savu pieredzi. Sāku fotografēt pirms nepilna pusgada, kad nopirku Canon 1100D, to pašu lētāko ar kita objektīvu. Sākumā 4 dienu laikā noklikšķināju ap 5000 kadriem ļoti zemas mākslinieciskās vērtības Vienkārši tāpēc, ka patika skaņa. Tad sapratu, ka objektīvs nav pietiekoši plats un zūma arī tākā nepietiek ikdienas lietošanai - dabūju Canon EF-S 15-85mm. Tagad staigāju laimīgs, ar to pilnībā pietiek.
Morāle tāda - pažēlo dārgu 600D fotoaparātu, nopērc kaut ko lētāku. Šaubos, ka tev nepietiks ar to, kas lētākajā body ir. Bet to atlikušo naudu ieguldi stiklā, labā objektīvā. 80% lēca, 20% body, kā saka. Tā tas parasti arī ir manā pieredzē.
Hmm, saprotu par ko runā, bet nē, palikšu pie 600D, tur ir arī kamera, kas man patīk, jo meita vēl maza, tad var arī pafilmēt pie reizes. Paldies par ieteiku, jebkurā gadījumā!
ka shit'ā saka, nebiju piefiksējis. labāk būtu teikuši otrādi - ar 1-2 rumpīšiem takš pietiek, bet nopietnai un vispusīgai bildēšanai var vaidzēt 7 un 11 stiklus.
Bij man tas 18-135... krietni ilgi. Nav ne vainas. IS ar noder. Par filmēšanu nezinu. Bet labiem meitas portretiem vēlāk paņem poltinniku 50/1,8 Kautkad pamēģināju Tamronu 17-50/2,8, ar neslikts, un gaišs, un cenu robežā ierakstās. Lai veicas.
mr_ansis:Viegli pagatavojamas. Nav nepieciešams izmērcēt. Zems tauku saturs. [url=http://www.ekopreces.lv/index.php?route=product/product&product_id=551
objektīvs nav pietiekoši plats un zūma arī tākā nepietiek ikdienas lietošanai - dabūju Canon EF-S 15-85mm. Tagad staigāju laimīgs, ar to pilnībā pietiek.
objektīvs nav pietiekoši plats un zūma arī tākā nepietiek ikdienas lietošanai - dabūju Canon EF-S 15-85mm. Tagad staigāju laimīgs, ar to pilnībā pietiek.
serzhanja:Varu padalīties ar savu pieredzi. Sāku fotografēt pirms nepilna pusgada, kad nopirku Canon 1100D, to pašu lētāko ar kita objektīvu. Sākumā 4 dienu laikā noklikšķināju ap 5000 kadriem ļoti zemas mākslinieciskās vērtības Vienkārši tāpēc, ka patika skaņa. Tad sapratu, ka objektīvs nav pietiekoši plats un zūma arī tākā nepietiek ikdienas lietošanai - dabūju Canon EF-S 15-85mm. Tagad staigāju laimīgs, ar to pilnībā pietiek.
Hmm, saprotu par ko runā, bet nē, palikšu pie 600D, tur ir arī kamera, kas man patīk, jo meita vēl maza, tad var arī pafilmēt pie reizes. Paldies par ieteiku, jebkurā gadījumā!
Ja nemaldos, tad 1100D arī ir video funkcija! Bet tādu kameru es toč neiesaku, nu drūmākais plastmasas gabals, tāds pats materiāls, no kura taisa lineālus skolniekiem! Tiesa bildēm, gan nav ne kāda vaina, viss ir atbilstoši cenai! Cik pats esmu skatījies, tad jā, Tamron 17-50 f2.8 ir labs, par labu naudu!
mefisto:Nu tad ko sakiet? Šis EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS būs ok, kā iesācējam?
Būs labs laukā, labos laika apstākļos, labā gaismā, telpās, nekas labs laikam nebūs gan!
Jā, es tā saprotu, ka šis Tamron objektīvs ir labāks par Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS, un cena arī liekas nav daudz lielāka 380 $ netā. Kā būs ar šo telpās un tumšākās vietās?
Cik maksā tas 18-135mm? Ja ir krietni lētāks kā Tamron vai Sigma 17/18-50mm, tad jau var paņemt un pabildēt. Pats ar laiku sapratīsi, kas nepatīk un ko varētu vietā paņemt. Es pats ar 18-55 sākumā kādu 1,5 gadu fočēju... P.S. Par 550D palasīji? Tas gadījumā nav krietni lētāks par 600, bet arī ar video?
Pērc ko pirkdams, bet pirmo kameru nopērc ar kitenieku. Tas noderēs sākumā pašam, bet vēl vairāk tad, ja vajadzēs rumpi pārdot tālāk. Tradicionāli kitā nāk 18-55, bet ir redzēts arī 18-135, par 15-85 nezinu, bet jebkurā gadījumā tas nāk par puscenu. No trim nosauktajiem es sāktu ar 15-85. Ja vēlāk sapirksies specializētākus stiklus un kļūsi par "kanonistu", tie paliks pašam un ilgi, bet kitenieks ies līdzi savam rumpim.
Paldies par atsaucību!!! Jā, nu informācijas vienkārši ir nenormlāli daudz, kad sāc interesēties par tēmu, iespējams, ka tas tapēc, ka šobrīd vēl galīgi neorientējos, bet nu jā... Par 550D vai 600D, tur naudas starpība ir minimāla, tādēļ arī nolēmu, ka jāpērk 600nieks. Savukārt starpība starp Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS un Tamron 17/50 mm, f/2.4 ir ~100 $
mefisto:Paldies par atsaucību!!! Jā, nu informācijas vienkārši ir nenormlāli daudz, kad sāc interesēties par tēmu, iespējams, ka tas tapēc, ka šobrīd vēl galīgi neorientējos, bet nu jā... Par 550D vai 600D, tur naudas starpība ir minimāla, tādēļ arī nolēmu, ka jāpērk 600nieks. Savukārt starpība starp Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS un Tamron 17/50 mm, f/2.4 ir ~100 $
nezinu, kā dolārzemēs, bet Latvijā tā starpība ir pāris latu. Tie simts bakši ir ja T17-50 f2,8 ar stabilizatoru (VC), kurš nevisai esot...