forum.gif
Vai mans vecais D70S mirst?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Vai mans vecais D70S mirst?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 06.03.12 12:38
 citēt
Manam vecajam D70S zirdziņam laikam mirstamā kaite piemetusies. Visu laiku klāt bija piepogāts 70-300 VR, kurš piepogātā stāvoklī arī dabūja ciest no trieciena. Rezultātā vairs nedarbojas autofokuss. Vakar aizņēmos no čomaka fiksu 50 1,8 un piepogājot to klāt, skatu meklētājs palika uz pusi tumšāks, turklāt arī šis stikls nefokusējas. Pamēģināju vēl pāris objektīvus un arī tas pats - skatu meklētājā pustumsa. Taču ar 70-300 bilde meklētājā normāla.
Kas tā ir par slimību? Aparāts jau ir gandrīz savu nokalpojis jau no 2005. gada. Vai tiešām jāmet miskastē?
Publicēts: 06.03.12 13:22
 citēt
iznācis d800
Publicēts: 06.03.12 13:30
 citēt
pieņemu ka kādi kontakti pie bajonetes pabojāti
Publicēts: 06.03.12 16:17
 citēt
Kāds sakars kontaktiem ar skatumeklētāja tumšākpalikšanu? Varbūt no trieciena vienlaicīgi spogulis nolecis no eņģēm :face-grin: un objektīvā noteiktā stāvoklī VR noķīlējies.
Pamēģini savu 70-300 citā rumpī, ko sacīs?
Publicēts: 06.03.12 16:57
 citēt
Nikoniem ir nianse, ka fragmu lecina svira. Vērts uzmest aci, kādā stāvoklī svira - varbūt kopā ar telezūmu deformējusies?
Publicēts: 06.03.12 16:58
 citēt
Aizdomās turamais Nr1-diafragmas/spoguļa mehānisms kamerā.Tumsu skatumekētājā izraisa španunga trūkums ar matstiklu apvienotajam LCD slānim,bet tas nevarētu iespaidot AF darbību.Sitiens ir tāda padarīšana,ka tur var būt nokauts dajebkas.
Publicēts: 06.03.12 17:31
 citēt
Pirms kāda gada kaut kas līdzīgs (pustumsa skatu meklētājā) bija ar vienu Sigmas objektīvu. Taču pāris reizes no ņēmu / uzliku un viss bija bumbās. Kaut kas arī man liek domāt, ka ar kontaktiem nav īsti lāgā...
Visādā ziņā paldies visiem par padomu. Rīt pamēģināšu ar citu verķi visos tos pašus stiklus, tad jau sapratīs kas un kā :)
Publicēts: 06.03.12 17:39
 citēt
vari nopirkt manu, man veel iet :) 47k izbildeeti
Publicēts: 06.03.12 18:20
 citēt
Pēdējais laiks nomainīt uz jaudgāku šķurējamo:)
Publicēts: 06.03.12 19:37
 citēt
Man kaimiņš arī dikti bēdīgs-viņam mīļotais Gordons (suns) taisās uz citu sauli.Taisni žēl skatīties kā vecais puika klibo un knapi velkas pa pagalmu.:face-sad:Kāds negrib nākt par fotogrāfu uz bērēm?
Publicēts: 06.03.12 20:37
 citēt
viecha:Man kaimiņš arī dikti bēdīgs-viņam mīļotais Gordons (suns) taisās uz citu sauli.Taisni žēl skatīties kā vecais puika klibo un knapi velkas pa pagalmu.:face-sad:Kāds negrib nākt par fotogrāfu uz bērēm?

es varētu - suņi dikti patīk, bet man meitai šodien 13 gadu jubileja.
Publicēts: 07.03.12 14:09
 citēt
Sanāk, sanāk - visi, kas par vecu muļķi grib pasmieties var tagad ieņemt labākās vietas :) :) :) Patiesībā nu jau ar atvieglojuma sajūtu un sirsnīgiem smiekliem varu atstāstīt problēmas atrisinājumu :)
Tā nu sanāca, ka somu, kurā bija aparāts ar visu objektīvu, mans puika man palīdzēdams nesa uz mašīnu. Taču neaprēķināja mājas ārdurvju vēršanās amplitūdu, kā rezultātā durvis ar visu švunku iecirta somu stenderē.
Loģiski, ka uzreiz pārbaudīju kas un kā. Tāpēc uzreiz secināju, ka AF ir beigts. Taču izrādījās, ka trieciena rezultātā uz objektīva ir pārslēdzies slēdzis uz manuālo :face-grin::face-grin::face-grin:
Šodien aizgāju pie veca čomaka, kas paņēma manu 70-300 VR pielika pie savējā D300, pēc tam mierīgi pārslēdza slēdzi uz OBJEKTĪVA (!!!) un tad pateica - eu, a baigi ātrs :) :) :)
Tomēr problēma ar pustumšo skatu meklētāju paliek. Ar dažiem stikliem viss kārtībā, ar citiem kādu laiku iet un tad satumst, bet ar citiem vispār negrib draudzēties.

Taisnība vien būs 60uz5komats6 , ka kaut kas ar strāvu nav kārtībā un kaut kādi kontakti gļuko...
Publicēts: 07.03.12 14:32 labots
 citēt
Maris:
viecha:Man kaimiņš arī dikti bēdīgs-viņam mīļotais Gordons (suns) taisās uz citu sauli.Taisni žēl skatīties kā vecais puika klibo un knapi velkas pa pagalmu.:face-sad:Kāds negrib nākt par fotogrāfu uz bērēm?
pieaug jau arī lopiņš pie ♥!
es varētu - suņi dikti patīk, bet man meitai šodien 13 gadu jubileja.

Māri, meitu sveicini - jādomā, ka tāpat kā manas viscaur tēvā un ārkārt apburoša! :face-grin:
Publicēts: 07.03.12 16:24
 citēt
Es gan ieteiktu vērīgāk aplūkot fragmas lecināšanas sviru, man līdzīgs gļuks bija uz D100. Svira bija nedaudz saliekta un mēdz sprūst.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):