Oliss:Ko jūs te vāvuļojat....? Karš ir karš un nepakļaušanās mobilizācijai ir kara tribunāls nošaujot latviešiem nebija izvēles..... vai nu vienā pusē vai otrā pusē. Un jāpiemin ir abi gan vieni gan otri. Un jāpiemin klusējot, nevis kaut kādus marša gājienus rīkojot
Mans vectēvs savu izvēli izdarīja. Es ar viņu lepojos. Ja godīgi, es nezinu vai pats viņa vietā to spētu. Latviju turēt augstāk par dzīvību. Bērnībā, arī man nācās pieminēt viņu slepus, jo ome tikai pa kluso rādija viņa fotogrāfijas. Es nekādi nespēju nosodīt savu tēvu, kurš 1944. pa kluso aizlaidās uz Luftwafes gaisa spēku izpalīgiem, lai atriebtu savu tēvu, kad viss bija galā un čalis bija atgriezies Rīgā ar pilnu čemodānu ieročiem, ome naktī pa kluso gāja to visu uz Māras dīķi slīcināt.
Es nekad nevienā 16. marta gājienā neesmu piedalījies un arī nepiedalīšos, tas nav man vajadzīgs. Bet liegt šīem vecajiem vīriem iet šajā gājienā - tas ir nožēlojami. Tāpat man nav vairs nekāda naida arī pret krievu kara veterāniem, kas iet godināt savus kritušos draugus. A tās vietējās sūdumušas, kas lidinās ap buļla pakaļu - vienkārši ir jāignorē, bet svešajām jānopērk biļeti līdz Pietālavai. Tālāk lai paši....
Oliss:Ko jūs te vāvuļojat....? Karš ir karš un nepakļaušanās mobilizācijai ir kara tribunāls nošaujot latviešiem nebija izvēles..... vai nu vienā pusē vai otrā pusē. Un jāpiemin ir abi gan vieni gan otri. Un jāpiemin klusējot, nevis kaut kādus marša gājienus rīkojot
Mans vectēvs savu izvēli izdarīja. Es ar viņu lepojos. Ja godīgi, es nezinu vai pats viņa vietā to spētu. Latviju turēt augstāk par dzīvību. Bērnībā, arī man nācās pieminēt viņu slepus, jo ome tikai pa kluso rādija viņa fotogrāfijas. Es nekādi nespēju nosodīt savu tēvu, kurš 1944. pa kluso aizlaidās uz Luftwafes gaisa spēku izpalīgiem, lai atriebtu savu tēvu, kad viss bija galā un čalis bija atgriezies Rīgā ar pilnu čemodānu ieročiem, ome naktī pa kluso gāja to visu uz Māras dīķi slīcināt.
Es nekad nevienā 16. marta gājienā neesmu piedalījies un arī nepiedalīšos, tas nav man vajadzīgs. Bet liegt šīem vecajiem vīriem iet šajā gājienā - tas ir nožēlojami. Tāpat man nav vairs nekāda naida arī pret krievu kara veterāniem, kas iet godināt savus kritušos draugus. A tās vietējās sūdumušas, kas lidinās ap buļla pakaļu - vienkārši ir jāignorē, bet svešajām jānopērk biļeti līdz Pietālavai. Tālāk lai paši....
Tad kad tu kādu godini vai atceries tu ej gājienā????? Unšajos gājienos nekad nav gājuši tie kas atcerās savus cīņu biedru vai arī paši cīnījušies, tie aizdodās uz cīņu vietām vai kapiem noliek ziedus un klusējot atcerās tos laiku.
Vaards: atcerēsimies, ka PSRS rindās LV pilsoņi karoja likumīgi, bija iesaukti normālā veidā, jo LV "iestājās" PSRS un pat vēlēšanās nobalsoja par pievienošanos PSRS...
nē.. muļķitis tu neesi... tik stulbi cilvēki nemēdz būt... tu esi idejiskais
Olis, a kas Tu tāds esi lai citus nosodītu un ar savu olekti mācītu dzīvot? Kas tev devis tādas pilvaras dalīt piemiņas pasākumus pareizajos un nepareizajos? Kā viņi piemin, tā ir viņu darīšana...
P.S. Jā, kapos vienmēr no kapličas līdz atdusas vietai eju gājienā. Tev ar to ir problēmas? Kur ir problēmas no Doma ar puķēm aizīt līdz Brīvības piemineklim - Tev žēl??? Cik tur iet? kādi 30 cilvēki? Un? Kad Tu redzi krišnaītu gājienu, Tu arī krīti tādā pat pamācīšanas kārē, kā viņiem būs uzvesties? Tā kā bērns, goda vārds...
Lūk kur nonāca latviešu virsnieki, ne jau krievu armijā. www.youtube.com...
Vārds, pamēģini kādreiz tādu triku, iedzer šņabi poļu kompānijā un tad sāc viņiem stāstīt par to kā lielākā daļa poļu virsnieku brīvprātīgi iestājās sarkanajā armijā. Pēc šī texta, tavs uzdevums noturēties uz kājām 3 minūtes. ( Ja pats nebūsi dzēris, būs iespēja saņemt veselības apdrošināšanu, ja tāda tev ir. )
Sapper:Olis, a kas Tu tāds esi lai citus nosodītu un ar savu olekti mācītu dzīvot? Kas tev devis tādas pilvaras dalīt piemiņas pasākumus pareizajos un nepareizajos? Kā viņi piemin, tā ir viņu darīšana...
P.S. Jā, kapos vienmēr no kapličas līdz atdusas vietai eju gājienā. Tev ar to ir problēmas? Kur ir problēmas no Doma ar puķēm aizīt līdz Brīvības piemineklim - Tev žēl??? Cik tur iet? kādi 30 cilvēki? Un? Kad Tu redzi krišnaītu gājienu, Tu arī krīti tādā pat pamācīšanas kārē, kā viņiem būs uzvesties? Tā kā bērns, goda vārds...
nejauc bēru gājienu ar atceres gājienu, tās ir divas dazādas lietas. Man ir tiesības nosodīt, bet es neprotestējo pret šādu faktu. Nez kāpēc mums tās patriotisma jūtas parādās tikai valstiski nozīmīgās dienās, datumos......nevis katru dienu kopjot latvisko vidi.......tad mēs esam citā pasaulē????????????? ja????????????
Vaards: atcerēsimies, ka PSRS rindās LV pilsoņi karoja likumīgi, bija iesaukti normālā veidā, jo LV "iestājās" PSRS un pat vēlēšanās nobalsoja par pievienošanos PSRS...
nē.. muļķitis tu neesi... tik stulbi cilvēki nemēdz būt... tu esi idejiskais
Ka jau es netrollēju un mirklīti nebaroju tevi, vēlējies pabarot mani, ja ?
Bet nē, es esmju faktiskais. Es domāju par to, vai sarkanajā armijā iesaucamie varētu izlikt mīksto un netikt tribunāla veidā nošauti uz vietas? Nē, pēc tā brīža pozīcijas viņi tā nevarēja darīt, jo Ulmanis oficiāli pilnvaras bija nodevis, vēlēšanas oficiāli notikušas, pretošanās nebij, nabaga ierindas cilvēkam nav variantu.
Un tas viss ir daudz, daudz banālāk. Neviens tik sarežģītā līmenī nedomāja (ne iesaucēji, ne iesaucāmie). Iesaucēji vienkārši iesauc, iesaucamie vienkārši saprot, ka šos iesauc, iesaucas, saņem formu, šaunamo, zvēr Staļinam/Hitleram un uz priekšu.
Bet nē, es esmju faktiskais. Es domāju par to, vai sarkanajā armijā iesaucamie varētu izlikt mīksto un netikt tribunāla veidā nošauti uz vietas? Nē, pēc tā brīža pozīcijas viņi tā nevarēja darīt, jo Ulmanis oficiāli pilnvaras bija nodevis, vēlēšanas oficiāli notikušas, pretošanās nebij, nabaga ierindas cilvēkam nav variantu.
O, jā gļēvulībai attaisnojumu tādai sugai vienmēr atrodās vezums... Es tik domāju, ka ja nu pēkšņi x stunda (40 gadā jau ar negaidīja, jo gan Krievija gan Vācija bija labākie draugi) un latvieši kā parasti paliek savās vietās(pie ratiem) tādi kā tu un gončars būs pirmie, kas rāpus līdīs izkalpoties pat mobilizācijas pavēli nesagaidījuši.
Sapper:Lūk kur nonāca latviešu virsnieki, ne jau krievu armijā. www.youtube.com...
Un? Īstenībā daudz interesantāk ir painteresēties kas notika ar PSRS virsniekiem, kas Pirmajā psaules karā karojuši un stiprinājuši Padomju varas lojalitāti. Tos masveidā likvidēja neilgi pirms kara ar Somiju. Karā gāja pilnīgi zaļi gurķi, kas nejēdza neko no kara plānošanas - rezultātu mēs zinām. Lūk tas ir skarbi, pašus lojālākos un zinošākos vienkārši ņēma un iztīrīja, jo vecā skola.
Litenes, Katiņas - tas ir pilnīgi pašsaprotami un loģiski. Ja šodien papētām F-Foto, Eltonus - viennozīmīgi skaidrs, ka ģeopolitisku robežu pārdalīšanas gadījumā jebkura militāra lielvara rīkotos tieši tā pat - likvidēs okupētajā teritorijā virsniekus. Jo tas ir drauds Nr.1. potenciālajām problēmām.
Vārds, pamēģini kādreiz tādu triku, iedzer šņabi poļu kompānijā un tad sāc viņiem stāstīt par to kā lielākā daļa poļu virsnieku brīvprātīgi iestājās sarkanajā armijā. Pēc šī texta, tavs uzdevums noturēties uz kājām 3 minūtes. ( Ja pats nebūsi dzēris, būs iespēja saņemt veselības apdrošināšanu, ja tāda tev ir. )
Pie kājas man poļi (dīvaini, bet es pats esmu 25%polis un viena mana 25%-tīga māsīca ir izprecējusies pie poļa, dzīvo Krakovā), jo zini, mierīgi var runāt par tādām tēmām ar viņiem. Man jau vairākkārt liekas, ka tu netver tādu izrteiksmes veidu kā alegorija. Šajā forumā 99% cilvēku saprot, ka latvija ne no brīvas gribas "iestājās" PSRS, bet juridiski uz to brīdi tas tā diemžēl sanāk. Tādejādi tā brīža likumi sāk darboties neatkarīgi no tā vai mēs Fotoblogā to tagad atzīstam vai nē.
Oliss: Nez kāpēc mums tās patriotisma jūtas parādās tikai valstiski nozīmīgās dienās, datumos......nevis katru dienu kopjot latvisko vidi.......tad mēs esam citā pasaulē????????????? ja????????????
Ko Tu saproti ar latviskās vides kopšanu? Iespējams, ka arī šajā jomā mums būs domstarpības.
Pieliešu ka es eļlu ugunij un kļūšu dikti nepopulārs gan pie mankurtiem, gan bāliņiem, gan muslimiem, gan Dievturiem
100% piekrītu profesoram Taivānam. Citēju.
"Atsaucoties uz Hantigtona, Toinbija (Samuel Phillips Huntington, amerikāņu politikas pētnieks; Arnold Joseph Toynbee, britu vēsturnieks un civilizāciju pētnieks – red.) teorijām, pēc civilizācijas rādītājiem, ja pieskaitām sevi Rietumu kristietībai – luterāņiem, katoļiem, tad piederam Eiropai. Tiklīdz sakām, nē, mēs esam dievturi, dainu skandinātāji un teicēji, mēs pārejam austrumkristietības robežu, kas attiecināma uz Krieviju, un pat vēl tālāk – pie čukčiem, ziemeļmongoloīdiem. Pie ciltīm.
Ciltis nekad nav izveidojušas valsti. Tā kā par [nācijas] atslēgas svētkiem uzskatām Jāņus, tad esam cilšu cilvēki. Kad profesors [Visvaldis] Klīve rakstīja savu Reliģiju vēsturi, viņam bija liels metodoloģisks jautājums, ko viņš nevarēja atrisināt: kur likt seno baltu reliģiju? Tās “astes” labi saskatāmas Latvijas un Lietuvas folklorā, sadzīves rituālos, kapu kultūrā. Vai likt tās pie Austrālijas, Austrālāzijas, Ziemeļu cilšu reliģijām? Tas ir, pie analfabētu un necivilizēto tautu sadaļas. Pirmā doma Klīvem bija, ka jāliek tur. Beigās atrada kompromisa variantu – ielika pie senajām mirušajām Eiropas reliģijām. Bet te ir problēma. Mums tā nav mirusi. Mēs joprojām sevi ar to identificējām."
Vaards: Īstenībā daudz interesantāk ir painteresēties kas notika ar PSRS virsniekiem, kas Pirmajā psaules karā karojuši un stiprinājuši Padomju varas lojalitāti. Tos masveidā likvidēja neilgi pirms kara ar Somiju
Paši samojedi tak savējos apkāva. Kura valsts un kura ideoloģija vēl ir tā iznīcinājies savējos tautiešus???
Tādi kā tu un gončars būs pirmie, kas rāpus līdīs izkalpoties pat mobilizācijas pavēli nesagaidījuši.
A bet Olis
Populāro un ērto viedokli vienmēr aizstāvēt ir vienkārši (leģionāri ir foršie, latviju okupēja 1940.gadā u.t.t) un populāro viedokli vienmēr aizstāv tie paši - pirmie komjauniešos, pirmie ar auseklīšiem visu priekšā skraidelē. Tā kā, vari būt drošs, ejot partizānos, es Gončāru ņemtu pāriniekos daudz labāk, nekā Eltonu vai F-Foto (domāju, ka tie pirmie sakraus pauniņas un dosies bēgļu gaitās, kur Eltons tālu nekur netiks, taps kādā grāvmalē apglabāts, večuks jau tomēr).
ui, liidz 16. martam veel taalu. domaaju, ka kulminaacija mums veel priekshaa Eltons arii klusee, droshi vien kaadu smeldzoshu eseju raksta un noformee to ar kaadu smuku plakaatu
Litenes, Katiņas - tas ir pilnīgi pašsaprotami un loģiski. Ja šodien papētām F-Foto, Eltonus - viennozīmīgi skaidrs, ka ģeopolitisku robežu pārdalīšanas gadījumā jebkura militāra lielvara rīkotos tieši tā pat - likvidēs okupētajā teritorijā virsniekus. Jo tas ir drauds Nr.1. potenciālajām problēmām.
Karogs tev rokās. Kuras militārās lielvaras pēc 1 pasaules kara līdz pat mūsdienām ir rīkojušās pēc tava apraksta? Kuras (izņemot 3 reihu un psrs) ir okupējušas teritorijas pasludinot tās par savas valsts sastāvdaļu? Tev ir kāda vēsturiskas liecības uzrādāmas par to, ka vācieši vai citi būtu mazveidā iznīcinājuši okupēto teritoriju virsniekus, kas jau bija padevušies, ne kaujas laukā nošauti?
Vaards: Īstenībā daudz interesantāk ir painteresēties kas notika ar PSRS virsniekiem, kas Pirmajā psaules karā karojuši un stiprinājuši Padomju varas lojalitāti. Tos masveidā likvidēja neilgi pirms kara ar Somiju
Paši samojedi tak savējos apkāva. Kura valsts un kura ideoloģija vēl ir tā iznīcinājies savējos tautiešus???
Par to jau tev skaidroju - Litene un Katiņa ir pie kājas. Sīkums. Tiem džekiem bija skarbāki izgājieni PIRMS TAM. Ar to bija jārēķinās Ulmanim. Un viņš ar to rēķinājās - ar šo es gribu teikt, ka Krievi kapitulāciju uztvēra slīdzīnoši mierīgi. Ja mēs būtu pretojušies, droši vien būtu noslaucīti vispār. A bet virsnieku apklapēšana salīdzinoši naidīgā teritorijā - ]loti loģisks un pamatots risinājums.
Starp citu, es no sī pasākuma vienreiz redzēju kaut kādas privāta arhīva dažas bildes un aprakstu, kas bija izstādītas Kara muzejā (laikam?) Tur starp tiem apšautajiem bija vesels bars ar jauniesauktajiem, kas pirmo dienu bija mobilizēt 9visādam gadījumam LV valdība mobilizēja armiju) un bija svaigi saņēmuši armijas formas. Vienu baru ar šiem jauniesauktajiem puikām vienkārši pa tupo apšāva un sakrāva paliela malkas tipa grēdā, kur svaigi baltās zeķes vien uz āru rēgojās - lūk tāda bildīte Kara muzeja arhīvā kaut kur ir. Tā reāli iesper pa smadzeni. Tā pa skarbo.
Karogs tev rokās. Kuras militārās lielvaras pēc 1 pasaules kara līdz pat mūsdienām ir rīkojušās pēc tava apraksta? Kuras (izņemot 3 reihu un psrs) ir okupējušas teritorijas pasludinot tās par savas valsts sastāvdaļu? Tev ir kāda vēsturiskas liecības uzrādāmas par to, ka vācieši vai citi būtu mazveidā iznīcinājuši okupēto teritoriju virsniekus, kas jau bija padevušies, ne kaujas laukā nošauti?
Citi normāli kariņi nava bijuši. Bet izskatās, ka ilgi nav jāgaida vairs.
Var te liet nezin ko, bet vacu klatbutne shaja teritorija gadu simtiem ir bijis vienigais iemesls kapec rietumeiropas robezha iet pa daugavas kreiso krastu.... Viens no stulbakajiem mitiem ir 700 gadu lielais juugs, 1905. gads vipaar ir viena no melnakajam lapusem Latvijas vesturee...
Runajot par 2 pasaules karu - nerunasim par histerikji Adolfu, tachu piemineklji butu jacelj vacu gjeneraljiem un visai vacu armijai, taja skait, protams, ari latvieshu legjionam, kas notureeja Josifa Visarionovicha gaajienu uz eiropu! Kads vispar speej vizualizet kas buutu noticis, ja sarkanais karogs kara beigaas buutu pliivojis Pariizee un Antverpene???? Baisi nepaliek?
Te jau rakstiija - psrs prazdnjik pobedi saaka svineet stipri paveelu, jo sakotneji uztveera 2 PK rezulttu par fataalu zaudeejumu...tieshi augstaak mineeta neizpildes deelj!
zachiit, ja frichi butu 42. mukushi atpakal tik pat fiksi ka 41. krievi, nevis atsitushies 3 gadus kameer ASV apjeedza ko staljins taisaas panaakt, pasaakums buutu noticis ar garantiju!
Palasi kaut ko vairaak ka vidusskolas vestures gramatu
Vaards: Ja mēs būtu pretojušies, droši vien būtu noslaucīti vispār.
Cik Tu esi klišejisks savā domāšanā. Bet partijas skolā jau visus tādus pataisa. :P Albānija cīnījās divas dienas un cīņu zaudēja. Polija cīnījās(2 frontēs) un karu pazaudēja viena mēnešā laikā. Somija cīnījās un pazaudēja daļu savas teritorijas, bet pasargāja savu neatkarību. Norvēģija cīnījās, un tās valdība, līdzīgi Polijas un Čehoslovākijas valdībai, karu turpināja pārjūrā. Holande un Beļģija cīnījās, pirmā piecas dienas un otrā astoņas dienas, un to valdības turpināja cīņu pārjūrā. Francija cīnījās un padevās, bet daļa patriotisko franču turpināja cīņu ārpus savas dzimtenes.
Kura no šīm valstīm ir noslaucīta? Esi dzirdējis, ka pūķins kaut iesmilkstētos uz Somijas pusi?
Citi normāli kariņi nava bijuši. Bet izskatās, ka ilgi nav jāgaida vairs.
Nekas arī nebūs. Atšķirībā no 80tajiem, Krievija šobrīd ir papīra tīģeris. Jeņķi ar žīdiem bez problēmām pamasēs Irānu un Sīriju, ja uzskatīs to par nepieciešamu. Krievijas un ASV attiecības ir kā Žirinovska un Puķina attiecības. Krievija skaļi rej uz ASV, vicina dūres, bet tajpat laikā ASV visu izdara pa savam. Krivijas elite i nedomā mainīt savu izvirtušo dzīves veidu, bet karš to izbeigtu acumirklī. Puķins nav staļins, viņam personiskais komforts ir būtiks ne pasaules revolūcija. Ķīna apzinās savu spēku, bet ar ASV neleksies, jo visa ķīnas rūpniecība no ASV tirgus pārtiek. Toties ir ļoti ieinteresēta Krievijas vājumā un savu teritoriju paplašināšanu vairāk kā par pāris saliņām Amūras upē. Tikmēr krievijā Pūķins turpina hedoniskas dzīres mēra laikā, un lai šamo brutāli nepatriektu, ik pa brīdim pamet urrāpatriotisku kaulu par tautiešu aizstāvibu Baltijā un krievijas militāro varenību, kā arī novisrza finansējumu statistiem, kas piedalās kliķi slavējošās demonstrācijās. Kur Tu redzi motīvu karam??? Te bija reālāks. www.youtube.com...
Runajot par 2 pasaules karu - nerunasim par histerikji Adolfu, tachu piemineklji butu jacelj vacu gjeneraljiem un visai vacu armijai, taja skait, protams, ari latvieshu legjionam, kas notureeja Josifa Visarionovicha gaajienu uz eiropu! Kads vispar speej vizualizet kas buutu noticis, ja sarkanais karogs kara beigaas buutu pliivojis Pariizee un Antverpene???? Baisi nepaliek?
Un tad atnāk viens bezgala naivs patriots...
Vācija vs PSRS bija tāda apjomīga Eiropas līmeņa izrāde, ko izspēlēja un palīdzēja kārtīgi izkauties diviem radikāliem režīmiem. Sabiedrotie apzināti vilcinājās un bija reāls plāns PSRS saklopēt miltos (okupēt Krievijas resursus), ļaujot šīm abām lielvarām savstarpēji kārtīgi vājināties.
Bija pat interesanti vēsturiski kara demonstrējumi - angļi PSRS demonstrēja savus avio karošanas sasniegumus, vienkŗaši noslaukot no zemes virsas ar civiliedzīvotājiem pārblīvēto Drēzdeni. Krievi salīdzinoši bezjēdzīgā veidā ieņēma Berlīni, lai gan tika prognizēts, ka to ieņemt ir neiespējami un tur tiks veikta bezgala ilga blokāde. Krievi to vienkārši nolīdzināja, papildus veicot iebiedēšanu sabiedroto acīs un ;laujot trīs dienas pilnīgā beztabildībā laupīt un varot pilnīgi visu, kas pilsētā ir sastopams. Tā, ka pēc kara viesībās vācieši sēžot pie galda esot pie sevis vienmēr par sievietēm domājuši - cik kuru no viņām reizes ir izvarojuši krievu zaldāti. Un tam bijis baigais efekts uz " demokrātisko" valstu publiku.
Savukārt, tas, ka sabiedrotie taisījās pēc tam klapēt padomju savienību bija visai zināms fakts, kā rezultātā mūsu pārpalikušo leģionāru virsnieki pēc Vācijas oficiālās kapitulācijas 8.maijā saņēma oficiālu rīkojumu nodot ieročus 1945.gada 9.maijā un atsakoties izpildīt šo pavēli sākās leģionāru un mežabrāļu oficiāla cīņa par Latvijas neatkarību.
Savukārt, par Eltona minēto 16. marta "attaisnojumu" (ka tas kavējis padomju karaspēka ienākšanu rīgā par pāris dienām, tādejādi sekmējot bēģļu veiksmīgāku aizmukšanu) arī nav īsti taisnība.
Ir tāds datums kā 22.oktobris, kad Leģionāri cīnījās par kurzemes cietoksni, lūk tā bija īstā cīņa, kas palīdzēja Latvijas palikušajai inteliģencei izglābties. Tā bija cīnā tīri par latviešu tautu un to arī varētu atzīmēt kā tādu, nolikt puķes pie pieminekļa iet gājienā no uz pieminekli un tamlīdzīgi.
16.marts ir propgandas pasākums, kur pretlikumīgi iesaukti latviešu jaunieši Krievijas teritorijā bezjēdzīgi atdeva savas dzīvības un bezjēdzīgi slaktēja kareivjus, kam viņu zemes okupētājs tomēr no savas zemes jāpatriec. Un Ja mēs šo pasākumu jel kā atzīmējam, par kaitniecūbu un stulbumu to var tikai pašā maigākajā gadījumā nosaukt.
Lai saldi sapnīši. Šodien raidīšanu (trollēšanu) beidzu, cerams, kādam ieslēgsies arī smadzene un nebūšu velti klaviatūru deldējis.
f-foto:Trešdienas naktī uz Saules notika liels uzliesmojums, tā ietekmē sākās spēcīga Vaarda vārdu radiācijas vētra, bet 8.-9.martā brīžiem iespējama stipra Vaarda vārdu magnētiskā vētra un ziemeļblāzma arī ārpus Fotobloga, liecina Delfu Nacionālās spama un sabojātas patriotiskās atmosfēras pārvaldes sniegtā informācija.
Saistībā ar agrāk notikušu mazāku uzliesmojumu trešdien Fotoblogā bija vērojama mērena Gončara vārdu magnētiskā vētra, kuras stiprums sasniedza otro no pieciem līmeņiem.
Savukārt jaunākais uzliesmojums, kas bija viens no lielākajiem pēdējo gadu laikā, vispirms izraisīja augstfrekvences radiosakaru traucējumus Vaarda numena apspīdētajā Fotobloga pusē, un tie tika novērtēti ar trim ballēm piecu ballu skalā.
Vaarda vārdu vētra turpinās, tā var ietekmēt mākslīgo pavadoņu darbību un sakaru sistēmas Fotoblog polārajos apgabalos, savukārt paaugstinātu radiācijas devu var saņemt blogeri un lielā augstumā lidojoši patrioti.
Novērots arī PSRS likteņa apraudāšanas masas izvirdums, un no Vaarda nākošais daļiņu mākonis, ko pārsvarā veido Sojuz mogučij protoni un Vseh s prazdņikom elektroni, arvien tuvojas. Visu Fotoblog planētu tas var sasniegt ceturtdien.
Spēcīga Vāarda vārdu magnētiskā vētra var izraisīt telekomunikāciju traucējumus, lielākajam riskam ir pakļauti satelīti, bet cilvēku veselību tā neapdraud, jo profesionālu vēsturnieku radītā atmosfēra arī turpmākās dienas pasargās no trešdien padilušu kontaktstieņu oglīšu radītā starojuma.
Delfos atkal būs publicējuši pilnīgi šķības un vienpusējas ziņas. Nav jau vairs post-padomju laiki, kad rakstus rakstīja profesionāli žurnālisti, kas izgājuši padomju skolu un zin par viedokļu pareizu atspoguļošanu, informācijas patiesuma pārbaudi un visu pārējo. Zini kur Defi žurnālistītēs kļūdās? Nav magnētiskās vētras.
Ir tak parasts pilnmēness, nav nekas jāizgudro par magnētiskajām vētrām.
Delfos atkal būs publicējuši pilnīgi šķības un vienpusējas ziņas. Nav jau vairs post-padomju laiki, kad rakstus rakstīja profesionāli žurnālisti, kas izgājuši padomju skolu un zin par viedokļu pareizu atspoguļošanu, informācijas patiesuma pārbaudi un visu pārējo.
Dumiķīt, profesionāli sagatavotas ziņas vispār neatspoguļo nekādu viedokli. Ja rakstā ir pausts viedoklis, tad tā noteikti vairs nav ziņa. Ziņas - tie ir sausi fakti. Partijas skolas udzēknis, barots ar "pravdu" to var arī nezināt. Padomju ziņās viedoklis klāt bija nepiecišams, lai darbaļaudis neapjūk. Tik nepadomā, ka ar šo es delfinārija skribentus mēģinu attaisnot.
Delfos atkal būs publicējuši pilnīgi šķības un vienpusējas ziņas. Nav jau vairs post-padomju laiki, kad rakstus rakstīja profesionāli žurnālisti, kas izgājuši padomju skolu un zin par viedokļu pareizu atspoguļošanu, informācijas patiesuma pārbaudi un visu pārējo.
Dumiķīt, profesionāli sagatavotas ziņas vispār neatspoguļo nekādu viedokli. Ja rakstā ir pausts viedoklis, tad tā noteikti vairs nav ziņa. Ziņas - tie ir sausi fakti. Partijas skolas udzēknis, barots ar "pravdu" to var arī nezināt. Padomju ziņās viedoklis klāt bija nepiecišams, lai darbaļaudis neapjūk. Tik nepadomā, ka ar šo es delfinārija skribentus mēģinu attaisnot.
Pats tu esi cirvis neaptēstais, kas vienkārši netver tēmu par ko es tur augstāk uzrakstīju.
Es runāju par žurnalistikas labo praksi. Par to sāku interesēties 91.gadā, kad DB.LV Paiders bija skaidri definējis principus informācijas atspoguļošanai. Galvenais no tiem ietvēra informācijas atspguļošanu no vairākiem skatu punktiem, avotiem, viedokļiem.
Šobrīd tas tā vairs nenotiek un sabiedrība pat vairs nesaprot, ka vienmēr pietrūksts izsvērts alternatīvais vdoklis, kā, piemēram, tas ir ar šīs diskusijas tēmu.
Tomēr tas nevienam netraucēs iepazīties ar NY Tims labas žurnālistikas prakses rokasgrāmatu: journalism.nyu.edu...
Uz mums tas bieži vien arī attiecas. Fotografējot jāpatur prātā šādas tādas nianses: www.jprof.com...
Presi apdzīmē kā ceturto varu un parasti to uztver kā tukšu skaņu. Tev, kā Ir.lv apmeklētājam vajadzētu zināt, ka esi nenormāli nozombēts dēļ tā, ka neētiski žurnālisti mīl barot konkrētus mītus, savāc tāda tipa audotoriju, strādā uz to un rada reālu augsni dažāda veida sviesta potenciālam - aptuveni kā Nacistiskā vācija 30-tajos gados nozombējās. Tieši tā pie mums Dienas kolektīvs veidoja populārus mitoloģiskos viedokļus vairākās sadzīvs un tautsaimniecības laukos, kur šo viedokli neiespējami izmanīt, jo tas sēž zemapziņā un jebkas tiek skatīts caur kaut kādu kroplu prizmu.
Pats tu esi cirvis neaptēstais, kas vienkārši netver tēmu par ko es tur augstāk uzrakstīju.
Es runāju par žurnalistikas labo praksi.
Man ir po, par ko tu runā, es komentēju tikai to, ko tu uzraksti. Ja tu sāc nest bulšitu par "vienpusējām ziņām", tad pie tā arī paliekam.
Ziņas definīcija ir sausi fakti par notikumu, bez jebkāda personioskā vai redakcijas viedokļa.
"Muhosranskas un Ļerņina ielas krustojumā iegruvis asfalts, satiksme apturēta, cietušo nav" -tā ir ziņa. Atbildīgā institūcija par ielas uzturēšanu domā, ka pie vainas varētu būt plīsusi ūdensvada caurule. - Tā vairs nav ziņa.
martins_goncars:ja domaa 43. Gvardes diviiziju, tad taa dibinaashanas briidii bija 201. streelnieku diviizija, ar lielu regulaaraas Latvijas armijas virsnieku procentu.
Latvijas armijas virsnieki, saki, liela daļa kļuva par koloboracionistiem??? Ko tu nes? .... Liteni esi aizmirsis? Es neesmu. Mans vectēvs bija virsnieks un dienēja Štāba rotā. Oma mana nodzīvoja līdz 98 gadiem, daudz stāstījusi par to laiku. Tā kā informācija par to, kas notika ar LV armijas virsniekiem, man ir no aculiecinieka.
Ja tu tiešām tam no sirds tici, ko raksti, Tu esi vienkārši nekaitīgs pamuļķitis. Ja Tu zini, ka tas ir bulšits, bet vienakga to raxti, tad gan tu esi kretīns. Kas īsti Tu esi? Krustiņsones radagabals? Kā pret tevi izturēties? Ar līdzjūtību, vai novērsties kā no kretīna?
sho biju palaidis garaam, liela dalja 201. diviizijas komandeejosho virsnieku bija Riigas kaajnieku skolas divu izlaidumu leitnanti. fakts. arii liela dalja to virsnieku, kas peec Latvijas armijas beigaam turpinaaja dienestu sarkanajaa armijaa aatraak vai veelaak tika paarsviesti uz streelnieku diviiziju. fakts. veesturee reti viss ir meeraams tikai baltaa un melnaa kraasaa, un man, protams, zjeel Tava vecteeva.
f-foto:Trešdienas naktī uz Saules notika liels uzliesmojums, tā ietekmē sākās spēcīga Vaarda vārdu radiācijas vētra, bet 8.-9.martā brīžiem iespējama stipra Vaarda vārdu magnētiskā vētra un ziemeļblāzma arī ārpus Fotobloga, liecina Delfu Nacionālās spama un sabojātas patriotiskās atmosfēras pārvaldes sniegtā informācija.
Saistībā ar agrāk notikušu mazāku uzliesmojumu trešdien Fotoblogā bija vērojama mērena Gončara vārdu magnētiskā vētra, kuras stiprums sasniedza otro no pieciem līmeņiem.
Savukārt jaunākais uzliesmojums, kas bija viens no lielākajiem pēdējo gadu laikā, vispirms izraisīja augstfrekvences radiosakaru traucējumus Vaarda numena apspīdētajā Fotobloga pusē, un tie tika novērtēti ar trim ballēm piecu ballu skalā.
Vaarda vārdu vētra turpinās, tā var ietekmēt mākslīgo pavadoņu darbību un sakaru sistēmas Fotoblog polārajos apgabalos, savukārt paaugstinātu radiācijas devu var saņemt blogeri un lielā augstumā lidojoši patrioti.
Novērots arī PSRS likteņa apraudāšanas masas izvirdums, un no Vaarda nākošais daļiņu mākonis, ko pārsvarā veido Sojuz mogučij protoni un Vseh s prazdņikom elektroni, arvien tuvojas. Visu Fotoblog planētu tas var sasniegt ceturtdien.
Spēcīga Vāarda vārdu magnētiskā vētra var izraisīt telekomunikāciju traucējumus, lielākajam riskam ir pakļauti satelīti, bet cilvēku veselību tā neapdraud, jo profesionālu vēsturnieku radītā atmosfēra arī turpmākās dienas pasargās no trešdien padilušu kontaktstieņu oglīšu radītā starojuma.
iepriekshrakstitais
Es tikai palūgtu, ja notiek vēršanās tieši pie manis, iztikt bez lietām, kas neatbilst tēmai, Vaarda kompetencei, vēsturiskajiem personāžiem, notikumiem utt. Arī asariņu par augstienēs un purvos kritušajiem svešajiem karavīriem te netaisās spiest.
Iztiksim ar tēmu - leģions. Leģions, kuru izveidoja 1943. gadā, ar iesaukšanas pavēli, viltum piekabinot klāt vārdu "brīvprātīgais". Leģions, kas apsargāja vācu kara noziedzniekus Nirnbergā. Var šajā sakarā parunāt par kolektīvo vēstures atmiņu - Atbrīvošanās cīņām, 1937. gadu Krievijā, Baiso gadu, lai psiholoģiskā aina būtu pilnīgāka.
Nu gan esat ieskrējušies! Par 16-to puslīdz viss skaidrs. Varbūt sākam jaunu tēmu. 07.05.1945 vs 09.05. 1945. Vēlams, plašākā auditorijā, kā FB forums. Nu, kurš būs drošais, un iesāks?
"Autori (feat. Paiders) ar savu darbu grib pārliecināt, ka Kārlis Ulmanis Latviju pārveidojis pēc Padomju Savienības parauga un tāpēc okupācija mūsu valstī nav notikusi."
Pārveidojis (?) tā, ka pašu pārveidotāju aizmānīja prom un nogalināja, aizvāca pilnīgi visus LR atribūtus un simbolus, ierēdņus un kalpotājus, un izsūtīja mierīgos iedzīvotājus.
Tagad saprotu, no kurienes Vaardam vēstures "zināšanas".
Kursīte par Paideru: "Paiders gan kā rakstītājs, gan kā žurnālists vispār izraisa man skumjas pārdomas... "
Man tikai tagad sāk pielekt, ka tava izpratne par vēstures notikumumiem ir nenormāli šaura, klau, cik vecs esi? Skolā tev LV vēsturi mācīja vai vēl padomju vēsturi mācījies?
Mjā, lūk ko nozīmē izkopta literārā valdoda, cilvēki tevi uzreiz uztver kā pietiekami kompetentu un zinošu.
Kārlim Ulmanim bija daudz grēku. Lielākais, iespējams, ir vēstures falsifikācija.
Piemēram, svētki 18.novembris ir daudz lielāks bulšits, nekā brežņeva laiku izdomātais 9.maijs. Jo pirms/pēc 18.novembra kādas padsmit neatkarīgās latvijas dibināšanas gadadienas var saskaitīt. Vēl ulmanis falsificēja datus par LV tautsaimniecības attīstību un sasniegumiem (pareizāk sakot, noklusēja netīkamo, uzsvēra vajadzīgo).
18.novembris par LV neatkarības dienas svētkiem kļuva tamdēļ, ka šajā pasākumā svinīgi piedalijās arī K.Ulmanis. Tā arī viņš pēc apvērsuma šo dienu izveidoja par attiecīgiem svētkiem. Viņa nopelns neatkarīgas latvijas izveidē ir gauži niecīgs. Reāli neatkarību pasludināja nacionālā padome 2.decembrī: lv.wikipedia.org... (izlasi deklarāciju, sranijs patriots, ibio! ).
Īstie vīri (Voldemārs Ozols lv.wikipedia.org... ) īpaši vēsturē nefigurē, lai gan visi neatkarības lauri ir tieši šiem. Interesanti ir palasīt šī kunga militārās karjeras ierakstu ap 18.gadu.
Ieteiktu iepazīties ar faktisko mūsu valsts neatkarības datumu: www.diena.lv... (esi tik laipns, lūdzu, izlasi!).
Kas attiecas uz K.Ulmaņa nodevīgo rīcību 1940.gadā, tur es viņu atbalstu, jo vēsture nekad neatkārtojas (lai gan muļķi tā bieži domā). Nianse tāda, ka PSRS pēc nenormālā pirmā pasaules kara vakuuma visus tos gadus bija ārkārtīgi bruņojusies. Latvijai vienkārši nebija nekā ko likt priekšā - tā ibja pārdota PSRS un "pievienotos" nedēļas laikā, tikai ar nenormāliem līķu kalniem.
Es runāju par žurnalistikas labo praksi.
Man ir po, par ko tu runā, es komentēju tikai to, ko tu uzraksti. Ja tu sāc nest bulšitu par "vienpusējām ziņām", tad pie tā arī paliekam.
Ziņas definīcija ir sausi fakti par notikumu, bez jebkāda personioskā vai redakcijas viedokļa.
"Muhosranskas un Ļerņina ielas krustojumā iegruvis asfalts, satiksme apturēta, cietušo nav" -tā ir ziņa. Atbildīgā institūcija par ielas uzturēšanu domā, ka pie vainas varētu būt plīsusi ūdensvada caurule. - Tā vairs nav ziņa.
Atšķirību saprati???
Atšķirību nesapratu. Bedres gadījumā vienmēr būs mājiens - nozagta nauda, kas par to atbildīgs, bere ir ļoti briesmīga un apdraudz satiksmi. Arī pats informācijas pasniegšanas laiks, daudzums, vieta portālā avīzē. Piemēram, LVC pēķšņi ir sākuši miljardiem LS tērēt ceļu būvēi, būvē kaudzēm autobāņu,s bet kāut kāds DELFI žurnālists, katru cdienu pirmajā lapā liek bildi ar šausminošu platleņķa bildi - Briesmīga Bedre Ogrē. Briesmīga Bedre uz jaunā Dienvidu tilta. Un tādā garā. Nekur nepieminot, ka kopējais bedru skaits samazinās/palielinās.