Eltons:Nu ko, piektdien visi ejam uz pasākumu, katrs savā nožogojuma pusē un pēc tam dalāmies ar reportāžām, iespaidiem un pārdomām?
OO! Izskatās, ka pēc vakardienas jublejas Eltonam tīri ciešama veselība... Priecīgas!...
Paldies, paldies... nē, nekāds dzērājs neesmu, lai nākamajā dienā būtu kādas problēmas... studentu gados varbūt daži piedzīvojumi šai sakarā bija, bet rāmjos vienmēr esmu turējies. Tā ka labāk turamies pie dotās tēmas un drīz veidojam aktuālo kalendāro viļņošanās disputa vietu, vēlams, kā Tu saki, ar SAVĀM pārdomām un es pat ieteiktu ar savām dokumentālām vizulaizācijām.
Bija gan doma tieši "šito" kolekciju savākt... kaut atceros kādā 9.maija pasākumā biju tai Karātavu laukumā iefiltrējies naida kurinātāju purnus pabildēt... bet pēc tam pašam tik sūdīgi bija no tās negatīvās auras, kas valda tai mežoņu barā, ka nebija vēlēšanās pat vēlreiz vērt vaļā fleškarti...
Man "paveicās", kad nācās ar vienu no pirmajām portatīvajām Latvijā piejamām amatieru videokamerām filmēt "tusiņu" pie Brīvības pieminekļa 1987.g. 23.augustā. Tā laikam bija pirmā reālā publiskā neatkarības cīnītāju protesta akcija. "Camcorderi" toreiz vēl nebija, kamera un rekorders atsevišķi. Kameras modeli vairs neatceros, bet portatīvais videomaģis bija Panasonic NV-180. Toreiz vēl dabūju brāzienu no priekšniecības, ka neesot vis filmējis "antisovetčikus", bet gan pārsvarā miliču patvaļu pret dažiem demonstrantiem. Sajūta bija ļoti nepatīkama, tādu "darbu" darot. Atmiņā palika arī ne visai "kristāltīri neatkarības cīnītāji"- tas pats Atis Silaroze (kā vēlāk uzzināju, īstajā vārdā Ignats Kujalovs un itkā arī bērnu "mīļotājs") atstāja ne visai dabiska, pārspīlēta aktiera iespaidu. Toreiz vēl gribēju "ieraut nāsīs" vēstures liecībai šī unikālā videoieraksta kopiju, taču priekšniecība parūpējās izsekot, lai nekāda "noplūde" nenotiktu...
180?! jopcik, man arī bija tas plecā karamais 180-nieks (kā tagad atceros, 6500 rubļus atdevu par to). No draugiem Pionieru namā ņēmu JVC kameru, ko spraudu klāt un arī filmēju kā traks, kamēr nopirku NV5 un vēlāk NV7... A 180 bija ļoti labs rakstītājs, viens no pirmajiem, ko lietoju rakstīšanai, vēlāk devu uz seansiem- akkurāt diplomātā gāja 180-tais un 10 kasetes.
Eltons:180?! jopcik, man arī bija tas plecā karamais 180-nieks. No draugiem Pionieru namā ņēmu JVC kameru, ko spraudu klāt un arī filmēju kā traks, kamēr nopirku NV5 un vēlāk NV7... A 180 bija ļoti labs rakstītājs, viens no pirmajiem, ko lietoju rakstīšanai, vēlāk devu uz seansiem- akkurāt diplomātā gāja 180-tais un 10 kasetes.
Toreiz strādāju IeM Zinātniski-tehniskajā daļā (Klostera ielā pie Saeimas, tur vēl bija slavenais "blata" Kriminālistikas muzejs) . Divi šādi portatīvie aparātiņi bija nupat saņemti - NV-100 (bik vecāks modelis) un jaunāks,arī kompaktāks NV-180. Feina mantiņa! Sākumā priekšniecība turēja tikai savos seifos un izsniedza retai dienesta lietošanai, vēlāk jau šad tad varēja somā aizstiept mājās uz brīvdienām. Pat parastie "vidiķi" vēl bija lielā deficītā, nerunājot par šādiem, portatīvajiem. Pirms pāris gadiem pat nopirku pa pacmit EUR tādu NV-100 Ebajā, kā suvenīru no tiem laikiem...
Eltons:Nu ko, piektdien visi ejam uz pasākumu, katrs savā nožogojuma pusē un pēc tam dalāmies ar reportāžām, iespaidiem un pārdomām?
Starp citu, tiešām ir doma aiziet pabildēt pasākumu. Kādus trīs gadus esmu izlaidis, jāpaskatās kas jauns. Un šeit tiešām jāpiekrīt - aiz nožogojuma stāvošie SC pārstāvji tomēr ir daudz foršāki un kolorītāki modeļi.
portatīvums, ka uz aķiem šancē vai ka var panest? izskatās jau uz galda turams, ne siksnas ne kā. 1 no pirmajām kamerām, pa manam bija pie Kalnbārza - SAAB - ar titru mašīnu iekšā, vēlāk piedzīvoju M3, M7, F10 - F10 bija maģis atsevišķi un adapteri uz N un C glāzēm. savādi, bet vēlāk piedzīvoju arī Betacam ar maģis atsevišķi šlangā.
imgfoto:militaarais teoreetikjis vaards Pirmaa irākas kara laikā biju padumjaja armija, kur ofinji no sakuma klaigaja ka jenkji dabushot pa kaklu no sadama, mi zhe ih uchilji, nasha tehnjika lutshe utt...ne nu dabuja nekā nevarētu teikt, ka irākas brunjotajiem spekiwm nebija kaujas rudijuma... Tā krievijas glorificeshana tev tāda poza vai pārliecība, nezinu, bet reāli tā sen jau militārā zinja neglābjami atpalikuši no nato.... izsakoties vienkarshi...taada prohodnaja, tik protams neviens jetaisas karot kālab gan...ja ebreju bqnkjieri nolems ka krievijai pienākas krist, noregulees naftas cenu uz 70 usd barelaa, gada laikaa krahs
imgfoto, "Pirmaa irākas kara laikā biju padumjaja armija, kur ofinji no sakuma klaigaja ka jenkji dabushot pa kaklu no sadama, mi zhe ih uchilji, nasha tehnjika lutshe utt.."
Par ko arī es teicu. Nevar iemācīt tādas lietas. Turklāt Irākas karš nav korekts salīdzinājums - tā bija datorspēlīte, kur pretiniekam vienkārši nebija iedevuši pat džoistiku.
Savukārt, visvarnais ASV vs Krievija - tā jau būtu klope pavisam citā līmenī. Tas ir, pirmo nedēļu būtu datorspēlīte, pēc tam cīņa akmenslaikmeta apstākļos, kur, protams krieviem ir manāma dzīves pieredze un attiecīgas priekšrocības.
portatīvums, ka uz aķiem šancē vai ka var panest? izskatās jau uz galda turams, ne siksnas ne kā. 1 no pirmajām kamerām, pa manam bija pie Kalnbārza - SAAB - ar titru mašīnu iekšā, vēlāk piedzīvoju M3, M7, F10 - F10 bija maģis atsevišķi un adapteri uz N un C glāzēm. savādi, bet vēlāk piedzīvoju arī Betacam ar maģis atsevišķi šlangā.
Harald, es takš sirms, ne blonds un labi saprotu, ko nozīmē portatīvs aparāts... Šis ir portatīvs, speciālā pleca somā nēsājams aparāts ar autonomu barošanu no maināma iekšējā 12V akumulatora. Stacionāri lietojot, akumulatora vietā tā nodalījumā varēja ielikt 220/12 V barokli.
Friidis:Harald, es takš sirms, ne blonds un labi saprotu, ko nozīmē portatīvs aparāts...
tādas aizdomas nav cēlušās! karroče, puļķēja pie kameru un filmēja uz veselību! aizmirsu, kā sauc un kurā gadā, tak tās kameras ar mini kasetēm uz 20 un 30 min. arī kaut kad uzrādījās. un adapteri (pa latviski "peregodņiki") uz lielo.
Friidis:Harald, es takš sirms, ne blonds un labi saprotu, ko nozīmē portatīvs aparāts...
tādas aizdomas nav cēlušās! karroče, puļķēja pie kameru un filmēja uz veselību! aizmirsu, kā sauc un kurā gadā, tak tās kameras ar mini kasetēm uz 20 un 30 min. arī kaut kad uzrādījās. un adapteri (pa latviski "peregodņiki") uz lielo.
Savukārt, visvarnais ASV vs Krievija - tā jau būtu klope pavisam citā līmenī. Tas ir, pirmo nedēļu būtu datorspēlīte, pēc tam cīņa akmenslaikmeta apstākļos, kur, protams krieviem ir manāma dzīves pieredze un attiecīgas priekšrocības.
Kur var šitā nest.... krievu militārā doktrīna pieļauj pat pret kaimiņvalstīm izmantot taktiskos kodolieročus, kur nu vēl pret amerikāņiem. Par konvencionālo karu pret USA vari pat nemurgot, nav krieviem tādu resusrsu. Tad kad krievi jeņķeim aizsūtīs savu kodolarsenālu, un jeņķi krieviem aizsūtīs savu, viss būs beidzies dienas laikā, pilnīgi viss....
haralds:tādas aizdomas nav cēlušās! karroče, puļķēja pie kameru un filmēja uz veselību! aizmirsu, kā sauc un kurā gadā, tak tās kameras ar mini kasetēm uz 20 un 30 min. arī kaut kad uzrādījās. un adapteri (pa latviski "peregodņiki") uz lielo.
VHS un VHS-C
skat arī S-VHS un M10 - M10 kasete mechāniski 1:1 VHS, tikai ar zolīdāku lentas materiālu un 10X ātrāk skrien.
Eltōn, atgādināji gadījumu RK - divi bijušie frontes operātōri un viens otram uzbrauc: "tas takš mans Pentaflex"! a izrādās, katrs savā frontes pusē filmējis!
Tad kad krievi jeņķeim aizsūtīs savu kodolarsenālu, un jeņķi krieviem aizsūtīs savu, viss būs beidzies dienas laikā, pilnīgi viss....
Kur var šitā nest Lōgiski, ka ne vieni, ne otri to nepieļaus, attiecīgi, ja šeit iebrauks pāris tanki un vedīs mūs pie prāta, neviens īpaši pret to nepīkstēs. Tas ir, gan viena, gan otra lielvara ir konkrētie uzmetēji, kam ticēt nekādi nevar.
Lūk tamdēļ kaimiņu lielvara sponsorē tādus f-foto www.dddlnf.com un arī par šādiem: www.rodina.lv Lai nepieciešamības gadījumā var šo kārti izspēlēt.
Tādejādi tāds f-foto vienkārši izceļas ar Eiropas hartu nepareizu interpretāciju un citādām nacionāla naida kurināšanas aktivitātēm.
f-foto:Vaardam vārdi pavisam sapinušies. Agrāk rakstīja gari, tagad rūgti secina vienā paplašinātā teikumā.
Re, kur 21. gadsimta Krievija, izrādās, ir tiešām radījusi visus apstākļus, lai poļu vīri ietu bojā nejēdzīgā, nevajadzīgā nāvē: www.diena.lv...
Kā tad tāda otra Ziemeļkoreja lai apglabā savu oficiālo līķi un negriež zobus politiskā naidā pret mazām kaimiņvalstīm, kas izvēlējās pašnoteikšanās ceļu? Pilna paranojiska revanšisma, pa kādai totalitārisma utij arī regulāri izlec ārā.
Kas tas par sviestu? Kāds sakars tam, ka miglas dēļ Kačinskis nevarēja nosēsties, avarēja un kaut kādu tirliņu pārdomām e-pastos? Neesi bišķi slims ar galvu?
Desanta tanketes darbībā redzēju Lietuvā, Pabrades poligonā, jo blakus mums bija desanta pulks. Īpatnēji - piezemējoties, dažus metrus no augsnes nostrādā bremzējoša reaktīvā patrona. Biju pārliecināts, ka pēc Budapeštas, kur studenti no jumtiem vaļējos BTR bija veiksmīgi likvidējuši ar "molotova kokteiļiem", arī vaļējas tanketes izzudīs, bet nekā. 81-mā gada pasākumu nepiefiksēju. Nedaudz vēlāk, kad "Solidaritāte"pacēla balsi, pie robežas piedzina tanku kolonas. Kolēģis, pēc Autobūvnieku absolvēšanas pozicionēts kā tanku rotas mehāniķis, visu vasaru tur nokantējās.
Kamēr viens te mēģina attaisnot totalitāros režīmus, cits pierāda pretējo, cits vienkārši dalās atmiņās nenostājoties nevienā pusē... ienaidnieks nesnauž! Jau pilna pretējās puses informatīvā telpa ar kārtējā pretlatvijas referenduma kampaņas reklāmu, kā arī 9.maija uzsaukumi... tā ka viņiem propoganda nostādīta labā līmenī: sanaidot latviešus savā starpā lai turpinātu savas gešeftes...
Eltons:Kamēr viens te mēģina attaisnot totalitāros režīmus, cits pierāda pretējo, cits vienkārši dalās atmiņās nenostājoties nevienā pusē... ienaidnieks nesnauž! Jau pilna pretējās puses informatīvā telpa ar kārtējā pretlatvijas referenduma kampaņas reklāmu, kā arī 9.maija uzsaukumi... tā ka viņiem propoganda nostādīta labā līmenī: sanaidot latviešus savā starpā lai turpinātu savas gešeftes...
Īstenība, diemžēl, ir diezgan rūgta. Kā precīzi izteicās Sandra Kalniete, aiz robežas atrodošies grupējumi šai kampaņai atvēl loti lielus finansu līdzekļu, mūsu institūcijas nevar neko būtisku likt pretī. Par velti jau saimnieks suņus nebaros, būs jādara savs suņu darbiņš. Ceru, ka Valdībai pietiks spēka un uzņēmības uzlikt laikā uzpurni. Pirms paspēj kādus sakost.
f-foto:Ja 16. martā, leģionāru atceres dienā, cilvēki vienkārši noliktu ziedus (tas prasa kādu stundu, ieskaitot visu gājienu, kas ir nepieciešams, jo sākas no baznīcas pēc dievkalpojuma - cilvēkiem ir jānokļūst savā valstī pie pieminekļa - simbola), nebūtu nekāda saspīlējuma vai draudu sabiedriskajai kārtībai.
Bet ir tā otra puse, kas nekad nav iedziļinājusies 16. marta nozīmē un ar marģināļu vai provokatoru rokām patiesi rada nekārtības un neiecietību, apmelojot pat latviešus kā tautu. Iedomāsimies līdzību - palaidīsim bērnu iziet cauri leģionāru rindai un cauri tās melnās sotņas baram. Kur no bērna galviņas, kā dainu priekšrakstos, ne matiņa nenokritīs? Protams, ka miermīlīgo, patriotiski noskaņoto un savaldīgo leģionāru atceres gājiena dalībnieku vidū.
Otrā pusē stāv agresīvi, uzvilkti, iereibuši, pa daļai deklasēti (tādi, kas Vaarda vāro ādu gaģužņikos un tošņīlovkās ir apdraudējuši kopš 1991. gada) valstij un latviešiem naidīgi bezbērnu cilvēki, kam visi mītiņi, visi argumenti pārsvarā saistās ar Brežņeva 9. maiju kā centrālo dienu visai viņu vēstures loģikai. Tur bērnu neviens nelaistu. Tātad bērns kā lakmusa papīrītis parāda, kurā pusē rodas nemiers. Liegšana otrai pusei paust viedokli ir mazais totalitārisms, kas sēž iekšā šo politisko dzimtcilvēku dvēselītēs.
16. marts vairs nav tikai latviešu leģionāru atceres diena. Tātad jāmeklē, kam tas ir izdevīgi. Un tā ir Krievija Kremļa politiķu izskatā.
Krievija vēl 2005. gadā sparīgi noliedza Katiņā pastrādātos kara noziegumus. Krievija ir atteikusi vīzas vēsturniekiem, kas pēta un pierāda totalitārisma noziegumu lietas. Krievija (Ziemeļkoreja Nr. 2) izvairās pilnīgi un galīgi atteikties no PSRS vēstures, jo tai nekā cita nav, ko likt vietā.
Pareizi vārdi! Pilnīgi piekrītu!
Taču tie vārdi ir tik pārspīlēti "pareizi", ka atkal rodas iespaids, ka rakstījis nevis dzīvs Fotobloga biedrs, bet gan Googles translators, jebšu angažēts žurnālists dikti nacionālas avīzītes pirmajai lapai...
f-foto:Ja krievs mīl Krieviju, viņš ir patriots. Ja latvietis mīl Latviju, viņš ir nacionālists, vai ne, Frīdi? Tas pantiņš gan bija garāks...
Inteliģents cilvēks (Tu noteikti sevi gribi par tādu uzskatīt), jebkuru izlasīto materiālu prot saprotami atstāstīt saviem vārdiem un nokomentēt ar savām domām. Diemžēl, Tavos tekstos pārāk uzkrītoši "spīd cauri" pliki svešu frāžu atreferējumi, nereti sajaukti ar klaju demagoģiju. Ļoti maz no sevis, pārāk daudz no svešiem! Vai Tava "galerija" nav viens no apstiprinājumiem? Un izteikts pretnostatījums pārējiem- Tu nekad neesi bijis "savs čoms", ne virtuāli, ne dzīvajā- tikai opozīcijā- gan neskaitāmajos nikos ER Foto, gan šeit. Saķēzī vienu niku, "pārģērbies" citā un atkal uz priekšu. Bet NG tāpat "spīd cauri" jebkuram Pārsvarā tieši tādēļ man ir senas antipātijas pret Tavu "daudzšķautņaino un daudzvārdīgo" tēlu Intenetā. Neizslēdzu, ka reālajā dzīvē Tu esi lāga čoms un mums daudz kas draudzīgi būtu pārrunājams. Bet šeit nesanāk...
Ja tiešām esmu sajaucis, atvainojos (taču tādai versijai maz ticu, jo no jaunā "f-foto kažociņa" pārāk izteikti lien ārā vecie ng niķi un stiķi) ! Un manas domas par personāža f-foto "daiļradi" paliek spēkā- savu darbu nav- ir tikai pārsvarā sveši vārdi kokteilī ar demagoģijas pērlītēm ...
Friidis: Un manas domas par personāža f-foto "daiļradi" paliek spēkā- savu darbu nav- ir tikai pārsvarā sveši vārdi kokteilī ar demagoģijas pērlītēm ...
Ko tu ar to gribēji pateikt tieši šajā tēmā?
Ko gribēju, to arī pateicu- es neticu Tavu vārdu savārstījumiem un personāžu f-foto neņemu nopietni!
Tu tācu neesi nekāds patriots. Nožēlojams jēdzienu viltotājs un naida kurinātājs.
Aiziet, nocitē f-foto, kur viņš naidu kurina. Lai tev vieglāk meklēt, es špikeri iedošu.
Nacionālās un rasu vienlīdzības pārkāpšana, cilvēka tiesību ierobežošana Darbība, kas apzināti vērsta uz nacionālā vai rasu naida vai nesaticības izraisīšanu, kā arī apzināta personas ekonomisko, politisko vai sociālo tiesību tiešu vai netiešu ierobežošana vai tiešu vai netiešu priekšrocību radīšana personai atkarībā no tās rases vai nacionālās piederības.
F-foto, es taču vairākkārt šeit rakstīju, kādēļ man ir nesimpātiski gan Tavs komunikācijas stils, gan tekstu saturs un to pasniegšanas veids. Nezinu, kas Tev traucē saprast manu domu- vai nu spītība, vai nu paškritikas trūkums, vai vienkārša muļķība (no manas vai Tavas puses). Tādēļ neredzu nekādu jēgu turpināt, jo neesmu tik spēcīgs demagoģijas mākslā... Turpini vien "vārdu karus" lepnā vientulībā. Kā sak- "viena aktiera teijāteris"...
Bildes:buutu labaak par gejiem pareejushi, driiz tak praids...
A ko par gejiem & Co- lai takš mīlējas uz nebēdu, tik nevajag plātīties ar to citiem. Man šajā pasākumā visnepatīkamākais būtu izskaidrošana 4,5 gadīgajam zinātkārajam mazdēlam, kas ir gejs un ar to saistītās lietas...
paga paga karstie igaunju zeeni - vispaabaa shitaa ir Maara teema nevis friizha vai f-foto... kaapeec juus nevareetu satikties dziivee un sameeriities?
Bildes:paga paga karstie igaunju zeeni - vispaabaa shitaa ir Maara teema nevis friizha vai f-foto... kaapeec juus nevareetu satikties dziivee un sameeriities?
Lai arī f-foto spītīgi noliedz dajebkādu saistību ar NG & Co, tāda tipa personāži komunicē un citādi "mērās" tikai cīši anonīmā Internetā...
Ja Tu ar "sanaidot savā starpā" domā tos divus melīgos un izvairīgos tipus, kas te raksta par augstienēs kritušiem Padomju armijas jaunekļiem un domā, ka Wikipedia ir vienīgais informācijas avots Marksa un Engelsa darbiem vai sarakstei, tad viņus jau nevar sanaidot. Viņi jau paši ir izvēlējušies dzīvi padomju propagandas ēnā. Es tikai domāju, kādam tieši ir jābūt cilvēkam, lai tas 2012. (!) gadā runātu un domātu staļinistiskās, totalitārās, represīvās Krievijas reālijās, ideoloģijas formulējumos un komunistiskās programmas punktu veidā. Manuprāt, tas ir cilvēku pazemojošs veids, kā turpināt virzīties dziļāk 21. gadsimtā. Galvenais - nedrīkst šiem tipiem ļaut runāt vieniem, jo klusēšana ir piekrišana.
atbildeeshu pa punktiem:
Ja Tu ar "sanaidot savā starpā" domā tos divus melīgos un izvairīgos tipus
ja Tev te ir laika dienaam seedeet, tad apsveicu!
ka Wikipedia ir vienīgais informācijas avots Marksa un Engelsa darbiem vai sarakstei, tad viņus jau nevar sanaidot
nu ok! Tu esi iegaajis citaa liimenii: esi atradis google.
Viņi jau paši ir izvēlējušies dzīvi padomju propagandas ēnā.
kaads sakars ar padomju propogandu? esmu Padomju savieniibaa dziivojis savus 4 pirmos dziives gadus.
Es tikai domāju, kādam tieši ir jābūt cilvēkam, lai tas 2012. (!) gadā runātu un domātu staļinistiskās, totalitārās, represīvās Krievijas reālijās, ideoloģijas formulējumos un komunistiskās programmas punktu veidā.
neviens to arii nedara, nepaliec emocionaals, bet turies pie faktiem
Manuprāt, tas ir cilvēku pazemojošs veids, kā turpināt virzīties dziļāk 21. gadsimtā. Galvenais - nedrīkst šiem tipiem ļaut runāt vieniem, jo klusēšana ir piekrišana.
manupraat komunistiskaas idejas, kas robezjosies ar sindikaalanarhismu tieshi aktivizeesies 21. gadsimtaa, bet to mees veel redzeesim. peec lielaa kapitaalisma kraha
par nacionaalu funktieri man viss skaidrs paliek arii peec R. Kotvunenko apzinaataas legjionaaru gloriscifeeshanas, pashi varat palasiit, ko shamais raksta: ''Legjionaa karoja 9.2% no Latvijaa dziivojosho iedziivotaaju kopskaita, bet ''ljaunuma impeerijas'' (bik Eltonu atsit, ne?) sastaavaa tikai 0.8%.'' te nu man saak intereseet shie izziistie procenti: Legjionam tika kopskaitaa pakljauti ap 165 tuukstoshiem iedziivotaaju (abu diviiziju un policijas sastaavaa ap 100tuukstoshiem), ''ljaunuma impeerijas'' 2 streelnieku diviizjaas kaa minimums tika iesaistiiti 80 tuukstoshi iedziivotaaju, taatad tie procenti apzinaati tiek rakstiiti graamataas kaadu man nezinaamu meerkju guushanai. un te nu ir ''briivvalsts'' izgliitiibas sisteemas un ''oficiaalaas'' veestures galaprodukts: f-foto, Eltons un CO
izteikshu savas pieticiigaas domas - visa shodienas pasaules uzbuuve ir kaa maala milzis. jebkuru veestures jautaajumu paarskatiishana vienaa vai otraa virzienaa var sadrupinaat shii milzha stabilitaati. mees - taada maza valsts to nevaram, es pat teiktu - mums nevajag TO dariit. Vajag koncentreeties uz labo - ka mees relatiivi ilgi dziivojam vietaa, kur nav ne karu, ne bada ne meeris, ka Latvija (relatiivi) tomeer IR iespeeju zeme, ka pat muusu truuciigaakie un urliigaakie pat sapnjos neredz taas probleemas, ar ko saskaras miljardiem zemeslodes iedziivotaaju. a ja gribat saskarties - uz priekshu - drupinaataaji!