versatile:Vienmēr ir uzjautrinājuši tie, kam "kāds ir pastāstījis visu patiesību par to, ko neviens nezina..."
Kur tāds ir, parādi man a ?
p.s. Zini kā ar to patiesību ira un kamdēļ domāta vidusskola? Tā it kā sagatavo augstskolai, bet reāli māca patstāvīgi domāt, vākt informācijas avotus, analizēt vilkt ārā kopsakarības. Tādā stilā. Ja, protams, tajās skolās vēl ir cilvēki, kas tos skolniekus dzen rakāties arhīvos un māca patstāvīgi ōnalizēt informāciju.
versatile:Vienmēr ir uzjautrinājuši tie, kam "kāds ir pastāstījis visu patiesību par to, ko neviens nezina..."
še 5! mana ģeniālākā pieredze - meiča, kura 20 jauniešu kolektīvā stabīli dalīja 1/2 vietu pēc stulbuma un 3 tantuki. tantuki saka, Silvij [vārds nav mainīts!], izstāsti mums, kas Pasaulē notiek! un Silvija stāsta maut kādu muru un piebilst, ka to ir izstāstījuši biznesmeņi, kuri bijuši mazliet iedzēruši - sak, neies takš pa dzērumu nepatiesību stāstīt!
Sapper:Tad, kad Tu sāki nest visu to herņu par padomju savienības labumu manā dzīvē, es tikai nosmīnēju un padomāju, ka tā ir trollēšana. Ar laiku sapratu ka kļūdijos. Tu esi komunists pēc pārliecības, īstebi ticīgs ateists. Neredzu vairs nekādu iemeslu demonstrēt tēlainu uztveri attiecībā uz pasažieri, kuram loģiski būtu labākos latviešu dzejniekusi būtu uzskatīt par ideoloģiski nepareiziem.
Varu vēlreiz atkārtot - nacionālos urrā patriotus uzskatu par pārkŗasotiem komunistiem. Tiem ir tikai paireizais viedoklis. Tādejādi, ja šamie apjūsmīgi pievēršas briesmīgā PSRS apsmiešanai, vēršu viņu uzmanību uz to, ka pastāv arī savādāks viedoklis (tas nenozīmē, ka es tā domāju), attiecīgi urrāpatrioti momentāli visu krāso balts/melns pareizs/nepareizs proporcijās. Kā tādi NKVD idejas nesēji tautās.
Man parasti nav konkrēta viedokļa. Iespējams tas ir sūdīgi, jo traucē pieņemt lēmumus.
Tomēr viens viedoklis man ir - krīt uz nerviem (ļoti) tie, kam ir viedoklis jautājumos, kur nav viennozīmīga informācija pieejama un izprotama.
Pilnīgi atbalstu Latviju un nacionālo ideju! Mana dzimta arī ir reāli cietusi no staļinisma- vectēvs dabūja galu Gulagā, tēvs gandrīz vai dabūja galu leģionā Kurzemes katlā (varonīgais krievu snaiperis tiešā tēmējumā sašāva "trafarētu" sanitāru, kas vilka arā no kaujas lauka ievainotu biedru). Tā kā man ir gan pamatoti iemesli naidam, gan reāla informācija par staļinisma & ļeņinisma "labumiem" Taču ar lielu skepsi noskatos uz dažādām galējībām- aklām dogmām, fanātiķiem un visādiem visu laiku ideoloģiskajiem teorētiķiem (Allahs ir dižens, Lēņins mūžam dzīvs, Deutschland uber alles, utt utml.) Lielās Idejas sūtņiem vienmēr ir automātiska taisnība, toties visi, kas uzdrīkstas šīs diženās idejas saprātīgi analizēt jebšu vienkārši paķircināt, kā to šeit dara Vaards, ir nāvīgi un iznīcināmi naidnieki (džihads, KGB- Gestapo, Gulag- Buchenvald, FB bans utt utml). Brīvības un Neatkarības ideja ir brīnišķīga, taču mūsu (LV) vēsturē ir bijis un ir tik daudz dažādas šmuces un divkosības, ka tagad grūti kādam uz vārda ticēt. Kaut vai mūsu "nacionālo varoņu" piemēri- tautietis Tabūns, kas aizsmacis kliedza 1.maija svētku gājiena mikrofonā "Slava KPSS & Co" , "īstenais" latvietis Jobelis ar savu krievu sieviņu, smukulis Gorbunovs otrādi apgrieztā KPSS ideoloģijas fīrera kažokā, Latvju tautas atražotājs Mākoņtēvs, par miljonu nopirktais Marsietis un neskaitāmas jaunās "politiskās zvaigznes" ar klaji izteiktām politiskās prostitūcijas pazīmēm. Ideja jau šamiem skanēja dikti skaista- kaut pliku pakaļu, bet brīvā Latvijā. Rezultāti tā kā būtu- brīvā Latvijā esam, plika pakaļa vairumam arīdzan ir. Tikai pašiem "vadoņiem" tā pakaļa nebūt nav plika... Tātad ideāli sāk ļodzīties...
Arī 16.marts ir gana uzskatāms piemērs- agrāk večuki mierīgi un netraucēti nolika savus ziedus pie Mildas, bet tagad viss ir uztaisīts par nožēlojamu politisku teijāteri. Un te ne tikai urlas pie vainas....:::
Un interesanti, ka visskaļāk abās pusēs bļaustās nevis tie, kas bijuši, redzējuši, izjutuši, bet gan tie jaunākas paaudzes pārstāvji, kas kautkur sagrābstījuši vairāk vai mazāk ticamas "vēstures zinības" un iedomājušies sevi par "ekspertiem" šajā jomā (kņižku ņe čital, no mnenije imeju)
"Redzēji, kā Vaards salēcās pie domas, ka vācu uzvara karā ļautu krieviem ātrāk tikt pie ļoti kārotajiem BMW un Mercedes?"
Da nē, Vārds šādu funktieri dzirdēja pirmo reizi, lai gan "tēmā" trollē jau ļoti sen. Un man tā reāli patīk - iedomājoties 9.maija meršus ar georgija ļentočķām pie trīsstaru bļambuka.
"Redzēji, kā Vaards sāka uzvesties, kad argumenti par vēsturi sāka izsīkt? Sāka atsaukties uz trofeju kolekcionētāju pētījumiem, viedokļiem un vajadzībām antropoloģijā. Pārgāja uz personiska un zemiska līmeņa piezīmēm."
Vaards redzēja, ka tālāk jau nepieciešams rakstīt bezgala garu palagu, sākt vilkt no plaukta ārā informācijas avotus, pamatot pa nopietno... Un to visu darīt tikai tamdēļ, lai F-Foto no tā visa konteksta pēc tam izvilktu kādu vienu frāzi un sāktu atkal to mulļāt. Tamdēļ izlaidu vienu ciklu un uzreiz uzrakstīju diagnozi.
"Tas, ko viņš raksta par vēsturi, nav viņa pieredze. Tas ir sagrābstīts, kā pats saka, no vēstures skolotāja - sazvērestību teoriju piekritēja vidusskolā."
Šo arī varēji rūpīgāk izlasīt. Turklāt piemetināšu - galvenā fiška ko vēsturnieks iemācija, bija domāt par vēsturi. Pašiem meklēt atbildes. Es no vidusskolas tā arī neesmu sapratis, piem, elementāru jautājumu par Kārli Ulmani - vai valsts pavērsums bija laba lieta vai tomēr nē. Man tā arī nav atbildes uz vairākiem šādiem vēsturnieka uzdotajiem jautājumiem. Man arī leģionāru jautājumos nav atbildes.
Bet man ir atbilde tiem, kam ir konrēta atbilde šajos jautājumos - skaidri zinu, ka viņi ir idioti.
f-foto: Tas, ko viņš raksta par vēsturi, nav viņa pieredze. Tas ir sagrābstīts, kā pats saka, no vēstures skolotāja - sazvērestību teoriju piekritēja vidusskolā.
f-foto- vai šos vārdus tikpat labi nevar attiecināt uz Tevi pašu? Vārds, kaut ķecerīgi, bet tomēr runā saviem vārdiem (sanāca vārdu kalambūrs) un vismaz mēģina kautko "analizēt". Bet Tu dod vaļā "šablonus un štampus"gluži kā partijas sapulces tribīnē (nav svarīgi, kādas partijas- karogi un naidnieki katrai dažādi, bet saukļu stils, kašķi un demagoģijas līkloči- visiem vienādi)...
Var jau būt, ka Tev taisnība un tiešām raksti saviem vārdiem. Bet man cīši subjektīvi tomēr nepamet sajūta, ka Tu runā (raksti), kā lasot politisku referātu no tribīnes. Bet katram jau savs "stils"...
f-foto: Labāk pastāsti, kāpēc magnētiskā vētra ir Delfu žurnālistu izdomājums. Vari to darīt tēmas "saules vējš" ietvaros.
Ka jau vairākkārtīgi prasi, tad atbildu.
Tamdēļ, ka tajā dienā bija arī pilnvērtīgs un 100% pilnmēness. Sabiedrībā ir pieņemts uzskatīt, ka pilnmēness nelabvēlīgie ietkemē dzīvas būtnes - nobraukto kaķu skaits uz ceļa dramatiski pieaug, dažādu slepkavību, noziegumu, ķīviņu. Un Fotoblogā pieņemts uzskatīt, ka beztēmas diskusijas rodas pilnmēness laikā (it sevišķi tās, kur kāds apbižotais par savām neatzītajām bildēm netieši sāk raudāt). Tamdēļ piedāvāju atmest magnētiskās vētras, jo tās parasti ietekmē tikai cilvēku fizisko veselību, bet uz psihi atstāj minimālu iespaidu.
dankovkazak.by.ru... "После ухода Красной армии и бегства функционеров районной советской власти в сентябре 1941 года, еще до появления немецких войск в Локте было организованно местное народное самоуправление...Была образована Локотская республика. Ее флагом стал российский триколор с Георгием победоносцем на красном щите в центре...Руководство Локотской республики 4 октября 1941 года встретили хлебом солью передовые части Вермахта."
www.newsland.ru... "Воскобойник (глава ЛР) придавал огромное значение быстрейшей связи с германским командованием. Он хотел, чтобы там знали, что в России есть люди, которые хотят и могут сами с оружием в руках бороться против коммунизма, за свою Родину, за свое освобождение. Он хотел, чтобы там знали, что русский народ, перенесший на своих плечах весь кошмар двадцатичетырехлетнего ига, сам подымется на защиту своих прав и уничтожит ненавистную ему власть, что честные русские люди будут не пассивными зрителями, а активными борцами за счастье своей Родины."
Т.е. для немцев они были союзниками в борьбе с общим врагом. Союзниками до такой степени, что:
ru.wikipedia.org... "Главным отличием (от других оккупированных территорий) являлось то, что вся полнота власти на местах принадлежала здесь не немецким комендатурам, а органам местного самоуправления. Любым немецким органам власти запрещалось вмешиваться во внутренние дела «Локотской волости». Германские учреждения на территории Локотского округа ограничивали свою деятельность лишь помощью и советами руководителям округа и его районов."
Немцы, Zasada, боролись с коммунизмом, а не со "славянскими народами". Даже с учетом пренебрежительных высказываний о славянах, например, Гитлера, пренебрежение и истребление - далеко не одно и то же.