Bzh:Vai tad uz TV nav jāaiziet vismaz veikalā jāpaskatās? Nu kādas krāsas attēlo un kāda skaņa?
Full hd bildi visi rādīs labi.
Reāli ir vērts skatīties tikai to kā konkrētais verķis apskeilo un parāda vājprātā sakompresēto virszemes telekoma miglubildi. Un te jau sākās atšķirības.
MaVi:LCD nav gluži LED, tātad jautājums nav PLAZMA vs LCD(LED) kā te daži rakstīja, bet drīzāk PLAZMA vs LCD vs LED
plazma ir veca un rij daudz elektrību, tātad atkrīt pēc būtības
lcd ir letāki, led ir dārgāki, LED izskatās smukāk, saules stari tik ļoti netraucē, no visiem trim visekonomiskākais. 3d nav apspriešanas vērts, domāju, ka tā "tehnoloģija" kā tāda ir jāaizlied, jo noteikti acīm nodara lielāku postu nekā 80-to gadu monitori vai manas bildes
rezumē - nafig televizoru, pa to naudu aizbrauc kaut kur, melus un intrigas var te pat internetā palasīt
vislabākais variants ir ņemt sappera ieteikto TV modeļa numuru un iet un jamo nopirkt. Tas ir pie nosacījuma ja TV tiešām ir vajadzīgs.
klausīties dažādas PUSPATIESĪBAS par vienu vai citu tehnoloģiju būtu pats pēdējais ko darīt.
MaVi:LCD nav gluži LED, tātad jautājums nav PLAZMA vs LCD(LED) kā te daži rakstīja, bet drīzāk PLAZMA vs LCD vs LED
lcd ir letāki, led ir dārgāki, LED izskatās smukāk, saules stari tik ļoti netraucē, no visiem trim visekonomiskākais.
Nemāci cilvēkam muļķības. Vienreiz jau rakstīju tēmā vienā par monitoriem: "Arī LED monitors ir LCD monitors. LCD ir šķidro kristālu monitors (liquid chrystal displey), bet LED ir viens no izgaismojuma veidiem, kas tiek lietots LCD monitoros. tas tikai tautas valodā tiek lietots LCD vs LED, lai būtu skaidrība vai tas ir vecākas vai jaunākas tehnoloģijas LCD."
Arī uz TV attiecas tas pats. LCD televizori, kas nav LED, faktiksi ir vēsture, un tādējādi izvēle paliek starp plazmu un LED izgaismotiem LCD, respektīvi, kā apzīmē mārketinga cilvēki (preču iesmērētāji cilvēkiem) - jāskatās PLAZMA vs LED.
Pasen saņēmu labu padomu - no puslīdz ticama avota uzzināt, kuru firmu vismazāk nodod garantijas remontos. Nesen uz līdzīgu jautājumu atbildēja: Samsung, Sony, Panasonic. Par ekrāna tipu - viennozīmīgi LED. Paņēmu Sony, uz vietas vienīgajam bija optimāls ekrāna izmērs. Dažādu iemeslu dēļ paketē ar i-netu pieslēdzu interaktīvo TV. Patīk. Pietiekoša izvēle, normāls arhīvs, nupat montē optiskās šķiedras kabeli. Gala lēmums, manuprāt, saimniecei jāpieņem veikalā, aci pret aci ar modeli.
Sapper:A teļlukiem ir baigi interesanti. lasīju interesantu pētijumu, kur 80% procenti no aptaujātajiem pasažieriem atzina ka labāk izvēlētos LCD TV , toties, kad šiem pašiem personāžiem lūdza novērtēt attēla kvalitāti aklā pētijumā, kur bija 2 vienas cenu grupas aparātiem tik attēls redzams, bez jabkādām brenda, vai ekrāna tipa atšifrēšanas iespējām, tur apmēram tādi paši 80% izvēlējās par labu plazmai.
Dansiga, nosauc budžetu un vēlamo diognāles izmēru, tad var ko ieteikt....
Tā tas tiešām ir. Vēl pāris konceptuālas lietas pārdomām. Plazmas priekšrocības: 1) praktiski nav inerces, bilde saglabā asumu arī kad ekrānā rāda ātras kustības (reaģēšanas laiks, ko LCD norāda tehniskajos datos tāpēc, ka tas ir pašvaks, plazmām vispār netiek apspriests!) 2) dziļāks kontrasts pie mērena telpas apgaismojuma Tā kā plazmas panelis sastāv no mikroskopiskām gāzizlādes lampiņām, tā nosacīts trūkums ir vājāks kontrasts spilgtā gaismā, tāpēc veikalos labi apgaismotā zālē pirmajā acu uzmetienā LCD izskatās efektīgāks LCD būs nedaudz mazāks enerģijas patēriņš un, kā jau teicu, labāks kontrasts spilgtā gaismā un izcili plāns korpuss un daudzveidīgs un stilīgs dizains. Kaut arī ražotāji norāda skatīšanās lauku tuvu 180 grādiem, stipri no sāniem skatoties īsti perfekti nebūs. Secinājumi: Plazma ieteicama sporta pārraižu, drastīgu mūzikas videoklipu un specefektiem bagātu filmu skatītājiem. Ziņas vai seriālus skatoties būs pilnīgi vienalga. Spilgti apgaismotās telpās lekcijām, fotogrāfiju aplūkošanai u.tml. LCD būs labāks.
Neesmu galīgs ticīgais , bet ar Sony Bravia sadzīvoju jau gadus un esmu pilnīgi mierā. Izmērs- pie taviem nosauktiem 3-5 metri ir tieši tā robeža, kad 32 par maz, 40 jau pa daudz. Pirmajā variantā acis spiežas uz āru, otrā variantā kakls sāpēs Ir zelta vidusceļš, 37 collas, kas gan nav tik populārs kā 40, bet pie 3-5 metriem manuprāt ļoti labs. Par papildus fīčām- nemokies, tāpat lielāko daļu no tām tu neizmantosi, bet viss tas, ko tu spēj iedomāties būs visos modeļos. Skaties vai smuks un vai korpusa dizains iet kopā ar vecmāciņas kumodi Ja gribi feisbukot un skaipot, bakstot ar pirkstu TV monitorā, tad gan Samsung, bet tas ir cits stāsts.
MAN reiz bija Bang & Olufsen mobīlais telefonss , baigi ērti varēj pudeles taisīt vaļā , bij tik labss un izcilss ka es šamo beigās atdāvināju lauku omītei , bij nabaks nogājis 6 gadus BEZ VAIDA sen nelietoju bet GĀJA Orģinālā tas bija 628 ERICSSON tik Bang & Olufsen izpildījumā
Pie 3-5 metriem 37 collas būs niecība, ātri vien gribēsi normālu TV. Pie Full HD izšķirtspējas attēla struktūra nav saskatāma jau pie 1m attāluma līdz pat 60 collu ekrānā. Cilvēka acij tīkamāks (relaksējošāks) vienmēr būs lielāks attālums. Pats labākais būtu milzu TV pie apvāršņa, kad acs ir fokusēta uz bezgalību. Pie 4-5 m attāluma ņem 50+ collas, pie 3m- vismaz 40-42.
Uldi, vai esi domājis par to, kāpēc plazmas TV tomēr vēl joprojām ir tirgū? Tieši manis augstāk norādīto īpašību dēļ. Ja viena no konkurējošām tehnoloģijām būtu pārāka visos parametros, otra izzustu momentā. LCD pēdējo 5 gadu laikā ir ļoti attīstījusies. Pikseļu reaģēšanas laiks ir pakāpeniski uzlabots ar daudzām elektroniskām viltībām un LCD atpalicība no plazmas ātrdarbībā tradicionālos sižetos vairs gandrīz nav jūtama. Ar LED tehnoloģijas parādīšanos ir uzlabots arī kontrasts. Vislielāko lomu LCD uzvaras gājienā spēlē labāks ekrāna maksimālais spilgtums un, kā jau iepriekš minēju, labāks kontrasts apgaismotā telpā. Man pašam ir 40 collu LCD, bet znotam palīdzēju izvēlēties 50 collu Panasonic plazmu. Hokejs un Avatara tipa filmas tajā izskatās fantastiski, LCD tā parādīt nespēj.
Sapper:Dansiga, ņem to "pani", ko iepriekš ieliku. Būs ok.! Panasonic TX-P42S30
f-foto:Dansiga, tev vajag modernu TV vai vecu modeli?
Jaunajos viss jau ir iekšā, tie arī nemaksā tūkstošus. Tas bija senāk.
nu bet dabiski ka man vaig modernu!!!! vecss modelis man ir un joprojaam doarbojoshss ... taisos to atdod dazham labam, kuram TV raada tikai zaljo kraasu ;-)))
CerambyX:A varbūt dansiga grib tikai Panorāmu skatīties - kāds tur vēl Full HD?
panoraamu es klausos ;-pppp bet taa kaa man ir interaktiivaa tv un tur arii ir iespejas to full HD skatiites;-)
gan jau es aizieshu arii uz veikalu, bet ar jau zinaamu informaaciju un veel arii tur paardeveeju pamociishu ar "stulbiem jautaajumiem" - jo taa es parasti peerku jauno tehniku
Svarīgi jau, ko no tv sagaida. Tas tāpat, kā ar moni. Cilvēks, kam dators čatam, iet veikalā, izvēlas izmēru un ņem moni ar TN matricu. Kam svarīgs attēls, papēta jautājumu un izvēle ir cita, kaut arī dārgāka. Kad es pirku tv, papētīju jautājumu un toreiz izvēlējos pioniera plazmu. Šobrīd esmu priecīgs, ka veltīju laiku izpētei un tv attēls vēl šodien izskatās ļoti labi arī uz pašu svaigāko teļluku fona, kaut tehnoloģijas tik strauji attīstās.
ozols:Svarīgi jau, ko no tv sagaida. Tas tāpat, kā ar moni. Cilvēks, kam dators čatam, iet veikalā, izvēlas izmēru un ņem moni ar TN matricu. Kam svarīgs attēls, papēta jautājumu un izvēle ir cita, kaut arī dārgāka. Kad es pirku tv, papētīju jautājumu un toreiz izvēlējos pioniera plazmu. Šobrīd esmu priecīgs, ka veltīju laiku izpētei un tv attēls vēl šodien izskatās ļoti labi arī uz pašu svaigāko teļluku fona, kaut tehnoloģijas tik strauji attīstās.
TV jau tomeer it kaa njem, lai sktiitos tieshi labu attelu ar labu skanju ...
Es ar esmu plazmas piekritējs. Man kaut kā tā bilde labāk patīk. LCD (LED) bišķu smērē ātras kustības, turklāt tā bilde ar tāda glancētāka izskatās, kas man ne īpaši patīk. Es gan agrāk ka pētīju TV, tad vislabākā plazma skaitījās Pioneer, kuri bija arī nesalīdzināmi dārgāki. Un tad jau nāca normālas cenas plazmas, no kuriem tad labākais skaitījās Panasonic. Arī man abi TV mājās ir Panasonic plazminieki. Silda gan viņi baigi māju, nemaz radiatorus nav vaļā jāgriež Līdz ar to liels elektrības patēriņā salīdzinājumā ar LCD. Ja tā pa lielam tad LCD patērē apmēram 1/2 no plazmas patēŗiņa LCD LED vēl par kādu 1/3 mazāk nekā parastais LCD
emzi:Es ar esmu plazmas piekritējs. Man kaut kā tā bilde labāk patīk. LCD (LED) bišķu smērē ātras kustības, turklāt tā bilde ar tāda glancētāka izskatās, kas man ne īpaši patīk. Es gan agrāk ka pētīju TV, tad vislabākā plazma skaitījās Pioneer, kuri bija arī nesalīdzināmi dārgāki. Un tad jau nāca normālas cenas plazmas, no kuriem tad labākais skaitījās Panasonic. Arī man abi TV mājās ir Panasonic plazminieki. Silda gan viņi baigi māju, nemaz radiatorus nav vaļā jāgriež Līdz ar to liels elektrības patēriņā salīdzinājumā ar LCD. Ja tā pa lielam tad LCD patērē apmēram 1/2 no plazmas patēŗiņa LCD LED vēl par kādu 1/3 mazāk nekā parastais LCD
tad man plazma neder, jo man netiik karsta maaja;-))))
dansiga:gan jau es aizieshu arii uz veikalu, bet ar jau zinaamu informaaciju un veel arii tur paardeveeju pamociishu ar "stulbiem jautaajumiem" - jo taa es parasti peerku jauno tehniku
Palasot te visus gudrīšus smiekli nāk gan raudāt gribās No tehniskām lietā jau saprotat daudz, bet no bioloģijas vai cilvēku anatomijas gan tik pat daudz cik cūka no kardioloģijas Jeb skatoties LCD televizoros LSD salietojušies
Sapper:A nesmejies, ir ļautiņi kam griribās, lai vienlaicīgi biržu indeksi, cnn u vēl viskautkas redzams un var ar rokas vēzienu kanālus uzburt uz ekrāna.
nu ja man buutu D4 ar visiem gaishajiem objektiiviem ..... peec tam varbuut man gribeetos arii taadu tee vee, ko gaisaa var shkjirstiit ;-))))
Nu skaņa jau gan televizoram nekāda dižā nebūs. Ja mājās ir sakarīga audiosistēma, labāk caur to klausīties. Manam pionierim iebūvētās skaņas nav vispār.
ozols:Nu skaņa jau gan televizoram nekāda dižā nebūs. Ja mājās ir sakarīga audiosistēma, labāk caur to klausīties. Manam pionierim iebūvētās skaņas nav vispār.
man air ineko dzihu nevajag . pietiek ar kaut ko apmeram viiiduveeju ... un ja nedaudz vairaak virs vidueveejaa - tad vispar super .... Pie tam .... TV ar LABu skanju neko nedos, ja pats raidiijums nebuus ar labu skanju .... u nto atshkjriibu jau es tagad redzu/juutu pie sava vecaa LG ....
Pāris nedēļas atpakaļ iegādājos šo un tur www.ultrastock.lv... Piezvanīju, bija uz vietas, pēc nepilnas stundas pieveda pie mājas un pat par piegādi naudas nepaņēma.
P.S. Iespraud flašku, skaties bildes, piespraud ārējo HDD skaties filmas, neiet TV kabelis skaties ziņas, youtube utt...
Gabiz:Pāris nedēļas atpakaļ iegādājos šo un tur www.ultrastock.lv... Piezvanīju, bija uz vietas, pēc nepilnas stundas pieveda pie mājas un pat par piegādi naudas nepaņēma.
P.S. Iespraud flašku, skaties bildes, piespraud ārējo HDD skaties filmas, neiet TV kabelis skaties ziņas, youtube utt...
Sapper:re ku LED reklāmu nozombētajiem. [url=http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57337192-221/why-led-does-not-mean-a-better-picture/?tag=contentBody;page
Sapper!!!!!!]http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57337192-221/why-led-does-not-mean-a-better-picture/?tag=contentBody;page Sapper!!!!!![/url] (pieceertot grazhiig ikaaju) .... man nevaig suu reklaamas!!!!!!!!!!!!!!
jau gadu piekto nelietoju TV - tā vietā ir projektors - skatos kino 3m platumā mājās un 6m platumā studijā - kaifs ir tāds, ka fiziski vairs nevaru paskatīties TV viesnīcās u.c. - tiesa man ir veiksmīgs sienu krāsojums - visas tumšas izņemot ekrānu
nesen man bij mazais projektors (1240xCiktur) līdz un viesnīcā nummura biedrs bij pilnīgā autā no bildes, lai ar tur spīdēja blakus sienas da ekrāna vietā smilskrāsas reģipsis
Maris:jau gadu piekto nelietoju TV - tā vietā ir projektors - skatos kino 3m platumā mājās un 6m platumā studijā - kaifs ir tāds, ka fiziski vairs nevaru paskatīties TV viesnīcās u.c. - tiesa man ir veiksmīgs sienu krāsojums - visas tumšas izņemot ekrānu
nesen man bij mazais projektors (1240xCiktur) līdz un viesnīcā nummura biedrs bij pilnīgā autā no bildes, lai ar tur spīdēja blakus sienas da ekrāna vietā smilskrāsas reģipsis
maksā projektori tikpat cik TV
ne visiem maajas ir taada studija kaa tev ....... taapec nelec nu augstaak par bixinjaam ... man vajag to ko MAn vajag!!!!
gan jau ka, 1024x768 - XGA Lunis vasaras tusiņā arī bija autā no viena maza projektoriņa.
Projektors ir laba lieta, ja var atļauties tam specīālu kinozālīti ar labu ekrānu, labu full hd kluso prpjektoru, ekrānu, labu apskaņošanu... a dzīvoklī būs vienas klapatas. Tad vēl lampas jāmaina. reāli 2x biežāk kā ražotājs sola.