forum.gif
kāds un kur jāpērk TV?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / kāds un kur jāpērk TV?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.03.12 23:25
 citēt
dansiga:
Maris:jau gadu piekto nelietoju TV - tā vietā ir projektors - skatos kino 3m platumā mājās un 6m platumā studijā - kaifs ir tāds, ka fiziski vairs nevaru paskatīties TV viesnīcās u.c. - tiesa man ir veiksmīgs sienu krāsojums - visas tumšas izņemot ekrānu

nesen man bij mazais projektors (1240xCiktur) līdz un viesnīcā nummura biedrs bij pilnīgā autā no bildes, lai ar tur spīdēja blakus sienas da ekrāna vietā smilskrāsas reģipsis

maksā projektori tikpat cik TV

ne visiem maajas ir taada studija kaa tev ....... taapec nelec nu augstaak par bixinjaam ... man vajag to ko MAn vajag!!!!

ok studija ir izņēmums, bet mājās man projektors ir 3m no ekrāna - kopējais telpas garums ir 6m - ok tas ir nedaudz virs standarta dzīvokļa, bet super jau ir arī 2m plats ekrāns

man ir divi projektori jau gandrīz 5 gadus - vienu esmu sviedis pa bruģi ripot (netīšām) - man nav izdegusi neviena lampa un nav pasliktinājies ne kontrasts ne kas

projektors mazliet trokšņo (to dzird tik skatoties ko tādu kas galīgi neinteresē) un silda gaisu (250W spuldze)

bet man nepieder elitāri projektori - šobrīd virs lašiem 600 var dabūt stipri klusākus utt.
Publicēts: 09.03.12 23:27 labots
 citēt
Mari!!!!!!! es gribu nopirkt televizoru un nevis projekturu!!!!!
Publicēts: 09.03.12 23:30
 citēt
Sapper:
Maris:

maksā projektori tikpat cik TV

Vai ne :P Re ku tāds normāls mājs kinozāles projektors. www.hometheaterforum.com... Pasties beigās uz cenu.

Tie, kas maksā tik cik širpotreba televizori, tā normāli der tik powerpointa prezentācijām, ne kino baudīšanai.

nepiekritīšu gan ... ok - dienas vidū kad saule precīzi mac logos tad jā, bet aptumšotā telpā TV panelis ir nožēlojama miskaste
Publicēts: 09.03.12 23:30
 citēt
dansiga:Mari!!!!!!! es gribu nopirkt televizoru un nevis projekturu!!!!!

nu dumja
Publicēts: 09.03.12 23:48 labots
 citēt
Maris:
Sapper:

Vai ne :P Re ku tāds normāls mājs kinozāles projektors. www.hometheaterforum.com... Pasties beigās uz cenu.

Tie, kas maksā tik cik širpotreba televizori, tā normāli der tik powerpointa prezentācijām, ne kino baudīšanai.

nepiekritīšu gan ... ok - dienas vidū kad saule precīzi mac logos tad jā, bet aptumšotā telpā TV panelis ir nožēlojama miskaste

Māri, mani par projektoriem aģitēt navajag, es ar viņiem ikdienā strādāju,darbā pilna noliktava ar viņiem no 2000- 15000 ANSI Lum. Gan LCD gan DLP,

Kad savāksi savām lekcijām pieklājīgu, gana lielu un maksātspējīgu auditoriju, satumšu Tev kopējā bildē ar edge blending 4 projektorus, kopējo prezentācijas bildi no 8 video, vai jpg leijeriem un vēl kaudzi efektiem varēsi veidot. :) nu kaut kā šitādā stilā.. www.eventavl.com...
Publicēts: 09.03.12 23:51
 citēt
GunarsII:
UldisS:Ak Dievs, kādas vēl plazmas!!!

Uldi, vai esi domājis par to, kāpēc plazmas TV tomēr vēl joprojām ir tirgū? Tieši manis augstāk norādīto īpašību dēļ. Ja viena no konkurējošām tehnoloģijām būtu pārāka visos parametros, otra izzustu momentā. LCD pēdējo 5 gadu laikā ir ļoti attīstījusies. Pikseļu reaģēšanas laiks ir pakāpeniski uzlabots ar daudzām elektroniskām viltībām un LCD atpalicība no plazmas ātrdarbībā tradicionālos sižetos vairs gandrīz nav jūtama. Ar LED tehnoloģijas parādīšanos ir uzlabots arī kontrasts. Vislielāko lomu LCD uzvaras gājienā spēlē labāks ekrāna maksimālais spilgtums un, kā jau iepriekš minēju, labāks kontrasts apgaismotā telpā. Man pašam ir 40 collu LCD, bet znotam palīdzēju izvēlēties 50 collu Panasonic plazmu. Hokejs un Avatara tipa filmas tajā izskatās fantastiski, LCD tā parādīt nespēj.
Un kā ir/būs ar plazmas spilgtumu pēc gadiem 3-5? Tāds pat kā LCD??? Fiziku var mazliet piemānīt, bet ne apčakarēt pavisam :) Katrai lietai ir savi fani, arī plazmām, bet diez vai vajadzētu dansigu stumt viņu vidū, labāk, lai sēž pie bilžu šopošanas... :D
Publicēts: 10.03.12 00:00
 citēt
dansiga:
Gabiz:Pāris nedēļas atpakaļ iegādājos šo un tur www.ultrastock.lv...
Piezvanīju, bija uz vietas, pēc nepilnas stundas pieveda pie mājas un pat par piegādi naudas nepaņēma.

P.S. Iespraud flašku, skaties bildes, piespraud ārējo HDD skaties filmas, neiet TV kabelis skaties ziņas, youtube utt...

un apmierinaajums, sajuutas, vilshanas?!??!!???!

Protams ka esmu apmierināts.
Nezinu vai Tev vajag to SmartTV, bet jebkurā gadījumā ar LED gaismām. Ak jā, pirmīt nepieminēju, ka var filmas skatīties pa taisno no datora, ja TV un dators vienā tīklā.
Publicēts: 10.03.12 00:09
 citēt
Maris, tā pusmegapikseļa bilde, ko pārraida ltv, uz 6m ekrāna tiešām laba??????
Publicēts: 10.03.12 00:13
 citēt
UldisS:]Un kā ir/būs ar plazmas spilgtumu pēc gadiem 3-5? Tāds pat kā LCD??? Fiziku var mazliet piemānīt, bet ne apčakarēt pavisam :) Katrai lietai ir savi fani, arī plazmām, bet diez vai vajadzētu dansigu stumt viņu vidū, labāk, lai sēž pie bilžu šopošanas... :D

Sākās.. :) ieciklējās pasažieri uz 1999-2000 gadiem, kad plazmas smuki dega āŗā un tajā pašā matriksā palikuši sēžot. Tas nekas, ka, sen tehnoloģija sakārtota, vadošie plazmu ražotāji 100 000 stundas garantē. nez vai vispār kādam var nepietikt ar vienu TV uz 53 gadiem, ja skatās 3h dienā? :P
Publicēts: 10.03.12 00:14 labots
 citēt
Gabiz: ka var filmas skatīties pa taisno no datora, ja TV un dators vienā tīklā.

ja, un kādā bitreitā? :D
Publicēts: 10.03.12 00:53
 citēt
Man ir Panasonic 42s30. Navarotu tiešām nav(PiP arī nav). No tīkla video nerāda, tikai to ko uztur Viera conect(youtube, filmu treileri...).
Tv neskatos(pat kabeļtīkla nav), tikai no Hdd diska un no WD tv live. Skaņa nav īpaši jaudīga, bet principā pietiekama.
Publicēts: 10.03.12 01:06 labots
 citēt
nafig iekš TV navarotus? TV svarīgs ir labs panelis, un videoapstrādes procis. Nu vēl iespēja conax adapteri ielikt. A lai viskautko no malas skatītos - lūk risinājums store.duneplayer.com... jo labā kvalitātē no PC caur LAN uz TV tāpat neko neizdosies dabūt. A nafig tad liels full hd tv, ja taisās uz 1,4GB saspiestu filmu skatīties?
Publicēts: 10.03.12 01:43
 citēt
Tu esi ieņēmusies, ka tev vajag izstrādājumu, kurš saucās televizōrs vai Tu gribi redzēt kustīgu bildi? :grimace:
Publicēts: 10.03.12 01:54
 citēt
Dune 400$
WD maksāja 60ls(diski atsevišķi) Full HD 1080P 60hz. H264
Pa tādu naudu nav slikta manta.

Es jau tāpēc arī ņēmu vienkāršu teļuku, galvenās prasības bija lai ir plazma, pietiekami liels, Full HD.
Publicēts: 10.03.12 01:54
 citēt
haralds: vai Tu gribi redzēt kustīgu bildi? :grimace:

Haralds piesakās Dansigai priekšā šūpot gleznu :)
Publicēts: 10.03.12 01:55 labots
 citēt
qwerty7:Dune 400$
WD maksāja 60ls(diski atsevišķi) Full HD 1080P 60hz. H264
Pa tādu naudu nav slikta manta.

Es jau tāpēc arī ņēmu vienkāršu teļuku, galvenās prasības bija lai ir plazma, pietiekami liels, Full HD.

WD nav bittorrent klients :)

uz WD esmu saskāries ar MKV gļukiem, uz Dunes (cita modeļa) nekad...
Publicēts: 10.03.12 01:57 labots
 citēt
Tas gan, bet ir mājās divi datori darbā vēl viens, un vispār filmas(mākslas un doc. man piegādā draugs, jau atlasītas :) )
Gļuki ir tam arī piekrītu, bet cena- neesmu no bagātajiem. Filmas kas neiet skatos uz datora.
Publicēts: 10.03.12 02:03
 citēt
vēl jau ir Popcorn Hour, kas ir par Dune bik lētāks, bet ne sliktāks.
Publicēts: 10.03.12 10:52 labots
 citēt
Sapper:Haralds
:face-grin:
may I shoot?
may I take this picture? :big_smile:
Publicēts: 10.03.12 11:27 labots
 citēt
UldisS:Un kā ir/būs ar plazmas spilgtumu pēc gadiem 3-5? Tāds pat kā LCD??? Fiziku var mazliet piemānīt, bet ne apčakarēt pavisam :) Katrai lietai ir savi fani, arī plazmām, bet diez vai vajadzētu dansigu stumt viņu vidū, labāk, lai sēž pie bilžu šopošanas... :D

Dansigu?! Un kaut kur stumt!? Nedomāju, ka kādam tas būtu pa spēkam.
Par spilgtumu Sapper jau atbildēja, varu apstiprināt to pašu vēlreiz.
Publicēts: 10.03.12 12:14
 citēt
labaak draaziet pikseljus fotoshopaa nevis plazmas un lcd matricas...
Publicēts: 10.03.12 12:40 labots
 citēt
Vopšem, Dansiga, pērc jebkuru tehnoloģiju, jebkuru izmēru, jebkuru modeli, Bet tikai THX sertificētu. Tad toč neiegrābsies.

www.thx.com...
Publicēts: 10.03.12 14:52
 citēt
haralds:
Tu esi ieņēmusies, ka tev vajag izstrādājumu, kurš saucās televizōrs vai Tu gribi redzēt kustīgu bildi? :grimace:

es esmu slinka filmu mekleetaaja un neviens man filmas nepiegaadaa, taapec man pietiek ar filmaam/raidiijumiem, ko raada pa Tee Vee :-)

Sapper:
haralds: vai Tu gribi redzēt kustīgu bildi? :grimace:

Haralds piesakās Dansigai priekšā šūpot gleznu :)

no haralda to pat vareetu sagaidiit ;-))))

Sapper:Vopšem, Dansiga, pērc jebkuru tehnoloģiju, jebkuru izmēru, jebkuru modeli, Bet tikai THX sertificētu. Tad toč neiegrābsies.

http://www.thx.com/test-bench-blog/5-reasons-why-thx-certified-tvs-kick-ass/

voobschem, Sapper, skaidrs, ka nekas nav skaidrs ;-))) Nu uz Latgaliiti toch neieshu peec televizora;-))))
Publicēts: 10.03.12 14:55
 citēt
Visi runā vokrug da okolo! Pasakiet kādu tad telivīzoru biegās ir jāpērk!:face-wink:
Publicēts: 10.03.12 14:58
 citēt
www.toptenreviews.com...

izvēlies pati!
Publicēts: 10.03.12 14:59
 citēt
ticigais:Visi runā vokrug da okolo! Pasakiet kādu tad telivīzoru biegās ir jāpērk!:face-wink:

beigās ir zārks jāpērk, ne televizors. :D
Publicēts: 10.03.12 15:02
 citēt
dansiga:...es esmu slinka filmu mekleetaaja un neviens man filmas nepiegaadaa, taapec man pietiek ar filmaam/raidiijumiem, ko raada pa Tee Vee :-)

Pie šādiem uzstādījumiem ir tikai VIENA izvēle - plazma, kas sūdaino ētera signālu māk parādīt daudz maz skatāmu. Tā kā topiks ir 3lpp garš tad uzreiz minēšu lielākos plazmas trūkumus - sūdīgi redzēt ja uz ekrāna spīd saule, ēd elektrību par ~20% vairāk kā LED.

P.S. Es atlārtošos, bet ja cilvēks nespēj IERAUDZĪT ko viņam saka - Panasonic TX-P42S30 ((c)Sapper), tad viņš ir STULBS ((c)Māris).
Publicēts: 10.03.12 15:02
 citēt
Sapper:www.toptenreviews.com...

izvēlies pati!

a zaarks - a varbuut labaak burcinju?;-)))
Publicēts: 10.03.12 15:03
 citēt
nesix:
dansiga:...es esmu slinka filmu mekleetaaja un neviens man filmas nepiegaadaa, taapec man pietiek ar filmaam/raidiijumiem, ko raada pa Tee Vee :-)

Pie šādiem uzstādījumiem ir tikai VIENA izvēle - plazma, kas sūdaino ētera signālu māk parādīt daudz maz skatāmu. Tā kā topiks ir 3lpp garš tad uzreiz minēšu lielākos plazmas trūkumus - sūdīgi redzēt ja uz ekrāna spīd saule, ēd elektrību par ~20% vairāk kā LED.

P.S. Es atlārtošos, bet ja cilvēks nespēj IERAUDZĪT ko viņam saka - Panasonic TX-P42S30 ((c)Sapper), tad viņš ir STULBS ((c)Māris).

paldies paldies ;-))) par LED man taa kaa buutu izveele .... modeli veel domaashu :-) bet pierakstiiju ieteitkos ;_)
Publicēts: 12.03.12 15:40
 citēt
Ja gribi lai neplīst pērc sony, viņiem kalpošanas mūžš dēļ viena filtra arī ir diezgan lielāks. Ja domājat, ka nav pieredze šajos jautājumos tad varu patiekt, ka strādāju RD electronics pāris gadus, nu jau vairs nē, bet par tām lietām vel šo to zinu :) Vēl ir labi Sharpi, tik vienīgi no resnā gala. Samsungi/lg spēj konkurēt tikai ar dinamisko kontrastu kuru tāpat TV katru gadu zaudē.

Plazmu Es vispār atmestu kā sugu, jo pamazām viņa tiek izskausta, pie mums vel ir modē, jo var nopirkt lielu pa lētu naudu, bet nu tehnoloģiski viņi ir sūdi. Sony atteicās viņu ražot, jo viņiem plazmas maksāja 10`000- 12`000 Ls par 42" :) Es skatītos kaut ko ar LED un internetu, jo baigi noderīgi, ka viņš tur ir :)

Lai veicas!
Publicēts: 12.03.12 16:12
 citēt
krnls:Ja gribi lai neplīst pērc sony, viņiem kalpošanas mūžš dēļ viena filtra arī ir diezgan lielāks. Ja domājat, ka nav pieredze šajos jautājumos tad varu patiekt, ka strādāju RD electronics pāris gadus, nu jau vairs nē, bet par tām lietām vel šo to zinu :) Vēl ir labi Sharpi, tik vienīgi no resnā gala. Samsungi/lg spēj konkurēt tikai ar dinamisko kontrastu kuru tāpat TV katru gadu zaudē.

Plazmu Es vispār atmestu kā sugu, jo pamazām viņa tiek izskausta, pie mums vel ir modē, jo var nopirkt lielu pa lētu naudu, bet nu tehnoloģiski viņi ir sūdi. Sony atteicās viņu ražot, jo viņiem plazmas maksāja 10`000- 12`000 Ls par 42" :) Es skatītos kaut ko ar LED un internetu, jo baigi noderīgi, ka viņš tur ir :)

Lai veicas!

paldies!
Publicēts: 12.03.12 16:40
 citēt
krnls:

Lai veicas!

Izskatās, ka Panasonika inženieri nu nemaz nav pakonsultējušies ar Fotobloga speciālistiem un savā vienkāršībā turpina ražot un pilnveidot plazmas TV. Ar plazmas un LCD salīdzinājumiem ir pilna Google. Abu tehnoloģiju priekšrocības un trūkumi ir labi zināmi. Elementārs tests, kas parāda plazmas galveno trumpi- ātrdarbību, ir viegli īstenojams veikala plauktā:
Noliekam blakus Plazmu un LCD, ieslēdzam futbola kanālu. Kamēr operators nekustina savu kameru, abi rāda burvīgi, var labi redzēt pat stadiona zālāja struktūru. Līdzko operators sāk pārvietot kameru, lai sekotu spēlei, uz LCD mauriņš pārvēršas par gludu paklāju, Plazmas ekrānā laukumā joprojām aug zālīte! Saglabāt ātri kustošos detalizētu objektu asumu - tā ir LCD galvenā problēma. Speciālie testi ir vēl uzskatāmāki.
Ar šo es nesaku, ka esmu iemīlējies kādā no šīm tehnoloģijām, mums ģimenē ir abas. Fotoblog tradīcija izstrīdēt jautājumus līdz vienai absolūtajai patiesībai (Nikons vai Canons!) gan ir smieklīga.
Publicēts: 12.03.12 16:56
 citēt
nu jā un mēs jau šajā tehnoloģijas laikmetā dzīvojam sādžās un nezinam kas ir HDTV un normāla bilde kanālam, vaitad Jums ir vajadzīgs tik liels TV lai tā atšķirība būtu redzama? Es šeit nerunāju par lētā gala mēsliem, kuriem bilde tiešām ir zemē metama. par šo budžetu var nopirkt labu lcd tv ar kārtīgām iekšām, nevis mēslu.
Vēl vajadzētu pavērot brāķu koificentu gan plazmai gan lcd, kur plazmai tas ir milzīgāks, krietni. Starpcitu arī Panasonicam ir arī labi LCD.
Publicēts: 12.03.12 17:45
 citēt
Vakar biju TV izstādē apstīties un salīdzināt dažus man interesējošus TV modeļus. Izrādās, ka elkorā var noskatīties tik demo rullīšus. DVB-T nav pieejama. :D :D Gribi redzēt ko LEDI spēj, kad jāparāda telekoma bilde, pērc, nes mājās, ieraugi, nošaujies :D

Man viss ir vienkārši, no dīvāna līdz sienai 5m, tātad vismaz 50" , tā kā viesistaba ir kopā ar virtuvii, ķip studija, tad svarīgi ir kā rāda no leņka. Lai bilde saskatāma burkānus kopā ar pirkstiem smalcinot. Bildes kvalitāti ar gribās labu, lai kino bez kreņķa paskatītos. Naudu tērēt gan negribās daudz, jo baig daudz to tv neskatos tāpat. Līdz ar to maxāt pērkot vairāk, lai vēlāk ietaupītu elektrīibā pārdesmit vatus, nav aktuāli.

Paskatoties dzīvē, ko spēj 50" LEDi izpildīt, tie, kas cenā zem kilo Ls, sapratu, ka nav aršana. Atliek tikai laba plazma.

Izvēle beigās krita uz LG 50PZ250 (pats pabrīnijos, jo LG nesajūsmina pēc noklusējuma) un Popcorn Hour A300 mediapleijeri.

Rezultātā, iepērkoties ibodēs, man sanāk pa 600 Ls 50" THX sertificēts TV un iespēja skatīties viskautko jūtūbveidīgu, IPTV, izmantot BT klientu, kā arī skatīties visādu video, ieskaitot 3d.

krnls, kā bijušais elektronika specs, vari atrast price/performance alternatīvu.

Aļikam, sveiciens! :face-wink:
Publicēts: 12.03.12 18:23
 citēt
Nekas jau labāks par to cenu nav, zem LG pdp cenām jau vispār grūti kādam palīst. Samsungam ir viens labs verķis no sestās sērijas PS51D6900DS, bet nu tur jau cena atkal. Vispār Es esmu ļoti lielā starā par popcornu ražojumiem, pats ļoti ilgi pētīju vienu, bet tā arī beigās nenopirku.
Publicēts: 12.03.12 19:43
 citēt
ko var ņemties ? sony bravia kustību atveido normāli. ja ar 200Hz skanēšanas fīču tad vēl labāk.
bet plazminiekiem ir divas lietas kas man nepatīk - "iedeg" stūrī tv logotipi (TV3, LMT utt.) un baisais elektrības patēriņš ar
telpā izdalīto siltumu. tādēļ jau tagad var tik lēti nopirkt to plazminiekus- kurš tad kaut ko saprot ? ka tik pa lēto :)
tā pat kā pirms pāris gadiem varēja HD ready pat Rimi dabūt pa lēto, jo kurš tad zin ka HD ready jau nav pats HD full.

LCD ar LED apgaismojumu ir optimālākais risinājums izņemot, ja Dansiga ir baigā sporta fane, kurai svarīgi lai futbolbumba ir vienmēr mega asumā :)
bet arī plazma šādos gadījumos var nelīdzēt ja filmēts ir ar sūdīgu HDV kameru - pat neliela panēšana padara attēlu zig zag izrobotu un miglainu. tādi brīnumi ir redzēti sporta pārraidēs, kad viena kamera no tā paša pasākuma ir ok, otra pilnīga tufta.
Publicēts: 12.03.12 20:25
 citēt
wo pļa, kam tagad ticēt?
Publicēts: 12.03.12 20:30
 citēt
jātic, pārbaudītām vērtībām + vēl burvīgi ierakstās vidē

Publicēts: 12.03.12 20:34
 citēt
negatIvs:jātic, pārbaudītām vērtībām + vēl burvīgi ierakstās vidē

kur šādu var iepirkt?
man patīk, derētu šāda mēbele! :D
Publicēts: 12.03.12 20:43 labots
 citēt
talavietis:wo pļa, kam tagad ticēt?

manuelam... :D

manis pieminētā LG plazma mērot pēc IEC62087 Edition 2 standarta - 179 W

sony KDL-52HX900 līdzīgākais pēc izmēra -
Power Consumption (Standby) (W) 0.20
Power Consumption (Shop Mode) (W) 201
Power Consumption (Home Mode) (W) 136

vot ej un rēķini, pēc standarta izmērīt negrib... tad mīts būs pagalam, bet vidējais kādi 150-160W būs vismaz.

Uz 50" ekrāna, kad būs daudzx baltā - koncertu gaismas, kalnu slēpošana utt... visiem būs patēriņš virs 200W, plazmai vēl bik vairāk.
Bet starpība paļubomu ir ~25W. Vot i parēķini, cik gadā sanāk ietaupīt, ja kādas 4h dienā skatās.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. >

Mana info: