Man atsūtīja šādu jautājumu, par kura atbildi nav pat nojausmas. Varbūt kādam ir kādas idejas kā tas notiek? Arī hipotētiskas atbildes var būt noderīgas.
"Kāds IT guru gadījumā nezin, kuras sadaļas no bilžu EXIF faila ietekmē Googles image search rankingu?"
SEXY15:Rangu ietekmē tikai lapas reitings, kurā image atrodas.
Googlē strādā, ka zini?
Jāpiekrīt Versatile, to zina tikai google.
Es pieļauju iespēju, ka bildes-faila nosaukuma atslēgvārdi arī varētu kaut ko dot, tāpat kā URL sastāvdaļas. Noteikti ietekmē arī lapā, kur attēls ievietots, ALT un TITLE atribūtu vērtības.
Jāņem vērā arī tas, ka bildes/lapas reitingu "neuzkačāsi" bāžot kaut kādus populārus atslēgvārdus - google nav stulba, drīzāk samazinās to reitingu
Neko daudz no tām lietām nesaprotu, bet cik novērots tad kāda atslēgas vārda iekļaušana tīri fiziski faila nosaukumā palīdz. Nu manā gadījumā bildi ar nosaukumu "bilde158.jpg" atrod sliktāk nekā, piemēram, ar nosaukumu "bilde158_latīniskais_nosaukums" (meklējot gūglē pēc tā konkrētā latīniskā nosaukuma).
Googlē strādā, ka zini?
Jāpiekrīt Versatile, to zina tikai google.
Es pieļauju iespēju, ka bildes-faila nosaukuma atslēgvārdi arī varētu kaut ko dot, tāpat kā URL sastāvdaļas. Noteikti ietekmē arī lapā, kur attēls ievietots, ALT un TITLE atribūtu vērtības.
Jāņem vērā arī tas, ka bildes/lapas reitingu "neuzkačāsi" bāžot kaut kādus populārus atslēgvārdus - google nav stulba, drīzāk samazinās to reitingu
Pēc PERSONĪGĀS pieredze jau gadus 10 pētot kā Google šancē ar bildēm Nr.1 viņš meklē BILDES faila nosaukumu piemēram bribi ļoti aygstu līst FAILAM jāsucās sexy_pussy.jpg tas ir primārais ko SKANĒ Googlis pēc tam seko visadi atslegas vardi , promarais faila nosaukums.
bildes apraksts ir svarīgs, apzīmējas laikam kā kautkāds alt text. Pamatā domāts vājredzīgajiem kuriem brovzeris lasa priekšā tekstu un tad ja tekstā ir bilde viņš nolasa faila nosaukumu un to alt text (laikam), tajā parasti ir ierakstīts (brūns zābaks guļ peļķē uz asfaltēta ceļa nakts laikā un tālumā tuvojas sarkana automašīna ar ieslēgtām tālajām gaismām kurai pie stūres sēž tāds pats zābaks kā peļķē).
Googlē strādā, ka zini?
Pārnestā nozīmē jā. Tiešā nozīmē ir tā, ka visas manas bildes, kuras vēlos (piemēram meklējot no Latvijas) ir gūgles meklētāja reitingā kā pirmās. Protams, meklējot no citas valsts, rezultāts būs cits, bet tas mani arī neinteresē!
Sliktā ziņa ir tā, ka bildes kā tādas ir ļoti vāji referāļi, līdz ar to šajā virzienā nav vērts iespringt, visu trafiku nodrošina tikai un vienīgi teksts. Otrajā vietā ir youtube video, trešajā vimeo, pēdējās paliek bildes.
Paldies par domu graudiem. Jūsu idejas/ieteikumi jau tiek gremoti un pārbaudīti. Viena tūrisma firma (neLatvijā) pārbauda jebkādus variantus kā celt augšā Gugles reitingu, aizdomājušies līdz bilžu EXIFiem.
P.S. Bildes ar sexy_pussy tomēr atstāsim Lunim viņa lapu reitingu celšanai..., piemēram ogresvestis.pussy.sexy.com
kādu strēķi Šveicē iepirku auto no privātiem un firmas lapa pastāvīgi bija google.ch augšā. Es gan daudz no tā reitinga nesaprotu, bet tika maksāta krietni liela nauda, lai tas tā būtu. Manuprāt, atslēgvārdi un maksimāli daudz izkaisīt adresi visos iespējamos saitos..
imgfoto:te no bloga viens pasazhieris bija salicis atslēgas varsus savai majaslapai: saule mēness sekss iepazīšanās foto
Man IZCILI NETICAMI darbojās viens nejauši ielikts atslegas vards PILNĪGI parasts un ikdienisķs BET kautk ar viņu bijus visos Google topos un ties Nr1 ar šo apsaluti ikdienišķo vārdu
imgfoto:te no bloga viens pasazhieris bija salicis atslēgas varsus savai majaslapai: saule mēness sekss iepazīšanās foto
Man IZCILI NETICAMI darbojās viens nejauši ielikts atslegas vards PILNĪGI parasts un ikdienisķs BET kautk ar viņu bijus visos Google topos un ties Nr1 ar šo apsaluti ikdienišķo vārdu
Ja tev interesē, varu kādreiz pie alus kastes apskaidrot Gugles un citu meklētāju teorētiskos pamatus, pēc būtības tas ir mākslīgā intelekta pirmsākums, t.i., sistēma pati izzina un analizē apstākļus un pamatojoties uz to, pati pieņem lēmumu. Ja arī kāds vārds cēla tavu lapu augšā, tad ne jau tevis dēļ šis vārds bija ar lielu svaru, bet tas vārds bija ar lielu svaru visā Internetā (tevis pieminētie sexy-pussy, un protams, ogresvēstis ir riktīgie... Tas ko es vēlējos uzzināt, vai ir kāda pieredze, kā ietekmējot sistēmu ar kādu apstākli (šoreiz EXIF faila infa), kā pati sistēma uz to reaģē. Protams, sākuma algoritmu zina tikai Gugle, tāpēc nav citas iespējas kā mēģināt to uzzināt eksperimentālā veidā.
P.S. Kad Gugle būs rīt/parīt noskanējusi šo lapu, sexy-pussy pieminēšanas dēļ arī bloga reitings būs augšā...