forum.gif
UV-IR cut filter
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / UV-IR cut filter
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.03.12 14:48
 citēt
Laba diena!

Vēlējos apjautāties, vai kādam ir UV-IR cut filtrs? piemēram, šāds - www.schneiderkreuznach.com...
Labprāt no jums līdz nākamās nedēļas beigām aizlienēšu/izīrēšu.. ideāli būtu 49mm, bet ja ir lielāks tad arī derēs ;)

var atbildēt šeit, bet vēlams uz nils@vinils.lv vai arī telefoniski 26010585

parādā nepalikšu!

Nils Vilnis
Publicēts: 11.03.12 14:55
 citēt
Kur tādu izmanto?
Publicēts: 11.03.12 15:02
 citēt
Manā gadījumā ir diezgan specifiski bildēšanas apstākļi - melnbaltā filma sevī uzņem daudz lielāku diapazonu nekā digitālais (kuram šie filtri ir iebūvēti), taču man vajag lai fiksē tikai redzamo gaismu, nevis visādus UV-IR piesārņojumus.. ;)
Publicēts: 11.03.12 15:22
 citēt
NilsVilnis:Manā gadījumā ir diezgan specifiski bildēšanas apstākļi - melnbaltā filma sevī uzņem daudz lielāku diapazonu nekā digitālais (kuram šie filtri ir iebūvēti), taču man vajag lai fiksē tikai redzamo gaismu, nevis visādus UV-IR piesārņojumus.. ;)

Man šķiet ,ka tev pašam pēc tam būs neērti par šitām muļķībām,ko esi sarakstijis.

P.S. Labāk pastāsti,kur rāvi objektīvu,kas UV cauri laiž?To objektīvu ir ļooooti maz un viņi ir loooopāāāāāā dārgi.
Publicēts: 11.03.12 15:26
 citēt
nu man pofig par visiem tiem precīzajiem terminiem, neesmu tehnomāns.. bet zinu, ka man vajag tieši šo filtru.. vajag samazināt violeto spektru, kā arī nogriezt IR.
Publicēts: 11.03.12 15:31
 citēt
man nemaz šajā gadījumā nav darīšana ar īsajiem UV viļņiem, bet lielākā daļa lēcu garos UV viļņus laiž cauri.. ;) uz to tad arī orientējos.
Publicēts: 11.03.12 15:47
 citēt
Es gribētu gan zināt kādos apstākļos UV un IR spektrs čakarē attēlu uz melnbaltās filmas.Mož tad uz ortohromatiskās filmas jābliež?
Publicēts: 11.03.12 16:05
 citēt
fotografēju UV apgaismojumā un man nepieciešams fiksēt tikai luminisenci, kas rodas šādos apstākļos.
Publicēts: 11.03.12 16:22
 citēt
Tātad pasākums zinātnisks,nevis fotogrāfisks?
Publicēts: 11.03.12 16:30
 citēt
fotogrāfisks gan.. :)
Publicēts: 11.03.12 17:03
 citēt
Man ir 58mm. Principā nelietoju, tā kā dārgi varētu pārdot. Esmu lauku miesta iedzīvotājs, tamdēļ operatīvi šo lietu laikam grūti nokārtot. Kas ir filtra ražotājs nezinu, jo tas nāca komplektā ar aparātu un uz aploces nekas rakstīts nava, tamdēļ viens no iespējamiem ražotājiem ir fuji, bet vai tā ir, apgalvot nevaru.
Publicēts: 11.03.12 17:07
 citēt
60uz5komats6:Es gribētu gan zināt kādos apstākļos UV un IR spektrs čakarē attēlu uz melnbaltās filmas.Mož tad uz ortohromatiskās filmas jābliež?

Uz izopanhromatiskām filmām, ko ražo Rollei šāds filtrs nenāk par skādi, jo šamie sava sortimentā ir iekļāvuši bijušos Agfas radījumus militāri rūpnieciskajam kompleksam ar ļoti plašu spektrālo jūtību. Ortofilmām filtri parasti netiek lietoti, jo tās jau tā ir kontrastainas un jūtīgas tik pret zilo un zaļo spektru. Rezultātā visi dzelteni-sarkanās līnijas filtri neder, bet zilais un zaļais tāpat nekādu efektu nedos.
Publicēts: 11.03.12 17:07
 citēt
Ot!, Latvija ir maza :) 4x5 collas ir cienijami :) tikai Kāds nav īsti sapratis par tiem pozitīviem-negatīviem,polaroīds štoļi? Bet tā konkrētā filtra nepieciešamību joprojam apšaubu,jo IR ķer filmas,kas tam īpaši domātas,pie kam redzamā gaisma tāpat ir pārsvarā,savukārt UV slikti laiž cauri objektīva stikls+UV filtru tak var uzskrūvēt,varbūt + kādu krāsaino filtru uz objektīva.Ja atmiņa neviļ,tad tas UV-IR cut filtrs ir digitālā laikmeta produkts,un uz filmām nebija aktuāls.Kas tā tāda par melnbalto filmu,kas tādas problēmas sagādā?
Publicēts: 11.03.12 17:49
 citēt
Citagaisma:Man ir 58mm. Principā nelietoju, tā kā dārgi varētu pārdot. Esmu lauku miesta iedzīvotājs, tamdēļ operatīvi šo lietu laikam grūti nokārtot. Kas ir filtra ražotājs nezinu, jo tas nāca komplektā ar aparātu un uz aploces nekas rakstīts nava, tamdēļ viens no iespējamiem ražotājiem ir fuji, bet vai tā ir, apgalvot nevaru.

nosūtīju PM
Publicēts: 11.03.12 20:11
 citēt
Pazavēros cik tālu cilva kaujas nonākušas!:face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):