forum.gif
fotostudijas aprīkojums?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / fotostudijas aprīkojums?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 12.03.12 23:09 labots
 citēt
Gribu lūgt Jūsu viedokli (spams pat nepieciešams, lai noturētu tēmu) par minimālajām nepieciešamajām lietām ļoti nelielai, nekomerciālai fotostudijai (jāiekļaujas aptuveni 2000 LVL).
Nav jau tā, ka neesmu googlojis vai citādi info meklējis - tam ir iets cauri - tik gribētu viedokli no praktiķiem, kas gājuši tam jau cauri...

Pats kaut ko esmu uzlicis uz papīra:

1. Studijas gaisma aurora fusion (3 gab.) 300W
2. oktobox (150cm)
3. softbox (no70x150cm)
4. softbox ar šunam 75x150
5. Foto lietussargs 115cm (ar turētāju)
6. Atstarotajs (180x120cm) Gold/Silver
7. Apaļu atstarotaju komplekts 5in1 (110cm)
8. raiditaju un uztvereju komplekts FW1 (3 gab.)
9. reflektors 34cm + šūnas
10. fona reflektors
11. spot reflektors ar filtriem
12. reflektors "beauty dish" (50cm) + šūnas
13. vartini reflektoram (18cm) + gēla filtri
14. Fona sistema (3 foniem)
15. Dažadu krasu papira foni (2.70x11)
16. Drebes fons 3x6m
17. Studijas stativi ar gaisa bremzi (garums no 270-305cm)
18. Polipropilena plaksnes

Vai augšminētais būtu ok, vai tomēr visu vajadzētu pārplānot?

Paldies par Jūsu komentiem, viedokļiem un spamu!:face-wink:
Publicēts: 12.03.12 23:32
 citēt
PRIEKŠ KAM tev tas viss ? Sjitas tev noderēs ja regulāri iekdienā spiedīsi skuķus , TĀ NEBŪS. Reku te tāds Salna kāreiz tirgo fonu turētājus un fonuss GANDRĪZ nelietots gan jau , ja grib 50% no cenas ŅEM CIET ja nē tad nekā :):)
Publicēts: 12.03.12 23:34
 citēt
Ne jau visiem skuķi galvā - man mērķi cēli :)
Aprīkojums gan der tik jauns, jo viss tiek iegādāts kāda projekta ietvaros...
Jautājums nav par to, kur labāk, bet gan, vai šis būtu ok un ja ne - tad ko vajadzētu pamainīt... bet citādi, paldies par ieteikumu...
Publicēts: 12.03.12 23:43
 citēt
Nav īsti skaidrs, kas tas tāds par projektu, kurā atvēlēti divi tūkstoši mistiskai (nekur nav saprotams, kas tik cēls būtu bildējams) studijas iegādei. Līdz ar to nevar pateikt, kas lieks un kas pietrūkst, ja nav zināms ne cēlās fotografēšanas objekts, ne teplas (vai mobīls variants) iespējas... pie kam pats projekts neparedz komerciālu darbību...
Publicēts: 12.03.12 23:45
 citēt
Skna intersanti, ka nekomerciaals varaints, token nesaprotu, ko tas varetu noziimeet.... Bet man passlaik liidzigs jautaajums, ko isiti vajag un nevajag studijai.. ;))))
Publicēts: 12.03.12 23:54
 citēt
Riebiga:Skna intersanti, ka nekomerciaals varaints, token nesaprotu, ko tas varetu noziimeet.... Bet man passlaik liidzigs jautaajums, ko isiti vajag un nevajag studijai.. ;))))

Taču redzēji Liepājā Andra piedāvājumu- ideāli komplekti.
Publicēts: 13.03.12 00:13
 citēt
Eltons:
Riebiga:Skna intersanti, ka nekomerciaals varaints, token nesaprotu, ko tas varetu noziimeet.... Bet man passlaik liidzigs jautaajums, ko isiti vajag un nevajag studijai.. ;))))

Tu gribi, lai es - netehnisks cilvēks, atceros tehniskas lietas? :)))
Publicēts: 13.03.12 00:30
 citēt
Riebiga:
Eltons:

Studija jau arī ir tīri tehnisku lietu kopums (Andrim aš skaisti prospektiņi bija līdzi tieši nolūkā reklamēt jaunākās gaismas netehniskiem cilvēkiem)... labi, pastāsti savu vīziju, ko gribi un kādas Tavas finansiālās iespējas un mēģināsim Tev ko ieteikt.
Publicēts: 13.03.12 00:56
 citēt
Eltons:
Riebiga:

Studija jau arī ir tīri tehnisku lietu kopums (Andrim aš skaisti prospektiņi bija līdzi tieši nolūkā reklamēt jaunākās gaismas netehniskiem cilvēkiem)... labi, pastāsti savu vīziju, ko gribi un kādas Tavas finansiālās iespējas un mēģināsim Tev ko ieteikt.

Vispar te viss kaa parasti ir no otra gala.. ;) MAn piedava studiju gaismas, kuras ir jau bijusas viena studijaa, vai es neveelos.. ;) Bet ja esi taads gudrinieks, njemsu vera, riit siikaak uzrakstiissu.. :)) PAdoms man token noderes.. ;)
Publicēts: 13.03.12 07:03
 citēt
Eltons:Nav īsti skaidrs, kas tas tāds par projektu, kurā atvēlēti divi tūkstoši mistiskai (nekur nav saprotams, kas tik cēls būtu bildējams) studijas iegādei. Līdz ar to nevar pateikt, kas lieks un kas pietrūkst, ja nav zināms ne cēlās fotografēšanas objekts, ne teplas (vai mobīls variants) iespējas... pie kam pats projekts neparedz komerciālu darbību...

Plānots ierīkot fotostudijas telpās viena novada tautas namā ar mērķi, lai vietējiem entuziastiem būtu vieta, kur pafotografēt studijas apstākļos. Līdz ar to plānojot iegādes, vēlējos par šiem ierobežotajiem līdzekļiem paredzēt pēc iespējas vairāk primāri nepieciešamās lietas... Fotografējamais objekts - cilvēki. Aprīkojums paredzēts stacionārs. Telpas pietiekoši plašas - baltas.
Publicēts: 13.03.12 07:34
 citēt
Skaidrs jevrosojuza projekts... Šamie aborigēniem ne tādas vien naudas rotaļlietām dod, lai tik nesadomā ko ražot... Tak aizej uz laptopu vai MDfoto, šie Tev apsakaidros un notirgos visu vajadzīgo.:face-grin: Lai veicas.
Publicēts: 13.03.12 08:31
 citēt
Izskatās diezgan ok tas parīkojums. :D Cerams, ka būs iespēja arī savā ciemā to izmantot.
Publicēts: 13.03.12 08:31 labots
 citēt
Riebiga:Bet man passlaik liidzigs jautaajums, ko isiti vajag un nevajag studijai.. ;))))

nužņiku točna vajag un vēlams arī dušu - ja nu kādu rumpja mākslu sanāk bildēt!
Riebiga:Tu gribi, lai es - netehnisks cilvēks, atceros tehniskas lietas? :)))
es gribu, lai Tu, ja esi netechnisks cilvēks - bet nē - ne lai Tu glezno, ja gleznotājs nezina tchnoloģiju, bilde nenostāv ne 100 gadus un tas labākajā no gadījumiem! :face-sad:
Publicēts: 13.03.12 09:26
 citēt
baltas telpas tas ir labi 1/3 gadījumu (un tas ir baigais plus salīdzinot ar pelēkajām), bet bieži vajag, lai no kādas puses gaisma neatstarojas - attiecīgi telpu jāvar, pa plaknēm, pārvērst par melnu/tumšu - īpaši iesācējiem, kam miglaina nojausma kur gaisma trāpa, kur nāk atpakaļ, kur pazūd, kur pa daudz.

*Stārķis* ir viena no svarīgākajam lietām - tas tik pases bildes var klapēt ar sānu gaismām + bieži vajag augšas gaismu koncentrētāku ka atstarotā no griestiem

Ja prātīgāk bildē, tad nēģerus vajag, lai noēnotu lieko gaismu - značit statīvus ar

Jemot vērā, ka tautasnamā nāks visādi raibi rūtaini ļaudis, tad statīvus vajag ar klipšiem - arī pilsoņi, kas ārēji neizskatās traki, visu savu spēku mīlē ieguldīt bloķējamo skrūvju griezšanā - griež kamēr aprauj hoķ M10 vītni, kamēr kloķis rokā, kamēr statīva caurule saspiesta plakana vai ar izdevies izurbties tai cauri - man visi statīvi un galvu pievelkamie ir lāpīti kā frankenšteini - izņemot vienu statīvu kam klipši - to pievilkšanu, apbrīnojamā kārtā, bildētkārie saprot.
Publicēts: 13.03.12 09:53
 citēt
Billy:Izskatās diezgan ok tas parīkojums. :D Cerams, ka būs iespēja arī savā ciemā to izmantot.

Būs, būs! :)
Publicēts: 13.03.12 09:53
 citēt
Maris:baltas telpas tas ir labi 1/3 gadījumu (un tas ir baigais plus salīdzinot ar pelēkajām), bet bieži vajag, lai no kādas puses gaisma neatstarojas - attiecīgi telpu jāvar, pa plaknēm, pārvērst par melnu/tumšu - īpaši iesācējiem, kam miglaina nojausma kur gaisma trāpa, kur nāk atpakaļ, kur pazūd, kur pa daudz.

*Stārķis* ir viena no svarīgākajam lietām - tas tik pases bildes var klapēt ar sānu gaismām + bieži vajag augšas gaismu koncentrētāku ka atstarotā no griestiem

Ja prātīgāk bildē, tad nēģerus vajag, lai noēnotu lieko gaismu - značit statīvus ar

Jemot vērā, ka tautasnamā nāks visādi raibi rūtaini ļaudis, tad statīvus vajag ar klipšiem - arī pilsoņi, kas ārēji neizskatās traki, visu savu spēku mīlē ieguldīt bloķējamo skrūvju griezšanā - griež kamēr aprauj hoķ M10 vītni, kamēr kloķis rokā, kamēr statīva caurule saspiesta plakana vai ar izdevies izurbties tai cauri - man visi statīvi un galvu pievelkamie ir lāpīti kā frankenšteini - izņemot vienu statīvu kam klipši - to pievilkšanu, apbrīnojamā kārtā, bildētkārie saprot.

Paldies!
Publicēts: 13.03.12 10:53
 citēt
12. reflektors "beauty dish" (50cm) + šūnas

Šo ņem lielāku, ja netaisies nekur apkārt nēsāt.
Publicēts: 13.03.12 11:37
 citēt
Kapēc tikai 2000?Parasti šitādi lauku projekti ap 5000 grozās.Izvēlies lietas ar prātu,lai pēc 5 gadiem norakstot paliktu kas jēdzīgs pāri,nevis morāli un fizisku novecojuši hlami. :)
Publicēts: 13.03.12 11:46
 citēt
60uz5komats6:Kapēc tikai 2000?Parasti šitādi lauku projekti ap 5000 grozās.Izvēlies lietas ar prātu,lai pēc 5 gadiem norakstot paliktu kas jēdzīgs pāri,nevis morāli un fizisku novecojuši hlami. :)
ja tas ir taads EU projekts, tad slikts precedents naakamajiem... :(
Publicēts: 13.03.12 13:02
 citēt
tas nav EU projekts....
Publicēts: 13.03.12 13:25
 citēt
gan jau labaisdarbs.
Publicēts: 13.03.12 13:27 labots
 citēt
Bildes:
60uz5komats6:Kapēc tikai 2000?Parasti šitādi lauku projekti ap 5000 grozās.Izvēlies lietas ar prātu,lai pēc 5 gadiem norakstot paliktu kas jēdzīgs pāri,nevis morāli un fizisku novecojuši hlami. :)
ja tas ir taads EU projekts, tad slikts precedents naakamajiem... :(

EU projekti šadam lietām neparedz tik sīkas summas , tur runa parasti ir par desmitīem štuku:) Kadi pāris LV tādi ir ĻOTI NEPUBLISKI vienmēr esmu brībijies KĀ tos veidoja MOTĪVS nav skaidrs jo NEKĀDA reālas atdeves tur nev nedz plānots nedz iegūt vienkārši NOPĒRK nenormāli daudz dzelžu pa štukām 50-70 un REIZ PA REIZEI taisa to ko VIEGĀK tasīt ar ziepi pa 40Ls + gasmas boxsu pa 20Ls :D ;D
Publicēts: 13.03.12 13:40
 citēt
Lunis:
Bildes:a tas ir taads EU projekts, tad slikts precedents naakamajiem... :(

EU projekti šadam lietām neparedz tik sīkas summas , tur runa parasti ir par desmitīem štuku:) Kadi pāris LV tādi ir ĻOTI NEPUBLISKI vienmēr esmu brībijies KĀ tos veidoja MOTĪVS nav skaidrs jo NEKĀDA reālas atdeves tur nev nedz plānots nedz iegūt vienkārši NOPĒRK nenormāli daudz dzelžu pa štukām 50-70 un REIZ PA REIZEI taisa to ko VIEGĀK tasīt ar ziepi pa 40Ls + gasmas boxsu pa 20Ls :D ;D

"Ko brīnies, pliku maizi neesi redzējis?" Bij laikam pirmā brīvās(?) Latvijas aizliegtā reklāma...
Tas tāpat, kā bezdarbniekus par frizieriem, kosmetologiem mācīt... Šie cits citam frizūru, meikapu uztaisīs; no pēdējā bezdarbnieku pabalsta samaksās viens otram par darbu, valsts no tā procesa nodokļus nokāsīs... Un valsts būs "bagāta"...; Un cilvēki "laimīgi"...:face-grin:
Publicēts: 13.03.12 13:53
 citēt
Maris:Ja prātīgāk bildē, tad nēģerus vajag, lai noēnotu lieko gaismu

"nēģerus vajag" nozīmē "grūti"? vai melnos cilvēkus jābildē, lai šie mazāk atstaro? nepolitkorekti - melnos cilvēkus vajag! :big_smile:
Maris:arī pilsoņi, kas ārēji neizskatās traki, visu savu spēku mīlē ieguldīt bloķējamo skrūvju griezšanā - griež kamēr aprauj hoķ M10 vītni

:face-grin: a zinkā hudožnieks dara, kad ielūr pa lūramo uz statīva nofiksētai kamerai un sāk šo grozīt (сыла есть, ума не надо!) un Tu provē glābt, kas glābjams? saka: "pa, pa, pa, man te baigi foršais kadrs!"! :grimace:
Publicēts: 13.03.12 14:00
 citēt
Nuu par nēģeriem jau skaidrs, tie AFROLATVIEŠI korektā izrunā saucas... Savulaik Zadornovs apspēlēja Černomidinu kā politkorektizētu par Afromirdinu...:face-grin:
Publicēts: 13.03.12 14:44 labots
 citēt
RinaldsV:Ne jau visiem skuķi galvā - man mērķi cēli :)
Aprīkojums gan der tik jauns, jo viss tiek iegādāts kāda projekta ietvaros...
Jautājums nav par to, kur labāk, bet gan, vai šis būtu ok un ja ne - tad ko vajadzētu pamainīt... bet citādi, paldies par ieteikumu...

ja iespējams, bišķi lielāka jauda derētu lampām, bet kopumā- gandrīz viss, ko var gribēt, ĻOTI neizvirstot fotoperverselībās :)
Publicēts: 13.03.12 15:26
 citēt
Par jaudām piekrītu... bet budžets spiež....

Ok, paldies visiem par komentiem un ieteikumiem...

Sapratu, ka esmu daudz maz uz pareizā virziena...
Publicēts: 13.03.12 16:09
 citēt
Tiiko līdzīgu eiroprojektu viens čalis izbīdīja Jelgavas virzienā. Ap 6 štukām naudiņas dabūja tai studijai. 5 gadi reizēm jāpaķēmojas, pēc tam tīra varka. Bet nu, viņš tur laikam bija biški saistīts ar to naudu dalīšanu, tīri tā, pilnīgi svešam jau laikam sūdu tur dabūt...

2 štukas tā ņirdzīgi izklausās, pēc 5 gadiem tur vērtība būs 500 Ls, ir vispār vērts papīrus smērēt?
Publicēts: 13.03.12 16:12
 citēt
Un skaiti- ja tur biški pasmadzeņo, tad jau tas viss izmaksā ap 3 štukām, pārējās 3 sadala otkata kārtībā starp tevi, piegādātāju un izbīdītāju, vai ne?

Bet nu, viesu nams "Kājiņas III" jau būtu kudi saldāks prodžekts, vai ne!? :)
Publicēts: 13.03.12 16:38
 citēt
Neko no studijām nezinu, bet to lietussargu bieži izmanto tieši studijā? Ar softbox nepetiek?
Un cik gadījumos izmantos 5in1? 10%?
Publicēts: 13.03.12 17:10 labots
 citēt
Principā es savas studijas vajadzības varu apmierināt ar šādām lietām.

Vidējas jaudas gaismas vismaz kādas 3, ar iespēju jaudu pārslēgt no 1/1 līdz 1/16. Kāds kvadrātains palielāks softbox, kādi divi šaurāki un garāki softboxi, pāris atstarotāji, nēģeris, statīvi. Varbūt kāds snoots un gridspots. Iespēja to palaist lai nepinās vadi pa kājām. Bet es neesmu studijas gurū...

Nav slikta doma apsvērt kādu statīvu kur var normāli nostiprināt tos atstarotājus. Citādi bieži vien jāņem asistents tikai lai paturētu reflektoru! :D

Takā ja plānots ir tas viss ko esi sarakstījis tad ir atliku likām! :)
Publicēts: 14.03.12 07:51
 citēt
Ja ir zibspuldze, kura darbojas ar 5 ws, tad to var lietot tur, kur fotoblogisti lieto atstarotāju.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):