forum.gif
objektīvs portretiem
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / objektīvs portretiem
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 14.03.12 11:16
 citēt
Kādas jūsu domas par Canon EF 85 f/1.8 USM priekš portretiem, vai labāk ko citu izvēlēties, bet lai būtu no gaišā gala (kādu macro?). Starp EF un EF-S kā saprotu nav nozīmīgu atšķirību...
Publicēts: 14.03.12 11:19
 citēt
1. kaads veel makro portretiem???
2. FF vai Krops? Kropam labaak laikam 50 1:1,4...
Publicēts: 14.03.12 11:45 labots
 citēt
Veicot aktīvu, šerlokisku, detektīvošanos, noskaidrojās, ka pasažieris ar lielu varbūtību EOS40D lieto... Un tāpēc var ieteikt 85/1,8... Labāks būtu Sigma 50/1,4, BET rūpīgi pābaudot pirkšanas procesā.:face-grin:lai veicas.
Nu patīk man sigmu 30 un 50 nieku bilde... Un "gaisīgais" bokē.
Publicēts: 14.03.12 15:14
 citēt
nez..lietoju dazreiz portretiem 50 mm 1,8 Canon originalo...esmu apmierinata (lets objektivs
Publicēts: 14.03.12 15:17
 citēt
70-200mm f2.8
Publicēts: 14.03.12 15:39
 citēt
Bildes:1. kaads veel makro portretiem???

Kas tad par vainu kādam "ātram" makro? Dāmītēm pumpas pārāk izceļas? Lietoju 60mm 2.8 Macro - portretiem (nosacīti) nav ne vainas...
Publicēts: 14.03.12 15:52 labots
 citēt
var šodien par 178 Ls dabūt canon EF 135/2.8 SF - skatīt sludinājumos. Noderēs arī ļooooti pumpainām dāmām, jo var ieslēgt mīksto fokusu :)
Bet 85/1.8 arī laba izvēle.
Publicēts: 14.03.12 17:27 labots
 citēt
rkraw:nez..lietoju dazreiz portretiem 50 mm 1,8 Canon originalo...esmu apmierinata (lets objektivs

DĀRGS objektīvs bet tā minimālais portretam nepieciešamais attālums uz kropa sanāk 80mm. Lētāk ir Helios 44-2 58mm f2, 0 ar pāreju priekš Canon. Objķetīvs ~5Ls pāreja 10Ls un kopā sanāk 93mm portretnieks ar sepcifisku zīmējumu. TIESA baaigi jāmēklē eksemplari jo 99% šo stiklu ir peleki bezkrāsaini kakas.
Publicēts: 14.03.12 17:35
 citēt
Ritz:
Bildes:1. kaads veel makro portretiem???

Kas tad par vainu kādam "ātram" makro? Dāmītēm pumpas pārāk izceļas? Lietoju 60mm 2.8 Macro - portretiem (nosacīti) nav ne vainas...
nezinu KO Tu lieto, galerija runaa par kaut ko citu. prieksh kam ar liekaam leecaam p...st ziimeejumu, ja objektiivu vajag portretiem??? patiik man shitie teoreetikji :D :D :D
Publicēts: 14.03.12 17:49 labots
 citēt
Pastāsti, kā izpaužas tā %$^^$?
Tā arī nepateici, kāpēc macro nevar izmantot portretiem? Ar ko 60mm 2.8 Macro būs BŪTISKI sliktāks par to pašu 85mm 1.8? Nu nebūs tik ātrs, nebūs tik mazs asuma dziļums, un tālāk?

P.S. Jā, jā, piemēram, cilvēks kas kaut ko saprot no mašinām, uzreiz ir baigi labais pilots, vai ne? :D
Publicēts: 14.03.12 17:51
 citēt
rkraw:nez..lietoju dazreiz portretiem 50 mm 1,8 Canon originalo...esmu apmierinata (lets objektivs

Piebalsoju par šo.
Publicēts: 14.03.12 17:54
 citēt
Ritz:Pastāsti, kā izpaužas tā %$^^$?
Tā arī nepateici, kāpēc macro nevar izmantot portretiem?
nju protams, ka var, ljoti labi var, arii ar zivsaci var um mto500 var! Nju ta droshi! Man ko, staastiit par optisko sheemu atshkjiriibaam, ziimeejumiem, bokee utt? Priekshkam - Tev nav ne vainas... Iesaaceejiem es parasti 3 vaardos saku - makro ir makro un portreti portreti, tieshi taapat kaa gaishs fikss ir gaishs fikss un zuums zuums... Ko es nepateicu? Es Tev varu nepatikt, manas bildes Tev var nepatikt, bet es vismaz varu sakaamo uz kaut ko taustaamu balstiit
Publicēts: 14.03.12 18:04 labots
 citēt
Uzdevu normālu jautājumu, kāpēc nevar izmantot macro! Tas, ka tevis nosauktās lietas atšķiras, tas ir skaidrs.
Jā, 60mm 2.8 macro nav ne vainas arī portretiem, jo:
1) normāls fokusa attālums (man pat labāk patīk par 85mm, kas ir pa daudz);
2) pietiekami gaišs;
3) Bokee arī ir smuks;
4) pietiekami ātrs;
5) var dabūt ciešāku kadrējumu kā 85mm;
6) nebīdas ārā nekādi "snuķi" kā citiem macro objektīviem. Kā to sauc? Iekšējā fokusēsanās?

Par citiem makro objektīviem neko nezinu, jo neesmu lietojis un interesējies!

Ja grūti uzrakstīt dažus teikumus, kāpēc 60mm 2.8 nederēs, tad ļoti žēl, jo es tiešām gribu zināt. :)

P.S. Vari palasīt kādos ārzemju saitos, ko lietotāji izsakās par Macro lietošanu portretiem!
Publicēts: 14.03.12 18:18
 citēt
aga vairaakus stopus tumshaaks un daargaaks par to pashu 50 1,4
Publicēts: 14.03.12 18:20
 citēt
Nu derēs tas 60nieks, BET, kad pamēģināju 85, ātri pārdevu 60 un nopirku 85, Morāle: ja vajag TIKAI portretus, pērc 85: ja mīli tārpiņus arī, ņem 60/2,8. Slinkums vairāk rakstīt. Sorrrrī.:face-grin:
Publicēts: 14.03.12 18:22
 citēt
Elmarss:Nu derēs tas 60nieks, BET, kad pamēģināju 85, ātri pārdevu 60 un nopirku 85, Morāle: ja vajag TIKAI portretus, pērc 85: ja mīli tārpiņus arī, ņem 60/2,8. Slinkums vairāk rakstīt. Sorrrrī.:face-grin:
a uzraksti gan, redzi pacients uz apvainoshanos kaars... spiitiigi prasa KAAPEEC, un vispaar vajagot informeeties aarzemju saitos... baalelinj...:face-crying:
Publicēts: 14.03.12 18:24
 citēt
Labi - iisumaa (pierunaaji) ja Tev kaut kas jaaskruuvee, visu muuzhu viena skruuve, viens izmeers - vieglaak, aatraak, forshaak un leetaak buus nopirkt kokreetaa izmeera atsleegu nevis katru dienu jaaties ar stellastleegu. Uztver domu???
Publicēts: 14.03.12 18:34 labots
 citēt
Ja tiešām topika autors grib objektīvu TIKAI un vienīgi portretiem, tad arī es ieteiktu vairāk 85mm 1.8. Bet, kāpēc tev ir tāda pārliecība? Paskatījies topika autora bildes?

Manuprāt, > 90 % ļautiņu neizmanto objektīvu tikai vienam konkrētam mērķim!

Un ja vajag objektīvu tikai portretiem, tad jau profesionālis, kurš pelna ar to naudu, zina, ko grib; līdz ar to kāpēc ķēpāties ar kaut kādu 85mm 1.8?

Nepatīk ārzemju saiti? Labi, pasaki kur kaut ko vairāk kā fotoblogā var atrast latviešu valodā? Ar prieku palasītu!

Man gan pēc 60mm iegūšanas, 85mm 1.8 vairāk skapī stāv. Pieņemu, ka nākot siltākam laikam, biežāk lietošu arī 85mm.
Publicēts: 14.03.12 22:22
 citēt
Portretiem pilnā augumā vai grupu portretiem?
Publicēts: 14.03.12 22:39
 citēt
Bez mm ,izšķirtspējas un diafragmas atvēruma ir grūti izmērāma lieta-objektīva zīmējums. 85/1,8 man patika. Uz kropa dažreiz ir par garu. Uz ff es gribētu 135/2,0. Galvenais ir sarast ko īsti gribi.
Publicēts: 15.03.12 01:16 labots
 citēt
Es, skopais latvietis būdams, arī darba apvienošanas kārtībā portretiem izmantoju makro stiklus (60mm/150mm) - nekāda vaina. Protams, apzinos, ka visādi 85/1.8 vai 50/1.4 utml. stikli teorētiski būtu daudz foršāki (gaišāki, ne tik 'dermatoloģiski' asi, ar ātrāku un precīzāku AF, kas nav mazsvarīgi utt.), bet kam man tādus, ja izmantošu tikai kādas padsmit/divdesmit reizes gadā (un labi, ja tik daudz)? :)

Līdzīgs jautājums (tikai pretējā virzienā) topika autoram ir jāuzdod sev - ja absolūti nevajag to makro fīču (vai tā tiks lietota ļoti reti), tad uz makro stikliem nav nemaz vērts mest aci - tikai pārmaksāsi par fīču, kas Tev nav vajadzīga.
Publicēts: 15.03.12 08:38
 citēt
Rolands66: Uz kropa [85mm] dažreiz ir par garu. Uz ff es gribētu 135/2,0.

Uz kropa 85mm ~= 135mm...
Publicēts: 16.03.12 19:56
 citēt
versatile:
Rolands66: Uz kropa [85mm] dažreiz ir par garu. Uz ff es gribētu 135/2,0.

nu nav tas tik viennozīmīgi:) vienīgo jedzigo jautājumu te pasazhierim uzdeva juris-sexy grupu portretiem, stavoshiem portretiem, sejā ar pleciem?
cilvēki laikam vairumā neapjedz ka perspektīvu maina tikai attālums lidz...nevis fokusa mm
Publicēts: 16.03.12 22:01
 citēt
imgfoto:
versatile:

nu nav tas tik viennozīmīgi:) vienīgo jedzigo jautājumu te pasazhierim uzdeva juris-sexy grupu portretiem, stavoshiem portretiem, sejā ar pleciem?
cilvēki laikam vairumā neapjedz ka perspektīvu maina tikai attālums lidz...nevis fokusa mm
gribi par to parunaat?
Publicēts: 17.03.12 07:45
 citēt
nav vērts. labāk lai katrs svēti tic ka labākais portretam ir vienīgi, piemēram, 85 mm visiem dzives gadijumiem. vai 50... utt.
Publicēts: 17.03.12 09:34
 citēt
imgfoto:nav vērts. labāk lai katrs svēti tic ka labākais portretam ir vienīgi, piemēram, 85 mm visiem dzives gadijumiem. vai 50... utt.

Ticība svēta lieta...:face-grin:
Publicēts: 17.03.12 10:04 labots
 citēt
Elmarss:Ticība svēta lieta...:face-grin:
ticība pēc definīcijas, kad tic bez pierādījumiem! :face-kiss:
Publicēts: 17.03.12 10:21
 citēt
Es ar savu AF-S 35mm f1.8G Arī varu izveidot ļoti skatāmus portretus, nav nekādas vainas!
Šobrīd gribētos vēl paķert AF-S 85mm f1.8G tad arī neko vairāk nevajag! :grimace:
Publicēts: 17.03.12 11:12 labots
 citēt
Par AF un portretu bildēšanu nesen taujāju Pro - portretistam (viņam maizes darbs). Atbilde: jebkura kamera apstiprina AF, tikko tas sasniedz vienu no asuma dziļuma robežām (priekšējo asuma zonas robežu / tālāko asuma zonas robežu). Lai asumā tiešām būtu modeļa acis, nevis auss, jāizmanto manuālā korekcija. Pats strādā tikai ar MF fiksiem.
Publicēts: 17.03.12 11:51
 citēt
Voldemorts:Par AF un portretu bildēšanu nesen taujāju Pro - portretistam (viņam maizes darbs). Atbilde: jebkura kamera apstiprina AF, tikko tas sasniedz vienu no asuma dziļuma robežām (front / back). Lai asumā tiešām būtu modeļa acis, nevis auss, jāizmanto manuālā korekcija. Pats strādā tikai ar MF fiksiem.

Tam ākstam noteikti derētu griezties kādos fotokursiņos, kur iemācītos tādu lietu kā pārkadrēšana, un varbūt arī Canon servisā, kur saregulētu front/back focusu.

Un Valdi- beidz DZERT!!!
Publicēts: 17.03.12 22:37
 citēt
Čau vecais, seksa apmātais! Veltīgi muti palaid. Speciāli tev iztulkoju angliskos terminus uz vieglāk sagremojamu variantu. Šeit ir pievests piemērs - ja asuma dziļuma robežas būs zonā: acis / auss, AF var izvēlēties jebkuru šī nogriežņa punktu, ieskaitot tālāko. Kamera apstiprinās, ka ir veikta fokusēšanās. Uz ausi. Piekoriģēt var ar MF gredzenu, kurš (ceru, zini) labiem objektīviem darbojas arī pie ieslēgta AF režīma.Ar to, šķiet, esam tikuši galā. Piedāvā šajā situācijā pārkadrēt?
Nākošais: vai tad nebija salasams: "...strādā tikai ar MF fiksiem." Tauta apgalvo - šī stiklu grupa neslimo ar AF objektīvu fokusa (+/-) kļūdīšanos uz spoguļkamerām. Visām eksistējošām bezspoguļa konstrukcijām back/front fokusa problēma vispār nepastāv, neatkarīgi no objektīva fokusēšanās veida.
P.S. Par dzeršanu tu drīkstētu spriedelēt, ja būtu man ielējis. Domāju ka nedzersim ar tevi. Tavos "fotokursiņos", visticamākais. arī negriezīsimies.
Atvaino, nekā personīga.:face-wink:
Publicēts: 17.03.12 22:47
 citēt
var jau bisi izmantot kā vāli un mežakuili nosist, tak tomēr drošāk, uzreiz redzams, ka esi trāpījis :D
Publicēts: 17.03.12 23:20
 citēt
njaaaaa........ paklusees.......
Publicēts: 17.03.12 23:27
 citēt
Voldemorts:Atbilde: jebkura kamera apstiprina AF, tikko tas sasniedz vienu no asuma dziļuma robežām
and the question is - apstiprina [un turpina fokusēt precīzi] vai apstiprina un apstājās! vienu no asuma dziļuma robežām - sanāk, nav pofig veņņiki vai turpceļā vai atpakaceļā, nu, nav pofig veņņiki, no kuras puses piebrauc? asuma dziļuma robežas, kuras pie vaļējas fragmas? :face-sad:
Publicēts: 18.03.12 07:23
 citēt
Kush, kush, harald, fragma fokusejoties vienmēr valjeja...
bet gribas pajautaat - pēc kādiem kritērijiem shis profesionālais portretists zin kad sasniegts asuma piikjis, ne marginalie lielimui, vinja izvēlētajai auss ljipinjai... ja jau uz kameras apstiprinājumu paljauties nevar??????
starp citu, izlasot pamācību, var uzzināt, ka modernajam kamerām iespejaks uzstādīt fokusoshanos peec konkrētā punktā, un, tavu brīnumu, iespējams izvēlēties sha punkta atrashanas vietu. tas ja parkadret nesanāk.;)
Publicēts: 18.03.12 08:40 labots
 citēt
haralds:
Voldemorts:Atbilde: jebkura kamera apstiprina AF, tikko tas sasniedz vienu no asuma dziļuma robežām
and the question is - apstiprina [un turpina fokusēt precīzi] vai apstiprina un apstājās! vienu no asuma dziļuma robežām - sanāk, nav pofig veņņiki vai turpceļā vai atpakaceļā, nu, nav pofig veņņiki, no kuras puses piebrauc? asuma dziļuma robežas, kuras pie vaļējas fragmas? :face-sad:

Harald, pieņemsim, ka tā it tikai teorija. Ja tas man būtu kritiski, mēģinātu i-netā parakties. Biju domājis, šeit kādam ir konkrēta pieredze, nu, kaut teorētiskas zināšanas.
Ko līdzīgu redzēju, kad restauratoram būvēju uzparikti, analoģisku makrobildēšanas liftam ~ 30x40 vecās drukas lapu bildēšanai (rietumu tehnikas nebija, tikko Kargins bija sācis zaļos tirgot stacijas kioskā). Ar AF bija daudz brāķu, precizēja, ar mikroskrūvi kameru paceļot augstās / zemāk pa sliedi. Vispār jau sākam, izgatavojot pamatni - lapas izmēra plānu kastīti ar slīpētu virsmu un stipri daudziem smalkiem urbumiņiem. Ar nelielu vakuumu lapa tika nofiksēta iespējami gludi.
Publicēts: 18.03.12 09:04 labots
 citēt
Imgfoto, vienkārši radās daži tehniskas dabas jautājumi. Ir zināma pieredze ar optiku ( to, kuru vītņu stobriem liek virsū).
Pats viņš bildē ar CZ Planar T*, 85mm f/1,4 (pat ja būtu līdzekļi, savām sīkajām vajadzībām tādu naudu diez vai izgāztu), tur, kā teicu, konstants MF. Ilustrācijai viņš uzbildēja (no statīva) divus kadrus ar manu 50-150 mm f/2,8, ar max atvērumu. Pirmo ar AF, otru - piekoriģējot ar MF gredzenu. Otrā reāli bija asāka. Lai gan- šis stikls ir izteikti mīksts pie f.2,8, sevišķi galējos stāvokļos, un nevarētu pretendēt uz pareizo testa stiklu.Ja būs brīvs brīdis, patracināšu RU fotosaitu pasažierus. Vispār - club.foto.ru pozicionējās kā tehniskais, tur var atfiltrēt šo to, kas nav rietumu apskatniekos. Cita starpā tur regulāri publicē jauno kameru testbildes, reālo laimīgo īpašnieku sabildētas.
Daudzie fokusa punkti ir nenoliedzams progress fokusēšanās processa optimizēšanai.
P.S. Nākošais neskaidrais jautājums būs digitālā attēla stabilizācija.:face-wink:
Publicēts: 18.03.12 09:45
 citēt
Mja salīdzināt ceisa fiksu ar sigmas zūmu... Ekvivalents varētu būt konjaka baudīšana labā restorānā, un kandžas lakšana vārtrūmē uzkodām nospeķotu piedurkni paostot... Pāris tās sigmas esmu redzējis, tak NEVIENAI AF nav precīzs; vienai pat justēšana nebij iespējama.:face-smile:
Publicēts: 18.03.12 09:57 labots
 citēt
Ne nu tas skaidrs... BET KUR IR REFERENCE ? Skatumekletajs?
Vnk gribu saprast... 50 mm stikls, ff kamerā, stāvošas sievietes portrets pilnā augumā- sagriezham visasako asumu tieshi uz vienu aci nevis uz pa Z asi 45 mm tālāk esosho ausi tikai paljaujoties uz skatumekletaju????? skauzh, man nav tik asa redze
Publicēts: 18.03.12 10:27
 citēt
Elmarss:Mja salīdzināt ceisa fiksu ar sigmas zūmu... Ekvivalents varētu būt konjaka baudīšana labā restorānā, un kandžas lakšana vārtrūmē uzkodām nospeķotu piedurkni paostot... Pāris tās sigmas esmu redzējis, tak NEVIENAI AF nav precīzs; vienai pat justēšana nebij iespējama.:face-smile:

Par to jau minēju augstāk. Sāls ir tur, ka no šeit esošajiem amatieriem diez vai visi lieto gaišu minimālu (3x) zoomu. Par Carl Zeiss jau arī izteicos, nu neesu FB viņus redzējis. Sigma ir pēdējais modelis, EX II, cena (man nekritiska) atbilst kvalitātei. Palasīju RU saitos lietotāju atsauksmes par jaunajiem modeļiem, tur arī tāds pats secinājums.Ražotājs inženieriem tur par neko algu nemaksā, viss notiek. Par AF - nekādu sūdzību ( bija trīs eksemplāri, bez uzreiz jūtamām atšķirībām), lielākai detalizācijai pietiek par stopu, diviem piegriezt fragmu. Bildes kvalitātes zudumi max platajā un šaurajā galā ir visiem vadošo brendu stikliem. jo garāks un tumšāks zūms, jo aina ir bēdīgāka. Ne velti apskatos uzsver - labākā kvalitāte ir vidējā fokusu diapazonā.
Tas gan netraucē fotogrāfiem turpināt darboties ar lielu aizrautību.
P.S. Fotogrāfa ar niku "Bildes" teiktais: " makro ir makro, un portreti ir portreti" vārdu vārdā sarīt ar man toreiz stāstīto. Līdzīga situācija ir visur, arī metālapstrādes jomā, precīzijas darbgaldi vispār ir šauri specializēti. Universālisms ir iegūstams tikai uz kompromisu rēķina. Matram savs.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):