Merkele un Putins vienojušies tikt galā ar savas vēstures rēgiem. Pēc tikšanās abi publiski paziņojuši, ka Ā. Hitlers un V.Ļeņins esot bijuši latvieši.
sanktZeppelin:Merkele un Putins vienojušies tikt galā ar savas vēstures rēgiem. Pēc tikšanās abi publiski paziņojuši, ka Ā. Hitlers un V.Ļeņins esot bijuši latvieši.
sanktZeppelin:Merkele un Putins vienojušies tikt galā ar savas vēstures rēgiem. Pēc tikšanās abi publiski paziņojuši, ka Ā. Hitlers un V.Ļeņins esot bijuši latvieši.
superaņuku atgādinājāt. vīrs komandējumā, sieva ar mīļāko. vīrs pēkšņi atgriežās, sieva mīļāko skapī. vīrs kā nāk, tā skapi vaļā, a skapī Brežņevs, Čapajevs un zaķītis spēlē zoli un abi divi žīdi!
Joks ne joks, bet bundestāgā pirms gadiem 5-7 esot bijusi izstāde, kur latvieši jau mālēti par galvenajiem žīdu šāvējiem (pats neredzēju, dzirdēju no viena Latvijas žīda, kam par to bija citas domas). Cita detaļa – Hitlers tiešām ar Uļjanovu tikušies Vīnē pie vienas zīmēšana skolotājas - viens kā skolnieks, otrs – a vells viņu sazin. Šahu spēlējuši. Skolotājas tautību nepieminēšu.
Es arī dzirdēju, bet tas bija citā vietā un citā kontekstā- tas bija pie tiem strīpanajiem klauniem, kur tas resnais žīds ar plakātu pats uzkurināja naidu no nekā, kad kāds oponents mēģināja ko bilst pret šo klaunādi: ak tad tu gribi lai mūs nošauj, ak tad mūs jānošauj, ak tad žīdiem te nav ko darīt... utt, utjp.
Es arī dzirdēju, bet tas bija citā vietā un citā kontekstā- tas bija pie tiem strīpanajiem klauniem, kur tas resnais žīds ar plakātu pats uzkurināja naidu no nekā, kad kāds oponents mēģināja ko bilst pret šo klaunādi: ak tad tu gribi lai mūs nošauj, ak tad mūs jānošauj, ak tad žīdiem te nav ko darīt... utt, utjp.
p.s. Redzēju citu klipiņu (tagad vēl neatradu, nezinu kā atrast), kur tajā brīdī filmēja Korenu uz pieminekļa labā stūra. Tur tā frāze izskanēja pavisam skaidri, Korens uzprasīja lai atkārto skaidrak
p.s. Redzēju citu klipiņu (tagad vēl neatradu, nezinu kā atrast), kur tajā brīdī filmēja Korenu uz pieminekļa labā stūra. Tur tā frāze izskanēja pavisam skaidri, Korens uzprasīja lai atkārto skaidrak
Tas tikai lieku reizi parāda, ka Latvijas ienaidnieki rūpīgi ir izplānojuši šo provokāciju un paredzējuši, ka oficiālā pasākuma dalībnieki viņu nelikumīgo "vainagu" ignorēs. Brīnos tikai, kāpēc neviens nenoreaģēja uz šo žīdu gājienu (nožogojuma iekšpusē!?) un atļāva tiem aiziet līdz Brīvības pieminekļa zaimošanai. Arī pēc gājiena viņi nedrīkstēja atrasties pieminekļa tuvumā, jo provokācijas turpinājums bija paredzams. Tā kā tagad jāgatavo tik adekvāts atbildes gājiens 9.maijā Karātavu laukumā- jānes vainags ar uzrakstu: "komunistiskā režīma upuriem".
Eltons:Tas tikai lieku reizi parāda, ka Latvijas ienaidnieki rūpīgi ir izplānojuši šo provokāciju un paredzējuši, ka oficiālā pasākuma dalībnieki viņu nelikumīgo "vainagu" ignorēs. Brīnos tikai, kāpēc neviens nenoreaģēja uz šo žīdu gājienu (nožogojuma iekšpusē!?) un atļāva tiem aiziet līdz Brīvības pieminekļa zaimošanai. Arī pēc gājiena viņi nedrīkstēja atrasties pieminekļa tuvumā, jo provokācijas turpinājums bija paredzams. Tā kā tagad jāgatavo tik adekvāts atbildes gājiens 9.maijā Karātavu laukumā- jānes vainags ar uzrakstu: "komunistiskā režīma upuriem".
Nekādi sazvērnieki tur neko nav safabricējuši. Ta ir latvju muļķīšu pašu problēma un kauns. Nevajadzēja to vainagu aiztikt, normāls vainags, pat par tēmu - leģionāri ir nacisma upuri nevis tā glorificētaji.
Ždanoka, ar savu deputāta neaizskaramību mierīgi var staigāt tur krustu šķērsu. Un iesūdzēt tiesā tos URRĀ patriotus, kas nav ne policisti, ne arī kas cits, bet kameru priekšā acīm redzami pārkāpj deputātes Ždanokas tiesības.
(Par ES deputātes tiesībām nezinu, ko tur Korens un Ždanoka piesauc, droši vien vēl foršākas).
Vienīgais pozitīvais ir tas, ka abas puses mācās sadzīvot demokrātiskā sabiedrībā.
"Ždanoka, ar savu deputāta neaizskaramību mierīgi var staigāt tur krustu šķērsu"
Tiktāl, kamēr nepārkāpj tās valsts likumus, kurā viņa veic provokatīvas darbības. Šajā gadījumā viņa ir organizējusi pretvalstisku provokāciju un izjaukusi saskaņota pasākuma norisi ar mērķi diskreditēt Latvijas valsti. Iespējams, viņu nevar iesēdināt uz 15 sutkām par šādiem huligāniskiem izlēcieniem, varbūt tur darbojas tā "neaizskaramība" toties policistiem bija pienākums to varzu vispār neielaist iežogojuma iekšpusē.
Eltons:"Ždanoka, ar savu deputāta neaizskaramību mierīgi var staigāt tur krustu šķērsu"
Tiktāl, kamēr nepārkāpj tās valsts likumus, kurā viņa veic provokatīvas darbības. Šajā gadījumā viņa ir organizējusi pretvalstisku provokāciju un izjaukusi saskaņota pasākuma norisi ar mērķi diskreditēt Latvijas valsti. Iespējams, viņu nevar iesēdināt uz 15 sutkām par šādiem huligāniskiem izlēcieniem, varbūt tur darbojas tā "neaiskaramība" toties policistiem bija pienākums to varzu vispār neielaist iežogojuma iekšpusē.
Neredzu nekādu tādu provokāciju, izjaukumu un mērķi arī nē. Tantuks vienkārši redz, ka vainags norakts, iet sakārtot. Ar kādām tiesībām kads var kādu aizturēt, neļaut? Policistu no darba pēč tam atlaistu.
Tev, Elton, arī stipri jāmācās skatīties uz situāciju plašāk.
"Tev, Elton, arī stipri jāmācās skatīties uz situāciju plašāk."
Par mani neuztraucies, tieši to vienmēr daru! Simptomātiska bija sīkprovokatora Mamikina atskaite par Maskavas komandējumu... labi, visi tendenciozi izvēlētie "vēsturnieki" un "politiķi" "diplomātiski" rēja unisonā uz Latviju, bet prastais ļindermana draugs ļimōnovs, atbildot uz jautājumu, kā šis skatās uz referendumu par krievu valodu, tā arī nemaz neslēpjoties aiz diplomātiskām frāzēm, teica: redziet, lai iznīcinātu Latviju, kura ir ļoti vāja, nepieciešams tikai mazs grūdiens, lai tā sagrūtu pavisam un šādi referendumi ir pareizais ceļš MŪSU mērķa sasniegšanai. Ievērojam, ka neviens vārds netika minēts, kā šeit ždanoki un ušakovi žēlojas, ka krievi Latvijā tiek drausmīgi apspiesti, ne par valodām, ne par mazākumtautībām, nekas tamlīdzīgs, runa bija tieši par LATVIJAS IZNĪCINĀŠANU (uz ko mamīkins tikai smīkņājot māja ar galvu). Tas ir tā plašāk...
Kamēr Jūs te tusējiet, cilvēki par šo tematu naudiņu taisa. Šodien grāmatnīcā tirgo "Žīdu karavīri Hitlera armijā", autors Braiens Marks Rigs. Liela, bieza, kapitālos vākos. Vēl - apskatu "Karojošā piemiņa" Ar Brīvības un Pārdaugavs pieminekļiem uz vāka. Tā solīdi, abi blakām... To pa nedēļu neuzceps, piestrādāts jau pasen.
Pēc tēva un mātes esmu 100%-īgs latvietis un man žēl tautiešus, kuri neprot neko citu, kā skatīšanos atpakaļ pusgadsimtu senos notikumos. Būtu mana teikšana - būtu aizliedzis visus 16.marta pasākumus. Nu nav tam nekāda sakara ne ar Latviju, ne ar neatkarību, ne ar patriotismu, ne ar taisnību. Ir sakars tikai ar 2 vācu armijas divīzijām. Mans bijušais sievastēvs (lai vieglas smiltis) dienēja 3 armijās - 1939.gadā Latvijas armijā, 1944.gadā viņu ar varu savāca vācu leģionā, no kura viņš un vēl simti citu veiksmīgi aizmuka, 1945-tā gada janvārī notvēra krievi un arī varu savāca savā tā saucamajā latviešu divīzijā, 1945.gada februārī dabūja kontūziju un karu beidza Jaroslavļas apgabalā hospitālī. Pēc kara viņš skaitījās Lielā Tēvijas Kara veterāns, saņēma uz 9.maiju 1 kg vārītas desas uz talona. Nezinu, vai tie večuki, kuri 16.martā piedalījās gājienā, vispār fronti un karu ir redzējuši (kā nekā 67 gadi kopš tiem laikiem pagājuši un jājautā, kad viņi vispār dzimuši), bet viss šis pasākums ir absurds.
friidim... protams, ka simons07 pats to karu redzējis nav - tāpat kā 16.marta vai 9,maija gājienu organizatori... tāpat kā tie veterāni, kuri šajos mītiņos piedalās, jo tik ilgi reti kurš dzīvo.... bet man ir kara laikā nošauts vectēvs, kuru es kā mazdēls nekad neesmu pat redzējis... kā jau rakstīju = man ir bijušais sievastēvs, kurš 3 armijās piespiedu kārtā dienēja... man ir sievasmāte, kuras 2 brāļus izsūtīja uz Magadanu
Domāju, ka daudzas problēmas vienkārši nerastos, ja šādu izklaides pasākumu organizatoriem pašiem būtu jāfinansē kārtības nodrošināšana pasākumā; jāuzņemas atbildība par notikušiem ekscesiem un civiltiesiski jāapdrošina pasākums. Neapstrīdams ir fakts, ka tai gājienā vien pāris cilvēku ir tādi, kas reāli frontē karojuši. Pārējie uz šiem vecajiem vīriem, sauksim lietas īstajos vārdos, vienkārši parazitē. Kā vienā, tā otrā nožogojuma pusē.
simons07:Pēc tēva un mātes esmu 100%-īgs latvietis un man žēl tautiešus, kuri neprot neko citu, kā skatīšanos atpakaļ pusgadsimtu senos notikumos. Būtu mana teikšana - būtu aizliedzis visus 16.marta pasākumus. Nu nav tam nekāda sakara ne ar Latviju, ne ar neatkarību, ne ar patriotismu, ne ar taisnību. Ir sakars tikai ar 2 vācu armijas divīzijām. Mans bijušais sievastēvs (lai vieglas smiltis) dienēja 3 armijās - 1939.gadā Latvijas armijā, 1944.gadā viņu ar varu savāca vācu leģionā, no kura viņš un vēl simti citu veiksmīgi aizmuka, 1945-tā gada janvārī notvēra krievi un arī varu savāca savā tā saucamajā latviešu divīzijā, 1945.gada februārī dabūja kontūziju un karu beidza Jaroslavļas apgabalā hospitālī. Pēc kara viņš skaitījās Lielā Tēvijas Kara veterāns, saņēma uz 9.maiju 1 kg vārītas desas uz talona. Nezinu, vai tie večuki, kuri 16.martā piedalījās gājienā, vispār fronti un karu ir redzējuši (kā nekā 67 gadi kopš tiem laikiem pagājuši un jājautā, kad viņi vispār dzimuši), bet viss šis pasākums ir absurds.
Simon, toties mans tēvs joprojām ir dzīvs un neskatoties uz vecumu (86 g.), joprojām diezgan garīgi un fiziski aktīvs cilvēks. Viņa godīgumam es pilnībā uzticos (un ne tikai es- citādi viņš nebūtu apbalvots ar Lāčplēša ordeni) ! Domāju, ka kopā ar savu personīgo 60-gadnieka raibās "padumjlaiku" dzīves pieredzi , man ir pietiekami plašs atmiņu spektrs, lai spētu uz to visu paskatīties no malas puslīdz objektīvi... Tēvs arī šaubās, vai vispār būtu tāds leģions, ja ne "dižie austrumzemes atbrīvotāji". Tā īsti labprātīgi jau leģionā jaunie puiši neskrēja. Vismaz tēva leģionāra vēsture bija tāda- pirms- un kara gados viņš mācījās Mežotnes lauksaimnniecības vidusskolā (turpat- Mežotnē- dzīvo arī joprojām) . Kad 1940.g "iedibinājās" padomijas vara, viņam un arī klases biedriem bija tikai 15 gadu. Padomju represijas (izsūtīšanas utt) atstāja dziļu triecienu jauno puišu apziņā. Tēvs uz to laiku jau praktiski bija bārenis- viņa tēvs jau bija izsūtīts uz Gulagu, kur pie Arhangeļskas arī gāja bojā. Kāds no klases "asprāšiem" bija piezīmējis Staļina ģīmim portretā lielākas ūsas vai vēl kaučko (smalkāk nepateikšu) un iemetis portretu Lielupē, līdzīgas dažas puiciskas protesta akcijas esot bijušas vēl. Par to lielākā daļa klases tika arestēta un aizsūtīta uz lēģeriem- un tikai daži esot atgriezušies dzīvi. Vismaz tēvam tas esot bijis ļoti nopietns iemesls īpaši nepretoties iesaukšanai leģionā. Ļoti zīmīgas viņam bija arī kara beigas Kurzemes katlā. Tēvs bija sanitārs, ar visām atbilstošajām zīmotnēm. Kaujā pie Blīdenes esot vilcis ārā no kaujas lauka smagi ievainotu cīņu biedru. "Varonīgs" krievu snaiperis tiešā tēmējumā nošāva ievainoto un gandrīz nāvējoši ievainoja tēvu. Un tā nebija apšaude kaujas laikā, bet gan klusuma brīdis. Snaiperis ļoti labi redzēja, ko dara! Pirms dažiem gadiem kopā ar tēvu atradām precīzi to vietu, kur viņš dabūja lodi plaušās. Redzēju, kā viņš pārdzīvo!
Fridi - vienā laikā deva vienus ordeņus, citā laikā - citus... ordeņi liecina tikai par attieksmi pret ordeņu saņēmējiem konkrētajā laika periodā, nevis par objektīvu ordeņu saņēmēju rīcības izvērtējumu... Friidi - tev ir sava story ar tēvu galvenajā lomā, man sava - ar vectēvu galvenajā lomā Jautājums nav par to, kurš pirms 67 gadiem rīkojās pareizāk - jautājums ir par to, ka mūsdienās dzīvot ar tik smagu vēstures nastu ir smagi.... un stulbi...
Tie kas reāli karoja gan vienā gan otrā pusē, šāda veida pasākumus neapmeklē un neapmeklēja, jo tās ir skumjas un nepatīkamas atmiņas, kuras labāk ir neuzjundīt. Un visi vienalga kurā pusē karoja zaudēja draugus paziņas un labāk to pieminēt klusējot, aizejot uz kapiem nolikt puķīti....... Es pats piespiedu kārtā karoju Afganistānā un man nebija nekāda naida pret tiem kas karoja pret mani, es karoju tikai lai izdzīvotu, nevis lai kādu nogalinātu, un runājot savu laik ar viņiem bija tieši tāda paša misija - izdzīvot........ Zinu divus cīņu biedrus, kuri 9. maijā iet pie uzvaras pieminekļa nolikt puķes par kritušajiem un viņiem var kaut ko pārmest????? Bet gan jau Eltons kaut kādi viņus nosaukās......
[Jautājums nav par to, kurš pirms 67 gadiem rīkojās pareizāk - jautājums ir par to, ka mūsdienās dzīvot ar tik smagu vēstures nastu ir smagi.... un stulbi...
Laikam jau tomēr galvenais šajā jautājumā - stulbi ir (maigi izsakoties) spekulēt un manipulēt ar vēsturi un svešiem likteņu stāstiem, lai realizētu savas politiskās ambīcijas (un ne tikai). Un tas attiecas gan uz sarkanajām, gan arī uz sarkan-balt-sarkanajām galējībām.
To Oliss. Lieliski saprotu Tavus cīņu biedrus! Radu, paziņu vidū ir vīri ar Afgānas, Čečņas atmiņām, vecākais sācis Angolā. Skarbi likteņi. Tie, kuru dēlus, brāļus uz dzimteni atveda "Melnā tulpe", vispār... Reiz mani uzaicināja līdzi uz Desantnieku dienas tusiņu. Īpatnējs bija pasākums, interesanti personāži. Pēc mūsu mazpilsētas tradīcijām rīt, 25.03.2012 dosimies nolikt ziedus pie represēto piemiņas zīmes. Tad arī aizlūgsim par visiem, kuri neatgriezās. Neatkarīgi, no kuras frontes, no kura konclāgera vai Gulaga.
Sasmējos... " Ko deva tas, ka Ulmaņa republikā prese nerakstīja par 1937. gada zvērībām Krievijā (tai skaitā pret latviešiem)?" atbilde banāli vienkārša: NEKO. Tieši tāpat šodien tādu NEKO dotu elementāra nekasīšanās ar baltkieviem... BET ir taču personāži, kas mēslos sēžot, grib citus mācīt kā ballē jādejo... Padomāsim, kā ķīnieši disidentus galē, vai superdemokrāti aiz "dīķa". Cik ņirdzīgi ir valdošie, stāstot, kā lukašam sadevuši pa purnu, un piebilstot, ka Latvijas ekonomika pietam necietīs... Un vēturi, protams ir jāzin, vēlams patieso, ne upgreidoto. Ņirdzīgs vienā intervijā izskatījās Latvijas vēsturnieku kautkāds vadonis, kas bērna naivumā aicināja valdošos dot norādes, KĀ jātraktē vēstures notikumi... Bet tai vēsturei ir bezjēdzīgi vergot.
f-foto = vari savas it kā demokrātijas aizstāvības runas sev pakaļā iebāzt... tavuprāt neko nevajag aizliegt? eksportēsim izvirtuļus pedofilus miķelsonus uz nīderlandi štābeļiem ? slavināsim gebelsus un staļinus ne tikai pa pirmo baltyisko kanālu?
Es pats piespiedu kārtā karoju Afganistānā un man nebija nekāda naida pret tiem kas karoja pret mani, es karoju tikai lai izdzīvotu...
Iepretim mana vectēva mājai dzīvoja večuks, kurš agras jaunības gados bija nonācis leģionāru statusā, kā kauluzāģa operators. Bijis tā, ka pret viņu nocietinājumu vietu, jaunus krieviņu puišeļus dzinuši bariem - tiko iesauktus, pat bez formām, bez ieročiem, ar bezcerīgu šausmu un nolemtības acīm. Viņš ar otru latviešu leģionāru esot mainījuši stobrus un bezcerībā raudādami pļāvuši pļāvuši, pļāvuši. Tos krieviņus, kas minstinājās un negāja drošā nāvē esot poļitruki no muguras šāvuši.
Sakarā ar šo visu kašķi nesen palasīju labu grāmatu. Visa veida URĀĀ patriotiem varētu palīdzēt savākt saprāta druskas:
Среди них младенцы 1926 года рождения, то есть четырнадцатилетние, не подлежащие призыву в армию... «Вперрред!!!», и все. Наконец какой-то солдат или лейтенант, командир взвода, или капитан, командир роты (что реже), видя это вопиющее безобразие, восклицает: «Нельзя же гробить людей! 42
Там же, на высоте, бетонный дот! А у нас лишь 76-миллиметровая пушчонка! Она его не пробьет!»... Сразу же подключается политрук, СМЕРШ* и трибунал. Один из стукачей, которых полно в каждом подразделении, свидетельствует: «Да, в присутствии солдат усомнился в нашей победе». Тотчас же заполняют уже готовый бланк, куда надо только вписать фамилию, и готово: «Расстрелять перед строем!» или «Отправить в штрафную роту!», что то же самое. Так гибли самые честные, чувствовавшие свою ответственность перед обществом, люди. А остальные — «Вперрред, в атаку!» «Нет таких крепостей, которые не могли бы взять большевики!» А немцы врылись в землю, создав целый лабиринт траншей и укрытий. Поди их достань! Шло глупое, бессмысленное убийство наших солдат. Надо думать, эта селекция русского народа — бомба замедленного действия: она взорвется через несколько поколений, в XXI или XXII веке, когда отобранная и взлелеянная большевиками масса подонков породит новые поколения себе подобных.
Представить это отчаяние невозможно, и поймет его лишь тот, кто сам на себе испытал необходимость просто встать и идти умирать. Не кто-нибудь другой, а именно ты, и не когда-нибудь, а сейчас, сию минуту, ты должен идти в огонь, где в лучшем случае тебя легко ранит, а в худшем — либо оторвет челюсть, либо разворотит живот, либо выбьет глаза, либо снесет череп. Именно тебе, хотя тебе так хочется жить! Тебе, у которого было столько надежд. Тебе, который еще и не жил, еще ничего не видел. Тебе, у которого все впереди, когда тебе всего семнадцать! Ты должен быть готов умереть не только сейчас, но и постоянно. Сегодня тебе повезло, смерть прошла мимо. Но завтра опять надо атаковать. Опять надо умирать, и не геройски, а без помпы, без оркестра и речей, в грязи, в смраде. И смерти твоей никто не заметит: ляжешь в большой штабель трупов у железной дороги и сгниешь, забытый всеми в липкой жиже погостьинских болот.
Dažas epizodes Nikolaja Dostaļa "Štrafbatā" bija pārsteidzoši patiesas... ja runājam par "neapbruņotiem krieviņiem"... Bet, redz' kur tā starpība: augšminētie krieviņi bija motivēti vienīgi ar sarkanuzplečaino pe-pe-ša no aizmugures (neticu, ka kādam patiesa "za staļina, za kommuņizm" ideoloģija, ko kauju starplaikos viņiem centās iekalt poļitruki, būtu tā motivācija iet drošā nāvē) salīdzinot ar Leģionāriem, kuri cīnījās ar brīvu Latviju sirdī.
salīdzinot ar Leģionāriem, kuri cīnījās ar brīvu Latviju sirdī.
Cik tupam un ideoloģiski iespaidotam cilvēkam ir jābūt, lai propogandētu, ka leģionāri cīnījās par brīvu Latviju Atkārtoju vēlreiz - manu bijušo sievastēvu vācieši ar varu iesauca leģionā un viņš no turienes kopā ar citiem simtiem latviešu aizmuka.... pēc šodienas versijas - tie, kuri nomīza un neaizmuka - tie ir īstie varoņi?
elton - mucā tu pats laikam esi turēts, ja reiz tik aprobežots skatījums uz pagātni... mans sievastēvs, tāpat kā mans vācu okupācijas laikā nogalinātais vectēvs ir reālas personas, atšķirībā no tavas smirdīgās montāžas, kur zem Latvijas karoga vācu kareivji redzami...
Simon, no vīzentāla centra... neviens Tev neliedz pašam patstāvīgi apskatīties dokumentālos kadrus, zem kādiem karogiem latviešu Leģionāri gāja... apbrīnoju, kur vēl mūsdienās var tik aprobežoti cilvēki būt... kādu grāmatu būtu palasījis, vai, Silagaili, kā piemēram vai, pirms te kvankšķējis un publiku smīdinājis... Starp citu, par jūsu centru runājot... kā tad palika ar to jūsu Cukura nomelnošanas akciju? Cik sapratu, izgāzās pilnīgi un galīgi, tāpat kā jūsu pārējā basņas?