forum.gif
Fotokamera daltoniķim
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Fotokamera daltoniķim
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 14.03.12 15:30
 citēt
Viedie FotoBloga prāti palīdziet ar kādu ieteikumu specifiskā jomā ...

Lieta tāda un apstākļi sekojoši - mans paziņa ir dikti nolēmis īstenot savu sapni un sākt blicēt ...
bet ir viens "bet" vecis ir totāls daltoniķis - pie kam tajā visdraņķīgākajā "režīmā", ka sarkano neredz nu nemaz ...
Fotogrāfijas vīrs blicēja līdz šim melnbaltajā modē ar ixus ziepīti - melnbalts attēls viņam ir daudz "saprotamāks"
bet gribētos tomēr taisit krāsainas bildes ar ko nopietnāku ...
un te arī ir jautājums "na zosipku"

vai "spogulim" var uzstādīt LCD režīmu tā, lai live view rādītos melnbalts, bet bilde saglabātos krāsaina ?
ja kāda kamera to var, tad iesakiet lūdzu bodija modeli

bodija dzelža cenu robežas līdz 1000-1200 eirām ...
Publicēts: 14.03.12 15:42
 citēt
iespeejams, var bildeet RAW + JPG uzstaadod BW efektu?
Publicēts: 14.03.12 15:42
 citēt
nu ja spogulim uzstādi monochrome un fočē RAWā, tad uz ekrāna bilde ir melnbalta, bet atverot ar Adobe Camera Raw vai Lightroom tā atvērsies kā krāsaina, tas ir vienīgais kas fiksi nāk prātā.
Publicēts: 14.03.12 15:45
 citēt
kautkādā grāmatā par krāsu korekciju šitais bij aprakstīts, arī teorētiski/medicīniski... Nu nevajag šim tai displejā melnbalto bildi, lai skatās caur spoguli. iedod šim spoguleni, un būsi pārsteigts par rezultātu... Tak arī ikdienā šis nenēsā korekcijas brilles, kas visu melnbaltu zīmē. Neradi cilvēkam lielāku problēmu, kā to ir jau radījusi padomju/postpadomju medicīna.:face-grin:Lai veicas. Ja baigi vajag, varu sameklēt to grāmatu... PM:face-smile:
Publicēts: 14.03.12 15:53
 citēt
Elmarss:kautkādā grāmatā par krāsu korekciju šitais bij aprakstīts, arī teorētiski/medicīniski... Nu nevajag šim tai displejā melnbalto bildi, lai skatās caur spoguli. iedod šim spoguleni, un būsi pārsteigts par rezultātu...

redz vīrs ir pieradis, ka melnabaltajā modē kamea skatoties viņam "skaidrāks skats" + monis viņam ir nokalibrēts lai "pareizas" krāsas būtu ...

tad tik jautājiens kura kamea pieļauj melnbaltu skatu + sagabāšanu krāsainu ....
serzhanja:nu ja spogulim uzstādi monochrome un fočē RAWā, tad uz ekrāna bilde ir melnbalta,

vari nosaukt kameras modeli kam toč tā tas notiekas ?
Publicēts: 14.03.12 16:03 labots
 citēt
Canonam - ieslēdz RAW vai RAW+JPEG, picture style - Monochrome.
RAWu pie konvertēšanas (vismaz caur Lightroom) rāda krāsainu, ja ir ieslēgts JPEG - tas kā bija melnbalts, tā paliks.
Kamerā skatoties un ar kaut kādu ātro vieweri skatoties, arī rawu rādīs melnbaltu.
Canon 30D.
Pats tieši tā arī bildēju.

LiveView gan, laikam, rādīs krāsainu foreva. Nezinu, nav tagad tādas kameras pie rokas. Var jau būt, ka piemēros picture style. Fiksi iegūglēju, un izskatās, ka rādīs gan melnbaltu arī LiveView.
Ja izmantos DPP, būs jāizvēlas attiecīgais PictureStyle programmā.
Publicēts: 14.03.12 16:04 labots
 citēt
nu tas 100% ir Canon EOS 1100D, gan jau ka visiem 2010-2012 Canoniem tas ir!

+++ Melnbalto režīmu LiveView rādīs bez krāsām, tikko pārbaudīju ar 1100D
Publicēts: 14.03.12 16:16
 citēt
versatile:
serzhanja

Paldies par ieteikumiem .... jārok uz kanona pusi :)
Publicēts: 14.03.12 16:20
 citēt
Man domāt, ka nikonam tas pac.
Publicēts: 14.03.12 17:30
 citēt
kaapeec man liekas, ka 1. apriilis nav aiz kalniem???
Publicēts: 14.03.12 17:35
 citēt
Bildes:kaapeec man liekas, ka 1. apriilis nav aiz kalniem???

Nē, nu ir jau daltoniķi uz pasaules, BET viņiem NAV aprakstīto problēmu!!! Tāpēc man ar liekas, ka te ir 1. aprīlis...:face-grin: Lai čaļiem-daltoniķiem veicas šedevrus taisīt....:face-smile:
Publicēts: 14.03.12 17:48 labots
 citēt
emzzz a kur ņirga par 1mo aprīli ? Jums ko veča PK nosaukt un izziņu no acu ārsta dot ? ibio ko diršaties ? jautājums ir tiešs un kornkrēts, tad skuju te "prātvēderi" vāvuļojat beztēmā ?
Publicēts: 14.03.12 17:50
 citēt
NC, šite banus dodot neskatās uz biedra statusu un vispārējo sakarīgumu :) tā ka labāk ar zvaigznītēm lamāties :D
Publicēts: 14.03.12 17:58 labots
 citēt
versatile:NC, šite banus dodot neskatās uz biedra statusu un vispārējo sakarīgumu :) tā ka labāk ar zvaigznītēm lamāties :D

aj da nu atkal apliecinas, ka letiņu fotoforumi ir pilni ar tukšīem pļekstekļiem ...

starp citu alēns no manis :)

a vecis toč sarkano neredz, kad skatījos šamējā kalibrēto moni vispār figeju, kā ko tādu var redzēt dzīvē ....
Publicēts: 14.03.12 18:01
 citēt
Nebija ienācis prātā, ka kādam aparātam to NEVAR. (Laikam tāpēc, ka knipsēju ar Oly un no fotoaparātiem neko nejēdzu.)
E-5 to var un vismaz dažiem veciem oļām E-xyz arī.
Publicēts: 14.03.12 18:15 labots
 citēt
NormaalsCilveeks:emzzz a kur ņirga par 1mo aprīli ? Jums ko veča PK nosaukt un izziņu no acu ārsta dot ? ibio ko diršaties ? jautājums ir tiešs un kornkrēts, tad skuju te "prātvēderi" vāvuļojat beztēmā ?

Es ar daltoniķis... Izziņu nedošu, ar mašīnu braucu, tik igaunijā manējiem TO ļauj...legāli... Tieši tāpēc par aprīli runāju. Fočē tak to ko redz DABĀ... UN spogulenes skatumeklētājs TO arī rāda. Nebļausties!, ja neproti runāt!!!:face-devil-grin:
Publicēts: 14.03.12 18:24 labots
 citēt
Es ar daltoniķis... Izziņu nedošu, ar mašīnu braucu, ... Nebļausties!, ja neproti runāt!!!:face-devil-grin:

neviens te nebļaustās, Es tikai jautāju konkrētu lietu - kāda kamera rāda bildi melnbaltu, bet saglabā krāsainu- kur problēma ? ja pats esi daltoniķis nu tad pasaki kameras modeli nevis tukši runā ...
patreiz ir skaidrs a ņemams ir kanons 1100D - un onkam būs labums ....
Publicēts: 14.03.12 18:32
 citēt
NormaalsCilveeks:
Es ar daltoniķis... Izziņu nedošu, ar mašīnu braucu, ... Nebļausties!, ja neproti runāt!!!:face-devil-grin:

neviens te nebļaustās, Es tikai jautāju konkrētu lietu - kāda kamera rāda bildi melnbaltu, bet saglabā krāsainu- kur problēma ? ja pats esi daltoniķis nu tad pasaki kameras modeli nevis tukši runā ...
patreiz ir skaidrs a ņemams ir kanons 1100D - un onkam būs labums ....

piedod, esmu bildējis ar 300D; 30D; tagad 50D, par zenītiem, fediem zorkijiem nerunājot, arii ziepjutraukiem... NEKAD neesmu liveview funkciju izmantojis... Nekad neesmu kameraa bildi M/B redzeet gribeejis, arii, kad kraasaino filmu vispaar nebija... nevareesu Tev paliidzeet tik diivainas probleemas risinaasanaa.:face-smile:
Publicēts: 14.03.12 18:33
 citēt
Sony A-100 bija tā, ka RAW melnbaltu fočējot viņu rāda melbaltu, bet atverot caur oriģinālo softu viņa ir krāsaina
Publicēts: 14.03.12 18:37 labots
 citēt
Elmarss

Tev ar sarkanā krāsa neredzas vai zaļā ? Sore man pašam jau tas liekas dīvaini (jo nav lemts man saprast kā Jūs daltoņiķi redzat to pasauli) bet, ja reiz vecis jautā pēc melnbaltas bildes, tad man domāt viņam to krāsu balansu nu ir tā vienkāršāk saprast melnbalti ...
Publicēts: 14.03.12 18:41 labots
 citēt
NormaalsCilveeks:Tev ar sarkanā krāsa neredzas vai zāļā ? Sore man pašam jau tas liekas dīvaini (jo nav lemts man saprast kā Jūs daltoņiķi redzat to pasauli) bet, ja reiz vecis jautā pēc melnbaltas bildes, tad man domāt viņam to krāsu balansu nu ir tā vienkāršāk saprast melnbalti ...

Atbide ir vienkārša paskaties pa logu, un lai tas daltoniķis ar paskatās....:face-grin:
kājau teicu, savulaik padomju medicīnu studējušie, un tagad postpadomju ar, ir TĀDUS vājprātus šitai jomā saradījuši...:face-grin:
Protams, arī Tavu galeriju paskatījos...:face-devil-grin:
Vēlreiz, PM, ja esi pie Rīgas.... UN lai veicas.:face-smile:
Publicēts: 14.03.12 18:47
 citēt
RAWs vienmēr ir krāsains, pareizāk sakot, tajā failā ir visa informācija. Tas, ko attēlo dators, arī laitrūmā un adobe camera rawā vairs nav raws, bet jau pārveidots raws skatāmā formā attiecīgajā krāsu telpā. Raws melnbalts rādās tikai tad, ja kamerā bijis uzlikts melnbaltais, un skatās to failu dzimtajā kameras ražotāja rawa konverterī, kas automātiski piemēro kameras uzstādījumus. Bet raw failā tās krāsas tik un tā ir, tos kameras uzstādījumus dzimtajā rawa konverterī var noņemt un mainīt.

Ja bildē jepegā, un uzliek melnbaltus uzstādījumus bildējot, tad krāsas vairs nekad atpakl nedabūs, bet ja bildē rawā, krāsas tur būs vienmēr. Tā kā jābildē būs vien raw+jpg. Un manuprāt tagad uzlikt jepegu melnbaltu, un bildēt raw+jpg var ar visām spoguļkamerām.

Bet jautājums, kādēļ vajag to melnbalto? Spogulķamerām skatu meklētājs ir optisks, tur tu redzi visu tāpat kā redzi dabā, jo bilde "iet caur stikliem (objektīvs), tad atsitas pret spoguli, un tad caur stikla prizmu apgriežās un parādās skatu meklētājā". Tas nav ziepis, kuram jāskatās ekrāniņā elektroniska bilde, kura var būt savādāka nekā dabā redz.

Īsti nesaprotu, kādēļ to melnbalto vajag. Bildē rawā un datorā krāsas maini pēc tam kā vien gribi.
Un atkārtošos - ja grib bez apstrādes un pa taisno jepegā bildēt, tad tādas kameras nebūs, kas ekrānā rādīs to jepegu melnbaltu, bet pēc tam datorā ar krāsām.
Publicēts: 14.03.12 18:52 labots
 citēt
Elmarss:

mopēds nav mans es tikai pajautāju !
katram savi "zajobi po faze" man onka pajautāja konkŗētu lietu, ko pats nezinu, tamdēļ jautāju šeit
un jā es nezinu kādu Manu galeriju skatījies, bet es neslēpjos - te ir manas 3000+ bildes par ko nekaunos ....
www.fotoreceptes.lv
Publicēts: 14.03.12 18:59
 citēt
NormaalsCilveeks:
Elmarss:

mopēds nav mans es tikai pajautāju !
katram savi "zajobi po faze" man onka pajautāja konkŗētu lietu, ko pats nezinu, tamdēļ jautāju šeit
un jā es nezinu kādu Manu galeriju skatījies, bet es neslēpjos - te ir manas 3000+ bildes par ko nekaunos ....
www.fotoreceptes.lv

cepuri nost! Štrunts par ēdieniem, bet kaķis Tev Superrrrr! Bet galerija ir bildes fotoblogā, kuru Tev naffff.:face-grin: kā jau teicu, kaķis man patīk, man vispār vājība uz miskatstniekiem...:face-devil-grin:
Publicēts: 14.03.12 19:02
 citēt
NormaalsCilveeks:
Elmarss

Tev ar sarkanā krāsa neredzas vai zaļā ?

Man liekas, tev ir darīšana ar kaut kādu savdabīgu kropli, nevis daltoņiķi. Daltoniķis ir kā sieviete stāvoklī. Sieviete nevar būt nedaud stāvoklī, pa pusei stāvoklī un savādāk. Arī Daltoniķis ir vai nu daltoniķis, vai nav. Pamatskolā to pamatigi māca, ka... Daltoniķis vienkārši neatšķir krāsu toņus (neatšķir vienādas intensitātes zaļu no sarkana utml). Un viss.
Publicēts: 14.03.12 19:07
 citēt
www.tribine.lv...
savā ziņā saprotu - mb vismaz ne3.14š prātu
Publicēts: 14.03.12 19:09 labots
 citēt
Elmarss:

ehhh nu piedod jel man - es neesmu Jūsu pasaules cilvēks un necenšos izrādīt savas bildes šajā forumā ... man pietiek ar savu ēdienu portālu ... un jā ... mans Bonga ir riktīgs "sētas kaķis" kurš izdzīvoja tikai pateicoties savai spītībai un pat suņam rīkli pārplēš (tā nav filoloģiska vārsma, bet gan fakts - Bonga pārplēsa kaimiņu vilkam rīkli tā, ka suni šūt dabūja, tiesa pats arī pakaļciskā kodienu dabūja ...)

enīvejs kanons patreiz ir uz ieteikumu ....
Publicēts: 14.03.12 19:23
 citēt
NormaalsCilveeks:

Kādēl jāieciklējas uz canonu? Tak teicu, ka tagad tas ir visām spoguļkamerām. pārbaudīju savu pentaxu, nav pat jābildē raw+jpg, var bildēt vienkārši rawā un uzlikt uzstādījumos "BW" un gan nobildētā bilde, gan liveview fotoaprātā rādās melnbalti, bet ielādēju Lightroom-ā - bilde ir krāsaina (kā tam arī jābūt).
Publicēts: 14.03.12 19:25
 citēt
DALTONIĶIEM ir VIEGLAK ! Pirmkārt kas ir "Totāls daltoniķis" tas kas neredz kautkādu krāsu vai VISPĀR neatškir? Ja vispār neatškir tad SUPER cilvēks var labak salikt kompeno neietekmējoties no krāsu pelšiem bet tik no formas pustoņiem. SATRP CITU viens no Latvijas ilgu laiku SPEICĀKIEM Reklāmas un Modes fotogrāfiem ir PILNĪGS daltoniķis reāli , tas viņam netraucēja ilgus gadus būs pirmajā piecniekā Reklāmu foto joma un joprojma viens no nopietnākajiem spēlētājiem.
Publicēts: 14.03.12 19:25
 citēt
Vaards:
NormaalsCilveeks: Tev ar sarkanā krāsa neredzas vai zaļā ?

Man liekas, tev ir darīšana ar kaut kādu savdabīgu kropli, nevis daltoņiķi. Daltoniķis ir kā sieviete stāvoklī. Sieviete nevar būt nedaud stāvoklī, pa pusei stāvoklī un savādāk. Arī Daltoniķis ir vai nu daltoniķis, vai nav. Pamatskolā to pamatigi māca, ka... Daltoniķis vienkārši neatšķir krāsu toņus (neatšķir vienādas intensitātes zaļu no sarkana utml). Un viss.

vot stulbenis.... Pat padomjzemē daltoniķus diferencēja... Un neteica kroplis un visss.:anger:
Publicēts: 14.03.12 19:28
 citēt
Lunis:DALTONIĶIEM ir VIEGLAK ! Pirmkārt kas ir "Totāls daltoniķis" tas kas neredz kautkādu krāsu vai VISPĀR neatškir? Ja vispār neatškir tad SUPER cilvēks var labak salikt kompeno neietekmējoties no krāsu pelšiem bet tik no formas pustoņiem. SATRP CITU viens no Latvijas ilgu laiku SPEICĀKIEM Reklāmas un Modes fotogrāfiem ir PILNĪGS daltoniķis reāli , tas viņam netraucēja ilgus gadus būs pirmajā piecniekā Reklāmu foto joma un joprojma viens no nopietnākajiem spēlētājiem.

Iztulko, lūdzu, "pilnīgs daltoniķis"... Kā jau teicu pārzinu tēmu, labāk kā padomiskie mediķi...:face-grin:
Publicēts: 14.03.12 20:04
 citēt
Nu vispār es ar esmu daltoniķis, es tādus pustoņus nesaprotu, tas rada problēmas bilžu apstrādē, ir bijis, ka sieva pasaka, ka galīgi garām, lai gan pats to neredzu. bet, ja uzticos kamerai un kompim, tad tik traki nav. Sliktāk ir, ka pasūta satikšanos pie mājas ar zaļo žogu, tad gan ir sūdi...
Publicēts: 14.03.12 20:09
 citēt
Nikomaris:Nu vispār es ar esmu daltoniķis, es tādus pustoņus nesaprotu, tas rada problēmas bilžu apstrādē, ir bijis, ka sieva pasaka, ka galīgi garām, lai gan pats to neredzu. bet, ja uzticos kamerai un kompim, tad tik traki nav. Sliktāk ir, ka pasūta satikšanos pie mājas ar zaļo žogu, tad gan ir sūdi...

par žogu tiešām. bet luksofori CSN atrakstīti, kādā secībā jabūt. Morāle: randiņus sarunā krāsaini vienkāršākās vietās; bet braukt vari bez bēdu, ar savu limuzīnu...:face-grin:
Publicēts: 14.03.12 20:09
 citēt
Par luksoforu ir biežāk uzdotais jautājums:)
Publicēts: 14.03.12 20:13 labots
 citēt
Nikomaris:Par luksoforu ir biežāk uzdotais jautājums:)

Heeeh. man visi par vadu krāsu parasti jautāja... UN es stāstīju, ka vieni gaišāk, citi tumšāk PELĒKI... Autoelektriķis biju...:face-devil-grin:
UN kā ar luksofioru "guļus" (horizontāli...)...????:face-grin:
Publicēts: 14.03.12 20:19
 citēt
Nu ar vadu krāsu man vienkāršāk, mazāk dzīslu, pārsvarā šķērsgriezums lielāks un papīru darbs vairāk, arī ar elektrības lietām nodarbojos.
Baigi maz jau tādu luksoforu, bet tad uz minēšanu:)
Publicēts: 14.03.12 20:24 labots
 citēt
Nikomaris:Nu ar vadu krāsu man vienkāršāk, mazāk dzīslu, pārsvarā šķērsgriezums lielāks un papīru darbs vairāk, arī ar elektrības lietām nodarbojos.
Baigi maz jau tādu luksoforu, bet tad uz minēšanu:)

Nu vo, sākās... Tak CSN izlasi!!!! Tur tā arī rakstīts, ka šamie No kreisās uz labo: sarkans, dzeltens, zaļš...:face-devil-grin:
Tiesības tādiem, kā Tev atņemt...:face-grin:
Publicēts: 14.03.12 20:28
 citēt
NormaalsCilveeks:
Elmarss:

ehhh nu piedod jel man - es neesmu Jūsu pasaules cilvēks un necenšos izrādīt savas bildes šajā forumā ... man pietiek ar savu ēdienu portālu ... un jā ... mans Bonga ir riktīgs "sētas kaķis" kurš izdzīvoja tikai pateicoties savai spītībai un pat suņam rīkli pārplēš (tā nav filoloģiska vārsma, bet gan fakts - Bonga pārplēsa kaimiņu vilkam rīkli tā, ka suni šūt dabūja, tiesa pats arī pakaļciskā kodienu dabūja ...)

Nikons ,ja ieslēdz melnbalto režīmu,gan rāda ekrāniņā bildi melnbaltu,pat tad,ja bildē tikai RAWā,protams kameras uzstādijumus saprot tikai dzimtais softs,visi citi protams bildi pēc noklusējums rādīs krāsainu.Vēl melnbaltajā režīmā var imitēt dažu krāsu filtru efektus,tas varbūt palīdz piedzīt melnbalto bildi pie cilvēka vizuālās uztveres.
Publicēts: 14.03.12 20:29
 citēt
Par bildēšanu runājot, viens šejienietis man ieteica taisīt melnbaltas bildes, tā arī bieži daru.
Publicēts: 14.03.12 20:30
 citēt
Lunis:DALTONIĶIEM ir VIEGLAK ! Pirmkārt kas ir "Totāls daltoniķis" tas kas neredz kautkādu krāsu vai VISPĀR neatškir? Ja vispār neatškir tad SUPER cilvēks var labak salikt kompeno neietekmējoties no krāsu pelšiem bet tik no formas pustoņiem. SATRP CITU viens no Latvijas ilgu laiku SPEICĀKIEM Reklāmas un Modes fotogrāfiem ir PILNĪGS daltoniķis reāli , tas viņam netraucēja ilgus gadus būs pirmajā piecniekā Reklāmu foto joma un joprojma viens no nopietnākajiem spēlētājiem.

Tas kā paveicas,es neesmu gluzi daltoniķis,bet dažas krāsas zināmā spilgtuma un piesātinājuma diapazonā,gan jaucu.Un par to tad arī no žurčika redakcijas izlidoju.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):