forum.gif
Fotokamera daltoniķim
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Fotokamera daltoniķim
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 14.03.12 20:35
 citēt
Ui, ņammu galerija laba.
Par fočukiem – tas ka pieminēju, ka Oly var tādu bildi dabūt, nenozīmē, ka iesaku kādam to mirušo sistēmu, ja nav iepriekš pie tās aste piesieta.
f-foto:" knipsēju ar Oly un no fotoaparātiem neko nejēdzu"

Hmm, divdomīgi, divdomīgi...

f-foto – nemanu tur nekādu otro domu, bet piezīme rāda, ka manu vienīgo esi sapratis. :)
Publicēts: 14.03.12 20:38 labots
 citēt
60uz5komats6:
Lunis:DALTONIĶIEM ir VIEGLAK ! Pirmkārt kas ir "Totāls daltoniķis" tas kas neredz kautkādu krāsu vai VISPĀR neatškir? Ja vispār neatškir tad SUPER cilvēks var labak salikt kompeno neietekmējoties no krāsu pelšiem bet tik no formas pustoņiem. SATRP CITU viens no Latvijas ilgu laiku SPEICĀKIEM Reklāmas un Modes fotogrāfiem ir PILNĪGS daltoniķis reāli , tas viņam netraucēja ilgus gadus būs pirmajā piecniekā Reklāmu foto joma un joprojma viens no nopietnākajiem spēlētājiem.

Tas kā paveicas,es neesmu gluzi daltoniķis,bet dažas krāsas zināmā spilgtuma un piesātinājuma diapazonā,gan jaucu.Un par to tad arī no žurčika redakcijas izlidoju.

Vispār krāsu redze līdzīga muzikālai dzirdei, kam vairāk, kam mazāk. Tas tā aptuveni. bet reāli. Tāpēc mani uzjautrina "experti", kas cilvēkus kastās dala bez jēgas un saprašanas.:face-devil-grin:
UN ir, protams "kurlie", bet maz....:face-sad:
Publicēts: 14.03.12 20:46
 citēt
Man fāters bija daltoniķis.Un es nekādīgi to nevarēju saprast un arī tagad to nesaprotu.Es šim saku tu zaļus krūmus un kokus neredzi,vai?Viņš saka redzu.Nu es domāju,ka redz tāpēc,ka zin koka formu.Saku -bet zilās debesis?Protams,ka redzu,es tikai nezinu,ka debesis ir zilas un koki zaļi!Nu bet es tev tagad pateicu,nu jau tu zini.A man pēc laiciņa sajuka,kurš tur bija zils un kurš sarkans.:face-grin:Tā nu mēs abi tur ņēmāmies,bet ne pie kādas jēgas netikām.Katrā ziņā viņš lieliski redzēja gan skaistu dabas skatu gan raibi krāsainos manus hipija kreklus,par kuriem atkal bija strīdi...:face-grin:Vienīgais fotogrāfija tad bija tikai melnbalta,bet atkal...viņš uzreiz pateica,ka filma klubā šovakar ir krāsaina...nu neviens vells tur neko nevarēja saprast.:face-sad:
Publicēts: 14.03.12 20:48
 citēt
Reku, pameklēju, pirmajā bildē arī mana dzīvesbriede saskatot skaitli, es visādi izmēģinājos un nekā, nespēju redzēt, man liekas, ka mani čakarē, kaut kāda pica rimbuļaina. Pārējās bildes gan tādas dīvainas. www.tribine.lv...
Publicēts: 14.03.12 20:51
 citēt
lai lūr kamerā caur kādu krāsainu brilli!
Publicēts: 14.03.12 21:00 labots
 citēt
viecha:Man fāters bija daltoniķis.Un es nekādīgi to nevarēju saprast un arī tagad to nesaprotu.Es šim saku tu zaļus krūmus un kokus neredzi,vai?Viņš saka redzu.Nu es domāju,ka redz tāpēc,ka zin koka formu.Saku -bet zilās debesis?Protams,ka redzu,es tikai nezinu,ka debesis ir zilas un koki zaļi!Nu bet es tev tagad pateicu,nu jau tu zini.A man pēc laiciņa sajuka,kurš tur bija zils un kurš sarkans.:face-grin:Tā nu mēs abi tur ņēmāmies,bet ne pie kādas jēgas netikām.Katrā ziņā viņš lieliski redzēja gan skaistu dabas skatu gan raibi krāsainos manus hipija kreklus,par kuriem atkal bija strīdi...:face-grin:Vienīgais fotogrāfija tad bija tikai melnbalta,bet atkal...viņš uzreiz pateica,ka filma klubā šovakar ir krāsaina...nu neviens vells tur neko nevarēja saprast.:face-sad:

Tad tavs dēls varētu būt daltoniķis... pēc ģenētikas kanoniem...:face-grin: Sorrrī, Tavas māsas dēls, ja tev māsa iraid....:face-smile:
Publicēts: 14.03.12 21:05
 citēt
Nikomaris:Reku, pameklēju, pirmajā bildē arī mana dzīvesbriede saskatot skaitli, es visādi izmēģinājos un nekā, nespēju redzēt, man liekas, ka mani čakarē, kaut kāda pica rimbuļaina. Pārējās bildes gan tādas dīvainas. [url=http://www.tribine.lv/zinas/Ka-pasauli-redz-daltoniki/2996

NU]http://www.tribine.lv/zinas/Ka-pasauli-redz-daltoniki/2996
NU[/url] I??? Tās tabulas pofig.... izrādās, ka pat padomjzemē bij iespēja to murgu apstrīdēt... UN dabūt tiesības legāli... BET varēja ar netērēties..., kā jau teicu, krāsu redze ir līdzīga muzikālai dzirdei, kam vairāk, kam mazāk....:face-smile:
Publicēts: 14.03.12 21:11
 citēt
Es tiesības ieguvu legāli un arī tagad medicīnisko izgāju, tik ieraksts:krāsu maņas-traucēts:)
Publicēts: 14.03.12 21:20
 citēt
Nikomaris:Es tiesības ieguvu legāli un arī tagad medicīnisko izgāju, tik ieraksts:krāsu maņas-traucēts:)

Par to nešaubos. BET tiesības Tev jāatņem par CSN nezināšanu ne krāsu redzes traucējumiem... skat. horizontālo luksoforu Krāsas...:face-devil-grin:
Publicēts: 14.03.12 21:25
 citēt
Uj, es nesen internātā pildīju to CSDD testu, vairākas reizes, zem 6 kļūdām nebija, vienreiz pat bļāvu uz monitoru, ka tur ir kļūda, nepareizi, bet tas mani ignorēja kā kārtīgs ierēdnis..:)
Publicēts: 14.03.12 21:28 labots
 citēt
NormaalsCilveeks:
Elmarss:kautkādā grāmatā par krāsu korekciju šitais bij aprakstīts, arī teorētiski/medicīniski... Nu nevajag šim tai displejā melnbalto bildi, lai skatās caur spoguli. iedod šim spoguleni, un būsi pārsteigts par rezultātu...

redz vīrs ir pieradis, ka melnabaltajā modē kamea skatoties viņam "skaidrāks skats" + monis viņam ir nokalibrēts lai "pareizas" krāsas būtu ...

tad tik jautājiens kura kamea pieļauj melnbaltu skatu + sagabāšanu krāsainu ....
serzhanja:nu ja spogulim uzstādi monochrome un fočē RAWā, tad uz ekrāna bilde ir melnbalta,

vari nosaukt kameras modeli kam toč tā tas notiekas ?
man vislabaak patiik par to nokalibreeto monitoru, tas gan jau ka svariigi buus bildes apstraadaajot - neredzi nefiga, bet izej pa kanaaliem un chachinjii bildi peec graamatas kaa ogu... Beethovens muuzha beigaas tak blieza augshaa buudams pilniigi kurls... esmu arii redzeejis kaa glezno pilniigi akls cilveeks...

es tik nesaprotu, kaalab spogulenee jaaskataas LCD ja ir skatu mekleetaajs... ja vien tas MB rezhiims nav vajadziigs lai lielaa daudzumaa paarfotografeetu tos pashus testa atteelus ar cipariem...
Publicēts: 14.03.12 21:35
 citēt
"es tik nesaprotu, kaalab spogulenee jaaskataas LCD ja ir skatu mekleetaajs... ja vien tas MB rezhiims nav vajadziigs lai lielaa daudzumaa paarfotografeetu tos pashus testa atteelus ar cipariem..."
Lūk, šo es arī nesaprotu.
Publicēts: 14.03.12 21:58
 citēt
Ja pacients ir cilvēks gados un pieradis pie ziepja, tad nav tur daudz ko nesaprast.
Publicēts: 14.03.12 22:18
 citēt
Nu nez, man pēc +/- advancēta ziepja lietošanas(kuram bija elektroniskais skatu meklētājs(pretīgs) un kurā es skatījos), iegādājoties 1. DSLR bija liels prieks skatīties skatu meklētājā. Arī tagad, lai arī ir LV režīms, esmu to izmantojis pāris reižu, varētu arī nebūt. Gribēju pateikt, ka ir forši ieskatīties dzidrā, dabiskā un gaišā skatumeklētājā pēc ziepenieka.
Publicēts: 14.03.12 22:26
 citēt
Nikomaris:Nu nez, man pēc +/- advancēta ziepja lietošanas(kuram bija elektroniskais skatu meklētājs(pretīgs) un kurā es skatījos), iegādājoties 1. DSLR bija liels prieks skatīties skatu meklētājā. Arī tagad, lai arī ir LV režīms, esmu to izmantojis pāris reižu, varētu arī nebūt. Gribēju pateikt, ka ir forši ieskatīties dzidrā, dabiskā un gaišā skatumeklētājā pēc ziepenieka.

Ar ko Tevi apsveicu...:face-grin::face-devil-grin:
Publicēts: 14.03.12 22:51
 citēt
Nikomaris:ir forši ieskatīties dzidrā, dabiskā un gaišā skatumeklētājā pēc ziepenieka.

malo togo, kad pirms gadiem jautāju, nahren spoguļus nemet atejā, kad nu vairs nav paralakses, man tā arī pamatoja, to, ka tādēļ spoguļus nemet atejā! :big_smile:
Publicēts: 15.03.12 14:37 labots
 citēt
Bildes

Vīrs ir vienkāŗši pieradis melnbalti blicēt, jo ta viņam vienkāršāk saprast kas ir kas, piemēram (viņš no Ludzas - ja zini tās pilsētiņas makano pilskalnu) bildējot sarkanos pils mūrus viņš nevar atšķirt "pēc krāsas", kur beidzas zaļa zāle un sākas sārtie ķieģeļi - bet melnbaltā bilde pēc teksturas var - tāpat arī ar saulrietiem, ka viņam sārts saulriets ir kā vienkrāsši apmākusies vienkrāsaina debess ...
monis ir sagrozīts vispār "parastam cilvim" nesaprotami, no malas izskatās ka kāds "RGB vads pārsists būtu" tieši ar to domu, lai pēc spilgtuma padarītu sarkano krāsu atšķirīgu no zaļās ...
sore pašam man nav daltonisma nespēju to sakarīgāk apskaidrot ... bet vispār dīvaini tā "no malas skatoties"...
Publicēts: 15.03.12 20:15
 citēt
NormaalsCilveeks:Viedie FotoBloga prāti palīdziet ar kādu ieteikumu specifiskā jomā ...

Lieta tāda un apstākļi sekojoši - mans paziņa ir dikti nolēmis īstenot savu sapni un sākt blicēt ...
bet ir viens "bet" vecis ir totāls daltoniķis - pie kam tajā visdraņķīgākajā "režīmā", ka sarkano neredz nu nemaz ...
Fotogrāfijas vīrs blicēja līdz šim melnbaltajā modē ar ixus ziepīti - melnbalts attēls viņam ir daudz "saprotamāks"
bet gribētos tomēr taisit krāsainas bildes ar ko nopietnāku ...
un te arī ir jautājums "na zosipku"

vai "spogulim" var uzstādīt LCD režīmu tā, lai live view rādītos melnbalts, bet bilde saglabātos krāsaina ?
ja kāda kamera to var, tad iesakiet lūdzu bodija modeli

bodija dzelža cenu robežas līdz 1000-1200 eirām ...

jaa var , vismaz mans d700 iestellets bw bildejot rawaa bildi datora vienalga dod krāsainu...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):