forum.gif
Jautājums EKSPERTIEM ???
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Jautājums EKSPERTIEM ???
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 15.03.12 08:50
 citēt
Aparats Canon ar CF atmiņas karti. Vai nomainot karti uz citas uzņēmumi var but sliktāki, mazaks asums, lalielinās grauds, bildem tonis velk uz sarkanu. Bildēšanas vide un parametri netiek mainīti.
Publicēts: 15.03.12 08:52
 citēt
1.aprīlis it kā vēl tālu...:face-grin:
Publicēts: 15.03.12 08:59 labots
 citēt
Friidis:1.aprīlis it kā vēl tālu...:face-grin:

Bet daudzus tas iespaido, piemēram, vakar bija Melnbaltais daltoniķis, kurš vispaŗ neredz sarkano (redz tikai uzrakstu CENSORED sarkanajās vietās, tamdēļ grib ekrāniņā MB skatīties - lai netraucē tas uzraksts smadzenēs). :face-grin:
Publicēts: 15.03.12 09:11
 citēt
asuma dziļums, dziļuma asums un detalizācija gaismās var mainīties. :face-grin:
Publicēts: 15.03.12 09:27
 citēt
Friidis:1.aprīlis it kā vēl tālu...:face-grin:

Nav, nav jau vairs aiz kalniem :)
Tad, kad nomaina darbinieku, darba kvalitāte var celties vai krist, vai palikt nemainīga. Līdzīgi arī ar atmiņas karti. Šitā ir slinkāka, tāpēc pikseļu info saraksta kak popala un bilde kopumā izskatās sliktāk (blāvāka, neasāka, tumšāka) :D
Publicēts: 15.03.12 09:31
 citēt
Saku saprast tos fotografus kas no šā portāla ir aizvākūšies.
Publicēts: 15.03.12 09:43
 citēt
Ne, informacija vai nu tiek ierakstita, vai netiek. Tas nav analogais signals, ja kads bits iztrukst, tad bilde n eatspogulosies pavisam. Atgadina man vienu pazinu, kas bija parliecinats, ka aizlimejot ar melnu izolenti SD karti, bildes bus nedaeksponetas ;D
Publicēts: 15.03.12 09:51 labots
 citēt
killer13:Saku saprast tos fotografus kas no šā portāla ir aizvākūšies.

Ko Tu ar to gribēji teikt? Šet tomēr ir fotomīļu, nevis blondo mājsaimnieču portāls un, ja mūsdienu cilvēkam tik grūti saprast vai sameklēt I-netā tik elementāru informāciju, neko citu, kā smīnu tas nav pelnījis.
Cilvēkam, kas profilbildē zīmējas ar lielu spoguļkameru, tomēr vismaz aptuveni vajadzētu saprast, ka informācija par digitālo attēlu veidojas no daudziem tūkstošiem 1 un 0 (jā-nē, ir-nav). Šo informāciju izveido digitālās kameras procesors un tupi, ātri vai lēni saglabā atmiņas karte. Tātad informācija tur vai nu ir vai nu nav (vai vismaz ir ar daļējiem iztrūkumiem). Bet to, vai šī informācija ir laba vai slikta, "dumjā" atmiņas karte nejēdz. Tāpat kā pudele nejēdz, vai tur ir labs konjaks vai krutka un nespēj to izmainīt.
IMHO...:)
Publicēts: 15.03.12 10:04
 citēt
Friidis savā latviskajā elementā, šoreiz aizmirsa kameras cenu pieminēt
Publicēts: 15.03.12 10:07
 citēt
killer13:Friidis savā latviskajā elementā, šoreiz aizmirsa kameras cenu pieminēt

Vecais, kādus sūdus Tu pīpē (Es ar laikam gribu, lai vakars jautrāks)? :D
Publicēts: 15.03.12 10:09
 citēt
killer13:Friidis savā latviskajā elementā, šoreiz aizmirsa kameras cenu pieminēt

Vai pēcapstrādē var tikt pie labāka kadra, ja bildējot esmu aizmirsis noņemt vāciņu :(
Publicēts: 15.03.12 10:17 labots
 citēt

Izskatās, ka arī šeit gatavojas 16.marta mītiņš!
Dumjībai nav tautības! :face-wink:
Bet uzvedības stils gan visai raksturīgs daudzām lielajām nācijām- kā tik mazākais sīkums nav pa prātam "karauuul, fašisti naših bjut..."...:face-wink:
Publicēts: 15.03.12 11:15
 citēt
Fotoaparātam kāds būs lāstu uzlicis. Jānes pie tantiņas. Bez variantiem...
Publicēts: 15.03.12 11:20 labots
 citēt
Manuprāt Tev jāmaina hobijs. :)
Publicēts: 15.03.12 11:24
 citēt
Sapper:Fotoaparātam kāds būs lāstu uzlicis. Jānes pie tantiņas. Bez variantiem...

:haha: LAbais! PAvisam noteikti tantinja vajdzīga! ;) :face-devil-grin:
Publicēts: 15.03.12 12:08
 citēt
Nu gan te panesās!Īstais jautro asprātīgo klubs.:face-grin:Bet tādi laiki.Zinu vienu kadru,kas jau trīs gadus grozās pa fotoklubu,bet nupat kā atnesa bildes ar sarkanām acīm uzkopētas uz 30x45 un prasīja lai izmeklējot no tām labāko!:face-wink:Viņš,redziet,vēl nav dzirdējis,ka tādas rādīt citiem ir mazliet ...nu kā lai saka...nepieklājīgi,vai?:face-wink:
Publicēts: 15.03.12 12:17
 citēt
Bzh:

Vai pēcapstrādē var tikt pie labāka kadra, ja bildējot esmu aizmirsis noņemt vāciņu :(

Pilnīgi noteikti!
Nekas tad neirobežo mākslinieciskā gara lidojumu - zīmē un krāso visu uz vella paraušanu!
Publicēts: 15.03.12 14:28
 citēt
Jautājums inchīgs, plash :)

photo.net...

''The media card is unlikely to have an effect on image quality. However it is possible - tho' unlikely - for image degradation to occur when transferring the photos from the media card or camera to a computer or other storage device. That's why some higher quality cables are shielded or use passive filters to help minimize the effects of radio frequency or electromagnetic interference. ''
Publicēts: 15.03.12 14:47
 citēt
Es pieļauju, ka traucējumi datu plūsmas laikā no fočuka uz karti jebšu pašas kartes gļuki var radīt "tukšumus", attēla rindu nobīdes utml (vismaz tā izpaudās vienīgās manas brāķa kartes gļuki - vecai 4x Lexar 1 gB) .
Bet tam, ka kartes problēmas varētu izmainīt attēla "analogos parametrus"- asumu, graudu, tonalitāti utt- negribētos ticēt. Nav nekādas loģikas.
Publicēts: 15.03.12 15:33 labots
 citēt
interesanti, ka cilvēki kam ir jēga no bildēšanas pārliecinoši jūtas kompūterlietās ...
ta pasakiet kuram ir skaidrs RAW formāts līdz bitu līmenim datu nesējā ?!!!
kuram ir nojēga kā raksta kamera infu uz atmiņas karti ? - un nē tas nas tas pats kas HDD FAT32 - kamera "lej uz kartes pa tiešo" ...
Es ar auKstāko izlītību kompūterlietās nemuldētu un nekviektu par tēmas autora stulbumu "ka viss jau visur digitāli ir 1:1 - jo patiešām man NAV peejama neviena ražotāja tehniskā info par RAW ierakstu ... citi acīmredzot ir tik advncēti, ka nakc vidū bināro kodu uz datu nesāja sekoriem nosauks ...

es dodu 100%, ka var būt gļuki RAW jēlfailā kartes dēļ ...
Publicēts: 15.03.12 15:38 labots
 citēt
Ja jau Tev auKstākā izglītība, varēji takš durakiem apskaidrot, kā tur īsti ir.
Neko īpaši gudru takš nepateici...:face-wink:

Ja nu vienīgi nodemonstrēji, ka pat auKstskolā neiemāca pareizi rakstīt...:face-crying:
Publicēts: 15.03.12 15:39 labots
 citēt
Friidis:Ja jau Tev auKstākā izglītība, varēji takš durakiem apskaidrot, kā tur īsti ir.

tur jau tā lieta ka ES nezinu un domāju, ka nezinās da'neviens no klātesošajiem, kā kamera fizioloģiski ieraksta RAW failu atmiņas kartē ....
Publicēts: 15.03.12 15:51
 citēt
NormaalsCilveeks:
Friidis:Ja jau Tev auKstākā izglītība, varēji takš durakiem apskaidrot, kā tur īsti ir.

tur jau tā lieta ka ES nezinu un domāju, ka nezinās da'neviens no klātesošajiem, kā kamera fizioloģiski ieraksta RAW failu atmiņas kartē ....

Ātri svied miskastē savu diplomu. Karte ar kameru saslēdzas TĀPAT, kā ar datoru, UN fizioloģiski(??? VOT TERMINS???) tas process notiek tāpat, kā ierakstot jebkurus citus datus. TO nosaka datu apmaiņas protolols konkrētajam interfeisam, CF tas analogs ar IDE disku interfeisu. Kā cilvēks bez aukstākās tomēr kautko no zirglietām saprotu. Par kontrolsummām nerunāšu.:face-grin:
Publicēts: 15.03.12 17:12 labots
 citēt
Elmarss:Ātri svied miskastē savu diplomu. Karte ar kameru saslēdzas TĀPAT, kā ar datoru, UN fizioloģiski(??? VOT TERMINS???) tas process notiek tāpat, kā ierakstot jebkurus citus datus. TO nosaka datu apmaiņas protolols konkrētajam interfeisam, CF tas analogs ar IDE disku interfeisu. Kā cilvēks bez aukstākās tomēr kautko no zirglietām saprotu. Par kontrolsummām nerunāšu.:face-grin:

klau puis, Strodu esi cauri gājis asamblerm ? kāds protoklols vēl Tev interfeisam (pac apjēdz kādas glupības uzrakstīji?) kamerai var būt ? savs DOS ? un ar DOS es domāju DiskuOporerētājSistēmu ! tak nē ! raksta kamera pa tiešo kartē bez nekādām "pārgudrībām" par pieejas tiesībām un citām figņām ... pienemu, ka raksta tā RAW kādā 4x12bitu matricā ar HVZ kādiem vēl papildus parametriem ... Ja esi tik gudrs, tad dod man kanona RAW faila bināro struktūru studijā ....
un rakstot var gadīties kas ? a tas, ka atmiņas karte nespēj sagremot matricas datu plūsmu - kas notiks - daļa paliks kameras buferī gaidot ierakstu, bet daļa var pazust ... te arī kļūdas rodas ....
Publicēts: 15.03.12 17:14
 citēt
NormaalsCilveeks:es dodu 100%, ka var būt gļuki RAW jēlfailā kartes dēļ ...

bet gļuki arī digitāli / bināri. vai nu ir gļuks vai nav. ja nav, OK. ja ir, kāds. var būt tāds, ka nenolasās bildes fails. karroče, kartei rakstīšanas ātrums, lasīsanas ātrums un gļukdrošība galvenie parametri. :grimace:
Publicēts: 15.03.12 17:18
 citēt
haralds:
NormaalsCilveeks:es dodu 100%, ka var būt gļuki RAW jēlfailā kartes dēļ ...

bet gļuki arī digitāli / bināri. vai nu ir gļuks vai nav. ja nav, OK. ja ir, kāds. var būt tāds, ka nenolasās bildes fails. karroče, kartei rakstīšanas ātrums, lasīsanas ātrums un gļukdrošība galvenie parametri. :grimace:

es pieņemu, ka matricai ir primāri svarīgi dati - krāsas un to intensitāte un mazāksvarīgi, piemēram, nokropotā kadra daļa ... un kameras čips sanemot datus no matricas visupirms mēģina nogrūzt uz kartes kritiskos RAW datus - un ja ko nespēj deļ lēnā kartes rakstīšanas ātruma vai kartes iekšējām kļūdam - tad tie dati zūd ...
Publicēts: 15.03.12 17:19
 citēt
Tikai nestāstiet man,ka no šitādas teoretizēšanas,jums arī bildes ir tikpat superaugstā līmenī!:face-wink:
Publicēts: 15.03.12 17:25
 citēt
NormaalsCilveeks:
haralds: bet gļuki arī digitāli / bināri. vai nu ir gļuks vai nav. ja nav, OK. ja ir, kāds. var būt tāds, ka nenolasās bildes fails. karroče, kartei rakstīšanas ātrums, lasīsanas ātrums un gļukdrošība galvenie parametri. :grimace:

es pieņemu, ka matricai ir primāri svarīgi dati - krāsas un to intensitāte un mazāksvarīgi, piemēram, nokropotā kadra daļa ... un kameras čips sanemot datus no matricas visupirms mēģina nogrūzt uz kartes kritiskos RAW datus - un ja ko nespēj deļ lēnā kartes rakstīšanas ātruma vai kartes iekšējām kļūdam - tad tie dati zūd ...

Kur zūd un kas zūd?
No datu paketes daži biti? Tie, kas bildi rada sarkanāku un neasāku :)

P.S. Kāpēc Tu runā par RAW? Ar ko datu pārsūtīšanas ziņā RAW atšķirās no JPG? :)
Publicēts: 15.03.12 17:26
 citēt
NormaalsCilveeks: - un ja ko nespēj deļ lēnā kartes rakstīšanas ātruma vai kartes iekšējām kļūdam - tad tie dati zūd ...
es pieņemu, ka tā nav, kaut varētu tā būt. ar mieru metõdiku izstrādāt noteikšanai. nu, aprakstīt.
Publicēts: 15.03.12 17:31
 citēt
ak Dievs.....
Publicēts: 15.03.12 17:32
 citēt
Bzh
P.S. Kāpēc Tu runā par RAW? Ar ko datu pārsūtīšanas ziņā RAW atšķirās no JPG? :)

datu plusmas apjomā - JEPEGs ir salīdzinoši vienkāršs formāts kas spiež bildes pikseļus truli interpolējot
RAW ir pilna matricas datu pērnese uz karti, kas ir vismaz "te es zīžu no pirksta, jo viss karajas no megapikšiem" 5x-8x lielākā datu apjmā nekā jepegs uz "vienu kadru" ... bet arī otrādi, no bojāta rāwa var arī ar zudumiem izvikt info laukā, jepegs gan var tapts bojāts neatgriezeniski ...
Publicēts: 15.03.12 17:48 labots
 citēt
Bzh:Ar ko datu pārsūtīšanas ziņā RAW atšķirās no JPG? :)
pārsūtīšanas ziņā jau arī no MP3 neatšķirās. :grimace:
Publicēts: 15.03.12 18:02
 citēt
NormaalsCilveeks:
Bzh

datu plusmas apjomā - JEPEGs ir salīdzinoši vienkāršs formāts kas spiež bildes pikseļus truli interpolējot
RAW ir pilna matricas datu pērnese uz karti, kas ir vismaz "te es zīžu no pirksta, jo viss karajas no megapikšiem" 5x-8x lielākā datu apjmā nekā jepegs uz "vienu kadru" ... bet arī otrādi, no bojāta rāwa var arī ar zudumiem izvikt info laukā, jepegs gan var tapts bojāts neatgriezeniski ...

Ahā...
Un varbūtības teorija māca, ka kaut ko pazaudēt no lielāka datu apjoma, ir ticamāka, nekā kaut ko pazaudēs no mazāka datu apjoma? :D

Tu neatbildēji, kas tieši pazūd. Daži biti no pārsūtāmās datu paketes? Visa datu pakete? :)
Publicēts: 15.03.12 20:07
 citēt
NormaalsCilveeks:
Bzh

atvaino man, protams, nav augstākās izglītības it jomā, bet vai vari man paskaidrot sekojohas lietas:
1. kur tu ravi, ka raw ir dati pa taisno no mateicas?
2. man aparatinjsh bilde arī tiff formātā, bildes sanāk smagākas ka raw, vai datus pazaudēt iespēja ir lielāka?
3. vai ja es no 14bitu rāva parieshu uz 12 bitu rawu, iespēja ka pazaudeshu datus samazijas?
:)
Publicēts: 15.03.12 20:24
 citēt
img - var dofs mainiities. un veel ir nianses ar ... nu cik gaisma iziet cauri prieksheejo stiklu :face-glasses:
Publicēts: 15.03.12 20:33
 citēt
Bildes:img - var dofs mainiities. un veel ir nianses ar ... nu cik gaisma iziet cauri prieksheejo stiklu :face-glasses:

tas gan:)
Publicēts: 15.03.12 22:13
 citēt
nenocietos... pieļauju ka bez litra un tās pašas auKstākās te īsti neko nesapratīs neviens... tomēr no savas pieredzes zinu ka ja fails tiek (vienalga jēpegs vai raws...) kopēts, tad tiek iekopēts ar izņēmumu - disk ist full... lielākā daļa kopēšanas/rakstīšanas procedūru pavada cyrlic redundancy check (CRC)... kas atbild par to vai sākotnējie dati sakrīt ar ierakstītajiem nesējā... ja rodas ERR tad arī izlec ERR... ja ne tad ne... cita lieta ar ko pats bieži esmu saskaries - ķīniešu atmiņas kartes (vienalga SD/MMC/CF... jebkuras) - tur atkarībā no ķīniešu zavoda kvalitātes un svētku dienas tuvuma kvalitāte čipiem diferencējas... no lasās labi līdz pat nelasās vispār... tad nu man ir kabatā vismaz 3 atmiņas kartes kurās datus var ierakstīt... un var nolasīt... BET nolasītais fails baitu līmenī atšķirās no ierakstītā... (kļūdas % biežums mēdz atšķirties)... respektīvi mana pārliecība ir - ja ir slikta/bojāta/gļukaina atmiņas karte (tā pati CF) tad TAS ir iespējams un pat reāli ka atšķirās bildes "kvalitāte" dēļ nobīdēm dažos faila baitos... bet ja karte ir "ispravna" tad tas ir praktiski neiespējami... gadījumā ar fotoaparātu to gan ir praktiski neiespējami novērtēt/pierādīt jo nav pieejams sākotnējais fails... tas tiek izveidots foto iekšējā atmiņas buferī un no tā kopēts uz pirmo pieejamo datu nesēju... cita lieta ka datu nesēju var pārbaudīt uz gļukiem pieslēdzot pie kompja un palaižot kautvai HDTune error scanu... vai elementāri piekopēt pilnu karti ar filmām kurām katrai ir izveidots *.sfv, *.md5 utt pārbaudes fails un pēc iekopēšanas nočekot vai tas fails sakrīt ar sākotnējo līdz pēdējam bitam...
nu izlādējos... sorry... no offence... :beaten:
eju čučāt... :grimace:
Publicēts: 15.03.12 22:57 labots
 citēt
imgfoto:atvaino man, protams, nav augstākās izglītības it jomā, bet vai vari man paskaidrot sekojohas lietas:
2. man aparatinjsh bilde arī tiff formātā, bildes sanāk smagākas ka raw, vai datus pazaudēt iespēja ir lielāka?
3. vai ja es no 14bitu rāva parieshu uz 12 bitu rawu, iespēja ka pazaudeshu datus samazijas?

Es varu vairak kā apgalvot, ka neviens no klātesošajiem nespēs atbildet uz tavu 1mo jautājumu, jo maz ticams, ka kādam klatesošajam būtu pieejama kameras ražotāja tehniskā infa, kas apliecinātu kādi dati no matricas tiek ierakstīti kartē bez priekšapstrādes ,..
2 tifs konkrēti zaudē infu - ja tas ir labāks datu nesejs kā jepegs, bet baltā balansu "lasam pārgaismotu mākoni" iekš tifa varis nesaglābsi
3 es patiešām nezinu nevienu kameras raw specifikāciju - cik brutāli skatījos parasti krāsas tiek izteiktas pikselim vismaz 4x12 bitos ... bet ar te var vis skarāties no matricas modeļa ...

patiesībā šī ir ļoti tehniski specifiska muldēšana un domāju, ka nevienam te nav savas taisnības, jo šī "ieraksts uz karti" ir katra kameras ražotāja dziļi intīma padarišana ... ko parastajiem mirstīgajiem nav lemts saprast ...

PS protamistiski "fotovečiem" ir smieklīgas šis kompūtertārpu tēmas, bet vienalga, jēgai tomēr ir pie kāda gala kopsaucēja jānonāk ... katra kamera raksta uz kartes kā nu tai ienāk pratā - neņemot vērā nedz failu struktūru (tikai tik vien jēdz kā +1 faila nosaukumam pielikt) un jaunu sektoru vietu rezervēt ...
Publicēts: 15.03.12 23:13
 citēt
NormaalsCilveeks:
imgfoto:atvaino man, protams, nav augstākās izglītības it jomā, bet vai vari man paskaidrot sekojohas lietas:

Es varu vairak kā apgalvot, ka neviens no klātesošajiem nespēs atbildet uz tavu 1mo jautājumu, jo maz ticams, ka kādam klatesošajam būtu pieejama kameras ražotāja tehniskā infa, kas apliecinātu kādi dati no matricas tiek ierakstīti kartē bez priekšapstrādes ,..

interesanti cik pārgudram jābūt lai saprastu ka pa taisno no matricas kartē bez apstrādes, kaut arī primitīvas pārveidojot saņemto informācijas apjomu konkrētā formātā, un pārnesot uz datu nesēju neiztikt?
nākošais, kā parasti izpaužas konkrēti attēla-digitāla vizualizācija ja tas ir bojāts, neviens nav redzējis bojātu jpg utt? asums pazudis? tonalitāte mainijusies? teorētiski protams tas ir iespējams, bet tomēr atļaušos izsacīt viedokli balstoties uz savu pieredzi, (kura protams nenozīmē ka man ir 100% taisnība) ka karte neietekmē attēlu, konkrēti es ar to domāju asumu un tonalitātes maiņu.
Publicēts: 15.03.12 23:21
 citēt
bet tomēr atļaušos izsacīt viedokli balstoties uz savu pieredzi, (kura protams nenozīmē ka man ir 100% taisnība) ka karte neietekmē attēlu, konkrēti es ar to domāju asumu un tonalitātes maiņu.

100% piekrītu ar nosacījumu ka karte ir pilnībā darboties spējīga, kas nozīmē augstāk aprakstīto par ieraksta/nolasītā sakrišanu/nesakrišanu baitu līmenī... protams ja karte ir gļukaina tad gļuks var izpausties dažādi... sākot ar faila vispār neatpazīšanu līdz pat nobīdēm pašos bildes pikseļos... un pa vidu kāreiz iespējamas nobīdes pikseļu papildus nesamajā infā... viss atkarīgs no faila tipa... JPGam protams kā kompresētam failam ir manuprāt vislielākā iespēja sabojāties jo dēļ viena baita bojājas viss turpmākais datu apjoms... ar RAW vai citu nekompresētu datu failu domāju ka nav tik traki... šobrīd tā tīri teorētiski to salīdzinu ar WAV (aļa CD) un MP3... seriāls gan pavisam cits bet doma tā pati... reti kurš skrāpēts CD disks gļukaini skan atskaņotājā, toties tas pats gļukainais MP3 uzreiz krakšķ un brakšķ... vai tiešām auzās? :grimace:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):