forum.gif
Par fotogrāfiem un kolektīvajiem iepirkšanās portāliem.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par fotogrāfiem un kolektīvajiem iepirkšanās portāliem.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 15.03.12 09:45
 citēt
Aicinu izteikt arī savu viedokli šajā jautājumā: blog.billyart.net...
Publicēts: 15.03.12 10:16
 citēt
ko tik cilveeki nedara aiz izmisuma... no biznesa viedoklja - galiigi garaam!
Publicēts: 15.03.12 10:22 labots
 citēt
Bildes:ko tik cilveeki nedara aiz izmisuma... no biznesa viedoklja - galiigi garaam!

:)
Publicēts: 15.03.12 10:25
 citēt
Billy:
Bildes:ko tik cilveeki nedara aiz izmisuma... no biznesa viedoklja - galiigi garaam!

Kur izmisums? :)
nju uzbliez studiju, domaa ka pelniisi naudu, paardod akalpojumu zem pashizmaksas, galarezultaataa tak tur neviens neatgriezhas, tu neradi sev jaunus klientus utt.
Publicēts: 15.03.12 10:26 labots
 citēt
Billijs ir īsts vārds? :O
Publicēts: 15.03.12 10:28
 citēt
Bildes:
Billy:
Kur izmisums? :)
nju uzbliez studiju, domaa ka pelniisi naudu, paardod akalpojumu zem pashizmaksas, galarezultaataa tak tur neviens neatgriezhas, tu neradi sev jaunus klientus utt.

Nepārdod savu pakalpojumu zem pašizmaksas. Pārējo domu nebūsi uztvēris pareizi.
Publicēts: 15.03.12 10:31 labots
 citēt
Billy:
Bildes:ju uzbliez studiju, domaa ka pelniisi naudu, paardod akalpojumu zem pashizmaksas, galarezultaataa tak tur neviens neatgriezhas, tu neradi sev jaunus klientus utt.

Man gan šķiet, ka cerēt uz rentablu fotogrāfa biznesu (ne haltūriņu, bet pamatmaizi) Latvijā var tikai ģēniji, naivuļi jebšu Minhauzena tipa pasaku stāstītāji.
Nedomāju, ka Billijs ir viens no tiem...:face-wink:
Publicēts: 15.03.12 10:32
 citēt
Billy:
Bildes:ju uzbliez studiju, domaa ka pelniisi naudu, paardod akalpojumu zem pashizmaksas, galarezultaataa tak tur neviens neatgriezhas, tu neradi sev jaunus klientus utt.

aaaaa

pastaasti man, muljkjiitim, cik, apmeeram, ir vienas stundas taadas fotosesijas pashizmaksa? Un ko es neesmu uztveeris pareizi? Ekonomisko jautaajuma pusi, vai varbuut emocionaalo???
Publicēts: 15.03.12 10:36
 citēt
Es tev ļaušu šo jautājumu apdomāt kādu laiciņu. Varbūt uztversi to, ko es ar šo rakstu gribēju pateikt, ja nē tad vienmēr varēsi palikt pie sava viedokļa.
Publicēts: 15.03.12 10:43
 citēt
Billy:Es tev ļaušu šo jautājumu apdomāt kādu laiciņu. Varbūt uztversi to, ko es ar šo rakstu gribēju pateikt, ja nē tad vienmēr varēsi palikt pie sava viedokļa.
da viedoklis dienas beigaas man ir liidziigs, es laikam iisti neuztveeru ko man centies atbildeet. komunikaacijas kljuuda, iespeejams
Publicēts: 15.03.12 10:50
 citēt
Bildes:
Billy:Es tev ļaušu šo jautājumu apdomāt kādu laiciņu. Varbūt uztversi to, ko es ar šo rakstu gribēju pateikt, ja nē tad vienmēr varēsi palikt pie sava viedokļa.
da viedoklis dienas beigaas man ir liidziigs, es laikam iisti neuztveeru ko man centies atbildeet. komunikaacijas kljuuda, iespeejams

Es iespējams sapratu kur radās pārpratums. Tavs pirmais komentārs bija vērsts tieši man vai kopumā par tiem kas izvēlas šāda biznesa principu? Es to sapratu, kā vērstu tieši man! :D
Publicēts: 15.03.12 10:55
 citēt
Links uz meitenes rakstu bija dikti feins un ilustratīvi izsmeļošs:) Bildes beigās runāja pašas par sevi:D Man būtu kauns no tādām:) Apbrīnoju viņas drosmi ievietot publiskai apskatei tādas:D
Publicēts: 15.03.12 10:57
 citēt
Billy:
Bildes:a viedoklis dienas beigaas man ir liidziigs, es laikam iisti neuztveeru ko man centies atbildeet. komunikaacijas kljuuda, iespeejams

Es iespējams sapratu kur radās pārpratums. Tavs pirmais komentārs bija vērsts tieši man vai kopumā par tiem kas izvēlas šāda biznesa principu? Es to sapratu, kā vērstu tieši man! :D
Tu tak puukains kaa jeerinsh, kaa gan pret Tevi var veersties? Protams, ka tas bija par "tiem"!
Publicēts: 15.03.12 10:58
 citēt
Darba darītājs jau parasti nesaņem pelnīto daļu.
Pārsteidz to cilvēku skaits, kas tikai vienā šādā vairāktirgošanā savākušies...
laikam tomēr 12Ls nav vēl nauda Latvijā...
Publicēts: 15.03.12 11:01
 citēt
Bildes:
Billy:
Tu tak puukains kaa jeerinsh, kaa gan pret Tevi var veersties? Protams, ka tas bija par "tiem"!

Tev jāiemācās ironiju no saviem komentāriem izņemt! :D
Publicēts: 15.03.12 11:05
 citēt
Billy:
Bildes:u tak puukains kaa jeerinsh, kaa gan pret Tevi var veersties? Protams, ka tas bija par "tiem"!

Tev jāiemācās ironiju no saviem komentāriem izņemt! :D
nju bet... manaa pirmajaa komentaaraa tak nebija ne grauda ironijas, savukaart peedeejaa - ne tik - varbuut iemeesls pie vainas, ka nav naacies sho gadu garumaa iesaistiities nepatiikaa domu apmainjaa konkreeti ar Tevi - ka esi simpaatiska personiiba :bad_egg: es tak reti ironizeeju, bliezhu vnk ko domaaju :D
Publicēts: 15.03.12 11:08
 citēt
ok, ok. :)
Publicēts: 15.03.12 11:25
 citēt
Kāds šito var normāli, neiespringstot izlasīt? fotoamatnieki.lv...
Tas, laikam, skaitās stilīgi, rakstīt ar melniem burtiem uz tumši pelēka fona...
Publicēts: 15.03.12 11:26
 citēt
smartins:Kāds šito var normāli, neiespringstot izlasīt? fotoamatnieki.lv...
Tas, laikam, skaitās stilīgi, rakstīt ar melniem burtiem uz tumši pelēka fona...
tas viss lai cilveekus sakacinaatu :D gatavo muus riitdienai, tad veel praids un hvz kas...
Publicēts: 15.03.12 11:44
 citēt
Bildes:
smartins:Kāds šito var normāli, neiespringstot izlasīt? fotoamatnieki.lv...
tas viss lai cilveekus sakacinaatu :D gatavo muus riitdienai, tad veel praids un hvz kas...

Pirmā doma ieraugot melno textu uz tumšpelēkā fona kā reizi bija par lapas dizaineru piedalīšanos praidā... :D
Publicēts: 15.03.12 12:30 labots
 citēt
Billy:Aicinu izteikt arī savu viedokli šajā jautājumā: [url=http://blog.billyart.net/2012/03/fotografi-un-kolektivie-iepirksanas.html

Viedoklis]http://blog.billyart.net/2012/03/fotografi-un-kolektivie-iepirksanas.html

Viedoklis[/url] skaidrs, taču tajā ir gan vispārīgas aplamības, gan arī aplams viedoklis kā tāds -
1. Ņemot par piemēru, kādu no mazājiem atlaižu servisiem tiek vispārināta informācija par visu nozares darbību.
A. Nozares līderi parasti izvieto piedāvājumus ar 35-40% atlaižu piedāvājumu. Lielākas atlaides prasa mazākie portāli, lai kauč kādīgi mēģinātu konkurēt ar līderiem (cherry.lv un zizu.lv)
B. Ir tikai viens serviss, kurš no pakalpojuma sniedzēja vēl aizvien prasa 50% atlaidi, un tas saucas PērkamaKopā un bāzējas draugiem.lv. taču šamie Latvijā ir kādā 4-6 vietā un šobrīd nenosaka toni visā nozarē. Nozares līderi atkarībā no preces vai pakalpojuma parasti saņem 10-25% no piedāvājuma cenas. Laba vieta, kurā var palasīties par atlaižu servisiem ir www.refresh.lv..., tur ir objektīvāks viedoklis, lai neteiktu ka, manuprāt, objektīvākais Latvijā.
C. Visiem profesionāliem fotogrāfiem ir zināms, ka darbs studijā ar modeļiem, priekšmetu un kāzu bildēšana, ir absolūtais konvejieris un štancēšana, kurā 7-8 studijas fotosesijas priekš iesācēja ir normāla noslodze. Profesionāls fotogrāfs savā ikdienas darbā visā pasaulē parasti cenšas nebūt radošs, jo radošums prasa laiku un klienta naudu, kuru klients nav gatavs maksāt. Diemžēl, Latvijā vēl aizvien ir cilvēki, kuri grib pelnīt miljonus strādājot mājās sēžot uz dīvāna pie televīzora, taču tādus labi māca Īrija.
D. Radošums, mākslas un unikalitāte un tamlīdzīgi izteikumi, parasti, ir vaids kā viduvējs vai iesācējs fotogrāfs mēģina aizmālēt acis klientam, lai varētu palūgt lielāku honorāru par darbu. Māksla un radošums parasti ir briedušu bildētāju rekte, kuri to ir izkarojuši ar sūru un grūtu darbu.
Publicēts: 15.03.12 12:43
 citēt
Punktos A un B iespējams tev ir taisnība, bet tas nemaina principu un lietas būtību attiecībā uz fotogrāfu. Rakstu esmu balstījis uz piedāvājumu kuru saņēmu no viena no šiem portāliem. C un D ir ļoti subjektīvs tavs skatījums uz šīm lietām un nevienam no šiem izvirzītajiem punktiem, personīgi, es kā kāzu fotogrāfs un šīs nozares pārstāvis nevaru piekrist.
Publicēts: 15.03.12 12:50
 citēt
Billy:Punktos A un B iespējams tev ir taisnība, bet tas nemaina principu un lietas būtību attiecībā uz fotogrāfu. Rakstu esmu balstījis uz piedāvājumu kuru saņēmu no viena no šiem portāliem. C un D ir ļoti subjektīvs tavs skatījums uz šīm lietām un nevienam no šiem izvirzītajiem punktiem, personīgi, es kā kāzu fotogrāfs un šīs nozares pārstāvis nevaru piekrist.

1. Princips un būtība ir elementāri - ir dārgāks "gals" un tas neizmanto un neizmantos atlaižu servisus, un ir lētais gals, kas izmantos šo pakalpojumu realizācijas kanālu. Tas tāpat kā ir Lufthansa un ir Rayanaers. Vieni lido dārgi, otrie lēti, un tiem pēdējiem lidmašīnu nolsodze ir lielāka, apgrozījums arīdzan, bet peļņa ne. Taču gan dārgais, gan lētais gals nodarbojas ar štncēšanu parasti, un cenu nosaka tikai mārketings. Tam kuram mārketings dārgāks, tam arī cena dārgāka, un tas nevar atļauties izmantot atlaižu servisus, kā pakalpojuma realizācijas kanālus.
2. Diemžēl C un D nav mans subjektīvs skatījums, bet pasaules lietu kārtība fotojomā.:-( Ja kāds to ignorē, tad viņš ir vai nu ģēnijs vai arī ideots, jebšu arī provinciālis. Tas nav jāuztver personīgi, lai gan es tikai priecātos, ja Tu būtu topošais fotoģenijs.
Publicēts: 15.03.12 13:20 labots
 citēt
Citagaisma... nu nebuus gan viss tik balts/melns. man ir milziiga pieredze straadaajot ar fotograafiem kaa pasuutiitaajam (un es runaaju par THE fotograafiem), graamatu vareetu sarakstiit, bet vaardus saukt... nebuutu korekti. Tu esi izlaidis personiibu iipashiibas, kaut vai harizmu - ko var piedot vienam, nevar otram... aarpus profesionaalaa vareejuma un arii veerojot laucinju peedeejo 20 gadu laikaa - var redzeeet ka labaak veicas tiem, kas ir harizmaatiskaaki, :face-wink:
Publicēts: 15.03.12 13:42 labots
 citēt
Kā es smējos :):) Šito lasīdams , arī šito fotoamatnieki.lv... , :) Man vienmēr sajūsmina cilvēki kuriem liekas ka viņiem kas PIENĀKAS , nu nepienākas , ja neprot atradāt un uzturēt savu biznesu tad NAV JĀSTRĀDĀ tāds darbs jāmeklē cits ko PROT / GRIB darīt:) Visvairāk mani izbrīna Rutiņas texsts , viņa valkās uz LĒTU VIETU bet vēlās saņemt kaut ko EKSKLUZĪVU , pētīju tās bildes tādas ir 99% "Draugiem.lv" albumu bilžu sataisītas sesijās pa 25Ls-50Ls ABSOLŪTI standarta bildes pa mazu naudu. Ko es jums teikšu veči ja jums nav SPĒJU / FANTĀZIJAS vaidot savu biznesu , labāk to izbeigt pievērsties kam citam. Man šitādas činkstēšanas nākas klausīties VISMAZ 25+ GADUS un visas pa vienu tēmu "Kā nu tā VAR " VAR visādi lai tik kāds PĒRK / MAKSĀ :):) Ja jums liekas ka TĀ ir tikai LV maldāties , tos gadus kurus pastāvīgi ņemos pa Beļģiju un nedrīkstēju saradāt man bija SAVDABĪGS biznes izklaide , taisīju foto sesijas portretus stila bildes un visu ko VIDĒJĀ LĪMEŅA pasūtītājiem cilvēkiem kuri apmeklēja konkrētiem treneriem piederošas DEJU un Aerobikas studijas , reklāma no mutes mutē:):) TUR bija savdabīga situācija VIŅEIM pilnīgi nav VIDĒJA līemeņa foto biznesa ir tika ĻOTI ZEMS un ĻOTI AUGSTS , būtībā vai nu bildē pa PILNĪGU SĪCENI momentfoto automāta stilā vai KĀRTĪGS VECIS ar nopietnu izglītību pieredzi un PIĶI :):) Tieši tas pats arī BŪS LATVIJĀ nu nevar pastāvēt BIZNES kur PIEDĀVĀJUMS vairākkārtīgi pārsniedz pieprasījumu. TAD biznes jābalsta uz kādiem citiem principiem IDEJĀM , jūs vienkārši NESPĒJAT DOMĀT kas varētu būt tas KAS NAV CITIEM bet pēc kā būtu klientu pieprasījums un VĒLME MAKSĀT :):)
Publicēts: 15.03.12 13:47
 citēt
+Lunim:face-devil-grin:
Publicēts: 15.03.12 14:26 labots
 citēt
Es piemēram pēc pirmajiem tekstiem varu gana labi nojaust SAPROT TĒMU vai nesaprot cilvēks kurš taisās Ienākt „foto biznesā" . Muļķi kuri stāsta par TEHNISO NOSLĒPUMU līdzīgu dumjību neizpaušanu ir MUĻKI , visiem kuri saprātīgi jautā varu no rīta līdz vakaram stāstīt KĀ un KO taisu izrādīt kā to dara utt. Tik kāds Gudris-Stulbis var iedomāties ka tas ir kāds NOSLĒPUMS , tas nav nekāds noslēpums. Kopš iznāk Grāmatas un PIEREDZĒJUŠI meistari taisa savas meistarklases kurus VISU VAR IERAIDZĪT UZZIZNĀT iemācīties ir tik viens jautājums uz kuru jums NEVIENS NEDZ Latvijā nedz Rietumos nekad neatbildēs , jautājums ko man LATVIJĀ ir uzdevis tik viens cilvēks jo SAPROT KAS JĀJAUTĀ , tas bija mans vecais darba kolēģis un paziņa Jānis Deinats.. Būtībā kā anekdote "Fotogrāfs ta fotogrāfs bet KĀ TU NAUDU PELNI ? " Biznesā noteicošai ir nevis KO / KĀ tu dari bet KUR BIZNES šai nodarbē :):) Tā ir lieta kuru nekad neviens jums atklāti nestāstīs TAS JĀIZDOMĀ / jāsaprot pašam. Fotogrāfija pati kā tāda NAV BIZNES nekad nav bijis , BIZNES ir lietās kuras ar TO SAISTĪTAS . Milzīgām cilvēku masām vismaz 100 gadus ir FOČUKI tik pilnīgi neapdāvināts muļķis NEPROT BILDET tas NAV BIZNES un nobija pat PSRS jau vismaz pēdējos 30-40 gadus. Pirmais pirms uzsākta jebkuru biznesu IZDOMĀJIET kas būs tas ko VĒLĒSIES PIRKT maksāt naudu , kad izdomāsiet variet pievērsties ŠAI JOMAI . Pretējā gadījumā var pudeles lasīt vai kaņepes audzēt būs RENTABLĀK :):)

Kādreiz Bloga un arī pārējā publika brīnijā KĀPĒC es nebildēju kāzas un Skuķus , TAS NAV BIZNES , man ir daudz rentablākas un mazāk nogurdinošas ar foto saistītas lietas darāmas kas IR BIZNESS:):)
Publicēts: 15.03.12 14:30
 citēt
Baigā beztēmā tu Rihard azgāji.. :D
Publicēts: 15.03.12 14:35 labots
 citēt
Kas ir BEZTĒMA? To ka cilvēki nesaprot KAS IR BIZNES? Tu neatceries tos kas bildēja "Kāzas treniņam" un "Pirmo reiz pa brīvu nākamreiz pa naudu!" , kopš pirmās dienas SMEJOS par šiem cilvēkiem viņi NESAPROT BIZNESU :):)

Reiz Māris Bogustovs pēc Vācijas iemācīja mums super PATIESĪBU tā skanēja pavisam vienkārši "Man mērķis nav STRĀDĀT bet NOPELNĪT" ! Kāds nu kuram tas mērķis STRĀDĀT man nepatīk nekad nav paticies , man patīk IZKLAIDĒTIES / NOPELNĪT izklaidējoties , es pēc tāda principa dzīvoju jau vismaz 30 gadus. LABI DZĪVOJU. Blogā un Latvija ir PILNS ar cilvēkiem kuriem patīk STRĀDĀT , par kādu PEĻŅU vai IZKLAIDI viņi pat nedomā , tipiska "Latviešu idiota" devīze "Galvenais darīt" kas paredz ka darbība var būt PILNĪGI bezjēdzīga iracionāla , zaudējumus pašam radoša .
Publicēts: 15.03.12 14:51
 citēt
Bildes:Citagaisma... nu nebuus gan viss tik balts/melns. man ir milziiga pieredze straadaajot ar fotograafiem kaa pasuutiitaajam (un es runaaju par THE fotograafiem), graamatu vareetu sarakstiit, bet vaardus saukt... nebuutu korekti. Tu esi izlaidis personiibu iipashiibas, kaut vai harizmu - ko var piedot vienam, nevar otram... aarpus profesionaalaa vareejuma un arii veerojot laucinju peedeejo 20 gadu laikaa - var redzeeet ka labaak veicas tiem, kas ir harizmaatiskaaki, :face-wink:

Tikai melns un tikai balts, pat grafikā ne vienmēr sastopams.:-)
p.s. Es kauč kur lasīju, ka nav harizmaātisku personību, ir tikai personības, kuras par harizmātiskām pataisa pūlis un masu mēdiji.:-)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):