Rūdītiem pikseļdrāzējiem! Labi izpildīts izšķirtspējas mērījumu salīdzinājums dažādos griezumos. www.lensrentals.com... P.S. Pikseļdrāzēji nav vienīgie trakie, tādi paši kā audiofili, vīna kultūristi un autobraucēji.
pāris bildes atvēru, bet nekādu ekstāzi par detalizāciju neizraisa. Jā, ok, pixseļu ir daudz, bet detalizācija samazinot jau neradīsies, ja tās tur nav...
500%-īgi kropi, protams ir labi, bet, ja uztaisīt bildi 30x45, piekārt pie sienas un normāli aplūkot no 3 diagonāļu attāluma, kāds atšķirs no D1 bildes ar viņa 2,8 megapuksiļiem?
Aj šitas priekš pikseļu pis**iem ir (atvainojos par rupjībām)! Nekad neesmu sapratis šo stundu ilgo lūrēšanu pixeļos. Hands on tests. Patīk, patīk, nepatīk, nepatīk. Man personīgi viens pikselis pa labi vai pa kreisi neko nemainīs!
Vavers:peerciet tik... un ik pa pusgadam atkal kraajiet un peerciet
Nu no D700 bija jāgaida 3,5 gadi, no D3 4,5 gadi (kā Andre gadījumā), tāpēc ironiju īsti nesapratu. Nav galu galā mazie aparātiņi, kur tiešām gandrīz ik pēc pusgada kaut ko atjaunina.
Schneider:500%-īgi kropi, protams ir labi, bet, ja uztaisīt bildi 30x45, piekārt pie sienas un normāli aplūkot no 3 diagonāļu attāluma, kāds atšķirs no D1 bildes ar viņa 2,8 megapuksiļiem?
Es gan nesūdzētos par tiem dažiem KVALITATĪVAJIEM papildus pikseļiem, jo ne reizi vien ir bijis, ka no bildes palūdz izgriezt tikai atsevišķu cilvēku.
laiksfoto_lv: Es gan nesūdzētos par tiem dažiem KVALITATĪVAJIEM papildus pikseļiem, jo ne reizi vien ir bijis, ka no bildes palūdz izgriezt tikai atsevišķu cilvēku.
Man domāt, ka atsevišķa cilvēka izgriešanai svarīga ir KVALITATĪVA OBJEKTĪVA un kādu pāris lieku pukseļu kombinācija.
Kamēr tie gigapukseļi tiks blīvēti nemainīga laukuma kadrā, tas no ziepja mārketinga nebūs pārāk tālu aizgājis. Tam atsevišķajam cilvēkam vajadzētu palūgt viņu jau atsevišķi arī nofotografēt, jo vislabākā pēcapstrāde ir tā, kura notiek PIRMS pogas nospiešanas. Izgriezt 5% aizņemošu cilvēciņu no kadra, tad palielināt 20 reizes, cenšoties saglābt kvalitāti... nu nezinu, nezinu.
Schneider, pats taču arī fotografē pasākumos. Ir tā, ka tās vēlmes dabūt savu bildi, uzrodas jau tikai tad, kad skatās bildītes- vai nu sejas izteiksme interesanta, vai rakurss veiksmīgs, bet fotografēts ir kāds kopskats. Lai gan, ir pat gadījies, ka no ģimenes fotosesijas bildes palūdz izkadrēt tikai tēvu ar meitu, jo konkrētajā kadrā ir kaut kāda nianse tēva un meitas savstarpējos skatienos...
Protams, ideāli ir uzreiz nofotografēt tieši tādu kadru, kā nepieciešams, bet ja zinātu, kur kritīsi, paliktu spilvenu!
Arī lielajām izdrukām reālie pikseļi, nevis interpolētie, par skādi nenāks!
D800 laikam tomē atšķiras no ziepjutrauku mārketinga.
Bet nu tas tā vienmēr ir bijis - viens gadsimta kadrs uz metru filmas, bet, kad tādu ir savācies 10, tad 9 no tiem izmetam. Jebkurā gadījumā to, kad jāgriež ko ārā un jāpalielina, es sauktuu par neveiksmīgu bildi, kuras arī ir dabiska parādība fotografēšanas procesā. Visi fotogrāfi visus kadrus par šedevriem neuzņems. tādēļ arī pastāv Worldpressphoto priekš tiem, kuriem paveicās.
Makro ar sīkām detaļām, vēsi var taisīt 30x45 un kārt pie sienas (ļoti dekoratīvi izskatās melnā paspartū, baltā rāmī, pie tapetēm ar sīku melnbaltu rakstu - pats esmu licis), bildēts ar veco EOS D30, grozīts, kropots, kopā tikai 2,67 Mpix, bet toties izmantots gandrīz viss kadra laukums: s019.radikal.ru...
Un optika nav pati špicākā - Tampons 17-50+Kenko 1,5x.
manuprāt, optimālais bija palikt pie apt. 12 MPix uz FF, kamēr optika nav spējīga veikt brīnumus.. pat vienu brīdi šķita, ka nikons pieņēmis pareizo lēmumu ar D3 un D700
Schneider:Vot šitam i es piekrītu, ja čista pa latviskam runāt!
jā un nē...
No vienas puses ir tā ka optika attīstās... piemēram jaunās paaudzes canon stikli ir daudz asāki, bet no otras puses ir tā ka to lielo megapikseļu vietā labāk vēlos lielāku dinamisko diapazonu mazākus trokšņu utt, jo reti sanāk printēt lielākas bildes par A3+....
Schneider:Vot šitam i es piekrītu, ja čista pa latviskam runāt!
jā un nē...
No vienas puses ir tā ka optika attīstās... piemēram jaunās paaudzes canon stikli ir daudz asāki, bet no otras puses ir tā ka to lielo megapikseļu vietā labāk vēlos lielāku dinamisko diapazonu mazākus trokšņu utt, jo reti sanāk printēt lielākas bildes par A3+....
uz bumbiņu dabonams Adobes lapā. no kameru RAW'iem uztaisa DNG - Digital NeGativ.
Paldies,atradu! DNG iepatikās, kad vasarā padarbojos ar Pentax K20D. Tam jau Izvēlnē ir iespēja bliezt DNG. Ar SilkyPix neesmu tā pieradis, kā pie ACR PS5.
Tie 38 Mpix uz FF ir apmēram tas pats pikseļu blīvums, kas šobrīd populārajā Sony 16Mpix sensorā, ko izmanto Nikon D7000, Pentax k-5 un Sony kameras. Tur neviens par problēmām ar pikseļiem nesūdzas un visi ir starā gan par trokšņeim, gan par dinamisko diapazonu. Pie šī lielā pikseļu daudzuma problēma kļūst optikas izšķirtspēja, jo diez vai visi Nikona objektīvi spēs pavilkt tos 38 Mpix.
Man šobrīd kaut kā labāk Canona nostāja ar 5DIII patīk, palikt pie 20 ar kapeikām pikseļiem. 5DIII matrica ir 5760x3840 pikseļi, kas dod izdrukai 300dpi bildi 19,2x12,8 collu izmērā, bet tas faktiski ir a3+ izmērs (13x19 collas). Un kvalitatīvi interpolējot nav problēmu izdrukāt arī lielāku no tāda izmēra kadra. Un ja tiešām ir ļoti daudz jādrukā lielākus par A3+, tad patiesi drīzāk jāsāk domāt par midformātu.
Bet 12 Mpix varētu būt tomēr par mazu atsevišķos specifiskos gadījumos, jo ir atsevišķi dārgie specializētie stoki, kur ir minimālais izmērs bildēm 12Mpix noteikts, un tad, ja sanāk mazliet izkropot, tur jau vairs nevar iekļauties. Tāpat tomēr bildējot ar FF, noteikti gribās izdrukāt ļoti kvalitatīvi pa reizei kaut ko ļoti detalizētu un lielāku par A4. Tāpēc man domāt, uz FF 20 ar kapeikām megapikseļi ir ideālais variants. Arī kompim nav tāda noslodze kā ar 38 Mpix.
laiksfoto_lv: Es gan nesūdzētos par tiem dažiem KVALITATĪVAJIEM papildus pikseļiem, jo ne reizi vien ir bijis, ka no bildes palūdz izgriezt tikai atsevišķu cilvēku.
Man domāt, ka atsevišķa cilvēka izgriešanai svarīga ir KVALITATĪVA OBJEKTĪVA un kādu pāris lieku pukseļu kombinācija.
A tu negriez, jo fotograafija ir viens veselums un pabeigta... kautkaa neatceros, ka kaads maakslinieks no savas gleznas fragmentu buutu izgriezis un pasuutiitaajam ieraameejis
laiksfoto_lv:Vaver, kaut kā neatceros, ka kāds mākslinieks būtu "mālējis" simts gleznas no kāzām vai izlaiduma!
Nē, nu tiek jau piedāvāti arī karikatūrista pakalpojumi kāzās..
pilniigi pareizi, uzmaaleeja vienu labu, nevis sahstanceeja daudz viduveejas
Es turpmāk ielikšu arī piedāvājumā pie kāzu foto, ka izsniedzu tikai vienu bildi! Nē, tomēr nē, jo esmu viduvējība. Ielikšu labāk norādi- ja vēlaties vienu bildi, vērsieties pie Vavera!