Sveicināti. Jautājums sekojošs - vai kā pirmā spoguļkamera (līdz šim pieredzes nav) derēs Canon EOS 1100D + 18-55 IS? Kādi analogi šai varētu būt Nikonam un Sony? Un kuru kā iesācējam labāk izvēlēties?
Iesācējam gana labs un būtiski neatšķirsies no citu ražotāju sākumlīmeņa kamerām. Svarīgāka ir pašas sistēmas izvēle. Pieņemts uzskatīt, ka Canonam LV ir plašāka izvēle tirdzniecībā, kā arī mazāk problēmu ar servisu. Bet tas ir cīši IMHO. Par citiem brendiem atturos, jo nezinu.
Taču ļoti aktuāla varētu būt kāda laba paziņas esamība ar līdzīgu sistēmu, lai vajadzības gadījienā varētu pakonsultēties vai aizņemties/ patestēt kādu objektīvu vai citu loriņu.
Friidis:Iesācējam gana labs un būtiski neatšķirsies no citu ražotāju sākumlīmeņa kamerām. Svarīgāka ir pašas sistēmas izvēle. Pieņemts uzskatīt, ka Canonam LV ir plašāka izvēle tirdzniecībā, kā arī mazāk problēmu ar servisu. Bet tas ir cīši IMHO. Par citiem brendiem atturos, jo nezinu.
Taču ļoti aktuāla varētu būt kāda laba paziņas esamība ar līdzīgu sistēmu, lai vajadzības gadījienā varētu pakonsultēties vai aizņemties/ patestēt kādu objektīvu vai citu loriņu.
Jā, ar tiem paziņām ir kā ir - nopērk spoguļkameras un izņemot auto režīmu neko nemāk
P.s. ērtuma ziņā arī laikam nav tāds universāli ērts... kas vienam būs ērts, citam nē!
Aivers0n: Jā, ar tiem paziņām ir kā ir - nopērk spoguļkameras un izņemot auto režīmu neko nemāk
P.s. ērtuma ziņā arī laikam nav tāds universāli ērts... kas vienam būs ērts, citam nē!
Ja tikai ērtuma problēma, tad jau izvēle visvienkāršākā- aizstaigā līdz kādam Elkora lielveikalam ar plašu foto-asortimentu un reāli pačamdi, kas tieši tev būs visērtākais.
Bet par sistēmas izvēli jādomā nopietnāk- vēlāk, kad būsi iztērējies viena sistēmai, maiņa būs ļoti neizdevīga, pa sviestmaizi atdodot veco.... Ja Tev ir plānā tikai vaļasprieki, laikam vienalga, bet, ja ir tālejoši un visnotaļ nopietni pro-mērķi- pareizāk skatīties starp Nikoniem un Canoniem. Šos brendus nezkāpēc profiņi visvairāk iecienījuši.
Nu doma ir tāda, ka uz doto brīdi sākt fotografēt savām vajadzībām (ceļojumi, daba, ģiemne utt.), bet par nākotni runājot, līdz profesionālim diez vai, bet nu kādus pasākumus gribētos pabildēt. Nu jā, principā jau visur runas ir par Nikon un Canon. Paziņām lielākoties ir Nikoni, bet neskāpēc pats sliecos uz Canonu. Iepriekšējais zipju trauks arī bija/ir Canon - Powershot S5 IS.
Tas laikam pašam būtu jāizgooglē un jāizpīpē... Varbūt arī mūs apgaismosi un atreferēsi.. Tajā burtiņu lērumā perfekti orientējas tikai paši ražotāji. Bet Tev būtiskākie ir IS burtiņi šī objektīva nosaukumā. Versijas bez stabilizatora diemžēl nav visai kvalitatīvas. Kaut gan es kādreiz ar savu pirmo digi Canon 300D ar šo necilo objektīvu pat pāris kāzas (nedārgi) sabildēju, kamēr nopelnīju labākai optikai.
Ar fotokameru, tāpat kā ar auto, laimīgs būsi divreiz- nopērkot un pārdodot tālāk. No ši viedokļa Canonam un Nikonam ir priekšroka, jo vislabākā optikas izvēle + vislabākais otrreizējais tirgus. Ja paņemsi vēlāk kādu papildus optiku, arī tā būs investīcija ar labu likviditāti. Ar šo filozofiju tikko saskāros, kad vajadzēja pārdot savu Sony ar pāris objektīviem.
tādu, kuras der tikai, kā otrās vai kā trešās jau diez vai daudz ir.
Aivers0n:But the price is not the only cheap thing about this lens, the lens mount is plastic.
ā, ne tik traki un enģeļu valodā tas TIK ļoti negriež ausīs, bet cena ir augsta vai liela, lēta ir prece vai pakalpojums. nu, nav lētu cenu, ja vien ar cenu nedomā cenas zīmi!
Oliss:Ja gribi būt prasts širpotreba bildētājs-knipsētājs, tad noteikti ņem vai nu kādu canonu vai nikona fočuku
это уже наезд! samsung, BRAUN un 100 firmas, kuras nejaudāju atcerēties, kā zakons pa visām noteikti vairāk lētuču salaisa. "prasts širpotreba bildētājs-knipsētājs, ņem canonu vai nikonu" - ja pats bildē ar Hasseli. Leiku vai Contax, OK, bet ja pats ar, RICOH, SONY vai OLYMPUS, tad shit'as teksts nepārliecina!
Izvēloties 18-55 mm objektīvu canon kamerai, skaties, lai uz objektīva ir visi vajadzīgie uzrakstiņi: Canon (nevis sigma) IS vai IS II slēdzītis AF-MF slēdzītis IS ON - IS OFF uzrakstiņš EF-s (nevis DC vai tamlīdzīga čerņa)
versatile:Izvēloties 18-55 mm objektīvu canon kamerai, skaties, lai uz objektīva ir visi vajadzīgie uzrakstiņi: Canon (nevis sigma) IS vai IS II slēdzītis AF-MF slēdzītis IS ON - IS OFF uzrakstiņš EF-s (nevis DC vai tamlīdzīga čerņa)
Kāda īsti ir atškirība starp IS un otro IS? ātrāk strādā vai kaut kas tam līdzīgs?!
Friidis:...ja ir tālejoši un visnotaļ nopietni pro-mērķi- pareizāk skatīties starp Nikoniem un Canoniem. Šos brendus nezkāpēc profiņi visvairāk iecienījuši.
Mūsu bijušās rajona avīzes fotogrāfs bildē ar Nikonu D40, bet es visa Latgales reģiona avīzei - ar Pentaxi K-5... Bet Latvijas Avīzes A.Grīnbergs - ar ziepīti.
Visi profiņi nestrādā National Geographic vai par Anglijas karalienes un Romas pāvesta personīgajiem fotogrāfiem.
Friidis:...ja ir tālejoši un visnotaļ nopietni pro-mērķi- pareizāk skatīties starp Nikoniem un Canoniem. Šos brendus nezkāpēc profiņi visvairāk iecienījuši.
Mūsu bijušās rajona avīzes fotogrāfs bildē ar Nikonu D40, bet es visa Latgales reģiona avīzei - ar Pentaxi K-5... Bet Latvijas Avīzes A.Grīnbergs - ar ziepīti.
Visi profiņi nestrādā National Geographic vai par Anglijas karalienes un Romas pāvesta personīgajiem fotogrāfiem.
Tu stāsti par pelēko šodienu, es- par potenciālā censoņa nākotnes cerībām. Katram zaldātam takš jāsapņo kļūt par ģenerāli..
Ja, es ar savu 1100D sapnoju klut par NatGeo fotografu ;D Autor, ja kas interese par so aparatu ikdienas lietosana - raksti vestuli, 1100D ir mans pirmais spogulens
Schneider: Romas pāvesta personīgajiem fotogrāfiem.
Šamais arī lieto parastu crop matricas amatieru kameru.
Nezinu par personīgo fotogrāfu,bet pāvestam ir vesels preses dienests un tāds kā bombilu kantoris,kurš uzbildē katru,kam bijis tas gods kaut vai tikai roku paspiest viņa augstībai.Man mājās ir viens eksemplārs(ne es tur redzams,bet vecākā meita).