Nemāku teikt par šamo, bet nupat nopirku tā "jaunāko brāli"- Dell U2312, pa "smiekla" 124 Ls. www.dateks.lv...
Dateks prasa 131 Ls, man Ogres Tera.lv, kā vecam klientam iedeva atlaidi- 124 Ls
Lai arī bik prastāka matrice (E-IPS), nekā manam iepriekšējam Dell 2005 FPW (S-IPS). "Smiekla nauda"- ja rēķina, ka 2005 FPW pirku lietotu Ebajā pa 285 Ls (gadi 5 atpakaļ). Manas vecās penša acis pilnīgi apmierina, nekādu īpašu kvalitātes zudumu nemanu. Sākumā likās pārāk spilgts- ar savu LED apgaismojumu. To pieregulēju un viss OK- tagad pat pēc visas dienas pie monitora, acīm nav nepatīkami.
Tagad bik nožēloju, ka nepiekrāju vēl 45 Ls un nepaņēmu Dell 2412- tomēr man 16:10 proporcijas šķiet patīkamākas un displejs būtiski lielāks, nekā 16:9 un 23".
skaidrs, gan jau būs ok! vienkārši es te citās diskusijās par monitoriem salasījos, ka fotoapstrādei bez 600 ls labu manitoru nevarot nopirkt u.t.t un tāpēc tagad baidos, ka pa lētām naudām neiegrābjos!
kunculis:skaidrs, gan jau būs ok! vienkārši es te citās diskusijās par monitoriem salasījos, ka fotoapstrādei bez 600 ls labu manitoru nevarot nopirkt u.t.t un tāpēc tagad baidos, ka pa lētām naudām neiegrābjos!
Citās tēmās izlasīsi arī visādu citādu "krāniņu staipīšanu" - ka bez midformāta jebšu FF spogulenēm, ūbergaišiem fix'iem pa tūkstošiem Ls, monstroziem n- kodolu datoriem ar desmitiem gB RAM, apgrauztu āboļu 30" monitoriem, utt utml. īstens bildētājs arī nevar iztikt. Taču jāievēro saprātīgs kompromiss starp vēlmēm un iespējām. Un šīs sērijas Dell monitori, manuprāt, ir pietiekami labs price/perfomance kompromiss.
skaidrs, gan jau būs ok! vienkārši es te citās diskusijās par monitoriem salasījos, ka fotoapstrādei bez 600 ls labu manitoru nevarot nopirkt u.t.t un tāpēc tagad baidos, ka pa lētām naudām neiegrābjos!
Domā, ka par 2x lielāku cenu būs tik pat labāks?...
---
nezinu, bet šo tā kā esmu lasījis, ka atzīst par labu esam..
Varētu būt, ka 2410 vienkārši ir vecāks modelis un tādēļ sakrājis vairāk labu atsauksmju... Vismaz man nav vajadzības pēc poligrāfiskas kvalitātes darbiem un es mierīgi iztieku ar augstāk minēto (lētāko) variantu. Bet citiem, ja naudiņas netrūkst, kādēļ gan nenopirkt maksimāli labu?!..
Viena no diskusijām par 2410 vs 2412 salīdzinājumu ir šeit:
nezinu, bet šo tā kā esmu lasījis, ka atzīst par labu esam..
Varētu būt, ka 2410 vienkārši ir vecāks modelis un tādēļ sakrājis vairāk labu atsauksmju... Vismaz man nav vajadzības pēc poligrāfiskas kvalitātes darbiem un es mierīgi iztieku ar augstāk minēto (lētāko) variantu. Bet citiem, ja naudiņas netrūkst, kādēļ gan nenopirkt maksimāli labu?!..
Viena no diskusijām par 2410 vs 2412 salīdzinājumu ir šeit:
Te arī vēl jautājums vai monoitors tiks arī kalibrēts. Kāda jēga no uber monitora ja to nekalibrē? Savu laik ābolīši nāca no rūpnīcas kalibrēti ar ko arī izpelnījās labo slavu. Man pašam ir Lenovo L220x (S-PVA 22" 1920x1200) un nesūdzos, lai gan krāsu korekciju taisu uz 19" Compaq ar Sony Trinitron stiklu, un godīgi teikšu - pagaidām pa kabatai nav neviens līdzvērtīgs LCD, un 10K par pro moni atstāt netaisos.
Galvenais ir korekti noregulēt monitoru, un zināt viņa limitus un spējas.
dell ips moņi vienmēr ir bijusi normāla alternatīva "ezotēriskajam" galam.
labu monitoru nevajag pirkt - buus kaa man ... uz saviem monitoriem redzu visas bildes nianses un nesaprotu, kaapec tautai nepatiik. A kad ieraugu shiis tautas monitorus un bildes uz vinju monitoriem, tad bljauju -es par taadu bildi vispaar nebalsotu!!!! jo bildee nianseetaakas kraasas, jo vairaak tgautas interenetaa to nespeej noveerteet ....
aga, Tev tur bildeea taadas nianses, ka tauta vnk noshautos ja savos monjos to ieraudziitu visaa spozhumaa... nez, neesi domaajusi ka izstaadee vajadzeetu likt nevis papiira izdrukas bet dziit aaraa uz filmas un likt gaismas kasteem virsuu?
Bildes:aga, Tev tur bildeea taadas nianses, ka tauta vnk noshautos ja savos monjos to ieraudziitu visaa spozhumaa... nez, neesi domaajusi ka izstaadee vajadzeetu likt nevis papiira izdrukas bet dziit aaraa uz filmas un likt gaismas kasteem virsuu?
izliecies par muljkji? tur jau taa lieta, ka izdrukaas tas nianses redz ...... vai esi bijis ciemos pie blogistiem un saktiijies uz vinju monitoriem bildes?
P.S. N ukuru bljodinju es Tev esmu izeedusi, ka jebkursh mans vaards Tev rada riebumu!?!?!?!
Sorry, ka pa velu rakstu, bet man ir tads monitors, pirkts jauns, bet sakuma bija problema ar krasam - colorspace nepareizi tiks noteikts pasa operetajsistema (win7), ta ka windows photo viewer, fotoshops u canon DPP visi radija acgarnas krasas. Kadu dienu pavadijucmeklejot kuru tad colorspace jaizvelas, uzliku sRGB un visas krasas tagad vienadas, ta ka ja redzi ko tadu - uzreiz uz Windows Color Management. Nu pec tam nokalibreju un viss bumbas. Krasas uz printiem tadas pasas ka uz monitora, apmierinats!
Ja nemaldos, "refurbished" ir paša ražotāja salabota brāķa produkcija. Kad pirku savu moni, tāda alternatīva man arī pastāvēja (101 Ls pret 124 Ls). Bet pats pārdevējs man neieteica...
Interesanti kā es varētu viņus atšķirt reālā dzīvē, pērkot. Pirmajiem modeļiem bija problēmas ar violeto un vēl visādām krāsām. Nez..ir jau iemesls, kadel vinsh ir lētāks, negribas iegrabties. Pieņemu, ka LV pārdevēji man labprāt pārdotu to ''refurbished'' kā parasto modeli. Ja vien nebūs iespējams viņus abus kaut kā atšķirt ārēji vai pēc uzlīmēm.
Gribas beidzot normālu monitoru, katru gadu savādāk vampīracis pēc vasaras
hintphoto:Kas notiek ar to DELL 2711 ? Viņam tagad iznakusi kaut kāda ''REFURBISHED'' versija, kura ir pa 100Ls lētāka? Tagad tas monitors ir pa 326Ls ?
Visu laiku bija ap 400Ls...vēl joprojām daudzās bodēs ir tāda cena.
Varbūt, kāds zin pastāstīt sīkāk. Cik lasīju, tad tam dēlim ir tāda pati matrica kā ābolu displejiem.
REĀLI tādām mantām parasti UZ KORPUSA ir iededzināt RF burti kas nozomē "refurbished" [atjaunotas] Ir lietas kuras tādas var pirkt ir kuras nevar Cena parasti pa 30-40% zemāka bet AR GARANTIJU !
Diskusijas iespaidā vakar arī tika iegādāts Dell U2312HM. Ieraudzīju pievilcīgo cenu, atļauties nevarēju tik un tā, bet nu sakasīju naudiņu tomēr...labāk jau pie sirds ietu, kā te iepriekš teica 24" 1920x1200. Bet nu iztiks arī ar shito 1920x1080, ir pa pirmo, ar pirkumu apmierināts Tā būtu dzīvojis bez bēdu nemaz nedomājot par moni un turpinājis čikāties uz portatīvā 17'' glancētā displeja... Bet nu tagad pavisam cita aršana, paņēmu vēl lētāko klavierīti, pieslēdzu portatīvo pie moņa un sanāk tāda kā darbstacija mājās! Laikam paldies jāsaka diskusijas iekūrējam Hei, diskusijas iekūrēj, paldies Tev par manu jauno moni! p.s. par to refurbished runājot. Piedāvāja ļoti daudzi neta veiči to versiju, bet kā noskaidrojās viņiem nav oriģinālā iepakojuma un tikai 1 mēneša garantija, maksā gan par 20-30Ls lētāk. Nolēmu ka tā atšķirības summa tomēr nav tik liela lai riskētu...
aiko99: Diskusijas iespaidā vakar arī tika iegādāts Dell U2312HM. Ieraudzīju pievilcīgo cenu, atļauties nevarēju tik un tā, bet nu sakasīju naudiņu tomēr...labāk jau pie sirds ietu, kā te iepriekš teica 24" 1920x1200. Bet nu iztiks arī ar shito 1920x1080, ir pa pirmo, ar pirkumu apmierināts Tā būtu dzīvojis bez bēdu nemaz nedomājot par moni un turpinājis čikāties uz portatīvā 17'' glancētā displeja... Bet nu tagad pavisam cita aršana, paņēmu vēl lētāko klavierīti, pieslēdzu portatīvo pie moņa un sanāk tāda kā darbstacija mājās! Laikam paldies jāsaka diskusijas iekūrējam Hei, diskusijas iekūrēj, paldies Tev par manu jauno moni! p.s. par to refurbished runājot. Piedāvāja ļoti daudzi neta veiči to versiju, bet kā noskaidrojās viņiem nav oriģinālā iepakojuma un tikai 1 mēneša garantija, maksā gan par 20-30Ls lētāk. Nolēmu ka tā atšķirības summa tomēr nav tik liela lai riskētu...
Pirms kāda laika Ogrē bija pārdošanā l 8 mnenešus lietots Dell U2312H pa 80Ls , man tādi ir divi esmu apmierināts . Vieniģi viens prasās pēc KALIBRĀTORA otrā puse "Pacentās" nez kādā jūtu mulsumā uzkruķit kautko pati nezin ko , izlikās šai par "Spilgtu kontrastainu" kalibrējams , taga JĀPĀRKALIBRĒ tik .
U2312HM cik sapratu ir uzlabots U2312H, tie paši "vēži" tikai ar LED apgaismojumu.. spriežot pēc šī monitora apskata jau rūpnīcas iestatījumi ir samērā labi, jo kalibrējot izmaiņas nav īpasi lielas. ir savi mīnusi bet par savu cenu labs, pašam tāds ir pāris mēnešus ..esmu apmierināts..
martc: U2312HM cik sapratu ir uzlabots U2312H, tie paši "vēži" tikai ar LED apgaismojumu.. spriežot pēc šī monitora apskata jau rūpnīcas iestatījumi ir samērā labi, jo kalibrējot izmaiņas nav īpasi lielas. ir savi mīnusi bet par savu cenu labs, pašam tāds ir pāris mēnešus ..esmu apmierināts..
Es arī no sākuma mocījos ar tekstiem, visu laiku burtiem blakus toni meta (Glos vai kā viņu tur sauca) , ta sarkanu, ta zaļganu, bet pēc WIN7 kalibrācijas palaišanas (tur ir tā fīdža, izvēlēties teksta redzējumu), vēl palaidu kalibratoru ārējo un viss OK
kas mani pārsteidza pozitīvi. Krāsas ir ok, rīt regulēšu, pagaidām pārāk daudz sarkanā, redzēs vai ar to izdosies tikt galā. Skata leņķis ir ļoti ok, skaties no kuras puses gribi, viss attēls izskatās vienmērīgs. Citi sūdzās par anti atspīdumu pārklājumu, manuprat ir ļoti labi, ja vien nebāž degunu ekrānā un skatās no normāla attāluma.
kas pārsteidza negatīvi - ja sēdi pavisam tumšā telpā un uzliec pa visu ekrānu melnu, tad stūros var redzēt gaišumus. Lasīts internetā, ka tā bieža problēma ar DELL + IPS, bet ir bijuši šie monitori arī bez gaišumiem, normālam darbam jau itkā netraucē nemaz, bet tomēr...ļoti, ļoti līdzīgi kā šajā attēlā: desmond.imageshack.us...
Varbūt rīt jāuzzvana pārdevējam, jāpārrunā iespējas. Gribas par to naudu labāko iespējamo Mošk kāds della lietotājs var pakomentēt.
Silst monitors tīri labi, ar to es domāju, ka tas pat seju pamanās apsildīt.
Dell U2412M- šobrīd viens no labākajiem IPS monitoriem par ļoti lētu cenu kurš ataino 100% sRGB. Foto apstrādei pilnīgi pietiek. Viens no izmantojamajiem monitoriem man ir kā tik šis, un nevaru sūdzēties un ari problēmas nav sagādājis sagatavojot failus drukai, protams ir jakalibrē, bet tas jav cits jautājums.
tāpēc varbūt šeit ienāks kāds, kuram ir 2711 dēlis un pakomentēs gaišos ekrāna stūrus. Vai jums tādi ir? Vai arī man gadījies pasūdīgs ekrāns? Cik internetā skatījos, tad man tie gaišumi ir normas robežās, bet ir arī eksemplāri, kuriem vispār nekas nav gaišāks arī tumšā telpā...gribas tādu, protams. Tumšā istabā skatoties filmas...itkā netraucē, bet traucē tas, ka zinu, ka tur ir gaišāks un visu laiku ievēroju.
jau kādu labu laiku skatos DELL U2711 virzienā, bet tomēr nedaudz pagaidīšu, drīz iznāks DELL U2713HM (accessories.ap.dell.com...), redzēs, kādi būs testi un lietotāju atsauksmes
uljens:jau kādu labu laiku skatos DELL U2711 virzienā, bet tomēr nedaudz pagaidīšu, drīz iznāks DELL U2713HM (accessories.ap.dell.com...), redzēs, kādi būs testi un lietotāju atsauksmes
Vis jav OK, bet 27" neder nekam, man bija 26" un pēc mēneša lietošanas nopārdevu nomainot uz 24" jo pārāk liels , lai strādātu vajag vis maz metra attālumā, bet ja ko lasīt atkal no tāda attāluma ne visu var saskatīt. Pats optimālākais darbam ir 24" un ja nu gluži nepietiek tad likt divus 24"" blakām.