forum.gif
Dell U2412M monitors būs labs???
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Dell U2412M monitors būs labs???
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 22.08.12 18:40
 citēt
Ne tik sen kļuvu par topika cēloņa - Dell u2412m laimīgo īpašnieku. Laimīgo bez ironijas, jo faktiski pagaidām apmierina it viss. Protams, ka vertikālo monitora stāvokli neizmantošu, bet paceļami-nolaižamā, leņķa maināmā un pa labi-pa kreisi pagriežamā funkcijas ir pat ļoti vietā. Arī ierīces pie monitora USB portiem pieslēdzu regulāri, jo tā ir ērtāk, kā liekties pie kompa.
Par krāsām - balts ir balts, melns ir tiešām melns. Melnā-pelēkā pārejas salīdzinot ar TN matricām, tiešām pamanāmas. Spilgtuma pietiek atliektiem galiem, pats ikdienā turu spilgtumu uz 45% no maximālā. Patīk matētā melnā plastmasa, pat par velti vairs neņemtu glancētos rāmjus un paliktņus.
Brāķi pagaidām neesmu ievērojis, lai gan iztiku bez kalibrēšanas. Pirku veikalā Capital - atšķirība cenā no lētākās i-bodes + 15 lati, bet toties bija iespēja izvēlēties un garantijas remontu viņi veic paši kā autorizētie dīleri. Capital veikalā bija 2 exemplāri, bet abiem dažos darba režīmos drusku zilo krāsu sita cauri. Pasūtīju jaunu, trešo exemplāru. Pēc izpakošanas un pārbaudes tas izrādījās perfekts. Starp citu - tas arī ir lēto neta bodīšu trūkums, ka preci pieved iepakotu un pofigu kā ierīce funkcionē. Pie reizes - paldies Plazas Capital veikala puišiem par laipno apkalpošanu.
Šo monitoru nepirku speciāli priekš bilžu apstrādes un iespējams, ka ar izcilu redzi un lielu pieredzi apveltīts profiņš arī atrastu, kur piekasīties, bet kā fotoamatieris, toties ilgu laiku pie monitora citiem mērķiem pavadošs lietotājs, esmu ļoti apmierināts un ne mirkli nenožēloju par samaksātajiem 179,- latiem.
Publicēts: 24.08.12 00:25 labots
 citēt
Tā..šodien tā pamatīgāk tika patestēts 2711 dēlis.
Secinājumi:

+ vislielākais pluss, kādēļ vajadzētu izvēlēties IPS ir krāsas, toņi un toņu pārejas. Tā pavisam noteikti ir stiprākā puse.
+ skata leņķis ir pilnīgi pietiekams, krāsas/spilgtums nemainās faktiski nemaz, ja galva ir pretī vai ieslīpi. Un tas ir forši.
+ no baltā uz melno pāreja ir visvienmērīgākā kādu esmu redzējis. (daudz neesmu redzējis, salīdzināju tik 4 monitorus).

+ - diezgan paliela kruķīšanās, kamēr monitors tiek piedzīts videokartei un manām acīm. Tikko izņemts no kastes nemaz nešķiet tik labs.

- IPS GLOW. Ar šo lietu ir vai nu jāsamierinās vai arī nē. Ja lightroomam kloķi ir vienā ekrāna pusē, tad tai nevajadzētu būt problēmai, bet izpaužas tas kā tāds savdabīgs mirdzums, kad melnais kļūst viegli pelēks brīdī, kad bāž degunu ekrānā.
- MATĒTAIS pārklājums. Cilvēki internetā par šo pārklājumu izsakās diezgan briesmīgi (ar daudziem izņēmumiem). Jāsaka, ka ir arī tās ''dzirkstošs'' efekts, kuru var ievērot ja uzmanīgi to vēro. Manas acis pierada diezgan ātri, lai gan paiet kāds laiks kamēr pieslēdzas no glossy ekrāna uz šādu.
- tā kā šis ir IPS ekrāns, tad mega melnie toņi nav tā stiprā puse, ir viss melnāks nekā lētākiem monitoriem, bet ne perfekti melns. Ja gribas baigo melno, tad iesaku kādu ''lēto'' TN.

Šis ir tāds ekrāns pie kura pierod ar laiku...ir trūkumi, ir pamatīgi plusi. Jebkurā gadījumā, šis ir monitors, kurā lēnām iemīlas :))

Te viens no testiem, tādi pilns nets.
www.lagom.nl...

FINAL: dell u2711 NAV baigais PRO monitors (viss perfekti), bet tam ir dažas ļoti labas īpašības, kuras PRO cilvēki (jūs) varētu saskatīt. Gluži kā ar fočikiem, arī šeit ir jāzin, ko vēlas no monitora.

Vislielākais mīnuss ir tas anti glāres pārklājums.
Ja ir jāstrādā ar tekstiem/webu, tad iepērkot šo monitoru būs liela vilšanās. Ja strādā ar attēliem, tad gan to ''dzirkstošo'' matēto pārklājumu nejūt. vismaz man nešķiet traucējošs.
Publicēts: 25.08.12 01:11
 citēt
uljens:^ man vairāk interesē lielā izšķirtspēja, lai vieglāk pārlūkot un darba virsmu izkārtot, piemēram, PS.

Izšķirtspējas pilnīgi pietiek uz 24", ja nepietiek vietas tad vis ērtāk 2 monitorus izmantot, galveno un sekundāro, uz galvenā strādāt, bet visu vajadzīgo izkartot uz sekundārā, ne vis uz liela 27", nav jēgas no izšķirtspējas ja monis jatur aptuveni 120-150cm attālumā no acīm, , ja tuvāk, tad sanāk acis bolīt dzenājoties pa visu ekrānu. Protams ja maz strādā tad ir vienalga, bet ta ka man sanāk reizēm pa 10-12 stundas nosēdēt pie moņa tad acis netur vienkarši.
Publicēts: 25.08.12 08:33
 citēt
nez,
man 2 monitori šķita nelabi. Sanāca pārāk plati un galva ne tikai jākruķī no vienas puses uz otru, bet pa vidu arī monitoru savienojuma vieta, kura man personīgi traucēja. Tagad tā nav...iekārto smuki visus kloķus fotošopā, saliec max tuvu (kā ērtāk) lielajai bildei un nav nekur jādzenās. Man pavisam noteikti nešķiet, ka divu monitoru savienošana ir patīkamāka nekā viens liels. Ja kaut kas ir pa lielu, var ari nelietot maximize režīmā, tik tad pie fona japiestradā.
Nu nez, varbūt, ka aizstāvu 27 inch, tādēļ ka ''pašam savs tuvāks'', bet saredzu vairāk plusus nekā mīnusus. Ja mazliet piestrādā pie ikonu izkārtojuma, programmu pogu izkārtojuma, tad ir ļoti ok manuprāt.
Man tik šķiet, ka monitors nav jātur ne 120, ne arī 150cm no acīm, kas ir diezgan crazy...nu nav jau arī viņš tik liels,
tad jau sanāk, ka 24nieku tāpat ir jātur, kādus 100cm no acīm un vienigais pie kā var strādāt 50-60cm attālumā ir 15 colligs portativais un arī atliecot galvu stipri uz aizmuguri.

Bet nu katram savs...jāiet uz veikalu un jāskatās. Tik kritiski skatīties uz 27 collam kā chukmasoff_f man nav pa spēkam.
Pirms veikala apmeklējuma gan jāpārbauda redze vai nav tālredzība vai tuvredzība.
Publicēts: 25.08.12 10:54 labots
 citēt
Man ar 2 monitoriem bik savādāka "prakse"- pamatmonitors ir 23" Dell, bet papildus- 15" Eizo, kas novietots virs lielā monitora uz grozāmā kronšteina (kronšteins pieskrūvēts pie plaukta aiz lielā moņa). Uz mazā Eizo pārsvarā iet TV (no kompī iebūvētā Behold TV tunera), kā arī kautkas cits pēc vajadzības- kāds logs ar Internetu, vai Fotošopa štrumenti utt utml. Tā daru jau krietni sen un jūtos gana ērti- arī pēc garākām stundām pie datora..
Publicēts: 25.08.12 10:59
 citēt
Protams katrs pēc sevis skatās, bet kā teicu ka 27" kaut kā pa lielu tomēr, praktiski tas pats kas TV. Tas ka uz diviem moņiem acis skraida trakak , nu nezinu, man kaut kā netraucē, vispār man vienlaicīgi 3 monitori iesaistīti darbā, protams ne jav kaut kādai bilžu apstrādei, kam tiešām pietiek ar vienu , un pat uz 24" kloķus ne pārāk pārvietojo, jo pēdējā laikā ar bildēm strādāju gana maz.
Publicēts: 25.08.12 11:18
 citēt
es nekad neesmu sapratis to skatu lenkja lielishanu...man veel melnas klapes uzliktas no saniem un augshas...kads var man izstastit ahuuna skatu lenkja nepiecieshamibu foto apstradee????
Publicēts: 25.08.12 12:11
 citēt
imgfoto:es nekad neesmu sapratis to skatu lenkja lielishanu...man veel melnas klapes uzliktas no saniem un augshas...kads var man izstastit ahuuna skatu lenkja nepiecieshamibu foto apstradee????

Jo platāks skata lenķis jo vienmērīgāk ir vis redzams visā ekrāna laukumā, tas ir būtiski uz lielajiem monitoriem. Skatoties cenrtrā parasti monitoriem ar šaurāku skata len\ki ir stūri nedaudz tumšāki. A tie kozirjoki vajadzīgi lai sānu gaisma nespīd virsu uz ekrāna, man piemēram nav tādas vajadzības jo nav ne logi no sāniem ne kāds cits gaismas avots tā ka spīd uz ekrāna.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):