Labdien, labrīt. Ko Jūs ieteiktu no lētā gala platleņķiem vai fisheye objektīviem? Lē'ta gala nozīmē līdz latiem 250. Bildēšu kādus pasākumus klubos, mašīnas, daba. Pa lielam šiet nav vajadzīgs objektīvs ļoti gaišs. Bet kas to zin, varbūt iepatiksies objektīvs un tam atradīsies pielietojums arī kāzām vai kādā citā saviesīgā pasākumā. Paldies.
serzhanja:Kadam fotoaparatam? Ar samyang 8mm bus gan daudz lieka darba ar fokusesanu un diafragmas mainisanu
ūūūja, "Samyang daudz lieka darba ar fokusēšanos un fragmas maiņu" - fokusēties tur tāpat ne sūda nevajag (protams ja nebildē akūtākos tuvplānus), jo asuma dziļums jau kā fišiņam ir makans un, pie tam, gribi teikt, ka fragmu maini pirms katra kadra (un vispār, kāda starpība - eļektroniski vai manuāli???)
kopumā Samyang 8mm man liekas stipri labs izstrādājums, tik vot liekas, ka pilnajam kadram īsti nederēja!
Atkarībā no tā, ko gribi - cirkulāro vai diagonālo, krieva Peļengu, vai Zenitaru ar M42/EOS, tie nu garantēti bija nekropoti. Av, ekspokorekciju uz -1, fokusēšanās tur nafik vispār nav vajadzīga. Jebajā līdz 250 EUR droši paņemami.
tikpat labi nebūs , tur ir nianses. var fotografēt, lai visi "efekti" dominētu, un arī tā, ka bildes iznāk gana ciešamas, apgriežot liekās/traumētās, kadra malas. noder gadījumos, kad citā objektīvā, plānotais, "neielīstu" iekšā, vai arī bildējot, rotaļīgi nenopietnā stiliņā ....
es neieteiktu zivsaci, jo ar to apniks. Skatoties vien daudzas zivsacs pēc bildes ātri vien apnīk tas efekts. Tad jau labāk normālu superplatleņķi un, ja gribās, izliekto efektu var šopā uztaisīt
Piekriitu. Ar aiznjeemos no drauga zivsaci, nedeelju pabildeeju, peec tam 2 meeneshus nostaaveeja plauktaa nekustinaata un atdevu atpakalj. Apniik ljoti aatri. Savukaart sigma 10-20 bija mans miiljaakais stikls uz kropa.
Cik esmu runājis ar cilvēkiem, tad dominējošais viedoklis par zivsaci ir tāds, ka laimīgs ar viņu tu esi divos brīžos. Domāju, ka visi zina, par kuriem brīžiem runāju.