forum.gif
Fotoizbrauciens
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Fotoizbrauciens
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 23.03.12 14:36
 citēt
Radusies doma rīt 24.03.2012 braukt pabildēt Dāvida dzirnavu avotus, Miegupi (Sapas, Kauguri, Beverīnas novads) un varbūt vēl kādu objektu tajā pusē. Vārdu sakot palūkot kā daba mostas, cik lieli ūdeņi no izkusušā sniega un pie reizes uztaisīt kādu bildi.

Vēl līdz galam neesmu izšķīries braukt vai nebraukt, bet, ja kompānijai rastos vēl kāds līdzi braukt gribētājs (par daļu degvielas naudiņas), tad tas būtu labs iemesls, lai izšķirtos par braukšanu. :)

Braucu no Rīgas. Varu paņemt kādus 2-3 līdzbraucējus. Izbraukšanas laiks vēl nav noteikts.

Uz Dāvida avotiem pats esmu bijis vairākas reizes, tos atrast problēmu nebūtu, bet Miegupi esmu redzējis tikai fotogrāfijās. Izskatījās baigi labi un atrodas ar tajā pat Latvijas galā. Gan jau ar karti un navigāciju pietiks, lai atrastu. :)
Publicēts: 23.03.12 14:41
 citēt
Ot ja kāds brauc uz Veģerupi / Akmeņupi es PIESAKOS.
Publicēts: 23.03.12 14:49
 citēt
Vai kāds nav dzirdējis ziņas - kas notiek ar zosīm Svētes grīvā ?
Publicēts: 23.03.12 14:53
 citēt
Lunis:Ot ja kāds brauc uz Veģerupi / Akmeņupi es PIESAKOS.

Tu labāk pastāsti kā viņu atrast,man pagājšgad neizdevās,kaut biju šeit atrodamās pamācības izlasijis,i satelītbilde līdzi bija,tikai Ogri atradu :) un pa mežu pavazājos tajā apkārtnē.
Publicēts: 23.03.12 14:53
 citēt
Hmmm. Tur neesmu bijis. Pat nebiju neko dzirdējis. Paskatījos googlē, izskatās baigi baigi labi. Domāju, ka maršrutu vēl iespējams mainīt, jo gribēšana jau ir apskatīt un pabildēt krāces, akmeņus, ūdenskritumus, strautus. Šķiet, ka Veģerupe iznāk arī tuvāk. Tas ir kaut kur pie Ogres?
Publicēts: 23.03.12 15:01
 citēt
60uz5komats6:

Tu labāk pastāsti kā viņu atrast,man pagājšgad neizdevās,kaut biju šeit atrodamās pamācības izlasijis,i satelītbilde līdzi bija,tikai Ogri atradu :) un pa mežu pavazājos tajā apkārtnē.

Ja tas ir par Dāvida avotiem, tad nav nemaz tik traki, kaut gan pirmajā reizē atrast bija grūtības, jo norāžu nav nekādu.
Tur sanāk tā: Ja brauc no Rīgas puses, tad izbrauc cauri Vaivei un tad meklē pirmo ceļu, kas nogriežas pa kreisi. Tāds necils celīņs. Tad nobraucot ne pārāk lielu gabalu (varbūt kādu kilometru) bija kaut kāda barjera un tālāk braukt vairs nevarēja. Faktiski tur izkāpjot no mašīnas jau var dzirdēt strautu čalošanu un atliek doties "uz skaņu" .
Publicēts: 23.03.12 15:03
 citēt

Vai zini kā atrast?
Publicēts: 23.03.12 15:05
 citēt
ako:
60uz5komats6:

Ja tas ir par Dāvida avotiem, tad nav nemaz tik traki, kaut gan pirmajā reizē atrast bija grūtības, jo norāžu nav nekādu.
Tur sanāk tā: Ja brauc no Rīgas puses, tad izbrauc cauri Vaivei un tad meklē pirmo ceļu, kas nogriežas pa kreisi. Tāds necils celīņs. Tad nobraucot ne pārāk lielu gabalu (varbūt kādu kilometru) bija kaut kāda barjera un tālāk braukt vairs nevarēja. Faktiski tur izkāpjot no mašīnas jau var dzirdēt strautu čalošanu un atliek doties "uz skaņu" .

Nē,tas bija par Akmeņveģerupi :)
Publicēts: 23.03.12 15:08
 citēt
ako:

Vai zini kā atrast?

Tas ap Ērgļiem??:face-smile:
Publicēts: 23.03.12 15:11 labots
 citēt
Ja kāds zin kā atrast, varam braukt uz Akmeņupīti.
Publicēts: 23.03.12 15:18
 citēt
Man liekas, ka braukt uz Vidzemi fočēt Miegupi, Veģerupīti, kā arī Velna grāvi uz Nāružas ir mazliet par agri. Domāju, ka Vidzemē vēl sniegs.
Publicēts: 23.03.12 15:23 labots
 citēt
Vils:Man liekas, ka braukt uz Vidzemi fočēt Miegupi, Veģerupīti, kā arī Velna grāvi uz Nāružas ir mazliet par agri. Domāju, ka Vidzemē vēl sniegs.

Taurupē šodien sniega tikpat kā nebija, Meņģelē ar, Ogres upē pie Meņģeles tilta ledus vēl bija... Tālāk nebiju.:face-smile:
Teorētiski, var pieņemt, ka tiešām bik pa agru... Nākošsestdien varētu būt laikā...:face-smile:
Publicēts: 23.03.12 15:33
 citēt
Elmarss:
Vils:Man liekas, ka braukt uz Vidzemi fočēt Miegupi, Veģerupīti, kā arī Velna grāvi uz Nāružas ir mazliet par agri. Domāju, ka Vidzemē vēl sniegs.

Taurupē šodien sniega tikpat kā nebija, Meņģelē ar, Ogres upē pie Meņģeles tilta ledus vēl bija... Tālāk nebiju.:face-smile:
Teorētiski, var pieņemt, ka tiešām bik pa agru... Nākošsestdien varētu būt laikā...:face-smile:

Var jau būt, ka tiešām pasākumu labāk atlikt uz kādu nedēļu.
Publicēts: 23.03.12 15:37
 citēt
šodien tikko izstaigājos pa Līgatnes dabas parka takām, jāsaka kur cilvēki masveidā gājuši, takas ir stipri ledainas un zābakus vajag vaļējiem purngaliem, lai nagus var izlaist, bet kur nav gājuši, stipri dubļainas un kur saulīte klāt nav tikusi, sniegaini čagans...
rītdiena ar brīvdiena, varbūt satrakojos, bet man tā braukšana uz Dāvida avotiem paīsa, no Cēsīm :)
Publicēts: 23.03.12 15:42
 citēt
Tur klāt piebraukt nespīd... gan līdz Velnagrāvim, gan veģerupes ietekai kādu 1,5km jāčāpo kājām... Bet atrast gan nav problēma, Uz velnagrāvi norādes, Veģerus kartē vajadzētu atrast un tālāk gar upi uz leju..:face-smile:
Publicēts: 23.03.12 15:55
 citēt
Veģerupīte - jābrauc līdz Punkānu mājām. Tālāk jau pa dubļainu ceļu un taciņu apmērām 1,5 km. Nāružas Velna grāvis - jābrauc līdz Spēliņu mājām (no Rīgas braucot nevajag braukt pa kreisi pie pirmās norādes uz Velna grāvi, vajag braukt pie otrās norādes, kura tuvāk Ērgļiem). Tālāk jau apmēram 400m pa taciņu. Ja brauciens tiek pārcelts uz nākošām brīvdienām, tad varētu piebiedroties, ja kāds paņem savā auto no Rīgas. Praktiski varu parādīt gandrīz jebkuru dabas objektu Latviā
Publicēts: 23.03.12 16:10
 citēt
Vils:Veģerupīte - jābrauc līdz Punkānu mājām. Tālāk jau pa dubļainu ceļu un taciņu apmērām 1,5 km. Nāružas Velna grāvis - jābrauc līdz Spēliņu mājām (no Rīgas braucot nevajag braukt pa kreisi pie pirmās norādes uz Velna grāvi, vajag braukt pie otrās norādes, kura tuvāk Ērgļiem). Tālāk jau apmēram 400m pa taciņu. Ja brauciens tiek pārcelts uz nākošām brīvdienām, tad varētu piebiedroties, ja kāds paņem savā auto no Rīgas. Praktiski varu parādīt gandrīz jebkuru dabas objektu Latviā

Nu jau esmu noskaņojies, ka atlieku uz nākamo nedēļu. Vienīgi jāsaskaņo ar ģimenes plāniem un jānoskaidro vai nākamajās brīvdienās nav jau kas paredzēts. Katrā gadījumā info ņemu vērā un, ja braukšana sanāk nākamajās brīvdienās, tad atcerēšos piedāvāt (varu privāti) :)
Publicēts: 23.03.12 16:37
 citēt
johans:Vai kāds nav dzirdējis ziņas - kas notiek ar zosīm Svētes grīvā ?

Rīt braukšu lūkot, bet ņemot verā iepriekšējo gadu pieredzi - viņu tur tagad, ka biezs....
Publicēts: 23.03.12 16:41
 citēt
nu ja Vils brauc, tad bezm,az vai jaapiesakaas :face-wink:
 citēt
ako:
Vils:Veģerupīte - jābrauc līdz Punkānu mājām. Tālāk jau pa dubļainu ceļu un taciņu apmērām 1,5 km. Nāružas Velna grāvis - jābrauc līdz Spēliņu mājām (no Rīgas braucot nevajag braukt pa kreisi pie pirmās norādes uz Velna grāvi, vajag braukt pie otrās norādes, kura tuvāk Ērgļiem). Tālāk jau apmēram 400m pa taciņu. Ja brauciens tiek pārcelts uz nākošām brīvdienām, tad varētu piebiedroties, ja kāds paņem savā auto no Rīgas. Praktiski varu parādīt gandrīz jebkuru dabas objektu Latviā

Nu jau esmu noskaņojies, ka atlieku uz nākamo nedēļu. Vienīgi jāsaskaņo ar ģimenes plāniem un jānoskaidro vai nākamajās brīvdienās nav jau kas paredzēts. Katrā gadījumā info ņemu vērā un, ja braukšana sanāk nākamajās brīvdienās, tad atcerēšos piedāvāt (varu privāti) :)

Nākamnedēļ labprāt pievienotos :) Spriežot pēc pieredzes - ja Vils būs līdzi, tad visu atradīsim ;)
 citēt
Vavers:nu ja Vils brauc, tad bezm,az vai jaapiesakaas :face-wink:

He he, kur ir, tur rodas :bad_smile:
Publicēts: 23.03.12 16:46
 citēt
Fotoblogs diez vai ir vieta .kur to noskaidrot! ;) Pačeko Dabasdati.lv,latvijasputni.lv,varbūt putni.lv,pie zosīm.Svēte vispār ir baigi nepateicīga bildēšanai,vērošanai jā,bet bildēšanai.Zosis tālu ,lielos klajumos,pielavīties bezcers,tur kur it kā varētu,Dabas lieguma stingrais režīms.Lai ko jēdzīgu nobildētu,jātaisa perfekts slēpnis,jābūt tur jau tumsā...Ir pateicīgākas vietas zosu bildēšanai! ;)
Publicēts: 23.03.12 17:53 labots
 citēt
RinaldsV:

Rīt braukšu lūkot, bet ņemot verā iepriekšējo gadu pieredzi - viņu tur tagad, ka biezs....

Jā, nu Svētes braucējiem tiešām jāateceras par to lieguma zonu (skat aptuvenās robežas kartē: ej.uz...) - tur fotogrāfēšanas nolūkos (labāk jau vispār nekādos nolūkos) noteikti nevajadzētu bradāt tagad pavasarī. Protams uz otru pusi (pie Vārpas, piemēram), kur lauki un nav nekāda lieguma zona it kā nav aizliegts līst klāt tām zosīm. Ja nu kaut kur, tad tikai tur var mēģināt kaut ko pabildēt... Bet manuprāt, šobrīd pavasarī fotogrāfējamus zosu barus var atrast arī citās vietās, kas nav vieni no nozīmīgākajiem puntu pieturas/barošanās punktiem L-jā kāda tā ir Svēte.

Attiecīgi forelljjanka pareizi saka - Svēte ir labāk piemērota putnu skatīšanai teleskopā no polderu dambjiem nekā fotogrāfēšanai. Bet aizbraukt paskatīties pastaigājot, pabraukājot pa tiem dambjiem jau arī ir īstenībā forši :)
Publicēts: 23.03.12 19:29
 citēt
forelljjanka:
Fotoblogs diez vai ir vieta .kur to noskaidrot! ;) Pačeko Dabasdati.lv,latvijasputni.lv,varbūt putni.lv,pie zosīm.Svēte vispār ir baigi nepateicīga bildēšanai,vērošanai jā,bet bildēšanai.Zosis tālu ,lielos klajumos,pielavīties bezcers,tur kur it kā varētu,Dabas lieguma stingrais režīms.Lai ko jēdzīgu nobildētu,jātaisa perfekts slēpnis,jābūt tur jau tumsā...Ir pateicīgākas vietas zosu bildēšanai! ;)

kur varu redzeet tavas putnu bildes?:face-wink:
Publicēts: 23.03.12 20:39
 citēt
Vavers:
forelljjanka:Fotoblogs diez vai ir vieta .kur to noskaidrot! ;) Pačeko Dabasdati.lv,latvijasputni.lv,varbūt putni.lv,pie zosīm.Svēte vispār ir baigi nepateicīga bildēšanai,vērošanai jā,bet bildēšanai.Zosis tālu ,lielos klajumos,pielavīties bezcers,tur kur it kā varētu,Dabas lieguma stingrais režīms.Lai ko jēdzīgu nobildētu,jātaisa perfekts slēpnis,jābūt tur jau tumsā...Ir pateicīgākas vietas zosu bildēšanai! ;)

kur varu redzeet tavas putnu bildes?:face-wink:
Manas?Mājslapā-putni.info ! ;)
Publicēts: 23.03.12 20:42
 citēt

ko dara, ko dara... pārojas
Publicēts: 23.03.12 20:47
 citēt

starp citu, kur tāda ir? Google kā vienīgo izmet tavu postu te...
Publicēts: 23.03.12 20:54 labots
 citēt
Vil:

starp citu, kur tāda ir? Google kā vienīgo izmet tavu postu te...

Ar dāmām vajagot tā mīļāk- mēģini pajautāt Googles tantei- "Veģerupīte" un viņa uzreiz visu izstāstīs.. :face-wink:

www.google.lv...

Šeit gana konkrēti:

freimanis.info...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):