azarts:nu ar vienu fixu īpaši labāk domāju man nebūs! 24-105mm kvalitāte neatbilst ciparam?
Mja price/performance... Savulaik līderis bij Industars, ne tāpāc, ka labu bildi mālēja, tāpēc, ka septiņus rubeļus maksāja. Tagad līderis šitajā jomā varētu būt vislētākais KITs... Tas pārdomām. par izvēli, un eLku neatbilstību cenai. Seviški patīk, kad sāk zūmus ar fiksiem līdzināt, un dara to profi.
RAIMI:pārgāju vasarā no 40D uz 5D labāk piekrāj 5D un bildē ar heliosu nekā ar 40D un to L stiklu, tur pat 2domām nevajadzētu būt, stiklus ar laiku, 40D ir liels ziepju trauks.
Nekas nav viennozīmīgi!Atkarīgs kādiem mērķiem aparāts tiek izmantots.Mans čoms(es teiktu viens no spicākajiem putnu bildētājiem neprofiem Latvijā) tieši 5D dēļ pagrūda superīgus bikšainā klijāna kadrus(nenormāli lēnais sekojošais AF netika līdz ) 40-nieks ar to būtu lieliski ticis galā!Tikai bija aizdots uz slēdža maiņu,un cits labs čoms aizdeva viņam savu 5-ti.Ikdienā kalpo pliku meituku bildēšanai un tam laikam arī domāts!
SEXY15:5d ir ātrāks autofokuss kā 1d, par 40d nemaz nerunājot. Un tas ir atkarīgs no objektīva.
Idiņ (citēju tevis agstāk rakstīto)! Jānis raksta par SEKOJOŠO AF. Putnus lidojumā fiksēt, parasti - no slēpņa.. Nevis laiski izlaidušās draiskules studijā, no trjkāja. Par tematu. Noteikti sāktu ar Nikon D 5100 (+) 50/200. atbilst manām vajadzībām - viegls, ātrs, līdz 1600 ISO - brīvi. Lēcas - pēc vajadzības. Klubā pacilāju dažādus kolēģu Canonus. 550D ir krietni jaunāks modelis, ar uzlabotu fokusēšanos.
Vecais 5d tiešām fokusējas ātrāk kā citi. Tiešām ātrāk kā 1dmkIII. 40D vispār nav šīs tēmas vērts, jo fokusējas apmēram, ja izdodas.... Voldemortam par tādu arī ir viedoklis, kaut arī lietojis nav.
SEXY15:Vecais 5d tiešām fokusējas ātrāk kā citi. Tiešām ātrāk kā 1dmkIII. 40D vispār nav šīs tēmas vērts, jo fokusējas apmēram, ja izdodas.... Voldemortam par tādu arī ir viedoklis, kaut arī lietojis nav.
ko Tu tur nes? esi daudz ar 40D sportu bildeejis vai arii tikai taa, gudri spriedelee no netaa lasiitaa? suudiigaas rokaas ne tikai 40D ir ziepjutrauks, kas fokusee uz "apmeeram"
AF ziņā, 40D tiešām ir sūds ar lielo burtu. 1) pārāk liels faktiskais fokusa punkts, kurš var paņem fokusā jebko, 2) nestabils fokuss pat nekustīgos un ideālos apstākļos- t.i. front / back fokuss.
Bet to, ka 5D fokusē labāk par 1D III, nezinu, bet ja labāk par 1D II vai IV, tad tas izklausās pēc fantastikas