Interesē tintes printeris. Būtībā man vajadzētu drukāt melnbaltu A3, krāsas varētu arī nebūt. Cik esmu skatījies, tad parasti visi labie printeri ir ar kādiem vismaz 7 krāsu kārtridžiem un jūtami dārgāki. Jautājums, vai visprār eksistē labi melnbalti tintes printeri? Kādi ieteikumi?
backspin:Interesē tintes printeris. Būtībā man vajadzētu drukāt melnbaltu A3, krāsas varētu arī nebūt. Cik esmu skatījies, tad parasti visi labie printeri ir ar kādiem vismaz 7 krāsu kārtridžiem un jūtami dārgāki. Jautājums, vai visprār eksistē labi melnbalti tintes printeri? Kādi ieteikumi?
ir tāda opcija aizstāt tos 8 krāsas kārtridžus ar 8 dažādiem melnajiem...
backspin:Interesē tintes printeris. Būtībā man vajadzētu drukāt melnbaltu A3, krāsas varētu arī nebūt. Cik esmu skatījies, tad parasti visi labie printeri ir ar kādiem vismaz 7 krāsu kārtridžiem un jūtami dārgāki. Jautājums, vai visprār eksistē labi melnbalti tintes printeri? Kādi ieteikumi?
Pašam kādreiz bija tāda ideja,tikai es gribēju uzpildīt prastu četrkrāsu printeri ar dažādām pelēkajām un dot viņam CMYK failu,kurā CMY krāsu kanālos ir dažādas attēla blīvuma zonas.Nezinu vai uz win,tas darbotos,bet uz ābola man izdevās palaist CMYK failu uz čertkrāsu(arī CMYK) printera,tā lai printeris katru kanālu drukā ar atbilstošo krāsu bez savām pārgudrībām un iejaukšanās.Tātad uzrakstot akciju bildes pārveidošanai vajadzētu tam pasākumam sanākt.Eksperiments netika realizēts,tādēļ,ka nedabuju pelēkās tintes un tājau pussprāgušais printeris nobeidzās pavisam.Bet vispār jau uz profilēta epsona ar dzimtajiem materiāliem sanāk ļoti labas melnbaltās izdrukas,i ietonēt var,ja pēkšņi sagribas.
Kāds ir mēģinājis??? Izklausās fantastiski...
es gan personīgi nezinu kas Latvijā ir to praktiski darījis, pašam savulaik bija tāda doma... iespējams kad izbeigsies orģinālie epson tintes krājumi atkal apdomāšu kādu no šādām iespējām.
Luxferre: ir tāda opcija aizstāt tos 8 krāsas kārtridžus ar 8 dažādiem melnajiem...
Pagaidām izskatās, ka šis ir reālākais variants ar relatīvi mazāko čakaru.
čakars tāpat sanāk. Jāiepērk jauni tukši alternatīvie kārtridži, jāiepērk tintes... es savulaik rēķināju ka manam printerim tāds prieks uz kādi 500Ls izmaksātu...
čakars tāpat sanāk. Jāiepērk jauni tukši alternatīvie kārtridži, jāiepērk tintes... es savulaik rēķināju ka manam printerim tāds prieks uz kādi 500Ls izmaksātu...
Njā, diez kas jau nav, tā kā man tā printēšana vairāk priekš sevis ne masveidā, tad jādomā, ka varbūt izdevīgāk ir drukāt kādā kantorī.
Manuprāt Epson SP R2880 ar orģinālo K3 tinti ļoti teicami drukā melnbaltās fotogrāfijas. Pāris gadus atpakaļ pat saņēma balvu par labāko melnbalto druku savā klasē (A3).
ja nemaldos tad drukaletak.lv tādus taisa, vari tepat pajautātāt niks viņam bija istaisvoicis. Kaut gan es esmu labu melnbalto rezultātu dabūjis ar epson 1400 vienīgi jādrkā no gimp izmantojot gutenprint pluginu.
imgfoto:ja nevajag matētu, tak aizej uz jebkuru fotosalonu...
Fotosalonā drukā ar krāsu printeri un krāsu papīra, tas nav tik kvalitatīvi kā ar tintes printeri uz laba papīra, kā aŗi fotosalonā lielāku par A4 man neizdrukās. Tāpēc jau arī domāju par drukāšanas iespēju mājas. Laikam sākumā jāgudro kāds Epson tintinieks ar 8 krāsām, un jādrukā kā ir, vēlāk var domāt par dažādu melno toņu kārtridžiem.
Jautājums - Cik daudz var izdrukāt ar orģinālajiem kārtridžiem, ja drukā A3 BW?
Manis minētais Epson SP R2880 izmanto 3 melnos kartridžus - Photo Black, Light Black, Ligh Light Black. Izduku skaits ir atkarīgs no intensitātes - jo vairāk melnā krāsa bildē, jo attiecīgi mazāk izdrukas. Visātrāk beidzas pamata/galvenā melnā krāsa Photo Black/Matte Black, visilgāk iet Ligh Light Black, bet tas ir atkarīgs no konkrētas bildes.
taisnība Kasparam, ka mēs to varam izdarīt, bet pagaidām vēl testējam, jo rezultāts ir tāds, kā saka Warm grey. nebūs vajadzīga īpaša programmatūra, informēsim par rezultātiem. cenas gatavam komplektam ar printeri plānojas: A4 ~Ls 200,00; A3 ~ Ls 350,00
dansiga:backspin, kaapc domaa ka fotosalonos nedrukaa leilaaks par 4!?!??!
Drukā, tikai ne tur, kur dzīvoju un katru reizi, kad vajag A3 sanāk braukt vismaz 30km vienā virzienā. Dārgi sanāk viena izdruka, tad jau labāk mājās pašam drukāt un, ja to var izdarīt labāk kā salonā, tad vispār jauki
kādus gadus 7-9 atpakaļ vienam prastam galda HP printerim joka pēc gribēju samainīt kārtridžas vietām, softs momentāli nobrēcās par kārtridžu kļūdu un neko neprintēja. domāju, ka tagad nekas nebūs mainījies, i vēl trakāk viss palicis... tagad tak katrā sū** čipu bāž iekšā lai nedodies vienu kustību pa kreisi nepieļautu
dansiga:backspin, kaapc domaa ka fotosalonos nedrukaa leilaaks par 4!?!??!
Drukā, tikai ne tur, kur dzīvoju un katru reizi, kad vajag A3 sanāk braukt vismaz 30km vienā virzienā. Dārgi sanāk viena izdruka, tad jau labāk mājās pašam drukāt un, ja to var izdarīt labāk kā salonā, tad vispār jauki
imgfoto:Tad tu esi no tiem, kas sēž blakus un piš smadzenes drukātājam?
Tieši tā, esmu gan. ...jo, parasti, ja iedodu drukāt kaut ko, tad vienmēr kaut kas ir salaists dēlī un ir jāpārdrukā. Slikta man pieredze šeit ar tiem operatoriem. Ir jau viens kantoris kaimiņu pilsētā, kuram esmu sūtījis failu un šie man pretī gatavu materiālu, bet viņi drukā plakātveidīgas lietas, sienas kalendārus utt,