29. aprīlī, svētdien dodamies laukā un knipsējam...
Mana kamera, kas bāzēta uz RB67 Mamiyas 6x7 aizmugures vēl nav pabeigta, jāaiztaisa ciet viena puse un jāuztaisa kaut kāds slēdža mehānisms...
Parametri varētu būt ~25mm, kam vajadzētu līdzināties ~12.5mm objektīvam uz 35mm. Par f gan nav nojausmas, nemācēšu izmērīt, bet diametrs varētu būt ~ 0.2-0.3mm
uz digi arī var pinahļi uzmeistarot. Digmoniem nav jāprot bildēt, aparāts pats visu uzregulē, bet piņholei pašam jāparēķinaa un vēl to kadru jānoķer (skatīšanās lodziņa nav)
Protams, ka var izurbt! Bet galvenais, urb pēc iespējas mazāku to caurumu. 1mm diametrs jau ir daudz, tāpēc, domāju, ka parastais lineāls neko nedos...
Varētu būt labs veids, kā dabūt caurumu ir ar uzkarsētu adatu vnk izkausēt caurumiņu.
gribētos jau kādrez uz kāda 4x5 collu negatīva ar kaut kādu 40mm fokusa attālumu,bet izskatās ,ka nebūs lemts ,ja nu vienīgi ja lielā formāta kamera būs
gribētos jau kādrez uz kāda 4x5 collu negatīva ar kaut kādu 40mm fokusa attālumu,bet izskatās ,ka nebūs lemts ,ja nu vienīgi ja lielā formāta kamera būs
Nu davai, ekoist, ņem dalību Mums būtu interesanti palūrēt, kas tur iznāks. pinholeday lapā arī pēdējos gadus pašķidra dalība no LV puses Lietuvieši, Igauņi gan aktīvāki...
Rolands66:f-foto nav tik traki,saulainā dienā zem sekundes var palīst,pats gan nevar vairs nomerīt taisu vairākus kamēr noexponejas kā vajag
Var jau uzlikt parastam dirSRL kādu lielciparu-x pelēko filtru, bet rezultāts vienalga nav tāds. Sekunde jau nekas dižs nav.
Uz digi vispār nekas dižs nav,bet tas tā ,ja gripās tai pinholes dienā ņemt dalību,tad tā pati filozofija jau ir nedaudz cito-jāizdomā vēl arī KO BILDĒT
Forši! Es piedalos! būtu vērtīgi, ja tas plašāk izietu, fotoblogā tādas tematiskās dienas ir interesantas. Pat 1. aprīļa MPS diena bija skatāmāka kā vidēji aritmētiskā ikdiena..
briedis:Klau, kāds atcerās, cik BFS'ā maksāja apmēram tās 120-tipa filmas (kodaki, ilfordi)? Galīgi aizmirsies...
Klau a atvērt wēwēwē.pasuti.elvē un apskatīties nevar?Pie tās cenas drusku piemet klāt un būs veikala cena,tur viņiem pasūtot sanāk lētāk kā aiziet nopirkt no plaukta,vot.
briedis:Protams, ka var izurbt! Bet galvenais, urb pēc iespējas mazāku to caurumu. 1mm diametrs jau ir daudz, tāpēc, domāju, ka parastais lineāls neko nedos...
Varētu būt labs veids, kā dabūt caurumu ir ar uzkarsētu adatu vnk izkausēt caurumiņu.
Mazākais lietojamais urbis ir 0,25mm (karburatora dīzēm mototehnikai). centrēšanu gan veicu virpā, precīzjas patronā, urbis specpatronā, lai justu metāla pretestību, nelauztu urbjus. Te gan plastmasa, iespējams, var novienkāršot, nesrežģījot vienkāršas lietas.
man ir 18x24 cm kamera
VEICĀS , es meklēju par saprātīgu cenu vismaz 21x30 formātu , varu mainīt pret citiem pričendāļiem
Paaris dienas atpakalj izurbu plastmasas vaacinaa kamerai caurumu, prieksaa pieliimeeju mellu kartona gabalinu un ar laapaamo adatinju smuku, mazu caumurinju... sanaaca gandriiz pa centru. Taadus masterpiisus sataisiiju ka prieks. No rokas mieriigi - ISO 200, pie labas sauliites vareeja pat 1/200 dabuut taa kaa esmu gatavs riitdienai pilniibaa