forum.gif
sigma 30 1.4
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / sigma 30 1.4
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 20.04.12 07:52
 citēt
varbūt kāds šeit ir lietojis...
atsauksmes visdažādākās.
it kā liekas interesants, ssā pēdējā laikā visu laiku uzrodas par ok cipariem, bet tāda sajūta, ka vienus un tos pašus pērk un pārdod pēc mēneša jau citi :D
saprotu, ka kārtīgi jātestē katrs eksemplārs.

ir kādam kas ko pateikt?
ņemt/neņemt?
Publicēts: 20.04.12 10:01
 citēt
Ir man tāds... blogā aprunāts neskaitāmas reizes, pameklē tik. Poga šedevrs vismaz manam nebija.:face-smile:
Publicēts: 20.04.12 10:51
 citēt
paldies, izlasīju, laikam nevajag (giggle)
Publicēts: 20.04.12 11:16
 citēt
ir man tāds - laikam trāpījies ciešams eksemplārs bez f/b fokusa - attiecīgi man patīk, jauks leņķis un ass (nu stūri gan pilnīgā p.....!!!) :)
Publicēts: 20.04.12 12:14 labots
 citēt
laaaciss:ir man tāds - laikam trāpījies ciešams eksemplārs bez f/b fokusa - attiecīgi man patīk, jauks leņķis un ass (nu stūri gan pilnīgā p.....!!!) :)

Nezinu gan... Manam eksemplāram asums normāls pa visu laukumu... Jau no 1,4. Fokus ar precīzs, labi, bik stūros vinjetē, bet to elementāri labo. Esmu apmierināts par 100%.:face-smile:
UN kā nemāxlinieks, gribu spečiem jatāt, KO tik megasvarīgu parasti stūros izvieto???, ka asumam jābūt pat labākam, kā kadra centrā?:face-devil-grin:
Publicēts: 20.04.12 14:11
 citēt
Elmarss:
laaaciss:ir man tāds - laikam trāpījies ciešams eksemplārs bez f/b fokusa - attiecīgi man patīk, jauks leņķis un ass (nu stūri gan pilnīgā p.....!!!) :)

Nezinu gan... Manam eksemplāram asums normāls pa visu laukumu... Jau no 1,4. Fokus ar precīzs, labi, bik stūros vinjetē, bet to elementāri labo. Esmu apmierināts par 100%.:face-smile:
UN kā nemāxlinieks, gribu spečiem jatāt, KO tik megasvarīgu parasti stūros izvieto???, ka asumam jābūt pat labākam, kā kadra centrā?:face-devil-grin:

es ar nemāxlinieks, bet ja gribas kādu tumšāku apstākļu peizonīti (tas piemēram) no rokas paņemt, tad tie neasie stūri reizēm dikti kremt, bet kā jau teicu mans ekzempļārs arī ir kopumā ass un bez cita veida gļukiem - tā kā...
Publicēts: 20.04.12 14:12
 citēt
+ Elmarss

NEKAD vēl ar gaišajiem fixiem neesmu fočējis neko tādu, kur stūros vajadzētu asumu. 90% gadījumu lietoju ar max atvērtu diafragmu, bildējot cilvēkus, asuma dziļums ir tik mazs, ka viss, kas ir pa malām, jau defaultā ir out of focus.

Standarta zoomam gan tas ir traucējoši, ja bildējot reportāžās, piemēram, cilvēku grupu, malējie purni ir neasi.
Publicēts: 20.04.12 14:44 labots
 citēt
nesen naacaas pabildeet ar sho stiklu. 1.4 ir forshi, BET par cik manaam vajadziibaam primaarais ir gan gaismspeeja, gan aatrums - AF shamam ir metams. pie sliktaakiem gaismas apstaakljiem kjer vaaji. Uz tumsha apgjeerba fokuseejaas gruuti (raustaas). Ja fokuss nosliid no objekta paiet labs laicinjsh, kameer shams atjeedzaas (meklee fokusu tuvaak/taalaak un ja paveicaas tad atrod to punktu, kur bija), deelj shamaa zaudeeju kadrus. Bildeeju ar vinju no 1.4 - 2.2. Uz 1.4 pietiekami ass tur, kur ir fokusa punkts (pa centru kaa saka), pa stuuriem asums man pofig :big_smile: peec sigmas iemeegjinaashanas panjeemu canon 50mm 1.8 - pat uz tik leeta plastmasas gabala fokuss daudz reiz aatraaks un preciizaaks... nu arii fakts - ne visiem vajag bildeet pie vaajiem gaismas apstaakljiem, ne visiem ir vajadziiba peec aatra un preciiza AF. A sigma chalim bija pirkta jauna + ja nekljuudos, uzreiz suutiita prom uz kalibreeshanu (front/back fokuss) un taa pat dabuuju taisiit micro adjustments aparaataa, lai dabuutu fokusu tur, kur fokuseejos - sho te noteikti pie pirkshanas paarbaudi. Ja aparaataa nav micro adjustments, tad var neglaabjami iegraabties :big_smile:
Publicēts: 10.05.12 16:11
 citēt
Uz F2.2 asums OK!
Publicēts: 10.05.12 22:37
 citēt
bildēju un pat diezgan daudz ar viņu, pašam baigi patīk, var paskatīties, ko esmu saražojis manā galerijā - parasti maucu līdz galam vaļā, uz 7D body diezgan patīkami arī fokusē, neesmu pārākais pikseļpisējs, laikam tāpēc... :) nedēļas nogalē grasos ietestēt 30mm un 85mm 1.8 side to side :) jāskatās, kurš labāk patiks :)
Publicēts: 10.05.12 22:53
 citēt
bija kādu laiciņu. Patika, varbūt patrāpījās labs eksemplārs vai arī nebildēju tur kur gaismas nav, bet ar fokusu nebija problēmu. Asums bija vienmēr. Vienīgais pārdošanas iemesls bija pāreja uz FF stikliem.:face-smile:
Publicēts: 10.05.12 22:58
 citēt
justOne:, uz 7D body diezgan patīkami arī fokusē, neesmu pārākais pikseļpisējs, laikam tāpēc... :)

kaads sakars fokusam ar pikseljiem? :haha:
Publicēts: 10.05.12 23:15
 citēt
LKZ:kaads sakars fokusam ar pikseljiem? :haha:

ir, ir. :face-sad:
Publicēts: 11.05.12 00:21
 citēt
@LKZ @haralds

tas bija domāts nedaudz pārnestā nozīmē, bet nu ok, ok! :D spams - welcome :D
Publicēts: 11.05.12 08:37
 citēt
justOne:bildēju un pat diezgan daudz ar viņu, pašam baigi patīk, var paskatīties, ko esmu saražojis manā galerijā - parasti maucu līdz galam vaļā, uz 7D body diezgan patīkami arī fokusē, neesmu pārākais pikseļpisējs, laikam tāpēc... :) nedēļas nogalē grasos ietestēt 30mm un 85mm 1.8 side to side :) jāskatās, kurš labāk patiks :)

Man ir abi, tie ir objektīvi ar dažādu pielietojumu, arī pēc īpašībām atšķirīgi.... Manuprāt, labprāt uzzinātu Tavus secinājumus. lai veicas.:face-smile:
Publicēts: 16.05.12 10:36
 citēt
varbūt es te pārāk vecu tēmu uzroku, bet kāds viedoklis tiem, kas lietojuši arī nikona 35mm f/1.8, par šo stiklu? salīdzinoši plusi un mīnusi katram? kaut kur lasīju, ka sigma pie tiem 1.4 nav nemaz tik lietojama, taču nikons jau pie 1.8 ir super..
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):