forum.gif
Balsošana par fotoapstrādes konkursa darbiem.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Balsošana par fotoapstrādes konkursa darbiem.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 14.05.07 21:14
 citēt
es par REZ! :D labs darbs ar Liquify! :P
Publicēts: 14.05.07 21:41
 citēt
Haiduks : Refresj uztasi savam Parlukam tev TMP iesedusies veca versija:):)
Publicēts: 14.05.07 22:03
 citēt
pati par sevi brīnos, kā šito palaidu garām :D:D
baigi interesanti, gribētos nākamreiz šitādā piedalīties :)
Publicēts: 14.05.07 22:19
 citēt
Haiduks : Refresj uztasi savam Parlukam tev TMP iesedusies veca versija:):)

man vēstulē atsūtija adresi un aizgāja...bet man ir oficiāla vista...jaunāka nekā līdz šim vēl naf :D
Publicēts: 14.05.07 22:41
 citēt
Haiduk, kā Vista strādā?

ju.za, gluži otrādi, dēļ ierobežotā laika - nespēju pieķerties visam ķermenim, tādēļ pārsvarā darbojos ar seju, bet vēl jau paliek pārējās daļas - kakls, rokas, apģērbs, par fonu nemaz nerunājot!

vajag, vajag laika! tā tik liekas, kad sāk rušināties, tad tā kā tādā azartā arī, bet ja Tev Lunis pasaka, davai sūti, tad ko darīt - jāsūta! ;)
Publicēts: 14.05.07 22:48
 citēt
Haiduk, kā Vista strādā?

ju.za, gluži otrādi, dēļ ierobežotā laika - nespēju pieķerties visam ķermenim, tādēļ pārsvarā darbojos ar seju, bet vēl jau paliek pārējās daļas - kakls, rokas, apģērbs, par fonu nemaz nerunājot!

vajag, vajag laika! tā tik liekas, kad sāk rušināties, tad tā kā tādā azartā arī, bet ja Tev Lunis pasaka, davai sūti, tad ko darīt - jāsūta! ;)

Ir viena lieta, kas par vistu jāzina.
Tev ir jēga viņu lietot, ja tev ir normāls kompis. Respektīvi procim jābūt godam, video tur var būt kaut minimums, ja gribi strādāt ar PS tad ram toč vajaga vismaz 2GB tas ir pats mazākais...
Publicēts: 14.05.07 22:54
 citēt
par prasībām viss ir skaidrs, bet tieši darbība, savietojamība ar progām, draiveri, utt!

var normāli pastrādāt?
Publicēts: 14.05.07 22:56
 citēt
Neredzu nevienu jēdzīgu iemeslu kapēc vajadzētu likt virsū Vistu. Kompis pārāk ātri strādā? :D
Publicēts: 14.05.07 22:59
 citēt
par prasībām viss ir skaidrs, bet tieši darbība, savietojamība ar progām, draiveri, utt!

var normāli pastrādāt?

Pēdējā laikā daudz, kas ir uzlabojies un iznākuši updeiti priekš savietojamības ar MS Vista.

Pie darbības un izveitojamības ir nedaudz jāpierod, pārējais viss ciešami
Publicēts: 14.05.07 23:23
 citēt
Neredzu nevienu jēdzīgu iemeslu kapēc vajadzētu likt virsū Vistu. Kompis pārāk ātri strādā? :D

daudzus gadus atpakaļ dzirdēju vārdus: <Neredzu nevienu jēdzīgu iemeslu kapēc vajadzētu likt virsū 95...un likām, tāds pats liktenis 98, xp...arī vistu nomīs gailis :D
progresā sadarbojas kompju ražotāji un programmu ražotāji.
Nopirku kopā ar vistu...un ja vista aizbēg...garantija ir riskanta...nav kompleksā pirkums :D , bet vai tad??? 4 gb cietais disks bija sapnis, man bija...tagad ārejais 500gb un maz...
...bet runāsim par bildēm...šī sadaļa ir par to.
Bija norade dari ko gribi...žēl ka jpg failu neviens vairāk neaiztika...naf ar ko salīdzināt...bet man patīk :D Haiduka bilžuks...konkurentiem augša par smagu pret apakšu :shock: :D

Pasākums ļoti laps...te var sevi pārbaudīt redzējumā, un PS varēšanā.
Publicēts: 14.05.07 23:27
 citēt
žēl ka jpg failu neviens vairāk neaiztika...naf ar ko salīdzināt...bet man patīk

kā neviens?
Publicēts: 14.05.07 23:37
 citēt
žēl ka jpg failu neviens vairāk neaiztika...naf ar ko salīdzināt...bet man patīk

kā neviens?

IMG_6464.JPG naf izmantojis vairāk neviens...par dzeltenu????
Publicēts: 14.05.07 23:41
 citēt

kā neviens?

IMG_6464.JPG naf izmantojis vairāk neviens...par dzeltenu????

Tev viņu labi izdevās dabūt nedzeltenu. Bet sākumā iespaids toč bija ui dzeltens!
Publicēts: 14.05.07 23:42
 citēt
Jā, apstrādāju tikai tās raw bildes, pie dzeltenās pat neķēros... pat nenovilku...:)
Publicēts: 14.05.07 23:43
 citēt
Nu Haiduk, 3.11, 95, 98 ir tiešām nozīmīga pāreja, pēc tam visi līdz XP bija 98 'uzlabojumi'. XP atkal bij lēciens uz augšu, arī tagad Vista ir lēciens. Bet man liekas, ka reti kurš zin kapēc lekt vai vajag lekt un kā lekt un vai būs kur piezemēties, bet Vista tagad rulē un visi tik perinās. Es uzskatu, ka (kā vienmēr) jānogaida labs laiciņš lai M$ salāpa to Vistu, lai nav caurumaina, tad ar laiku arī dzelži nāks atbilstošāki pa kabatai, kas to vistu var ātri vilkt, bet līdz tam laikam labāk uz laba dzelža XP un lidoju, nekā Vistu klukt klukt... :)
Publicēts: 14.05.07 23:45
 citēt
Lunis šito ielika ne velti. Supertests. Ar labu kadru jau nevar sevi parādīt, tāpēc otru RAWu naaiztiku.
Publicēts: 14.05.07 23:48
 citēt
Lunis šito ielika ne velti. Supertests. Ar labu kadru jau nevar sevi parādīt, tāpēc otru RAWu naaiztiku.

Tāds arī mērķis bija, bet zini kad ierauga ko tādu bail sametas.

Pats neiesūtīju bildes tikai tāpēc, ka neuzskatīju viņas sevis cienīgas (PS jāmācās, jāmācās un vēlreiz jāmācās) kur nu vēl citiem rādīt...
Publicēts: 14.05.07 23:48
 citēt
Nu Haiduk, 3.11, 95, 98 ir tiešām nozīmīga pāreja, pēc tam visi līdz XP bija 98 'uzlabojumi'. XP atkal bij lēciens uz augšu, arī tagad Vista ir lēciens. Bet man liekas, ka reti kurš zin kapēc lekt vai vajag lekt un kā lekt un vai būs kur piezemēties, bet Vista tagad rulē un visi tik perinās. Es uzskatu, ka (kā vienmēr) jānogaida labs laiciņš lai M$ salāpa to Vistu, lai nav caurumaina, tad ar laiku arī dzelži nāks atbilstošāki pa kabatai, kas to vistu var ātri vilkt, bet līdz tam laikam labāk uz laba dzelža XP un lidoju, nekā Vistu klukt klukt... :)

:oops: es vairs neesmu tik jauns lai gaidītu...Pēteris jautās, vai vistu māki,
es atbildēšu- māku
...un silta vietiņa būs augšā. :D :D :D
Publicēts: 14.05.07 23:50
 citēt

Pats neiesūtīju bildes tikai tāpēc, ka neuzskatīju viņas sevis cienīgas (PS jāmācās, jāmācās un vēlreiz jāmācās) kur nu vēl citiem rādīt...

...šeit bija dota iespēja to darīt, tas ir sevi parādīt , citus apskatīt.
Viena no blogu funkcijām...viens otram palīdz izaugt.
Publicēts: 15.05.07 00:06
 citēt

...šeit bija dota iespēja to darīt, tas ir sevi parādīt , citus apskatīt.
Viena no blogu funkcijām...viens otram palīdz izaugt.

Es arī sāku šo diskusiju un gribēju redzēt ko tad var dabūt ārā no sevis fotoblog`nieki.

Priekš pirmajām šādām sacensībām ļoti OK
Publicēts: 15.05.07 00:13
 citēt
:D sākums daudzsološs...bet bailes noslāpēs šādu ieceri.
Publicēts: 15.05.07 00:19
 citēt
:D sākums daudzsološs...bet bailes noslāpēs šādu ieceri.

Es biju gaidījis ka būs krutāki darbi patiesībā...
Visi tikai komentāros raksta ko pielabot. OK bildes dažādas tēmas dažādas būs citas bildes varēs vairāk spriest :)
Publicēts: 15.05.07 10:11
 citēt
jāsaņemās un jāturpina.
Publicēts: 15.05.07 10:12
 citēt
...bet lai nu kā, beigās gribētos autora komentārus palasīt...interesanti būtu dzirdēt Luņa domas.
Publicēts: 15.05.07 12:21
 citēt
Kas nu man butu jasaka? Nju pirmkart ne velti es teicu ka PASAKUMS ilgs gandriz nedelju jo tiri labi apzinos darba apjomu kas jaiegulda lai sadas bildites UZTASITU. Pec rezultata skaidri redzams ka ilgak par 1h neviens nebij sprindzis varbut kadam sliktakas iemanjas un ilgak bij carakejies BET pec padarita 1h kjap ljap. Nakamais speciali tika iedotas 3 bildes , VIENA kuru praktiski NEMAZ nebij iespeja izmanit lai nesadirstu pasju bildi KA TADU lidz ar to ta bij maz izmantojama kam radosjam. Viena kura varej uztasit BAAAX pa pieri sitosju uz iziet LIDEROS ar efektigu skatu. UN visbeidzot viena kura bij bildet ka "Jelais matereals" speciali montazju vajadzibam. Ta tad ari varetu but ta uz kuras izpausties RADOSJI pilna mera. Protams aizkustina dalibnieku centieni "apstradat" gatavu bildi dazs tir veiksmig bij ticis gala ar grumbu gludinasjanu un loku nonemsanu BET ar to nevar uzvaret SKATITAJU VERTEJUMA jo ja nepeta principa sji TEHNISKO darbu kura nav neka radosja nekads DARBS nesanak. Isteniba HAIDUKS tiesjam bij izdarijis pareizo izveli atmetot to ar kuru NAF IDEJA cakareties. Un diezgan veikli un efektigi apstrdajis abas atlikusjas VIENKARSJI bet EFEKTIGI. Protams smaidinju raisa "Kakja acis" no Shreka be neko vairak. Nju pasjam man VISEFEKTIGAKAIS likas tas darbelis ar ASINIM , isteniba panemiens lidzvertigs "Parkonverte sudu B/W un bus MAKSLA" saja gadijuma EFEKTU varej izmantot JEBKURAI bildei un iskatitos vienlidz savdabigi VIENIGI fanu sadam bildem sje pamaz jo mamata te tuse "Pukjite , kakjitis, makonitis" fani . Lidz ar to Haiduks bij PAREIZI novertejis PUBLIKU un PRIORITATES. Bet JAUNU BILDI ka tadu uz nobildeta matereala bazes neviens nebij spejis UZTAISIT. Kautgan man patik "spacekid" varondarbs KA EFEKTS BILDEI! Par parejo neisteiksjos. Es piedavaju MALKU un ugunskura VIETU uguni varejat kurt pasji nju tada pagrustisjnaas ap malkascjupu un dūmi vien sanakuši.

Es sjim pasakumam "APSTRADES KONKURSS" gribet vilkt paraleles ar tadu jocigu pasakumu kas saucas "Canon ProFashional
Photo Award" ir tads savads pasakums kura var piedalities JEBKURS kas bilde ar CANON modi. Tur pagajusja gada GALVENO BALVU ieguva darbs kur ar FOTO visai maz sakara TIRAKA MONTAZJA apgaja visus perfektos "Art photo" darbus nograba pirmo Vietu ar primitivu montazjas EFEKTU , reku piemers
www2.canon.de...
Ieskatieties sjeit www.martin-klimas.de...
Tur 21 lapusse redzams ka IZMANTOTS gatavs SAMPLS!
Parejie darbelji reku
www2.canon.de...

Taka UZ PUBLIKU ar grumbu gludinasjanu un citadam cakinasjanam nepaspelesi TE VAIG EFEKTU kurs PANEM skatitaju.
Publicēts: 15.05.07 12:24
 citēt
hm, beidzot pie normaala neta, var apluureties bilzhukus.
Haiduka darbs patiik. Nav jau taa, ka nebutu neviens 3ajai klaat kjeries, negribejas to halturu suutit - versatilephoto.org...
(speciali sagriezu lai savadak ka Haidukam, kad ieraudziju, jo sakotneji domaju par diviem rakursiem)

katra gadijuma, butu gribejies lai piedalas ari kaads shopguru - sundew un citi, piemeram.
bet taa - interesanti salidzinat...
o, nepamaniju Lunja komentu. :)
Lunis, man atkal likas, ka konkursa uzdevums ir panaakt skataamu bildi, nevis parsteidzoshu, shokejoshu efektu jeb makslas izpausmi, nakamreiz jadefine uzdevums precizak.
bet nakamajai reizei JABUT :)
Publicēts: 15.05.07 13:23
 citēt
versatile : SKATAMU - INTRESANTU- PARSTEIDZOSJU galvenais tadu kas PIESAISTA SKATITAJU un izceljas starp parejam + NOTEIKTI KVALITATIVU tehniski!
Publicēts: 15.05.07 13:54
 citēt
Paldies, Luni! :twisted:
Publicēts: 15.05.07 16:00
 citēt
sasa? un tavuprat ka tik notiekts uzvareetajs? shaada tipa konkurss kaa tevis piemineetais jau nu nebuutu paraak saistosh...
Publicēts: 15.05.07 16:38
 citēt
Es ir pretējās domās sasa...galīgi labu bildi vairs nelabo, bet organizē jaunu fotosesiju, lai ideju īstenotu savādākā rakursā, vai raksturā...
...te jāsaka paldies tiem kas noorganizēja šito...daudziem ir jāredz, ko spēj laboratorijas darbi (šeit datorlaboratorija)...
PS lietošana ir palīdzība tava (mana) redzējuma īstenošanai dzīvē. Un tieši kādreiz latviešu fotogrāfi izsitās augstu pasaulē ar savu perfekto laboratorijas darbu salīdzinoši pret ārzemnieku perfekto studijas darbu.
Publicēts: 15.05.07 16:39
 citēt
...un Lunis ir malacis, ka ielika tieši šitādus.
Publicēts: 15.05.07 16:42
 citēt
Es ir pretējās domās sasa...galīgi labu bildi vairs nelabo, bet organizē jaunu fotosesiju, lai ideju īstenotu savādākā rakursā, vai raksturā...
...te jāsaka paldies tiem kas noorganizēja šito...daudziem ir jāredz, ko spēj laboratorijas darbi (šeit datorlaboratorija)...
PS lietošana ir palīdzība tava (mana) redzējuma īstenošanai dzīvē. Un tieši kādreiz latviešu fotogrāfi izsitās augstu pasaulē ar savu perfekto laboratorijas darbu salīdzinoši pret ārzemnieku perfekto studijas darbu.

Sākumā arī domājam par šo, ka nebūs nekāda jēga no labas bildes vajaga tādu, kurā ir ko padarboties, lai par tādu viņu uztaisītu.

Vairāk tādu dalībniekus kā tevi :)

Un nākošās sacenes toč jātaisa.
Publicēts: 15.05.07 16:46
 citēt
nakamreiz to visu vajag organizeetaak! :) forumaa loti neerta taa visa padariishana!
Publicēts: 15.05.07 16:53
 citēt
nakamreiz to visu vajag organizeetaak! :) forumaa loti neerta taa visa padariishana!

Piekrītu, bet tad tur administrācijai vairāk jāpalīdz darboties. Pagaidām viņi tikai atbalstīja.

Tas iespējams ar viena no biedriem atvaļinājumā būšanu. Vismaz tāds mierinājums man ir :p
Publicēts: 15.05.07 23:35
 citēt
sasa : Varbūt nākamreiz man ielikt prefekti uzbildētas lai vispār nevienam nekas nebūtu jādar tika apkšā japarakstās? Kameras balansēšanu lieto ja grib panākt neitrālu krāsu paleti , man parasti bildējot nav tāda mērķa un uz RAW formātu kameras balansēšana neatstāj nekādu iespaidu. Nju ņemot vērā DIGI daudzos izteikti tehniskos brāķus dēļo visai neprecīzās merīšanas un optikas nepilnībām cilvēkus studijā bildējot sanāk bildēt apmēram 2x vairāk kadru kā uz Filmas :) Gigabaiti roda no Failu arvien pieaugošajiem izmēriem:) Runas par JPG un RAW vienādajām iespējam var tikai cilvēks kurš ņekad nav strādājis ar analogo tehniku un digitālajiem formātiem. JPG ir nosacīti kā krievu FOTO 64 filma cieta kontrastaina ar mazu detalizāciju bet RAW kā T-MAX nosacīti ar 5x lielāku Liniju izšķiršanu:):)
Publicēts: 16.05.07 06:50
 citēt
:D :D :D
Publicēts: 16.05.07 09:33
 citēt
Lunis, labi saliidzinaji :D
man vispar shita bija pirmaa saskarsme ar rawiem, bija tiri interesanti.
Publicēts: 16.05.07 11:49
 citēt
sasa : Redzi es loti biezji izmantoju JAUKTAS gaismas vai studijas ar neskaidriem gaismas parametriem. Ja nobalanes kameru teixsim pec TESTA tad kamera izbalanes KONKRETU gaismas apstakli TESTA BRIDI testa vieta. Labak uzlieku AUTO tad vismaz JPG top puslidz lineari pa kanaliem izvilkts "Pareizi" :) Es netaisu kilogramiem bilzju , pec katras sesijas klientam pienakas 10-15 bildes:) Vispar man patik jauktas gaismas, no vienas puses dabiga no otras maksliga. Man ir tadas divas savdabigas firmas zimes "Jocigas gaismas un lieli platlenkji" Partiski gandriz vienmer stradaju ar gaisajiem stikliem uz pilnigi valeju 2,8 caurumu ar arkartigi mazu asuma dzilumu jo man PATIK ka asums loti strauji zud NO asuma uzstadisjanas vietas. Kameras var balanest ja jabilde REPORTAZJA kada pasakuma , tad gan kameru NOBALANSE un bilde ar neitralu balansu. Reportazja ka zinams vajadzigs STANDARST. Runajot mar "Maxslu" man labak patik pacakareties ar gaisma neka skatos kur puisji saperk studijas tehniku un PILNIGI NERUBI ka ar vinju stradat vienkarsji REPRODUCE cilvekus studija.. Ta starp citu strada ari VAIRUMS videja limenja "MODES" fotografu , saliek PILNIGU BEZENU gaismu ka reprodukcijam 45* lenkji pret fonu un draga modeli ka UZ PASI tik dazjados rakursos:) Vel viniem iemilots variants LUKTURI GRIESTOS efekts tas pats ka ar parasto blici griestos tipa PILNIBA aizpildosja gaisma ne no kurienes:) Man savukart patik LIELS tiesj gaismas avots saucamasi LOGS un viens liels atstarotajs . Man vairak par VIENU jaudigi studijas blici ar spilvenu 1x1,5m nevaig. Taka vislabak patik stradat ar DABIGU gasmu vai tas IMITACIJU jo visa sparejas shemas ir SAREZGITI VADAMAS , esmu loti daudz stradajis studija kopuma ~15 gadus un tikai uz NESTANDARTA risinajumiem lidz ar to esmu izmeginajis visju ko. Es jau nez cik esmu tracinajis "Vecos meistarus" stastidams ka ar PADOMJU tehniku man nav nacies praktiski strdaat no pasja sakuma saku sancet ar pasju nopietnako un dargako profesionalo un studijas tehniku. Mana pirma studija kur stradaju 11 gadus bija 2 Lielie PULSO generatori un kautkadas 6-7 vadamas generatoru galvas [Blices] Par cix brivaja laika vareju bildet ko grib tad esmu izbildejeis ar vieniem da balta pelitem UN SECINAJIS ka man patik tas kas man patik tas ir VIENS liels gaismas avots un Melnas enas pakliedetas ar aktiviem atstarotajiem. Domaju ka patreiz ta studija ir irejama jo apjoms viniem doz ko nesot www.fotocentrs.lv...
Pec tam esmu pastradajis daudzas citas studijas arpus Latvijas ari tadas kur masjinas bilde un generatorus vada no kompja BET normalai VIENA MODELJA bildesjanai tas ir LIEKI. Taka ta BLICJU STUDIJA nekadu krasu balansu nevaig TUR tapat ir neitrala BLICJU gaisma. Studija ar maksligajam gaisma DER NOBALANSET bet tikai tad ja VAIG PAREIZU BALANSU man tas naf merkjis. Es ari reportazjas ja naf nekas exstra bilde ju uz P :):) Nevaig dzivi sarzgit ar TEHISKU PARAMETRU PISJANU vaig domat KAS BUS KADRA redzams. Seit un citas lameru vietas loti labi redzams ka nospiedosjais vairum ir PIXSELJU PISEJI cakarejas par kautkadiem PILNIGI NESVARIGIEM tehniskajiem parametriem. FOCJENIEI ir apsalut VIENALGA ar ko un ka tas bildets GALVENAIS KAS UZBILDETS un ar to VAIRUMAM ir problemas. Esmu daudzus PATREIZ zinamus profus macijis stradat STUDIJAS AR STUDIJAS TEHNIKU loti labi zinu un redzu KURI tiesji tapat ka pirms 10 gadiem NEKO NEF SAPRATUSJI a kuriem patik cakareties un KURI STRADA PERFEKTI. Jus noteikti busiet parsteigti bet VAIRUMS bilde VISSU VIENAS GAISMAS nemainot shemas gadiem:):)
Vislabaka no visam studijam kuras gaismas apstakli man vienkarsji fascineja bija Parize pirms vaiark ka 150 gadiem celtas majas mansarda stava orginali izbuveta makslinieka darbnica ar superigu auksgaismu un razbidamu sienu. Ka studiju neviens vinju nebij iamantojis vismaz 50 gadus tante audzinaja ORHIDEJAS prieka pec , tur reizem medzu pabildet melnadainus modeljus KA DZUNGLOS!:)

Latvija ir 2-3 cilveki kuri IZCILA LIMENI strada ar nopietnam studijas gaisma , TAS NAF tas parvietojamais komplektins ar 3-4 blicitem uz stativiem tas ir STACIONARA STUDIJAS TEHNIKA kuru vada no studijas generatoriem kur katru gaismas avotu var kontrolet KOPUMA skatoties visus shemu neatejot no generatora jeb bildesjana vietas. Nelaima ta ka ka jau raksturigi Latviesjiem VINJI TUR NOSLEPUMA savas zinibas. BET es jums ietiksju taktiku ka VAR PIE VINIEM IEMACITIES! Taktika vinkarajs vismaz viens no vineim LABPRAT nem asistentus praktikantus BET neko isti vinie nemaca tur sitema vienkarsja NERADI KA KAUTKO IPASJI SAPROTI tad vin saprot TAS NEBUS KONKURENTS un sak tevi izamantot ari npietniem darbiem pa bridim uzmanigi parbaudidams VAI TIK NEBUS KONKURENTS nomierinajies ka tam tapat nekas nav pielecis turpina tasit savsus smalkos un sarezgitos studijas darbus TIKMER TU MACIES bet nedod dies neradi ka kautko ipasji esi sapratis JO TAJA BRIDI kad Onkulim pieleks SITAS SAPROT vins skries pie Prieksnieks un JEBKURA VEIDA panaks ka tevi studijai vairs tuvuma nelaidis :):) Sjo varianstu kadreiz iemaciju paris cjomiem sobrid vinji pasji sen ir pasniedzeji STRADA STUDIJA PERFEKTI vienigi TEHNISKAS BAZES kur iemacit jaunus VINIEM NAF jo tada studija un aprikojums kadreiz izmaksaja daudzus desmitus tukstosju zaljo onkulju.
Publicēts: 16.05.07 13:12
 citēt
..patika taa pamaaciiba kaa maaciities :))
Publicēts: 16.05.07 13:35
 citēt
Luni, cik ta Tev gadu?
Visu cieņu, gribas paklanīties!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info: