forum.gif
Fotogrāfu karjeras iespējas Latvijā?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotogrāfu karjeras iespējas Latvijā?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 21.04.12 11:50
 citēt
Es veicu pētijumu par Fotogrāfu karjeras iespējām Latvijā, tādēļ būtu ļoti jauki dzirdēt kādus komentārus šajā jomā.
Kāda ir konkurence starp fotogrāfiem, kādas ir darba iespējas,aptuvenais atalgojums. Varbūt kādam ir zināms, vai arī ir pieredze, kādas ir karjeras iespējas ārpus Latvijas (pimēram Lielbritānija,ASV un citur), lai varētu salīdzināt.
:)
Publicēts: 21.04.12 12:22
 citēt
Ak, tie pētnieki
Publicēts: 21.04.12 13:14
 citēt
Morgen!
spilgtākais karjeras piemērs varētu būt Ilmārs Znotiņš, 1988 gadā sāka strādāt, kā "Padomju Studenta" fotogrāfs un izauga līdz pat laikraksta "Diena" galvenajam redaktoram 2010 gadā! :)
Publicēts: 21.04.12 13:28 labots
 citēt
Morsitis:Morgen!
spilgtākais karjeras piemērs varētu būt Ilmārs Znotiņš, 1988 gadā sāka strādāt, kā "Padomju Studenta" fotogrāfs un izauga līdz pat laikraksta "Diena" galvenajam redaktoram 2010 gadā! :)

Naivais :face-wink: :face-grin: Savulaik pazinu Ilmāra tēvu , bijā sava veida konkurenti :) Tā sagadījās ka pazinu arī Viestura K tēvu , kādas tekstīlrūpnīcas darbinieku. Pietam viņus abus ja atmiņa neviļ sauca vienā visai retā vācu vārdā , ar vienu no viņiem pat esmu kāvies , GULTĀ :D :D Ilmārs ir foršs dzeks un labs fotogrāfs , TAČU viņa karjeru noteica citi faktori nekā "Sāku no nulles" , viņam piemiti LABAM biznesa cilvēkam būtiska īpašības DIBINĀT KONTAKTUS ar vajadzīgiem cilvēkiem , tas ar noteica viņa karjeru nevis "Fotogrāfa karjera" bet gan BIZNESA karjera :) Vienīgais kurš Latvijā no TOP čaļiem kas reāli sācis no NULLES un visa karjēra balstīta TIKAI uz FOTO ir Kundziņsalas puika Aivars Liepiņš :) Es ar nevaru palepoties ar "Karjeru paša rokām" man būtībā visi radi ir profesionāli fotogrāfi kadā sava dzīves posmā tai skaitā arī ārpus Latvijas. Protams ka man nenācās sākt no nulles. Arī par savu ārpus Latvijas karjeru lielā mērā varu pateikties saviem Vācu , Austriešu radiem viņu naudai un sakariem. BŪTU jāatceras ka FOTO BIZNESS ir ļoti komplicēts DAUDZNOZARU bizness , cilvēks "No ielas" kurš FOTOGRĀFA darbu iedomājās kā "Smuki knipsē" pilnīgi nekas nespīd šai joma , tas nozīmē ka viņš NESAPROT ŠO BIZNESU un tajā nav ko darīt :)

BŪTISKĀKAIS Fotografa karjēras NEVEIKSMES iemesl Latvijā ir NEIZPRATNE ko kas tieši ieptilpst PROFESIONĀLA foto biznesa sastāvā un darba piemākumos :) 99% neveiksmes iemsleu ir NESAPRATNE nevis NEVAR bet nesaprot nezin KAS TIEŠI JĀVAR :):)

Būtiskākās kļūdas ko pieļauj BIZNESA CILVĒKI kuri vēlās tasīt fotogrāfa karjeru , viņi iedomājās ka PRAST PĀRDOT vienīgais kas jāprot. Tā tas ir , 90% veiksmes faktors prasme parādot , TAČU bez 10% PRAST RAŽOT tas nav lemts veiksmei . Tieši tas pats arī RADOŠIEM CILVĒKIEM kuri taisa ļoti labas bildes , tas ir 10% no VEIKSMES :) Taga salieciet kopā Prasme RAŽOT , PRASME PĀRDOT , ļoti rets salikums tas arī ir VEIKSMĪGS fotogrāfs.
Publicēts: 21.04.12 13:53
 citēt
Ja kadam intrese pasaules fotografu karjera, varu iedot adresites , ka mekleet sev karjeru... Visu nosaka tas ko Tu vari, tikai jusu bildes...:face-wink:
ipashi gaiditi jauni cilveki, kas grib darboties....
Darbs ka asistentiem sakumaa...
Publicēts: 21.04.12 14:06 labots
 citēt
Hillwalker: Darbs ka asistentiem sakumaa...

Diemžēl TAS nav par Latviju :) Jā man ir šāda karjēra TAČU tikai pateicoties tam ka ZINĀJU pie k air vērts pie kā nav vērts un KAS VISPĀR ir jādara:):) Lai tiktu par asistentu jaiztur ĻOTI LIELA konkurence , un to var cilvēks kuram JAU IR ko PARĀDĪT :)

PIEMĒRAM zināt kāds ir mans pastāvīgi aktuālo SPECIĀLISTU kategorija kurus regulāri meklējam un nodarbinām Latvijā ? iedomāties NEVAR "Projektu asistenti " cilvēki kuri vāc un kārto DOKUMENTĀCIJU , atbild par KOMUNIKĀCIJĀM :) Un tas viss TIKAI FOTO sakarā :) Pastāvīga vakance ar ļoti ierobežotu PIEDĀVĀJUMU .
Publicēts: 21.04.12 14:06
 citēt
Hillwalker:Ja kadam intrese pasaules fotografu karjera, varu iedot adresites , ka mekleet sev karjeru... Visu nosaka tas ko Tu vari, tikai jusu bildes...:face-wink:
ipashi gaiditi jauni cilveki, kas grib darboties....
Darbs ka asistentiem sakumaa...

ja protams man ļoti noderēs :)
Publicēts: 21.04.12 14:43
 citēt
kāds foto bizness? Cilvēki ir gatavi daudz maksāt par kotletēm, karbonādēm un šņabi. Par foto maksāt negrib. :D Palsies šo topiku. www.fotoblog.lv...
Par balli viesu namā, radu baru ēdināšanu dzirdināšanu, guldināšanu un salāpīšanu kas pēs gada būs sen jau aizmirsusies, cilvēki ir gatavi maksāt, bet par skaistu foto albūmu, kas kāzu atmiņas atsauks arī pēc 50 gadiem maksāt negrib. Dīvaini tie ļaudis.
Publicēts: 21.04.12 14:59 labots
 citēt
Sapper:kāds foto bizness? Cilvēki ir gatavi daudz maksāt par kotletēm, karbonādēm un šņabi. Par foto maksāt negrib.

MAKSĀT negrib ar darīt to nav PRĀTĪGI par to ko var IZDARĪT PAŠI :) Biznesa pamatā parasti lietas kuras PAŠI KLIENTI NEVAR vai negrib darīt PAŠI :face-wink::face-grin: Cenas veido PIEPRASĪJU / PIEDĀVĀJUMA attiecība un tā struktūra. Katram PIEPRASĪJUMA līmenim segmentam savas LĪMENIS un prasības. Piemēram jau minētajā topikā PUBLIKA demonstrē NESAPRATNI par pasākuma būtību. Nevaig iedomāties ka cilvēks PAR KAUT KO vēlas iegūt NEZ KO. Mašīnas ar mēdz būt dažādas vienam der ZAZ citam MERSEDES būs par prastu. Tieši tāpēc SARUNĀS noskaidro KO TIEŠI cilvēks vēlās SAŅEMT:) Zinat kāds viens no BŪTISKĀKIEM Insaida biznesa graujošajiem faktoriem? Pavisam vienkārši ZINĀT PRASĪBAS . Klasiski piemērs piemēram ir tāds "Pilsēta X vēlas kaut ko celt" taču lai kā sludina konkursus un aicina pretendentu NEVIENS NEPIESAKĀS un tā bezmaz 20 gadus!! Taču pēkšņi vienā jaukā reizē kad Pilsēta X jau atmetusi visam ar roku un IZSLUDINA būtībā formāli konkursu PRETENDENTS piesakās un protams VINNĒ un arī uzceļ kā prasīts un to ko prasīts protams ka BEIGĀS VISS DIRSĀ kaut uzbūvēts viss tiek 1:1 kā VĒLĒJAS :):) BŪTĪBA tā ka tas klasisks INSAIDA gadījums , vienkārši CĒLĒJS bija Tautsaimniecības komisijas šefa LĒMĒJA / JAUTĀTĀJ sievas firma un šefs ZINĀJA patiesās VĒLMES nevis tās kuras "Citi lasīja nosacīja NORMATĪVOS" , viņi ar uzcēla PĒC PATIESAJĀM vēlmēm kas bija ~ 25x mazākas kā NORMATĪVOS . kOMISIJAS ŠEFS zināja KA IESTĀDES VADĪTĀJS muļkis , neko nezin nedz par normatīvien nedz prasībām un paprasīja tik vienu lieta SASTĀDI PRASĪBAS NOSACĪJUMUS pēc tiem ar uzcēla , VISI PRIECĪGI LAIMĪGI līdz brīdim kamēr OBJEKTS jānodod eksplotācijā PĒC FUNKCIJAS un tad sākās ZIEPS , bet cēlājam ČURIKI viņs izlpildīja PASŪTĪTĀJA PRASĪBAS , nekur nav teikts ka PASŪTĪTĀJS nedrīkst būt MUĻKIS / NEJEGA ar pieticīgām prasībām un normatīvu nezināšanu :D :D Tāpat arī ar foto , PUIKI ŠĶAUDA par 100Ls , a kā jus zinat varbūt pa 100Ls cilvēki vēlas KLASIKU REPORTĀŽU 3h garumā ? Normāla samaksa 25Ls/h + nodokļi = 100Ls

Man kādreiz bija Asistents vēlāk koļeģis utt. VIŅAM BIJA TEICAMA BIZNESA STRATĒĢIJA par kuru viņu reizēm daudzi velējās NOSIST , būtība trijos vērdos "Uztaisīšu 2x lētāk" , pietam viņš NEKAD nejautāja pat cenu to SAKOT. Vēlāk viņš ŅĒMA CIK DEVA un taisīja , finišā vienos 2/3 gadījumu klients taisīja LIELAS ACIS ar tekstu "Kas tas tāds" uz ko kungs vienā miera atbildēja A KO JŪS VĒLĒJATIES par tādu cenu ?!
Publicēts: 21.04.12 15:51 labots
 citēt
Lunis: Biznesa pamatā parasti lietas kuras PAŠI KLIENTI NEVAR vai negrib darīt PAŠI :face-wink::face-grin:

Tur jau tas suns aprakts, ka tam klientam nemaz nevajag labāk kā pats prot, bet tā kā pats nevar, jo stāv pie altāra, tad mēģina pa lēto tādu pašu muļķi atrast. Bāliņu gaume ir sa3,14sta, un viņiem neko labu nevajag. Bariem apkārt cilvēku, kas pirks sūdu pa lētō ne jau tādēl, ka nevarētu atļauties ko labu, bet tādēl, ka viņiem vienkārši to nevajag. Viss ir slikti. Un vienīgais, ko var darīt, mācīt savus bērnus atšķirt mantu no erzaca. Pieaugušos - "Ugunsgrēka"paaudzi vairs izmācīt nevar.

P.S. Šarls Bodlērs, "Suns un flakons"

Manu mīļo sunīt, manu labo suņukiņ, manu jauko mīlulīt, nāc paostīt brīnišķo smaržu, kas pirkta pie smalkākā smaržu tirgotāja:)
Un sunītis asti luncinot, kas laikam nozīmē smieklus vai smaidu šīm jaukajām būtnēm pietuvojās man un ar interesi paodis flakonu, krasi atkāpās un sāka nikni riet uz mani, it kā pārmetot.
Ak, vai! Nesaprātīgais , ja es es tev būtu devis paostīt mēslus, tu tos tīksmīgi apošņātu un ko var zināt, varbūt pat apēstu!!
Tādējādi tu, manas bēdpilnās dzīves necienīgais līdzgaitniek, līdzinies publikai, kurai nav jēgas celt priekšā izmeklētas smaržas, tās tik to trakoti kaitinātu - bet gan rūpīgi piemeklētus atkritumus.
Publicēts: 21.04.12 15:58
 citēt
hehe
Publicēts: 21.04.12 16:33
 citēt
Morsitis:Morgen!

Laba karjera - no fotogrāfa uz redaktoru :D Beigās ne īsti fotogrāfs, ne redaktors :)
Publicēts: 21.04.12 16:42
 citēt
es personīgi sakontaktētos ar fotorgāfiem, kuri mani interesē un dabūtu info no "pirmajām rokām"....
Publicēts: 21.04.12 16:59
 citēt
Vo, dansiga deva labu padomu. Vajag tik rakt!
Publicēts: 21.04.12 22:21
 citēt
Luni, a tu esi fotograafs? :face-grin:
Publicēts: 21.04.12 22:45 labots
 citēt
Vavers:Luni, a tu esi fotograafs? :face-grin:

Pēc dažām liekas 4 izglītības JĀ , bet pēc darba pēdējos 20 gadus esmu paralēli FOTOGRĀFS bijis arī "Laboratorijas vadītājs" , "Foto Arhīva vadītājs" pēdējos 10 gadus pamatā "Foto Redaktors" . Viens no maniem izglītības diplomiem oriģinālvaloda saucās "Фотограф - бильдредактор облaосtных газет" esmu tā sakarā bildējis Cukkopes lopkopes traktoristus un farmu fermas kādā mūsu kaimiņzemē , kad šito pirmo reiz izlasīju IZLAIDUMĀ tālajos 80 tālajos gandrīz krampjus dabūju no smiekliem :):) STARP citu vienubrīd mans tiešais priekšnieks šai sakarā "Gazetas redaktors" bija Ilmāra labs čoms un kursa biedrs Rolands "No Cēsīm" :):) Būtībā man bija ČUPA visiespējamāko FOTO izglītību PSRS laikā lai varētu šancēt JEBKURĀ foto jomā ar visaugstāko 6 kategoriju + visādas papildus "Specializācijas" :):) Tačau būtībā virslaik visus 25+ gadus kopš 1985-86 gada esmu šancēji vienā arodā "Fotogrāfs" plaša profila , tik PASŪTĪTĀJI mainījās , OFICIĀLI taisīju gan "Tehnisko gan Reklāmas" fočeni jo biju "Reklāmas nodaļas" štata fotogrāfs un DĪVAINI tai pašā laikā biju "Štata fotogrāfs"" arī avīzē :):) Bet tai pašā laikā biju ŠTATA FOTOGRĀFS liela izdevniecībā kura izdeva Foto Albumus VĒLĀK turpat arī "Šeft laborants" kaut strādāju par Fotogrāfu:):) Vēl unikālāk ~10 gadus biju "Štata fotogrāfs" lielā starptautiskā reklāmas monstrā :):) Paralēli tam biju vēl arī "Art direktors" nelielā aģentūrā un "Vecākais Partneris"" vienā citā globālā pasākumā :):) Būtībā PAMATĀ beidzamos 15 gadus nosaku "Stratēģiju" ja vaig protams bildēju JA KAS NOTIEK bet tik šauri ka VIENKĀRŠI FOTOČET esmu bijis pašā karjeras sākumā ~1986-1987 gadā:)TĀPĒC saku "Prast knipsēt" neko nenozīmē IEMĀCĪT VAR VĀRNU knipsēt iegūt kvalitatīvu attēlu un ar MOBILO TELEFONU taču tas tas ir tikai 10% no VISA BIZNESA:):) Lai saglabātu KVALIFIKĀCIJU nemitīgi jātrenējas ko es ar regulāri daru PRIVĀTOS projektos jo BIZNESS ķļudas un nevarēšanu nepiedod , vienīgais ko pēdējos 10 gadus nedaru ir PĀRDOŠANA , mūsdienās tam nepieciešami LABI PROFI ļoti laba izglītība un iemaņas DAUDZ laika. Tāpēc saku MEKLĒJAM SPECUS regulāri tik PIEDĀVĀJUMA ar attiecīga līmeņa kvalifikāciju un pieredzi NAV. Kad KONKURSOS Lasu ko "Testos" raksta piemēram "Maksas palīg augstskolas" absolvējuši cilvēki ZOSĀDA uz jakas metas no DUMJĪBĀM:):) No FOTO esmu mantojis principu "Katrs pats nopelna sev algu" , ja cilvēki to NEVAR mums tādi NEDER :):)

PRAST LABI FOČET ir tikai viena ~10% no prasmēm cilvēkam kurš vēlās kļūt par FOTOGRĀFU , daudziem TAS ir nepārvarams šķērslis. Piemēram cilvēkiem kuri neprot DOMĀT , RUNĀT , KOMUNICĒT , RĒĶINĀT , PLĀNOT , PĀRDOT , apieties ar tehniku , datoru , nezin tehnoloģijas , valodas , utt.
Publicēts: 21.04.12 23:50
 citēt
pēc savas pieticīgas pieredzes padalishos ka izdevīgāk apstradat citu bilzhas, un ielikt tas galā produkta.
un galvenais, spiezhot pogu jau ir jāzin kāds būs bildītes praktiskais pielietojums
Publicēts: 22.04.12 00:17 labots
 citēt
imgfoto:pēc savas pieticīgas pieredzes padalishos ka izdevīgāk apstradat citu bilzhas, un ielikt tas galā produkta.
un galvenais, spiezhot pogu jau ir jāzin kāds būs bildītes praktiskais pielietojums

APSTRĀDĒ , nav fotogrāfa tiešie darba pienākumi , tam ir cits amats DATOR MĀKSLINIEKS jeb citi vel sauc ""Grafiskais redaktors" :) PLIKAM fotogrāfam šai joma ir ŠAURI TEHNISKS darbs , prast PERFEKTI uzražot IZVIRZĪTIEM merķie atbilstošu ATTĒLU parasti brīfs ir krietns SĒJUMS , viss tur sarakstītais sīki smalki jāņem vēra VIENKĀRŠI FOTOGRĀFAM. Problēma tā ka DAUDZI neprot strādāt atbalstošies NOSACĪJUMIEM viņus to darīt neviens nav MĀCĪJIS un mūsējiem BIEŽI liekas "Kas tur nenoknipsēt" , īstenība tur ir jābūt PIEREDZEI / TRENIŅAM labam tehnoloģiskām zināšanām. PĒC TAM tas viss nonāk pie DATORMĀKSLINIEK kurš atbilstoši priekšrakstiem VISU APSTRĀDĀ:) CILVĒKAM kurs plāno sastāda darba uzdevumu RAŽOŠANAI /FOTOGRĀFAM / MĀKSLINIEKAM ir jābūt teicamām visus šo jomu ZINAŠĀNAM un pieredzei būtībā gan Fotogrāfam gan Māksliniekam gan RAŽOŠANAS TEHNOLOĢIJAS smalki jāpārzina :) Taka KATRA SAVS vienam lieka ka "Kas tur ko nenoknipsēt" citam "Kas tiur ko nesakruķit kompī" vēl citam "Da kurš nerot drukat" un rezultāts LATVIJAS GADĪJUMĀ bieži ir TIK NOŽĒLOJAMS cik nu nožēlojams VISPĀR ir iespējams:) Nofočits "Nu kautkā jau nospied" nākamais mudaks KAUT KO JAU SAZĪMĒJU kādam jau nogrūdu FINIŠĀ gatavā produkcija istas BAISI :) Lidz tik smieklīgiem variatie ka GREDZENI citās rokās pogas uz otru pusi , Fonti maketā katrs savādāks un vis tas NEMĒROGOJĀS. Tieši tāpēc KUR LIELA NAUDA ir labi ŠAURI SPECIĀLISTI jo visi labi zin VIENA KLŪDA vien posmā un LAŽA un piķis pa dirsu BŪS VISIEM !
Publicēts: 22.04.12 00:39 labots
 citēt
:face-grin::face-grin::face-grin: paldies! Jauks lasāmgabals sanācis :) Luni - kad Tavs mega konglomerāts meklēs šauras specializācijas asistentu-kastu nesēju, drīkst es pie Tevis pieteiksos. Goda vārds, nu jau ir palicis interesanti.

P.S. kopš 1995 gada esmu strādājis gan laikrakstu/žurnālu reklāmas nodaļās, grāmatu izdevniecībā, ražošanas uzņēmumā, arī lielās un ļoti lielās starptautiskās reklāmas aģentūrās un kad viss pieriebās, bildēju tā sev... nu tīri iztikai :D
Publicēts: 22.04.12 01:29
 citēt
Morsitis::face-grin::face-grin::face-grin: Luni - kad Tavs mega konglomerāts meklēs šauras specializācijas asistentu-kastu nesēju, drīkst es pie Tevis pieteiksos. Goda vārds, nu jau ir palicis interesanti.

Es pat beidzamā laikā neesmu īsti aptvēris CIK MEGA , pirms pāris dažiem mēnešiem partneriem bija diezgan ievērojama reorganizācija , mātes uzņēmumu pārpirka Austrālieši nu mums lielā priekšniecība taka Sidnejā ne vairs Parīzē . Pozitīvi tas ka piemāva klāt divi jauni čaļi no Austrālijas viens mūsējais aizlaida uz turieni šancēt , dīvainākais ka Austrālietis ir IGAUNIS , savukārt viens no jaunajiem LIELAJIEM bosiem Sidnejā ir Leitis , abi no bijušās PSRS :D :D Būtība tā ka EIROPA stipri un strauji zaudē POZĪCIJAS. Akcenti šai lauciņā nobīdās uz Aziju un Krievijas tālajiem austrumiem , viss diezgan strauji "Specializējās" :) Pozitīvi tas ka MAN jau pirms tam bija darīšana ar konkrēto Austrālijas kantori tāpēc tā sanāca ka būtībā viņi pievienoja MANU biznesu manus partnerus tā "Pie reizes" , man kā konkrētā virziena īpašniekam taga krēsls "Direktoru padomē" , tipa telekonferencēs jāiedalās . Baigais konglomerāts. Taga arī jauns darbības lauciņš Austrumsibīrija un tālie austrumi Kamčatku ieskaitot. Viss dēļ tā ka man tur bija savs cilvēks . Taka dzīve reizēm gadās negaidīti pagriezieni no Rietumeiropas uz Tālajiem austrumiem neizkāpjot no gultas. Kolēģiem savukārt pilnībā aizgāja prom „Ikdienas rutīna” nu ir tikai ILGLAICĪGI sadarbības projekti dažādu globāla mēroga projektu ietvaros . Tipa viss sākot no Enerģētikas un Lauksamniecības līdz sociālai sfērai un medicīnai. Dzeltenie , Krimināls un EU lietas principā ir Off . Tā teikt pēdējās nedēļas „Plēšos” ar Krievu zinātnieku ekspedīcijām kuras pēta visu ko Amūras apgabalā , man interesanti un ŠIE laimīgi ka kāds ar šiem var runāt KRIEVISKI :D :D Vienīgā problēma nu ir ar galveno sekretāri viņa nerunā Krieviski bet 5 citās valodās , mums taga savi 30% projektu Krieviski un ar Krievijas klerkiem zina kā Krievi kā „Komunicē” tā i pat nerubī ka kāds var NERUNĀT KRIEVISKI tas nekas ka AR EIROPU:):) Taka taga man intresanti rezēm pa Skype 4-5 stundas no vietas varu BORĒT stulbai zinātniskai līdzstradniecei KĀDI PARAMETRI jāuliek kompī saglabākot failus ARHĪVAM un nosūtišanai:):)
Publicēts: 22.04.12 08:28 labots
 citēt
:face-wink: :face-wink: :face-wink:

Viens fotogrāfs ir vienkārši fotogrāfs, divi- jau fotokompānija. Ja apvienojas pāris tādu kompāniju- rodas konglomerāts. Ja dažas no kompānijām ir arī Vakareiropā- tas jau ir Eiropas konglomerāts, ja vēl kāds krievs pievienojas- tad jau Eirāzijas.:anger:
Un, ja vēl kāds no Amērikas jebšu Austrālijas- tas jau ir starptautiskais mega-konglomerāts. :cry:
Tālāk strupceļš- fotopasaulē vietas vairs nav...::face-crying:

:face-grin: :face-grin: :face-grin:
Publicēts: 22.04.12 08:56
 citēt
Lunis:

Es pat beidzamā laikā neesmu īsti aptvēris CIK MEGA , pirms pāris dažiem mēnešiem partneriem bija diezgan ievērojama reorganizācija , mātes uzņēmumu pārpirka Austrālieši nu mums lielā priekšniecība taka Sidnejā........

Luni, Ar Gulfstreamu izvizināsi? :face-wink:
Publicēts: 22.04.12 10:01 labots
 citēt
Sapper: Luni, Ar Gulfstreamu izvizināsi? :face-wink:

Ar velosipēdu uz stangas:):) Man nekas būtisks nemainās vienīgi atbildīga reģiona akcenti izmainījās , BŪTĪBĀ taga varu taisīt "Paralēlus" projektus Latvijā , tas vairs nekonkurē ar manu partneru biznesu "Baltijā" :) Vienīgi neredzu Latvijā nekadu potenciāli sai ziņā , kā jau teicu ŠEIT pat projektu asistentus NEVAR ATRAST kur nu vēl NORMĀLUS projektu vadītājus ne "Mega projektiem" :)) Manā uzskatā ka LV publika ir GLUPA spēj domāt tikai "Koncernu" vai "Firmočka viendienīte" ātri norubīt kāpostu izpratnē , nekas EU ierasti ilglaicīgs ar ilglaicīgu plānošanu LV nav saprotams un iespējams:face-wink::face-grin:
Publicēts: 22.04.12 11:13
 citēt
bra-vo :face-grin:
Publicēts: 22.04.12 11:17
 citēt
Labāk pārlasiet grāmatu"Kā kļūt par miljonāru".Tur ir universāli padomi,kas derīgi visās frontēs.:face-wink:
Publicēts: 22.04.12 11:29
 citēt
Esot grāmata "Kā kļūt par miljonāru vienas dienas laikā". Pārdodas komplektā ar kriminālkodeksu :D
Publicēts: 22.04.12 11:29
 citēt
Nu tad pameginiet fotografi censonji sho....
Te arii bus jums daudzas atbildes , jusu vareshanai....

Pick up your camera...
TPOTY 2012 is open for entries

...and there are more reasons than ever to enter!
New Cutty Sark Award for overall winner, with £5,000 prizes and a once-in-a-lifetime opportunity
The very latest Fujifilm cameras: XPro 1, FinePix X100, FinePix X10, the X-S1 bridge camera and XP150 weatherproof camera
Prize trips - 5-star luxury in Greece, a Kenyan safari, and Morocco’s Essaouira Music Festival
Paid commission for Condé Nast Traveller magazine
Plastic Sandwich leather portfolio cases and iFolios
New HD video category with £1,000 prizes
Winning images exhibited at Royal Geographical Society (with IBG)
The 2012 Travel Photographer of the Year awards are now open for entry. Whether you're an amateur or professional photographer, young or old and wherever you live in the world, you are eligible to enter TPOTY 2012. We have some challenging new categories and some fantastic rewards.

:face-glasses:online with a Digimarc for Images Professional Edition. (see below for discount offer from Digimarc for all TPOTY entrants and followers)

Condé Nast Traveller Award
To mark Condé Nast Traveller magazine’s 15th anniversary, the magazine is inviting photographers to submit a portfolio of six photographs illustrating the theme ‘Celebration’. The winner will receive a paid commission to go on assignment with the magazine. more...

New Talent – Another World
This category is for photographic students and amateur or semi-professional photographers who want to turn pro. The winner will experience the vibrant Gnaoua and World Music Festival in Essaouira, Morocco, with sustainable travel specialists Tribes Travel. And they’ll be able to photograph it on their new Fujifilm FinePix X100, which, inspired by the beauty and form of classic cameras from the past, combines all the latest technical digital innovations in a beautiful, traditional chassis. They also receive a personalised Plastic Sandwich leather portfolio book or iFolio, plus a Digimarc for Images Professional Edition. more...

HD Video category - Travel Shorts
Our first-ever HD video category! Create a 60-second film covering any aspect of travel, and you could receive £1,000 from Cutty Sark Blended Scotch Whisky. more...

Two single image categories:
The theme of the One Shot category this year is Water. The winner will receive a Fujifilm X10, a highly advanced compact camera with a nostalgic, analogue-camera look and cutting-edge technology. more...

And Fujifilm is also supporting First Shot – Big City, the beginners’ category, with a prize of a FinePix XP150 - the camera that redefines the new standard for all-weather digital compacts – plus the winner also receives a place on a Photo Iconic photography course. more...

Young Travel Photographer of the Year
The theme of this year’s Young Travel Photographer of the Year award is Places & Faces. The winners of the two age groups (14 and under, 15-18) each receive a FinePix XP150. Fujifilm’s toughest FinePix to date can survive a drop from up to 2m and is waterproof up to 10m, so the young winners can really let their creativity run wild! And the overall young winner – the Young Travel Photographer of the Year 2012 – receives a Fujifilm X-S1 premium bridge camera. With 26 x optical zoom, and super macro mode to 1cm, this is a fantastic piece of kit that will really help the young winner develop their skills. more...

Young TPOTY entrants will also compete with New Talent entrants aged 25 or under for the Young Photographers Alliance Emerging Talent award, with a prize of a place on the YPA mentoring scheme, or a YPA portfolio review.

The judges
TPOTY is hugely respected for the calibre of its judging panels, and the 2012 judges will include photographers Eamonn McCabe, Jason Hawkes, Ami Vitale, Steve Bloom, Nick Meers and Chris Weston, and the editors of Hotshoe International, FOTOmagazin (Germany), Outdoor Photography, and the photography director of Condé Nast Traveller. more...

The exhibition
The winning images and short film from the 2012 awards will be exhibited at the Royal Geographical Society (with IBG) in 2013. Winning images from the 2011 awards can be seen at the Society this summer, in a major exhibition running from June 22nd to August 19th – giving visitors to London over the Olympic period a chance to take some time out from all the sporting action and enjoy a glorious selection of world-class travel images. This exhibition will include two special showcases. more...

:face-glasses:
Publicēts: 22.04.12 11:30
 citēt
And in October we return to the Royal Geographical Society for TPOTY Live!, our Festival of Photography. more...

How to enter
Entries for the 2012 awards are now open. Images can be submitted as prints or uploaded online, and HD video entries submitted on DVD by post. Entries close on September 17th. Entry fees start at £10 and Young TPOTY is free to enter. Full details of how to enter can be found on [url=www.tpoty.com.
Special]www.tpoty.com.
Special[/url] offer: protect your images online...
Digimarc is offering a 25% discount off any Digimarc for Images subscription. Depending on what level of service you choose, you'll be able to embed an imperceptible digital watermark into your images to communicate ownership, and monitor your images' usage across the internet. To get the discount, enter code 'TPOTY at the checkout at the Digimarc website.
:face-grin:
Publicēts: 22.04.12 12:03
 citēt
dansiga:es personīgi sakontaktētos ar fotorgāfiem, kuri mani interesē un dabūtu info no "pirmajām rokām"....

Nepareizs ieteikums. Jāsāk ar labāku jautājumu sagatavošanu. Tas kas ir piedāvāts tagad - nekonkrēti un neprofesionāli. Ja pētījumu veic uz šādu jautājumu pamata, tad rezultāts būs pamatskolas projekta līmenī. Diemžēl regulāri saņemu šāda līmeņa jautājumus par savām profesionālajām tēmām no kursadarbu un bakalaura darbu rakstītājiem. Daži pat pamanās pajautāt vai var atnākt klātienē parunāt par kādu tēmu - un tad uzdod līdzīgus jautājumu, cerot ka viņu vietā uzrakstīs darbu :) jāsaka gan, ka tagad klātienes intervijām piekrītu tikai, ja lūdz simpātiska jauniete. Pēdējo 5 gadu laikā tikai viena intervija bija sakarīga - saistībā ar doktora disertāciju par socialajiem medijiem, kur autore bija sagatavojusi sakarīgus jautājumus, nevis kā šie.
Publicēts: 22.04.12 12:08
 citēt
Hillwalker:Nu tad pameginiet fotografi censonji sho....

Pick up your camera...

Šim ar profesionālo fotogrāfiju ir maz sakara. Parasts subjektīvs skaistuma konkurss.
Publicēts: 22.04.12 12:12
 citēt
ak34:
Hillwalker:Nu tad pameginiet fotografi censonji sho....

Pick up your camera...

Šim ar profesionālo fotogrāfiju ir maz sakara. Parasts subjektīvs skaistuma konkurss.

Tur gan ir viena sadalja kuraa startee vienigi profesionali meistari...:face-wink:
Publicēts: 22.04.12 12:44
 citēt
Profesionālu fotogrāfu vērtē pēc tā cik viņš nopelna ar fotogrāfiju nevis pēc konkursu rezultātiem. Pēc konkursu rezultātiem var vērtēt tikai tos kas fotografē specifiski konkursiem un ne vairāk.
Publicēts: 22.04.12 12:45
 citēt
ak34:
dansiga:es personīgi sakontaktētos ar fotorgāfiem, kuri mani interesē un dabūtu info no "pirmajām rokām"....

Nepareizs ieteikums. Jāsāk ar labāku jautājumu sagatavošanu. Tas kas ir piedāvāts tagad - nekonkrēti un neprofesionāli. Ja pētījumu veic uz šādu jautājumu pamata, tad rezultāts būs pamatskolas projekta līmenī. Diemžēl regulāri saņemu šāda līmeņa jautājumus par savām profesionālajām tēmām no kursadarbu un bakalaura darbu rakstītājiem. Daži pat pamanās pajautāt vai var atnākt klātienē parunāt par kādu tēmu - un tad uzdod līdzīgus jautājumu, cerot ka viņu vietā uzrakstīs darbu :) jāsaka gan, ka tagad klātienes intervijām piekrītu tikai, ja lūdz simpātiska jauniete. Pēdējo 5 gadu laikā tikai viena intervija bija sakarīga - saistībā ar doktora disertāciju par socialajiem medijiem, kur autore bija sagatavojusi sakarīgus jautājumus, nevis kā šie.

nu par sagatavotiem jautājumiem - tas man likās pats par sevi saprotmas!!!
Publicēts: 22.04.12 12:48
 citēt
Ko cepās. Nevienu no šitiem "pētniekiem" neiteresē reāla informācija, reāls rezultāts. Visiem vajag ķeksīti, arī pasniedzējiem, kas tos murgus itkā lasa.:face-devil-grin:
Publicēts: 22.04.12 13:27
 citēt
La_ToraFu:Es veicu pētijumu par Fotogrāfu karjeras iespējām Latvijā, tādēļ būtu ļoti jauki dzirdēt kādus komentārus šajā jomā.
Kāda ir konkurence starp fotogrāfiem, kādas ir darba iespējas,aptuvenais atalgojums. Varbūt kādam ir zināms, vai arī ir pieredze, kādas ir karjeras iespējas ārpus Latvijas (pimēram Lielbritānija,ASV un citur), lai varētu salīdzināt.

tas kas šito prasa, manuprāt, nekad nekļūst par sekmīgu fotogrāfu... tas ir jaaamiil , negaidot naudu un atdevi. atdevei jaabuut baudaa un kaifaa ko sanem bildeejot un ieguustot kadrus, nevis gaidot lielo piķi un izaugsmi. piķis un izaugsme ir papildus bonusi, ko saņem, ja patiešām atdodies ar visu dvēseli un miesu fotogrāfijā !
Publicēts: 22.04.12 14:08
 citēt
andre:. piķis un izaugsme ir papildus bonusi, ko saņem, ja patiešām atdodies ar visu dvēseli un miesu fotogrāfijā !

Vooooooooooo! Tieši tas ar ir ŠĪ BIZNESA pamatā :)!
Publicēts: 22.04.12 15:38 labots
 citēt
andre:
La_ToraFu:Es veicu pētijumu par Fotogrāfu karjeras iespējām Latvijā, tādēļ būtu ļoti jauki dzirdēt kādus komentārus šajā jomā.

tas kas šito prasa, manuprāt, nekad nekļūst par sekmīgu fotogrāfu... tas ir jaaamiil , negaidot naudu un atdevi. atdevei jaabuut baudaa un kaifaa ko sanem bildeejot un ieguustot kadrus, nevis gaidot lielo piķi un izaugsmi. piķis un izaugsme ir papildus bonusi, ko saņem, ja patiešām atdodies ar visu dvēseli un miesu fotogrāfijā !

Tam nu gan piekrist nevar. Ja skatās uz fotogrāfiju kā veidu kā pelnīt sev iztiku ar to ko patīk darīt, tad ir taisnība. Ja skatās uz fotogrāfiju, kā biznesu, tad kā jau visos biznesos - svarīgākais ir tas cik pasākums var ģenerēt brīvos līdzekļus jeb naudu. Pārējais - kaifs, izklaides, sabiedriskais labums vai atbildība un citi mūsdienās popuāri bulšiti kā vīzijas, misijas - ir ne vairāk kā PR triks noslēpt no sabiedrības un darbineikiem vienīgo patieso mērķi - naudas pelnīšanu.

Bet par jautājuma uzdevēju drīzāk ir tā, ka mācās kādu pilnīgi ar foto nesaistītu priekšmetu, bet tā kā foto ir hobijs - ir izdomāta tēma darbam kas ar to saistās.
Publicēts: 22.04.12 15:55
 citēt
kaa es miilu fotograafiju... bet kabataas vieni caurumi :face-grin:
Publicēts: 22.04.12 16:19 labots
 citēt
Vavers:kaa es miilu fotograafiju... bet kabataas vieni caurumi :face-grin:

Nuuu nezinu BŪTĪBĀ nekad neesmu sprindzis ar DARBU , to ar vienmēr esmu uzsvēris TAČU kaut kā mistiskā kārtā tas man VIENMĒR ir nesis pietiekami labus ienākumus. Principā vienmēr daru tikai to ko gribu un kas patīk un kautkā SAVĀDI tas viss diezgan labi pievelk arī klientus. Nemāku izskaidrot bet kaut kā visu laiku manas VĒLMES / IDEJAS saskan ar citu vajadzībām. Protams neesmu nekāds piemērs TAČU es būtībā nestrādāju bet DZĪVOJU tā ka man patīk , PILNĪGI nekad kautkāda PEĻŅA nav bijis mans mērķis , man vienkarši PATĪK tas ko es daru. Piemēram EU rutīna man bija palikusi nenormāli neinteresanta , būtībā nemaz neinteresējos kas tur KANTORĪ notiek jau krietnu laiku , UN PĒKŠŅI pats no sevis nāca PIEDĀVĀJUMS kas man šķiet interesants un ATKAL būtībā nekas nav jadara nekur nav jābrauc nekur nav jāskraida tikai JĀIZDARA konkrētos termiņos "Jāsakomunicē" un viss. Pārējā lakā var DARĪT KO GRIB savu privātu IDEJU projektu sakarā:) Ja tā pilnīgi godīgi es vēl pirms gadiem 10 varēju pacelties "Uz vasarnīcu" un dienas vadīt skatoties futeni un gonkas pa TV , taču tas ātri apnīk , tāpēc daru to kas mani IZKLAIDĒ UN PATĪK , pilnīgi mistiski man par to arī maksā :):) Līdz 40 gadiem darīju visu ar vienu funktieri lai PĒC 40 nekas vispār nebūtu jādara :D :D Patreiz tā ar daru , nodarbojos pa 90% tik ar PRIVĀTIEM radošiem projektiem 10% veltu "Līdzdalībai biznesā" neizejot no MĀJAS :):) Zini ko parasti man saka manas klientes kas normālas biznesa vecenes "Man gribas tev samaksāt " jo ar tevi ir forši :D :D ES NEBILDĒJU tāpēc ka man gribas viņu piķi , man vienkārši patīk BILDĒT viņas , viņam patīk bildēties un MAN MAKSĀT:):) Pāris reizes gadījušās meičas kuras bildējis Stulbis , viņas nezināja ka es viņas zinu BET PASTĀSTĪJA fišku kura PERFEKTI atklāja vīna neveiksmes CĒLONI . "Bildes bij foršas BET VIŅŠ TĀ SPRINGA PAR VISU un muļļājās , ka man tas krita uz nerviem" , es NESPRINGSTU par darbu kad bildēju ES BILDĒJU man kaut kā viss sanāk pats no sevis , KLINTENĒM tas laikam patīk :):) KLIENTIEM sevišķi sievietēm ĻOTI svarīgi ka viņi JŪTAS pie FOTOGRĀFA , pie manis viņas laikam jūtas labi tāpēc maksā , un GRIB MAKSĀT :D ;D
Publicēts: 22.04.12 16:25
 citēt
Patika formulējums: biznesa pamatā ir lietas, ko klienti paši nevar. Piebildīšu - jebkura veida profesijā.
Klients vēlas smalkam pirmskara grīdas pulkstenim (skapis) restaurēt mehānismu. Jāizgatavo zobratiņš, tas collu sistēmā (nemēra moduļos, bet pīčos, vajag collīgo instrumentu). Jautāja - kāpēc tik augsta maksa. Atbilde bija - tāpēc, ka Jums vajag, bet es - varu.
Vēl - patīk mūsu lielveikalu bossa frāze: biznesā draugu nav.:face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas