forum.gif
Fotogrāfu karjeras iespējas Latvijā?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotogrāfu karjeras iespējas Latvijā?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 22.04.12 16:37
 citēt
grants karjeraa jaaiet straadaat
Publicēts: 22.04.12 17:03
 citēt
:D

jau izlasot virsrakstu, bet neatverot topiku, bija skaidrs, ka gan jau būs Luņa "Īsā pamācība dzīvošanā" saīsinātā versijā... :D Nekļūdījos :), bet cikos ir jāsāk kost, lai vienos dienā jau šitādas pērles nāktu ārā? :D

Vienu lietu gan nesapratu tavā stāstā: „Tā sagadījās ka pazinu arī Viestura K tēvu , kādas tekstīlrūpnīcas darbinieku. Pietam viņus abus ja atmiņa neviļ sauca vienā visai retā vācu vārdā , ar vienu no viņiem pat esmu kāvies , GULTĀ”, kaušanās iemesls bija, ka nevarējāt vienoties par kaut ko?... ;) :D
Publicēts: 22.04.12 17:50
 citēt
tāpēc jau,ka Lunis ,tie texti tādi minhauzeniski vienmēr. Bet sūdīgākais ir tas,ka aizurbjoties pašam parasti jau līdz tiem pašiem secinājumiem vien iznāk nonākt. Man daudz ko dzīvē ir nācies darīt,bet foto jomai oskars par visādiem zemūdens akmeņiem, ieguldītā atdeves ilgumu un suņviņzinkādām lietām,kuras tad nosaka ies tā štelle vai nē. Būtu zinājis,tāpat kā sņabi un smēķi,laikam nebūtu nemaz provējis
Publicēts: 22.04.12 18:09
 citēt
jautajums tautai, kursh pelniis vairaak ?

fotograafs kuram fotograeeeshana ir sirds lieta, kursh terees kadram daudz vairaak laika, sava briivaa laika. kursh kadra deel dariis visu, kursh kadra deel buus gatavs pazaudeet/sabojat tehniku, lai tik labais kadrs tiek ieguuts. kursh visus savus briivos liiidzeklus gruudiis atpakal fotograafija, kuram visa dziive ir fotograafijaa
vai
fotogragraafs biznesmenis, kursh visu dariis, lai ar fotograafiju nopelniitu piki...
Publicēts: 22.04.12 18:15
 citēt
andre:jautajums tautai, kursh pelniis vairaak ?

fotograafs kuram fotograeeeshana ir sirds lieta, kursh terees kadram daudz vairaak laika, sava briivaa laika. kursh kadra deel dariis visu, kursh kadra deel buus gatavs pazaudeet/sabojat tehniku, lai tik labais kadrs tiek ieguuts. kursh visus savus briivos liiidzeklus gruudiis atpakal fotograafija, kuram visa dziive ir fotograafijaa
vai
fotogragraafs biznesmenis, kursh visu dariis, lai ar fotograafiju nopelniitu piki...

neviens ne otrs, jo ātri vai vēlu pie viņiem atnāks nodokļu inspektori un visu atņems :grimace::haha::haha:
Publicēts: 22.04.12 18:19
 citēt
biznesmenis aizmuks uz ekonomiski izdeviigaaku regionu, fotograafs no sirds ciiniisies ;)
Publicēts: 22.04.12 18:31
 citēt
andre,mērķis var nebūt nauda. Taču teiksim ,ja tiecies pēc kaut kādiem radošiem panākumiem,problēmu tāpat pietiek. Manuprāt to lielā mērā izraisa arī apstāklis,ka nav iespējams noteikt vai produkts labs ,vai nē. Visu izšķir spēja piedāvāt ko vajag,kur vajag un kad vajag. Kas ir uz bildes TAS IR PILNĪGI VIENALGA.
Publicēts: 22.04.12 18:34
 citēt

vai

Jāsāk jau ar to, ka tas kur fotogrāfs pats pārdod, organizē un bildē nav īsti bizness. Ja skatās uz peļņu, tad vislabāk pelnīs tas, kas vislabāk pārdos un mācēs organizēt savu uzņēmējdarbību. Māka fotografēt nav pati svarīgākā, ja skatās no fotogrāfa, kas strādā viens viedokļa. Svarīgākais ir pārdošana un uzņēmējdarbības spējas. Turklāt pieņemu, ka fotojomā pašā par sevi naudas nav diezko daudz - laba peļņa ir tiem, kas spēj piedāvāt kompleksu produktu klientam. Fotogrāfs to var darīt un ja grib arī fotografēt, ja šī lieta patīk, bet bieži finansiāli izdevīgāk ir to likt darīt citiem.
Publicēts: 22.04.12 18:41
 citēt
ak34:

vai

Jāsāk jau ar to, ka tas kur fotogrāfs pats pārdod, organizē un bildē nav īsti bizness. Ja skatās uz peļņu, tad vislabāk pelnīs tas, kas vislabāk pārdos un mācēs organizēt savu uzņēmējdarbību. Māka fotografēt nav pati svarīgākā, ja skatās no fotogrāfa, kas strādā viens viedokļa. Svarīgākais ir pārdošana un uzņēmējdarbības spējas. Turklāt pieņemu, ka fotojomā pašā par sevi naudas nav diezko daudz - laba peļņa ir tiem, kas spēj piedāvāt kompleksu produktu klientam. Fotogrāfs to var darīt un ja grib arī fotografēt, ja šī lieta patīk, bet bieži finansiāli izdevīgāk ir to likt darīt citiem.
Man jau sen viena cienījama kundze, kura pārdošanā nodarbinājusies bija vismaz gadus 150, teica ļoti pamācošu lietu: lai pārdotu par visaugstāko cenu beigtu vardi, vajag divas lietas: skaistu iepakojumu un Ziemassvētkus... Un nekādu izglītību, nekādus fotokursus, neko. :)
Publicēts: 22.04.12 18:44
 citēt
jāsāk, ar to, ka ir fotogrāfs, nevis, fotogrāfu imitējošs subjekts .... :bad_smile:
Publicēts: 22.04.12 18:59
 citēt
Ai nu pa lielam fotogrāfs tā ir amatniecība, tāpēc "daudz" viens pats penīt nevar...
Lai kādam indivīdam sāktu parādīties Luņa piesauktā dalība MEGA projektos vajag:
a/personīgie kontakti
b/nenormālu rutīnu
c/nenormāli lielu PROGNOZĒJAMĪBU

Tas tiešām ir jautājums viens posms var sadirst visu:)

Var jau taisīt draugos mājaslapas, sūtīt fanu uzaicinājumus, par brīvu bildēt krogos pārpludinot netu ar bildēm ar logo, maksāt žurnālistēm, atdoties žurnālistēm utt. un būt baigi "populāram" bet neko vairāk par "20 Ls/h par fotosesiju neskaitot apstrādi" tas nekad nenesīs...pie kam, ja tas ir viena cilvēka teātris, tad katrs kam ir kalkulators spēj sakalkulēt maksimālo ieņēmumu apjomu atvēlot stundas miegam un seksam:D
Publicēts: 22.04.12 19:01
 citēt
Aizmirsu pieminēt galveno lietu profesionāla fotogrāfa, uzņēmēja, uzņēmuma vadītāja utt panākumu pamatā - veiksmi. Statistiski šis ir vissvarīgākais faktors jebkuras uzņēmējdarbības pamatā
Publicēts: 22.04.12 19:30
 citēt
Man jau sen viena cienījama kundze, kura pārdošanā nodarbinājusies bija vismaz gadus 150, teica ļoti pamācošu lietu: lai pārdotu par visaugstāko cenu beigtu vardi, vajag divas lietas: skaistu iepakojumu un Ziemassvētkus... Un nekādu izglītību, nekādus fotokursus, neko. :)

absolūti, kategoriski piekritu!! :big_smile:
Publicēts: 22.04.12 20:00 labots
 citēt
UldisS: ar vienu no viņiem pat esmu kāvies , GULTĀ”, kaušanās iemesls bija, ka nevarējāt vienoties par kaut ko?... ;) :D

NĒ šams pilnīgi reāli uzskatīja ka viņu Dzīvē smagi apdalījusi , tāpēc ka "Tādiem maukām ka man TĀ NETAISNĪGI vienmēr VEICAS" šams to skali nopietni pauda PROCESĀ , nolēma šo netaisnību vismaz kaut kā KOMPENSĒT , taču ATKAL dzīve šim iesmērēj sivēnu , man talkā nāca FIZIKA gravitācijas likumi :):) Koroče šams vēl puss stundu nelikās mierā SEVIS ŽĒLOŠANĀ manas maucīgās veiksmes NETAISNĪBAS GĀNĪŠANĀ visās jomās:D :D Jāpiezīmē tas nebija lāga vecis vecais zemessargs:face-wink:
Publicēts: 22.04.12 20:04 labots
 citēt
man bij tas gods dažpadsmit gadus dzīvot Ogrē.. tagad es zinu, no kurienes man TAS! :D:grimace::grimace:
Publicēts: 22.04.12 20:28 labots
 citēt
Morsits jau pus dienu no pusnakts mani meklē pēc vārda uzvārda:):) NEKAD neesmu izmantojis savu vārdu uzvārdu NE BINZESĀ ne ART jomā , tik LABDARĪBĀ un tik LV :):) Visi kas ar mani strādā to zin:) Izmantoju tik pseidonīmus , ārpus Latvijas jau sākotnēji Vacijā man radi ieteica izmantot manu otro vārdu uzvārdu skan 100% franciski :):) Eiropā tā priekšrocība ka daudziem ir čupām vārdu uzvārdu VARI IZVĒLĒTIES uz ko tieši izņemt ID karti kuru daļu lietot. Tā nu es savulaik pēc Doičzemes radu ieteikuma atmetu vienā mierā "Pusi" no saviem daudzajiem vārdiem , ļoti atvieglina daudzas lietas:face-wink::face-grin: Arkartīgi palīdz pret visādiem LV "Ziņkārīgajiem" un laimes veiksmes apdalītajiem un vēl daudzās lietās. GALVENAIS ka viss 100% atbilst īstenībai:face-wink: EIROPĀ publika ļoti konservatīva sevišķi 90 tajos , tāpēc nešķita un nešķiet prātīgi AFIŠĒT savu "Atšķirību" jau sākotnēji :face-wink: Šai sakarā pēdējo mēnešu regulārie teksti kas man jau apnikuši "Cik jūs neticami labi priekš xxxxx runājat Krieviski " :D :D
Publicēts: 22.04.12 20:42
 citēt
Nu, man ir baaaaigā patika, ka foto ir tikai mans vaļasprieks :)
Publicēts: 22.04.12 21:00 labots
 citēt
Ļ. Cien Rihard Puriņ, es, Mārcis Priede, nekad neesmu kautrējies no sava vārda un uzvārda. Tik vien, ka dzīvojot Zviedrijā, man radās iesauka Morsis (dēļ izrunas), un par cik es jauns un zaļš, atļaujos sevi saukt pazimāmajā vārdiņā :D
Nekļūsti iedomīgs, ne jau Tevi es cenšos atrast (tas nav nemaz tik saržģīti), bet nu vismaz kautcik jēdzīgu pamatojumu Taviem tekstiem. Es patiešām esmu mazizglītots dzeltenās preses fotogrāfs, kurš neko daudz nezin no Latvju dižgariem, tāpēc arī ieslēdzu tanti Gūgli. Diemžēl jamā man neko jaunu nespēja pastāstīt :D
Publicēts: 22.04.12 21:05
 citēt
Lunis:Morsits jau pus dienu no pusnakts mani meklē pēc vārda uzvārda:):) NEKAD neesmu izmantojis savu vārdu uzvārdu NE BINZESĀ ne ART jomā , tik LABDARĪBĀ un tik LV :):) Visi kas ar mani strādā to zin:) Izmantoju tik pseidonīmus , ārpus Latvijas jau sākotnēji Vacijā man radi ieteica izmantot manu otro vārdu uzvārdu skan 100% franciski :):) Eiropā tā priekšrocība ka daudziem ir čupām vārdu uzvārdu VARI IZVĒLĒTIES uz ko tieši izņemt ID karti kuru daļu lietot. Tā nu es savulaik pēc Doičzemes radu ieteikuma atmetu vienā mierā "Pusi" no saviem daudzajiem vārdiem , ļoti atvieglina daudzas lietas:face-wink::face-grin: Arkartīgi palīdz pret visādiem LV "Ziņkārīgajiem" un laimes veiksmes apdalītajiem un vēl daudzās lietās. GALVENAIS ka viss 100% atbilst īstenībai:face-wink: EIROPĀ publika ļoti konservatīva sevišķi 90 tajos , tāpēc nešķita un nešķiet prātīgi AFIŠĒT savu "Atšķirību" jau sākotnēji :face-wink: Šai sakarā pēdējo mēnešu regulārie teksti kas man jau apnikuši "Cik jūs neticami labi priekš xxxxx runājat Krieviski " :D :D
Ak Dies... tač vai nu nošaujies, vai ej ārstēties... Kaut kādiem salašņām no Ķeguma apvidus (nekā personīga), Vācijā vai citā zemē ļaus izvēlēties kādu ID lietot, vai Jānis, vai Ivans, vai Abdula, vai Lunis... Beidz pīpēt, ej gulēt... :(
Publicēts: 22.04.12 21:35
 citēt
UldisS: Ak Dies... tač vai nu nošaujies, vai ej ārstēties... Kaut kādiem salašņām no Ķeguma apvidus (nekā personīga), Vācijā vai citā zemē ļaus izvēlēties kādu ID lietot, vai Jānis, vai Ivans, vai Abdula, vai Lunis... Beidz pīpēt, ej gulēt... :(

Es teicu ka Vācijā ?:) Es teicu kas ieteica:)
Publicēts: 22.04.12 21:40 labots
 citēt
Morsitis:Ļ. Cien Rihard Puriņ, es, Mārcis Priede, nekad neesmu kautrējies no sava vārda un uzvārda. Tik vien, ka dzīvojot Zviedrijā, man radās iesauka Morsis (dēļ izrunas), un par cik es jauns un zaļš, atļaujos sevi saukt pazimāmajā vārdiņā :D
Nekļūsti iedomīgs, ne jau Tevi es cenšos atrast (tas nav nemaz tik saržģīti), bet nu vismaz kautcik jēdzīgu pamatojumu Taviem tekstiem. Es patiešām esmu mazizglītots dzeltenās preses fotogrāfs, kurš neko daudz nezin no Latvju dižgariem, tāpēc arī ieslēdzu tanti Gūgli. Diemžēl jamā man neko jaunu nespēja pastāstīt :D

Es ar nesmu kautrējies TAČU ļoti labi zinu kas palīdz un kas traucē biznesam:) Man priekšrocība ka seņči neskopojās ar vārdiem un uzvārdiem caur ko vienkārši saīsināju viņu daudzumu , Latvijā izmantoju vienu ātrpusē Otru daļu ka turienes publikai pierastāka :face-wink::face-grin: Pie reizes tas savulaik ļoti palīdzēja arī ar mācību Darba rekomendācijām :):) Daudzas durvis atveras ja tevi iesaka "Onkulis Tante" ne gluži nezināmi personāži kādā sabiedrībā :) Jums to pagrūti saprast jo nav nācies darboties konservatīvās un ļoti hierarhiskās sabiedrības , man gan. Līdz ar to es "Izvēlos Pepsi" tas ir neatšķirties un "Pieskaitīties" :face-wink::face-grin:
Publicēts: 22.04.12 21:46 labots
 citēt
ja es sevi sāktu saukt visos manai ģimenei piederīgos nosaukumos, iebraucot Izraēlā man jau lidostā piešķirtu pilsonību un automātu :exciting:
P.S. Luni - kā Tu domā vai žīdi savējos pieskata? :D
Publicēts: 22.04.12 21:53 labots
 citēt
starp citu, kamēr mēs vēl neesam nokļuvuši līdz rasistiskiem un etniskiem tekstiem, varu nocitēt savu onkuli -
"ne visi ebreji ir žīdi, bet visi žīdi ir ebreji"
Nutaklūk - Luni, man ir pamatotas aizdomas, ka mēs esam no vienas šlakas :D
Publicēts: 22.04.12 22:01 labots
 citēt
Morsitis:ja es sevi sāktu saukt visos manai ģimenei piederīgos nosaukumos, iebraucot Izraēlā man jau lidostā piešķirtu pilsonību un automātu :exciting:
P.S. Luni - kā Tu domā vai žīdi savējos pieskata? :D

Tā ir tava izvēle :) Pieskata pieskata , jā māte žīdiete tēvs var būt kaut kosmonauts:) Fiška tā ka ir daydz sīkumu kas PALĪDZ un daudz kas traucē biznesā , savulaik nestaigāju un joprojām nestaigāju ar "Pašreklāmu" ka neesmu gluži vietējais:) Ja runa par to pašu Vāciju . Tur daudzi mani kursa biedri bij 100% pārliecināti ka es taka "Naglijs žids " jo kā no Krievijas varēja būt purns ar šitādiem radu rakstiem UN VALODU :D :D Mēs kādreiz ar Lielbriedi dibinot biznesu rēkdami spriedām ka izkārtnei ņemot vērā manu biznesa gājienus būtu jāliek "Purinovič & Lielbriedovič"
Publicēts: 22.04.12 22:03
 citēt
Morsitis:starp citu, kamēr mēs vēl neesam nokļuvuši līdz rasistiskiem un etniskiem tekstiem, varu nocitēt savu onkuli -
Nutaklūk - Luni, man ir pamatotas aizdomas, ka mēs esam no vienas šlakas :D

:D:D:D

nu nebiju šitādu pērli dzirdējis, publiski apsolos, ka seši ali no manis jebkurā laikā un vietā, ja kādreiz mūsu ceļi uz šīs zemes krustosies... :) Pat Globe Arena maijā, ja kājas aiznesīs. :) Ja blakus Lunis mētāsies, šamam ar vienu izmaksāsim, nebūsim kapeik... ;)
Publicēts: 22.04.12 22:07 labots
 citēt
māku latviešu, krievu, angļu, vācu nedaudz saprotu zviedru un mācos franču. kurā valodā man Tev atbildēt? :D
Publicēts: 22.04.12 22:09
 citēt
Morsitis:māku latviešu, krievu, angļu, vācu nedaudz saprotu zviedru un mācos franču. kurā valodā man Tev atbildēt? :D
Kā būs zviedriski: Man lūdzu divas biļetes uz to spēli, vienalga kad, kurā Latvija vinnēs, vēlams, lai sasit Krieviju lupatās, bet lai fotogrāfs Lunis nav tuvumā? :)
Publicēts: 22.04.12 22:11 labots
 citēt
Morsitis:māku latviešu, krievu, angļu, vācu nedaudz saprotu zviedru un mācos franču. kurā valodā man Tev atbildēt? :D

Oi pēdējā laikā esmu ietrenējies UZREIZ teikt sarunu biedram pirms šis maģija kaut ko muģīt kā domā angliski "По-русски, пожалуйста !" :) Vēlāk bieži seko jau pieminētais "Jūs neticami labi priekš xxxx runājat Krieviski"
Publicēts: 22.04.12 22:11
 citēt
go dricka öl :)
Publicēts: 22.04.12 22:12 labots
 citēt
Morsitis:go dricka öl :)

gegege :D :D
Publicēts: 22.04.12 22:16
 citēt
Man vienmēr ir paticis lasīt Luņa pasaciņas vakaros, tās labi iemidzina :haha::haha::haha:

p.s. Luni tev noteikti ir jāuzraksta grāmata par sevi, tici visi bērni viņu lasīs :big_smile::exciting::money::big_smile:
Publicēts: 22.04.12 22:17 labots
 citēt
Lunis:

Oi pēdējā laikā esmu ietrenējies UZREIZ teikt sarunu biedram pirms šis maģija kaut ko muģīt kā domā angliski "По-русски, пожалуйста !" :)

ja gribi, es Tev novadīšu ekskursiju pa Okupācijas muzeju angļu valodā un arī atbildēsu uz visLuniskākajiem jautājumiem. Pe sava CV aizmirsu pierakstīt - gids angļu valodā runājošiem apmeklētājiem :big_smile:
Publicēts: 22.04.12 22:18
 citēt
Ņemot vērā ,ka man neviens radagabals NEKAD nav palīdzējis nevienā dzīves jomā,varu atklāti teikt ,ka šad tad nopūšos ar domu"bļ... kāpēc neesmu žīds"-šamiem ka man liekas nav pieņemts savus pamest nelaimē
Publicēts: 22.04.12 22:23
 citēt
Morsitis:
Lunis: Oi pēdējā laikā esmu ietrenējies UZREIZ teikt sarunu biedram pirms šis maģija kaut ko muģīt kā domā angliski "По-русски, пожалуйста !" :)

ja gribi, es Tev novadīšu ekskursiju pa Okupācijas muzeju angļu valodā un arī atbildēsu uz visLuniskākajiem jautājumiem. Pe sava CV aizmirsu pierakstīt - gids angļu valodā runājošiem apmeklētājiem :big_smile:

Nu re ku plaši:):) Es gan varu palepoties vienīgi ar Foto karjeru 25+ gadu garumā :D :D Pamest šo nodarbi negatavojos :D
 citēt
Rolands - ir jābūt ļoti dziļi ģimenē, lai Tevi nepamestu. Pārējā laikā mēs paši izdomājam, kā sevi nodarbināt ;)
 citēt
Morsitis:
Lunis: Oi pēdējā laikā esmu ietrenējies UZREIZ teikt sarunu biedram pirms šis maģija kaut ko muģīt kā domā angliski "По-русски, пожалуйста !" :)

Te nu gan tu samuldējies, angļu valodā nav tādu vārdu, lai atbildētu uz "visLuniskākajiem jautājumiem" :D Šekspīrs var gulēt tālāk... Krieviski, varbūt..., bet arī var pietrūkt, Puškins pret Luni- paliek bāls un kluss... :(
Publicēts: 22.04.12 22:26
 citēt
Rolands66:Ņemot vērā ,ka man neviens radagabals NEKAD nav palīdzējis nevienā dzīves jomā,varu atklāti teikt ,ka šad tad nopūšos ar domu"bļ... kāpēc neesmu žīds"-šamiem ka man liekas nav pieņemts savus pamest nelaimē
Man pirms gadiem 10, pietika ar vienu nedēļu kursos Telavivā, lai uz ilgiem gadiem saprastu, ka pret šo "brālību" labāk nepretoties...
Publicēts: 22.04.12 22:27
 citēt
UldisS:
Morsitis: ja gribi, es Tev novadīšu ekskursiju pa Okupācijas muzeju angļu valodā un arī atbildēsu uz visLuniskākajiem jautājumiem. Pe sava CV aizmirsu pierakstīt - gids angļu valodā runājošiem apmeklētājiem :big_smile:
Te nu gan tu samuldējies, angļu valodā nav tādu vārdu, lai atbildētu uz "visLuniskākajiem jautājumiem" :D Šekspīrs var gulēt tālāk... Krieviski, varbūt..., bet arī var pietrūkt, Puškins pret Luni- paliek bāls un kluss... :(

:face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 22.04.12 23:43
 citēt
Rolands66:Ņemot vērā ,ka man neviens radagabals NEKAD nav palīdzējis nevienā dzīves jomā,varu atklāti teikt ,ka šad tad nopūšos ar domu"bļ... kāpēc neesmu žīds"-šamiem ka man liekas nav pieņemts savus pamest nelaimē

šķiet labāks piemērs būtu čigāni. tur viss tikai un vienīgi ap ģimeni grozās un naudu neviens neskaita
Publicēts: 23.04.12 09:06
 citēt
es kaut kā stul
Morsitis:starp citu, kamēr mēs vēl neesam nokļuvuši līdz rasistiskiem un etniskiem tekstiem, varu nocitēt savu onkuli -

Es protams neesmu speciālists, bet tīri pēc etimoloģijas biju iedomājies, ka žīdi ir tie kas runā jidiš, bet ebreji, tiek, kas ivrit. :beaten:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas