forum.gif
Fotogrāfu karjeras iespējas Latvijā?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotogrāfu karjeras iespējas Latvijā?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 23.04.12 10:01
 citēt
Sapper:es kaut kā stul
Morsitis:starp citu, kamēr mēs vēl neesam nokļuvuši līdz rasistiskiem un etniskiem tekstiem, varu nocitēt savu onkuli -
"ne visi ebreji ir žīdi, bet visi žīdi ir ebreji"

Es protams neesmu speciālists, bet tīri pēc etimoloģijas biju iedomājies, ka žīdi ir tie kas runā jidiš, bet ebreji, tiek, kas ivrit. :beaten:

Tu tiešām neesi speciālists...:face-sad:
Publicēts: 23.04.12 11:51 labots
 citēt
Sapper: Es protams neesmu speciālists, bet tīri pēc etimoloģijas biju iedomājies, ka žīdi ir tie kas runā jidiš, bet ebreji, tiek, kas ivrit. :beaten:

man gan liekas, ka ebrejs un zjiids ir viens un tas pats. bet te jau laikam saruna aizgaaja par ''eliti'' un paareejiem
Publicēts: 23.04.12 12:00
 citēt
martins_goncars:
Sapper: Es protams neesmu speciālists, bet tīri pēc etimoloģijas biju iedomājies, ka žīdi ir tie kas runā jidiš, bet ebreji, tiek, kas ivrit. :beaten:

man gan liekas, ka tas ir viens un tas pats. bet te jau laikam saruna aizgaaja par ''eliti'' un paareejiem
Kādā ziņā viens un tas pats? Divas pilnīgi atšķirīgas valodas, ja par to.
Publicēts: 23.04.12 12:16
 citēt
He he he :):) Atkal viss par žīdiem :):)
Principa jāsaka es viņiem esmu ļoti pateicīgs , viņi bijuši mani labākie un pirmie skolotāji. Principā varētu teikt ka man 50/30/20 mani skolotāji no kuriem esmu visvairāk mācījies ir bijuši tiesi Žīdi , tālāk Vācieši un Latvieši ~20% . Pirmajā šancē kurā šancēju kā Fotogrāfa māceklis man viss kolektīvs bija tikai žīdi šie jāsaka sākumā bija pamatīgā šokā ka es esmu pie šiem taka "Iebāzts" taču par cik to izdarīja viņu ļoti autoritatīvā cienījamā lielā priekšniece kuras 2x vecākais laulenis visus kara gadus bija vadījis Krievu tehnisko izlūkošanu USA tad jautājumus viņi neuzdeva pretenzija atklāti necēla. Būtībā pa ~3 gados šie man iemācīja visus tehniskās fočenē un daudz portretu fočenes knifus un "Biznesu" šai jomā. Notika tas visai rēcīgi , ja es kautko mēģināju taka "Noraut garām" sekoja teksts KUR IR tava izslavētā VĀCU precizitāte !! Nenormāli forši izcili tehniski speciālisti , viņi visi pamatā bija no Ukrainas Latvijā "Aizmirsa pagātni" gaidīja sroku kad paies 10 gadu termiņš pēc darba visādos konstruktoru birojos lai varētu izbraukt "Uz Izraēlu" . Gandrīz visi agrāk bij strādājuši aviācijas konstruktor birojos vai naftas rūpniecībā . Bijušie kolēģi pašlaik šancē gan NASA gan BOING gan foče plebejus Majami pludmalē , Latvijā mēs tikai divi esam palikuši ~15 cilvēkiem es un mans Baltkrievu čoms un kolēģis Ļoņa pārējie vis ir USA vai kapos:) Tāpēc saku man ko nozīmē "Žīdu bizness" ir gana labi zināms esmu no ta gana daudz mācījies . Vēlāk kaut ko līdzīgu tik friči tik ilgākā laika posmā iemācīja. Salīdzinājumā esmu strādājis arī 100% Latviešu kolektīva 180* kā diena pret nakti. Nu piemēra pēc lai saprotams par ko runa , veči taisa "Goda plāksni" portretu foto sērija 500 cilvēkiem , drausmīgi rutinēts darbs nedēļas garumā. Skaidrs ka padomju laiks un fotogrāfi koroče šie pa vidu pamatīgi piemaujās un kāda daļa bilžu ir "Nu tā tā SŪDĪGAS" , pēc laiciņa atjož bars ar pirmrindniecēm ar "Žēlabām" kartočkas rokā vicina. Kā par "Nelaimi" tieši tobrīd trāpās mūsu pats lielākais šefs ceha priekšnieks Jakovs vecs armijas poļitruks vēlāk osobists , pirmais ko padomāju PILNĪGĀ DIRSĀ , jo vecenes vicināja tošno PILNĪGUS brāķus ko dārgie kolēģīši pa pjankai bij sacepuši. Tad nu stāvu es un Jakovs un bars ar baurojošām vecenēm , kolēģiem kā reiz brīvdiena pec kārtējās haltūras. Es jau štukoju kā lai šito pārtaisa TAČU lielais boss man par pārsteigumu vienā mierā paņem kartočkas un nostājā stāda "Mākslinieka pozā" tipa kā gleznotājs kartočkas rokā pret vecenēm un tā skatās uzmanīgi to uz kartočkām to uz veceņu baru ,tās apklust un gada šis tā reāli izskata visas kartočkas salīdzina ar katru veceni beigās norausta plecus un autoritatīvi nosaka "Советская фотография реалистическая фотография , не чем не могу помочь" un atdod bildes šām atpakaļ . Es mēms , vecenes sastingušas tad viss bars apcirtās un pilnīgā klusumā viegli šus šu šu aiztinas PASĀKUMS IZSMELTS :) Nākamā AINIŅA , durvis ciet šis man saka TA VECĪT lai no šis dienas VIŅI vairs nebildē nevienu cilvēku un TU BILDĒSI. Tā sākas mana "Feisu foto karjera" bija man 17 gadi toreiz. Ko es no viņiem esmu mācījies šai sakarā , visas savas komandas komplektēju tikai pats visus ļoti rūpīgi pārbaudu un NEKAD nenododu JO "Sūdīgi darbinieki tikai sūdīgam priekšniekam un otrādi" ja kāds mani kaut reizi piečakarē es ar viņu vairs nekad nesadarbojos tas attiecas arī uz modeļiem utt. Latviešu kolektīvā bija tieši pretēji , priekšnieks bija jaunava pēc horoskopa , regulāri attiecībās ar klientiem gadījās precīzi 180* pret aprakstīto jo šis kaut kur bij izburtojis ka "Klientam vienmēr taisnība" nekā nebija kā Friči mani mācīja "Klients nav jāčakarē visam jābūt precīzi , TAČU viņam nav jāizdabā" :) Vēl Žīdi un Friči man iemācīja dzelžaini nav jājauc "Darbs un Mīla , Bizness un Māksla" tāpēc ar jebkuriem ARTiem nekad neizmantoju "Vārdu" nevienu no viņiem jo BIZNESS ir viena lieta bet "Pašizpausme PAVISAM KAS CITS" varu atļauties pilnīgi visu radošā joma ABSOLŪTI nesatraucoties KĀ tas ietekmēs manu BIZNESU , pilnīgi nekā neietekmēs jo TO NEVAR savilkt kopā ar BIZNESU :):) Biznesā ir DZELŽAINI STANDARTI pie kuriem jāpieturas absolūti , PAŠIZPAUSMĒ jo brīvāk un trakāk un savādāk JO LABĀK :):) Daudzi to nesaprot , sevišķs nīkulīgie Latvieši :):)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas