forum.gif
Velosipēdista foto soma?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Velosipēdista foto soma?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 22.04.12 20:23
 citēt
Kādas foto somas lietojat pārvietojoties ar velosipēdu. Vai mugursoma ir tā ērtākā?
Publicēts: 22.04.12 20:33
 citēt
lietojam specializētās fotovelosomas.....
Publicēts: 22.04.12 20:33
 citēt
mugursoma vienmeer ir eertaakaa
Publicēts: 22.04.12 20:43
 citēt
Un kā ar tādām kuras ir uz vēdera?
Publicēts: 22.04.12 20:46
 citēt
Mugursoma viennozīmīgi. Pluss tas, ka transports ir atsevišķi no manis+tehnikas, pārvietojoties nav jātērē laiks, lai somu nokabinātu no riteņa un pēcāk sariktētu atpakaļ...
Publicēts: 22.04.12 20:46 labots
 citēt
Es ņemu līdz Lowepro SlingShot 200- var vadāt uz muguras, var vadāt (un arī operatīvi izņemt aparātu) uz vēdera. Ja apnīk uz muguras- ielieku priekšējā grozā.
Publicēts: 22.04.12 20:53
 citēt
Parastie visādi Lowepro Kompu Treker , PIRMKĀRT nav vibrācijas otrkārt uz muguras pierastāk
Publicēts: 22.04.12 20:58
 citēt
Es šeit nedomāju somu, kura ir piestiprināta pie velo. Tas varētu būt diezgan ekstrēmi:)
Publicēts: 22.04.12 21:42 labots
 citēt
priekš ikdienas braukšanas ar moci, man ir kata r-106. iet iekšā 2 bodiji un 4 objektīvi + zipene un nedaudz sīkumi. Ļoti ērta un rada sajūtu, ka ir arī pieitkemai droša. Vienīgais novērotais mīnuss - lietus laikā paliek slapjš kompja nodalījums, jo rāvējslēdzis nav aisargāts, kā rezultātā pārīc eiropas karšu un booking papīru ir samirkuši.
Publicēts: 22.04.12 22:14
 citēt
Visērtākās - slingshot tipa, nēsājamas gan uz muguras , gan vēdera, ātra piekļūšana, var braukt ar riteni, līst kalnos, alās utt. LowePro slingshot 302 AW- var sabāzt visus pričendāļus un vēl šo to (laptops gan jāatstāj mājās).:face-smile:
Publicēts: 22.04.12 23:12
 citēt
aibeks:Visērtākās - slingshot tipa, nēsājamas gan uz muguras , gan vēdera, ātra piekļūšana, var braukt ar riteni, līst kalnos, alās utt. LowePro slingshot 302 AW- var sabāzt visus pričendāļus un vēl šo to (laptops gan jāatstāj mājās).:face-smile:

Tagad protams ar skumjām atceros tavējo Kata somu:) Tā manuprāt bija laba šādai lietai.
Publicēts: 22.04.12 23:40
 citēt
Lowepro Mini trakker AW, jau 4gadus, diendienā pārvietojos ar velo + daudz daudz vedākju līdzi foto arī ar DH čaļiem, lai tos sabildētu, jo pats traks tās lietas piekritējs, nekad nav pievīlusi
Publicēts: 23.04.12 02:02
 citēt
Atkarīgs jau kā un kur ir paredzēts ar velo pārvietoties. Bet tā vidēji ņemot, mugurene laikam būs tas ērtākais variants. Vismaz cik esmu minies, tad ir bijusi neērta tikai tajos gadījumos, kad mugurene ir pārlādēta virs 10kg un baigā kilometrāža jāmin.

Bet tādai saprātīgi piekrāmētai somai nav ne vainas arī garākās distancēs. Ja vēl var kkur izrakt somu, kurai ir kaut kas līdzīgs 'rāmim', lai mugura elpo un mazāk nesvīst, tad jau pavisam jauki citādi tas viens no mīnusiem ir, ka mugura pamatīgi svīst. Vasarā tas ta vienalga, bet vēsākās dienās nedaudz diskomforts. To gan var risināt ar visādiem mitrumu novadošajiem apģērba gabaliem.
Publicēts: 24.04.12 18:34
 citēt
ļoti daudz pārvietojos ar velo un lietoju tamrac 3370 aero 80, augšējā var ielikt pret lietus apģērbu, apakšā fototehniku, diezgan viegla soma un labi tur lietu un dubļus.
Publicēts: 24.04.12 20:53
 citēt
Tieši biju plānojis iegādāties arī foto mugursomu. Varbūt kādam ir pieredze ar šada veida mugursomu?
veikals.bfs.lv...
Publicēts: 24.04.12 21:12
 citēt
Neesmu čamdījis, bet par NG somām parasti labas atsauksmes. Pozitīvi, ka neizskatās pēc fotosomas. attiecīgi grūtāk pa gabalu pateikt, ka Tu stiep n-latu vērtu tehniku - atšķirībā no tādām Lowepro somām, piemēram.
Publicēts: 24.04.12 22:29
 citēt
ar riteni braucot jāstaipa n-latu tehnika?
Publicēts: 24.04.12 22:47
 citēt
tak somaa pa 200 nevizinaas zeniitu :D veikals.bfs.lv...
Publicēts: 24.04.12 22:56
 citēt
nē nu jā, bet vai prāta darbs vispār ar riteni vest tādu tehniku ? :exciting:
Publicēts: 24.04.12 23:02
 citēt
vabuut kaads var pastaastiit kur sastopami tie photograaperi ar to nlatu tehniku un nlatu mugursomaam nlatu veljukiem ?
:bad_smile:
Publicēts: 24.04.12 23:03
 citēt
asko:Tieši biju plānojis iegādāties arī foto mugursomu. Varbūt kādam ir pieredze ar šada veida mugursomu?
http://veikals.bfs.lv/product_info.php/slr-somas-national-geographic-ng-5737-ng-5737-large-backpack-p-830

paskaties mājaslapā un jūtrubas video... es arī laiciņu atpakaļ tādu pētīju - priekš pārvietošanās jēe, priekš operatīvas piekļuves pie tehnikas gan nēe... labākais, te forumā ir tēma par fotosomām, bija ieteikums pielāgot parastu karkasa mugureni - izskatās galīgi neuzkrītoši, un visvisādus porolona ieliktņus ar lipekļiem var dabūt pa lētu naudu, vai arī uzšūt pašam...
Publicēts: 24.04.12 23:06 labots
 citēt
rekur, atradu forumā linku www.lexa.ru...
Publicēts: 24.04.12 23:28 labots
 citēt
krnls:ar riteni braucot jāstaipa n-latu tehnika?

Nu pag, nav jau viss savs tehnikas arsenāls jāsalādē, lai $$ savāktos - pietiek taču ielikt somā bodiju, kādu vienu 'krutu' objektīvu un zibspuldzi, lai tehinkas summa brīvi pārstiegtu 1k latu. :)
Publicēts: 25.04.12 00:38
 citēt
Iepirku velostūres stiprinājumu grozam un atsevišķi nelielu fotosomu. Stiprinājums sastāv no 2 daļam. Viena montējas uz stūres, otrā daļa tiek pieskrūvēta somai. Pēc vajadzības var ļoti droši un ērti pievienot/atvienot somu no stūres. Ieliku vēl somā papildus drošībai dubulto polsterējumu.
Kamēr nebija šāda risinājuma, arī mēdzu vadāt fotoaparātu mugursomā. Bet tas nu gan ir baigi riskanti. Ja sanāk lidot, skaiti, aparāts pa galam, a uz stūres esot tam mazāka iespēja ciest.
Publicēts: 25.04.12 00:54
 citēt
iisteniibaa cik esmu maucies ar riteni mugura nekad nav bijusi sasista :)
amaucoties paar ragiem liecas daksha un sitaas aatrumu paarsleezeeju rokturi :) taa kaa grozs vareet buut riskantaaks pasaakums. dazreiz kriitot ritens aizšluuc pa priekshu :) taa kaa mugura laikam buus drosaak :D
Publicēts: 25.04.12 08:04
 citēt
Lasu un brīnos, kur tauta tik daudz "velokatastrofas" saskatījusies, ka obligāti jāprognozē fototehnikas sadauzīšana ..:face-wink:
Ar fotoaparātu somā vnk jābrauc uzmanīgāk. Ja jau Dieviņš lēmis kautkad nosisties ar vellopēdu, nekādas supersomas nelīdzēs..:anger:
Publicēts: 25.04.12 09:33
 citēt
Friidis laikam nekad ar ričuku nav braucis:face-glasses:
Tad jau auto arī apdrošināšana nafig nav vajadzīga, neviens tak negrasās mašīnu sasist...
Publicēts: 25.04.12 10:34
 citēt
Tā kā ikdienā lielākoties pārvietojos ar velo, tad foto-velo-soma man ir ļoti svarīga lieta. Kādu laiku lietoju savu ierasto mugursomu, kurā iekšā turēju mazo fotosomiņu ar fočiku. Lielākais trūkums bija tas, ka ilgā un energoietilpīgā "izpakošanās" nosita lielāko daļu vēlmes viņu vilkt ārā situācijās, kad šaubijos par to, vai ir vērts kaut ko fočēt vai nē (man tie ir 80% gadījumu).

Pirms mazāk kā mēneša pa 40 Ls apgreidojos uz lietotu Lowepro Flipside AW 400 (www.bhphotovideo.com...).

Lai arī tagad man ir daudz rūpīgāk jāpiedomā pie tā, kādas ar fotografēšanu nesaistītas lietas ņemt līdzi, esmu ļoti apmierināts ar jauno somu, kas ievērojami atvieglo ar fotografēšanu un tehnikas pārvietošanu saistīto pusi.
Publicēts: 25.04.12 10:43
 citēt
Cik cilvēku tik viedokļu. Man kā fotoamatierim iesācējam un nosacīti arī velobraucējam-atsācējam intresanti visi viedokļi.
Publicēts: 25.04.12 10:51
 citēt
eltoro:Cik cilvēku tik viedokļu. Man kā fotoamatierim iesācējam un nosacīti arī velobraucējam-atsācējam intresanti visi viedokļi.

Tad pasaki kā Tu domā, ērtāk ir vadāt fočuku uz muguras vai uz stūres? :face-smile:
Publicēts: 25.04.12 14:05
 citēt
aiko99:
eltoro:Cik cilvēku tik viedokļu. Man kā fotoamatierim iesācējam un nosacīti arī velobraucējam-atsācējam intresanti visi viedokļi.

Tad pasaki kā Tu domā, ērtāk ir vadāt fočuku uz muguras vai uz stūres? :face-smile:

iejaukšos, jo kāds laiks pavīdts strādājot veloveikalā- tās visas somas uz stūres liekamās ir ļoti nedrošas, pirmāmkārtām stiprinājumi ir baisivārgi- neesmu redzējis nevienu, kas iztur vairāk par 3-4kg, ja ir vairāk un regulāri pārvietojies no trīcekļa plīst nost... otrkārt, baisi grūti stūrēt un manevrēt
Publicēts: 25.04.12 16:14
 citēt
Kādu laiku atpakaļ mocījos ar to pašu jautājumu, kamēr nesanāca visai spontāni par labu ciparu iecelt Lowepro Primus AW. Uz muguras sēž ellīgi labi, savelkās un balansējās pa pirmo, statīvs ar smuki piešnallējas un netraucē. Ir arī tā patīkamā sāna kabata, kas ļauj izraut aparātu nenoņemot un negrozot somu. Vienīgi ar lielāka izmēra body varētu būt ne tik ērta tā kabatele, mans Sony a580 lien iekš/ār tā neko, bet D3s gan nejēgā sprūda...
Publicēts: 25.04.12 18:33
 citēt
Nemanīju, vai šis te jau tika minēts - re, kur būs fotosomas riteņbraucējiem-pūristiem :)

www.koenig-photobags.de...
Publicēts: 25.04.12 23:30
 citēt
aiko99:

Manuprāt šis variants varētu būt optimāls
www.kata-bags.us...
Publicēts: 26.04.12 10:24
 citēt
nu vēl jau ir KATA 3in1 sērija - i mugurene, i slings
Publicēts: 26.04.12 18:36
 citēt
Cullmann Ranger Comfort, starp maisu un muguru siets, pie muguras nelīp, apakšdaļā foto liberiņi, augšdaļā - rezerves zeķes, sviestmaizes vai divlitrene alus (tas, 7%-īgā izpildījumā, braukšanai karstā laikā)
Publicēts: 26.04.12 20:30 labots
 citēt
laaaciss:nu vēl jau ir KATA 3in1 sērija - i mugurene, i slings

tieši tā - ļoti laba, ērta mugurene/slings... visu Londonu krustām šķērsām ar to izstaigāju... precīzāk 3IN1-30... - ērti... ātra laba piekļuve aparātiem no jebkura sāna (der arī kreiļiem)... bet nu ikdienā ar velo braukāt... nu iespējams ka bik pa lielu :beaten:
www.kata-bags.us...
Publicēts: 27.04.12 10:07
 citēt
armiz:
laaaciss:nu vēl jau ir KATA 3in1 sērija - i mugurene, i slings

tieši tā - ļoti laba, ērta mugurene/slings... visu Londonu krustām šķērsām ar to izstaigāju... precīzāk 3IN1-30... - ērti... ātra laba piekļuve aparātiem no jebkura sāna (der arī kreiļiem)... bet nu ikdienā ar velo braukāt... nu iespējams ka bik pa lielu :beaten:
http://www.kata-bags.us/3n1-30-for-dslr-w-long-range-zoom-lens-5-6-lenses-flash

personīgi domāju 3in1-20/22 - bik mazāka/vieglāka par 30/33 (vēl jau 3in1-10/11 - bet nu tas jau bik pa mazu/šauru)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):