Sveika man jau kadu 1menesu ir canon 50mm f 1.8 objektivs ,bet problema ir tada ka objektiva ieksa ir loti daudz putekli.Bildes tos nevar redzet bet skatoties uz objektivu pats ieksa var redzet kad ir putekli ;D .Ka no sadiem putekliem var atbrivoties un vai vispar tas ir nepieciesams ja bildi neboja?Un vai tas ir normali kad tik atra laika jau objektiva ieksa paspej noklut padaudz putekli? :/
serjoga:Man pilnigi tas pats un tikt no tiem vala nav verts, tapat jau objektivu izmantoju 1.8-2.8 diapaaona
Tad praktiski ja objektivu izmanto 1.8-2.8 diapozona vini nav redzami? Piemeram ja sagribeas nofotografet kautkadas zvaigznes nakti man tie putekli neregosies? Vienkarsi vel neesmu paspejis kaut ko nofotografet nakti...
kasiic: Klau un tev ari tam objektivam ir ta pat ,kad ,piemeram, to lecu pabakstot var just kad vina lurkajas?
a tas ir tad, kad uzgriezj uz 1.8? man vienam arii taa bija, kad uzgriezj uz, piemeeram, f5,6-f8, tad neljurkaajas nekas, bet tad akal var tos putekljus redzeet zvaigznes bildeejot
Var tikt valaa no putekliem, kad iedod kaadam pabildeet, ar nosaciijumu, ka jaabildee katru dienu pa sedevram... tikko kadu dienu bildeets nava, tuliit jaadod atpakal... tie sedevri puteklus absorbee (sito vardu vikipedijaa izlasiiju un man iepatikas vinju lietot)
kasiic: Klau un tev ari tam objektivam ir ta pat ,kad ,piemeram, to lecu pabakstot var just kad vina lurkajas?
a tas ir tad, kad uzgriezj uz 1.8? man vienam arii taa bija, kad uzgriezj uz, piemeeram, f5,6-f8, tad neljurkaajas nekas, bet tad akal var tos putekljus redzeet zvaigznes bildeejot
tiko pameginaju un jaa uzgriezot uz lielaku f vairs nelurkajas
kasiic:(..)ja bildi neboja?Un vai tas ir normali kad tik atra laika jau objektiva ieksa paspej noklut padaudz putekli? :/
Bildi bojā, pat ja ar aci neredzi. Viss atkarīgs no apstākļiem kādos lieto, bet jā, konstrukcija nav no labākajām. Labāk lieto viņu kāmēr darbojas, priekš tās cenas nav jēgas domāt par remontiem vai ko tādu.
martins_goncars:
tikai Dieva deelj neaiztiec ekspoziicijas kompensaacijas pogu!!!
jaa, taa ir nopietna probleema. sevishkji, kad puteklji fiziski ir BET uz bildes neredz. es vienmeer ar saaposhu sirdi apstraadaaju, esmu viilies - uz leecas ir - bildee naff! paaris reiz pat sametaas bail. labi, ka vienmeer var piedzerties. dveeseli atlaizj biku. fignja!