forum.gif
Video. Stand Your Ground
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / linki / Video. Stand Your Ground
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 24.04.12 14:24 labots
 citēt
Interesants video experiments par fotograafeeshanu publiskaas vietaas.
Par privaatu iestaazhu fotograafeeshanu publiskaas vietaas...
Londona.

www.youtube.com...

p.s. interesanti, kaa ir Lv ar shitajiem likumiem un attieksmi? :big_smile:
Publicēts: 24.04.12 14:41
 citēt
Nav tik traki. Katrā ziņā pie mums ar policijas izsaukšanu šaubos vai būtu kas līdzēts. Šādos jautājumos viņi nav pārāk kompetenti, jo tā nav viņu ikdiena un ar to pārāk bieži saskarties nenākas. Londonā visi ir vairāk satraukušies par potenciālajiem terorisma draudiem un tieši tādēļ šāda attieksme. Pie mums tas tomēr nav tik aktuāli.
Publicēts: 24.04.12 14:52
 citēt
pie mums tas IR pat ĻOTI aktuāli :)
Publicēts: 24.04.12 15:00
 citēt
serjoga:pie mums tas IR pat ĻOTI aktuāli :)

es pienjemu, ka tas aktuaali ir pavisam citu motiivu vadiits (?)
shaubos, ka tam ir saistiiba ar terorisma draudiem Lv. driizaak
ar organizatoriskaas puses visatljautiibu un stulbumu :bad_smile:
Publicēts: 24.04.12 15:07
 citēt

Nu davai piemērus?! Es vairāk piekrītu Billijam. Pie mums, ja būs problēmas, tad ne jau ar policiju, bet ar kaut kādiem pārcentīgiem apsargiem, vai agresīviem/neapmierinātiem cilvēkiem, kas nevēlēsies tikt kadrā...
Publicēts: 24.04.12 15:21
 citēt
Billy: Londonā visi ir vairāk satraukušies par potenciālajiem terorisma draudiem un tieši tādēļ šāda attieksme.

Es nekādīgi nepēju saprast, kādā veidā fotografējot var veicināt terorismu. Kāds tiešām pavisam nopietni domā, ka potenciālajam teroristam, lai izdarītu savu darbu ir nepieciešama paša bildēta spridzināmās ēkas fotogrāfija no ārpuses, ja google Street View iedod visu gatavu. Es uzskatu, ka lielais virtuļrijēju - apsargu bars ekonomiskās krīzes laikā cenšās demonstrēt savu nepieciešamību :D
Publicēts: 24.04.12 16:14 labots
 citēt
Streetview nedod iespēju, piemēram, sabildēt novērošanas sistēmas, pēc bildes noskaidrot konkrētus modeļus, izskaitļot redzamību, utt. Vai sabildēt patrulējošos policistus, ar uzvārdiem, pēc tam nostalkot, utt.
It kā vienkāršā pilsētvides bildē var būt ļoti daudz informācijas par infrastruktūru, ko nekā savādāk neiegūt.
Londonā Liverpool Street stacijā nav nevienas miskastes - klīdu kādas 15 minūtes, beigās atstāju savus atkritumus jau piemēslotā avīžu stendā ārpusē - domāju, baidoties no sprāgstvielām...
Publicēts: 24.04.12 16:16
 citēt
Protams, ka fotogrāfi nav teroristi un nevajadzētu būt šādam uzskatam, ka ja tev ir kamera tad tu esi potenciāls terorists, BET tā nav un kādu laiku vēl būs. Un tas nav tikai Londonā, gandrīz jebkurā lielā pilsētā ar šādu lietu var saskarties. Cilvēki maybe pa daudz skatās filmas kur vienmēr sliktie ar lieliem objektīviem skauto un iečeko objekta drošības sistēmas.

Cita lieta ir, ka šajās situācijas ko esmu redzējis youtube un lasījis citos avotos es saskatu apsardzes un drošībnieku untumu attaisnošanu ar to ko pie viņiem sauc par "Terrorist Act". Tā pat tā ir arī vienkārša nezināšana un informācijas trūkums par to kādas ir fotogrāfu tiesības un ko viņi kā apsardzes darbinieki drīkst atļauties.
Publicēts: 24.04.12 16:29
 citēt
arii fakts. galvenais jau ir ne tikai zinaat savas tiesiibas,
vajag veel prast saprotami un adekvaati taas izskaidrot
tiem, kas vinjas nezin vai nesaprot
Publicēts: 24.04.12 16:51
 citēt
Apsargi ir dažādi un cilvēki ar fotoaparātiem arī ir dažādi - idioti un stūrgalvīgi auni ir abās pusēs (nav pat teikts, kurā pusē vairāk). Ja divi tādi satiekās, tad protams būs kašķis, policija utt.
Publicēts: 24.04.12 17:50
 citēt

Reiz man tā gadījās.Tiesa ne bailēs,ka es varētu būt terorists,bet bailēs no interneta pedofīliem un tādā garā.Nu bija jau pārspīlēti no viņu puses,bet jāteic godīgi es arī tai situācijā nerīkojos īsti korekti un zināmā mērā izprovocēju tādu iznākumu.Nekādas sekas jau nebija,uzrādīju personas datus,šie palūrēja datu bāzē un viss bet nav patīkami,kad pēc tevis atbrauc poliču mašīna.No tās reizes esmu daudz uzmanīgāks !
Publicēts: 24.04.12 19:45
 citēt
RobertsJ:

Nu davai piemērus?! Es vairāk piekrītu Billijam. Pie mums, ja būs problēmas, tad ne jau ar policiju, bet ar kaut kādiem pārcentīgiem apsargiem, vai agresīviem/neapmierinātiem cilvēkiem, kas nevēlēsies tikt kadrā...

piemēri iz dzīves:

Fotografējot Origo un pulksteņus no gājēju pārejas saliņas, pārejot uz Origo pusi 2 apsargi PALŪDZA izdzēst kadrus. Aizsūtīti nah.

Fotografējot Z-Towers celtniecību, apsargi lūdza izdzēst kadrus jo saskatīja "korporatīvo špionāžu" (citāts). Teicu, ka bildēts uz filmiņas (arī bija).

Fotografējot VĒRMAŅDĀRZĀ, POLIČI trāpījās kadrā (patrulējot), piegāja klāt un prasīja apskatīties un izdzēst bildes. Aizsūtīti nah jo netika uzrādīts orderis, kas lautu viņiem to darīt.

+ daudz, DAUDZ piemēru.

Un nekur nav zīmju, ka nedrīkst fotografēt.
Publicēts: 24.04.12 20:47 labots
 citēt
Nu re, pārsvarā apsargi. Bet poličiem tādu lietu kā orderis gan nevajag pieminēt, var apsmiet tevi, ka esi pārskatījies seriālus, jo orderis ir amurikāņiem filmās - viņiem tas dokuments "saucas" Order ... (par attiecīgi kaut ko), Latvijā tas dokuments "saucas" lēmums (part kratīšanu, izņēmšanu u.t.t.) :)
Publicēts: 24.04.12 21:04
 citēt
RobertsJ:Nu re, pārsvarā apsargi. Bet poličiem tādu lietu kā orderis gan nevajag pieminēt, var apsmiet tevi, ka esi pārskatījies seriālus, jo orderis ir amurikāņiem filmās - viņiem tas dokuments "saucas" Order ... (par attiecīgi kaut ko), Latvijā tas dokuments "saucas" lēmums (part kratīšanu, izņēmšanu u.t.t.) :)

man omīte mācīja juridiskos terminus :DDD un kā runāt ar mentiem. man viņa ir visai kompetenta šajos jautājumos :D
Publicēts: 24.04.12 23:56
 citēt
RobertsJ:Nu re, pārsvarā apsargi. Bet poličiem tādu lietu kā orderis gan nevajag pieminēt, var apsmiet tevi, ka esi pārskatījies seriālus, jo orderis ir amurikāņiem filmās - viņiem tas dokuments "saucas" Order ... (par attiecīgi kaut ko), Latvijā tas dokuments "saucas" lēmums (part kratīšanu, izņēmšanu u.t.t.) :)

kamdeelj paardod limitedus?
Publicēts: 25.04.12 08:56 labots
 citēt
martins_goncars:
kamdeelj paardod limitedus?

Nu gan acīgs! Katru dienu ss-ā ieskaties?! :)

Vairāki iemesli. Sagribējās platajā galā un pamatdiapazonā tomēr kaut kādu zūmu. Es jau toreiz, kad 15 limu tirgoju, doma sākotnēji bija pret kādu pamatzūmu iemainīt, beigās iemainīju pret 21 limu.

Kā arī skatos tā kā lēnām bezspoguļa virzienā. Pentaxa bezspoguļa variants mani tā kā neapmierina. Kaut gan mani pilnībā apmierinošs bezspoglis pagaidām nav neviens, bet domāju, šogad parādīsies. :)

Tad nu tagad doma šitos abus (21 un 70 limus) pārdot, paņemt pie body klāt kādu samērā lētu, bet lietojamu pamatzūmu, visticamāk, tamronu 17-50/2.8. Pēc tam kameru ar nedārgu pamatzūmu būs vieglāk pārdot.

Katrā ziņā vajag arī ik pa laikam kaut ko pamainīt, bet baigi kaut kur guldīties iekšā (vienalga kādā sistēmā) un visu laiku pirkt klāt objektīvus negribu :)

Būs jau jāieliek arī te tas sludinājums.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):