Atvaino man vēl 1989 gadā normāls Jeņķu pasniedzējs un lektors LMA Boriss Mangolds teica zelta vārdus , pēc savām lekcijām par Konkursiem un piedalīšanās tehnoloģijām tajos kas ir amatieru brandžas un AFIAP un AFIAP nav vērts "Amatieru organizācija kur visis sanāk kopā dzer kāfeju no papes kruziņam un andelējās savā starpā ar veciem lūžņiem sit viens otram pa plecu un kabina ordeņus PIEDOD saule PSRS lakā tam varbūt ar bija KĀDA vērtība , iespējams ka arī taga ta ir apmēram kā nepatraukti uzvarēt "Rajona daiļpirdēju konkursā" būtībā tam nav nozīme , NEUZVARĒT tur praktiski nav iespējams ja PIEDALĀS DAUDZ jākrāj taču punkti kā "Lielveikalu akcijās" Mani sievišķī GADIEM no gara laika suta visu ko šiem nāk medāļi un diplomi steriem ES personīgi nesaprotu PAR KO jo tieši tādu bezmaz 1:1 DARBU ir NENORMĀLI daudz : Protams ja cilvēkam ir kāds Hoobijs labi ja viņs var piedalīties bezgalīgās skatēs un konkursiņos taču LĪMENI tas nekādi neceļ. Līmeni nevērtē pēc "Sakrātajiem dalības punktiem" bet gan DARBIEM un KARJERAS Muzeja kafejnīcas pastāvīgā klienta karte NENOZĪMĒ ka esi "Muzeja vērtības" līmenī. Tevis pieminētie čali ir vienkārši ĻOTI LABI AMATNIEKI un tik pēc tam vēl arī ĻOTI ČAKLI konkursu dalībnieki, ja nebūtu PSRS viņi būtu vienkārši LABI PROFI kādi vini visi ari ir BEZ KĀDIEM AFIAP kas viņu gadījumā ir NEKAS salīdzinājuma ar citiem viņu sasniegumiem un BALVĀM VIŅI ir Laikmeta zīme AKTĪVI TĀ LAIKA spogulis. Taču manās acīs viņi PIRMKĀRT ir TEICAMI AMATNIEKI un forši dzeki un tas ar viss LABI MEISTARI. Zinu visiespējamāko TITULU īpašnieku kuram darbi ir SŪDĪGAS ĢIMENSBILDES , taču pazīstu IZCILU MĀKSLINIEKU vārda tiešā nozīmē kuram av NEVIENA šāda titula jo viņs vienkārši NESUTA nekur kaut ir jau minēto laikabiedrs un LĪMENĪ tāds pats bet FUNKTIERS vinam kā 20 gadīgam JAUNIETIM !
Rietumos neviena namamāte negrib sev par znotu māxlinieju.Taksīša šoferis,gaļas tirgotājs,santehniķis...vot tas ir normāli. .Iztikšana būs.Pie mums joprojām vēl aktieris un dzejnieks skaitās kaut kas dikti prestižs un smalks.Kaut kāda tur Šomase pat lielās,ka viņa redz varot runāt arī ar parastajiem cilvēkiem.Viņa ir tik labiņa,ka spēj pat nolaisties līdz manam līmenim.Nu tikai dažreiz un paretam, saprotams.Parasti jau viņi visi ir olimpā!Tās ir pilnīgas blēņas.Mums vispār šai ziņā ir ačgārni-cieņā nav vis inženieris,ārsts vai skolotājs,bet gan dzejnieks,žurnālists un politologs.
Ē, nu tak neturi sveci zem pūra, kas par bardaku - zina bet nesaka! Es arī gribu to ģeniālo FUNKTIERI redzēt!
AIVIS ŠMULDERS , Onkam 72 gadi BET DARBI ieliek 90% visai mūsu jaunai paaudzei vienos vārtos. Labākais ka viņš vispalik strādā un TAISA . Nekad nekur nesmu nedz redzējis nedz dzirdējis ka viņam kur būtu minēts kāds AP MA VAI HAP , tas neskaoties uz to ka šim stabīli tadam vajazdētu būt jo vismaz kādreiz viņš gana aktīvi piedalijās izsātadēs Šmuldesrs vispār viens no maniem LATVIJAS foto ja tā var teikt PARAUGIEM , tāpat ka Brauns Valdis , Tugaļevs Leonīds un Knāķjānis piemēram . Ja par Bindi Gunāru tad man ļoti patīk viņa vecās sērijas un darbi Kinostudijas laikā vispār vsas tās "Akstības" kurš viņš kopā ar Plaudi tasija. Nu nešiet man intresanti GRĒDĀM bezsakara plikņu bliezēju "Plenēros" jo ņirdzigāk tad ja MEISTARS uztaisa IZCILI bet apkārtējā "MĀCEKĻU PUBLIKA" nožēlojami garlaicīgi. JA MĀCA tad ir JĀIEMĀCA nevis jāatgremo DZIRDĒTAIS. Par TAVU mācīšanas līmeni spriež pēc taviem AUDZĒKŅIEM mani vīni visi 90% teicami meistari , tie kas strādā , Latvijā vairs praktiski ir tikai kadi 2-3 cilvēki , parējie sen sen veiksmīgi darbojās ārpus un FOTO joma. Nu nevar NEKO SAKARĪGU iemācīt cilvēki BEZ NOPIETNAS PIEREDZES . Pietam arī audzēkņi ir JĀATLASA nav jēgas mācīt acīm redzamiem MUĻĶIEM Pārtraucu mācīt kad sākās "Protu protu" paaudze un funktieri , kad katrs DIGIOTS kam likas ja "Kadrs ass horizonts taisns balans pareiz tātad KRUTA" jau var mācīt citie
serjoga:e... a var labi fotografēt nezinot meistarus, visādus titulus, rangus un pārējo sūdu?
VISLABĀK fotografēt ka VISPĀR neko nezin , ja tā var TAD ĢĒNIJS Pēc tam pamācās un kļust par IZCILU meistaru Jāsaka PILNĪGI godīgi Latvijā varbūt ir 3-4 PASNIEDZĒJI pie kuriem vispār ir vērts MĀCĪTIES kuri apši ir gana labi meistari + zin un prot mācīt Kundziņš , Lielbriedis , Grants , Aļeksikovs VISS , pie vairuma pārējo NA VĒRTS tērēt naudi nakam citam kā SĀKUMA līmenim taču to labāk mācītie PIE MĀKSLINIEKIEM mākslas skolā nevis FOTO KURSIŅOS Ir gana daudz MEISTARKLASES kur var iemācīties KONKRĒTA meistara paņēmienus no sērijas "Es daru tā" . Konkrētā gadījumā ir MĀKSLINIEKS profesionāls mākslas pedagogs + fotogrāfs Didzis Kadaks + meistars profesionāls pasākumu un reportāžu fotogrāfs ar 30 gadu pieredzi Juris Krūmiņš taka būs Teorija + Prakse . Nu nevar NEKO SAKARĪGU mācīt cilvēks BEZ NOPIETNAS PIEREDZES un arī izglītības .
34 Foto skola un Kultūras darbinieku teķis foto jomā liekas , profesionālas foto izglītības programmas + vismaz 30 gadu ikdiena pieredze no kuriem 11 pašā augstākajā šis jomas līmenī. Augstakā līmeņa pasākumi NAV KAZIŅAS un skuķfoto , pirms tam Krūmiņš taisīja vāku bildes Sieviešu žurnāliem , pakalpojumos šancēja arī
34 Foto skola un Kultūras darbinieku teķis foto jomā liekas , profesionālas foto izglītības programmas + vismaz 30 gadu ikdiena pieredze no kuriem 11 pašā augstākajā šis jomas līmenī. Augstakā līmeņa pasākumi NAV KAZIŅAS un skuķfoto , pirms tam Krūmiņš taisīja vāku bildes Sieviešu žurnāliem , pakalpojumos šancēja arī
a kur pedagogoa izgliitiiba?;-ppp Ko tu uzsakti par augstaako pilotaazhu - prezidenta privaatais fotograafs!?!?!?!?!??! Da vinjsh pats par shito smejaas!!!!
dansiga:serjoga ,pie Kundzijna gan neiesaku iet ... manaa uztveree vinjsh ir pilniigi nekaads skolotaajs ...... A vot Aljeksikovs - tas mans favoriits;-))))
Jā Griša tiešām ir super zinu to jau 25 gadus , starp citu viņam tulīt liela jubileja 55 gadi , šams ielūgumu atsūtīja uz Restūža tussu
dansiga:serjoga ,pie Kundzijna gan neiesaku iet ... manaa uztveree vinjsh ir pilniigi nekaads skolotaajs ...... A vot Aljeksikovs - tas mans favoriits;-))))
Jā Griša tiešām ir super zinu to jau 25 gadus , starp citu viņam tulīt liela jubileja 55 gadi , šams ielūgumu atsūtīja uz Restūža tussu
neesi vieniigais .. es arii buushu .. varesim pakasiities dziivee;-ppp es ar Grishu tiekos katru pirmdienu ;-pppp
dansiga:a kur pedagogoa izgliitiiba?;-ppp Ko tu uzsakti par augstaako pilotaazhu - prezidenta privaatais fotograafs!?!?!?!?!??! Da vinjsh pats par shito smejaas!!!!
Nu cik tevi var pa sienu vazāt , SPECIĀLISTE bļin PREZIDENTA FOTOGRAFS nav PRIVĀTS fotogrāfs , tas ir SPECIALIZĒTS valsts amats VIENĪGAIS cilvēks kurš VALSTĪ bildē augstākā līmeņa personas PILNĪGI VISAS kuras te ieradodās un tiekas ar Prezidentu , jebkuru tikšanos JEBKO ko prezidents dara kā publiska AMATPERSONA . Būtibā tas ir Mēdiju ziņu fotogrāfs Nr.1. Kad VALSTS augstaka amatpersona dodas KAUTKUR viņai vienmēr līdz ir tikai VIENS mēdiju parstāvis valsts kancelejas ŠTATA DARBINIEKS "Prezidenta fotogrāfs" , ja pie mums atbrauc JEBKĀDA augstāka citas valsts amatpersona viņai līdz VIENMĒR obligāti ir tikai VIENS mēdiju pārstāvis PERSONĪGAIS FOTOGRAFS kas ir gan kā "Fakta piefiskētājs" gan vienīgais vizuālas INFORMĀCUJAS AVOTS mēdijiem. Man ir bijuš GANA DAUDZ gadījumu ka esam ES + KRŪMIŅŠ jo nevins cits no LATVIJAS nav pielaists pie PAAKUMA Latvijas mēdiji pēc AUDITORIJAS ir ļoti niecīga AUDITORJA tāpēc to REGULĀRI nemaz nepielaiž pie VIP RESONĀM Vienīgais kas klāt ir VIENMĒR pilnīgi visos gadijumos ir PREZIDENTA FOTOGRĀFS Par cik es biju taka no ""Eiropas monstra" man kantoris VIENMĒR visus tika akreditēts. Daudzās valstīs ir kārtība TIKAI NACIONĀLIE MĒDIJO + Prezidenta personīgais fotogrāfs Lai nav pūlis un jāčakarējas ar DROŠĪBU , parasti tādiem arī Vizas dod pastāvīgās uz jebkuru valsti
dansiga:a kur pedagogoa izgliitiiba?;-ppp Ko tu uzsakti par augstaako pilotaazhu - prezidenta privaatais fotograafs!?!?!?!?!??! Da vinjsh pats par shito smejaas!!!!
Nu cik tevi var pa sienu vazāt , SPECIĀLISTE bļin PREZIDENTA FOTOGRAFS nav PRIVĀTS fotogrāfs , tas ir SPECIALIZĒTS valsts amats VIENĪGAIS cilvēks kurš VALSTĪ bildē augstākā līmeņa personas PILNĪGI VISAS kuras te ieradodās un tiekas ar Prezidentu , jebkuru tikšanos JEBKO ko prezidents dara kā publiska AMATPERSONA . Būtibā tas ir Mēdiju ziņu fotogrāfs Nr.1. Kad VALSTS augstaka amatpersona dodas KAUTKUR viņai vienmēr līdz ir tikai VIENS mēdiju parstāvis valsts kancelejas ŠTATA DARBINIEKS "Prezidenta fotogrāfs" , ja pie mums atbrauc JEBKĀDA augstāka citas valsts amatpersona viņai līdz VIENMĒR obligāti ir tikai VIENS mēdiju pārstāvis PERSONĪGAIS FOTOGRAFS kas ir gan kā "Fakta piefiskētājs" gan vienīgais vizuālas INFORMĀCUJAS AVOTS mēdijiem. Man ir bijuš GANA DAUDZ gadījumu ka esam ES + KRŪMIŅŠ jo nevins cits no LATVIJAS nav pielaists pie PAAKUMA Latvijas mēdiji pēc AUDITORIJAS ir ļoti niecīga AUDITORJA tāpēc to REGULĀRI nemaz nepielaiž pie VIP RESONĀM Vienīgais kas klāt ir VIENMĒR pilnīgi visos gadijumos ir PREZIDENTA FOTOGRĀFS Par cik es biju taka no ""Eiropas monstra" man kantoris VIENMĒR visus tika akreditēts. Daudzās valstīs ir kārtība TIKAI NACIONĀLIE MĒDIJO + Prezidenta personīgais fotogrāfs Lai nav pūlis un jāčakarējas ar DROŠĪBU , parasti tādiem arī Vizas dod pastāvīgās uz jebkuru valsti
BĻIINNN ... nu cik tev var staastiit, ka TAS ko tu te akal 100 rindaas sarakstiji .. veel nenoziimee labu SKOLOTAAJU .... un tas, ka Kruuminjhs savaa laikaa kljuva par VIP fotorgraafu .... taa ir tikai sagadiishanaaas ........ un SIMTO reizi rasktu, ka es vinju nenoliedzu kaa fotograafu (bet arii necelju debesiis) .. es TIKAI izeicu shaubas par vinju kaa skolotaaju .....
dansiga: ahaaa = bail no pasaakuma aiziet ar zilu aci ..... nu jaaa ... normaali ;-pppp;-)))))
Neesmu manijis ka pie Grišas kaujās , prasti viss mierīgi , gadās piemetas pār mēru veci čomi bet KAUTIES nav manīts
nu es jau tikai tev piedaaavaaaju izkauties ;-pppp Ar Grishu mes parasti pamainamies viedokljiem .... Un par maneejo atljaushanos kritizeet vinja bildes saakumaa vinjam bija shoks - bet ni jau pieradis ;-)))) un biezhaak piekriit nekaa noliedz ;-ppppp
Nu ko jūs stresojat par "kursiņiem",kur ne tas līmenis,ne tā pieredze?To visu,draudziņi,nenoteiksit jūs,bet gan klienti.Nāks cilvēki kaut vai pie vistizlākā,tad arī būs.Nenāks pie,jūsuprāt,vislabākā,tad viņam nebūs.Es šitā dragāju pa kursiņiem 20 gadus bez formālās izglītības un nevienam nezināms.Kamēr pie augstākās kategorijas pasniedzējiem,akreditētiem un atestētiem, cilvēku nebija...un punkts.
viecha:Nu ko jūs stresojat par "kursiņiem",kur ne tas līmenis,ne tā pieredze?To visu,draudziņi,nenoteiksit jūs,bet gan klienti.Nāks cilvēki kaut vai pie vistizlākā,tad arī būs.Nenāks pie,jūsuprāt,vislabākā,tad viņam nebūs.Es šitā dragāju pa kursiņiem 20 gadus bez formālās izglītības un nevienam nezināms.Kamēr pie augstākās kategorijas pasniedzējiem,akreditētiem un atestētiem, cilvēku nebija...un punkts.
vieicha;-))) tak es Luni raustu aiz uusaam tikai taapeec, ka vinjsh pats visur spauzh pa priekshu izgliitibas papiiru u pieredzi ... a vot kaapec tikai foto pieredzi, bet ne pasniegshanas pieredzi!?!?!?!?!? .... Man nedauzoniigais uzskats ir taads, ja cilveeks zin savu jomu .... un vinjam IR DOTIBAS pedagigijaaa - fignja papiirs ... taapat kaa fignja papiirs, ja civleekam nav sho dotiibu .... Nezinu un neuzzinaashu to Lunja kantori, kur strikti tiek prasiiti papriiri .... manaa kantgorii, kursh stradaa 70 valstiits ... ne vienu reizi pirms paarunaam netika prasiits izgliitiibas papiirs ....
dansiga: nu es jau tikai tev piedaaavaaaju izkauties ;-pppp Ar Grishu mes parasti pamainamies viedokljiem .... Un par maneejo atljaushanos kritizeet vinja bildes saakumaa vinjam bija shoks - bet ni jau pieradis ;-)))) un biezhaak piekriit nekaa noliedz ;-ppppp
A es nekaujos , seviški ar sievietēm , pat ja PALŪDZ "TU NEVARĒTU MANI PASIST" tas uz mani neiderbojās Tīņus gan gadās pasist vilcienā vai metro sevišķi ārābu izcelsmes , jo tiem liekas ka ir "Tiesības" uz da jebkā darīšanu Taka mēs ar tevi visdrīzāk kaut kur atkal viņčiku sadzersim
dansiga: nu es jau tikai tev piedaaavaaaju izkauties ;-pppp Ar Grishu mes parasti pamainamies viedokljiem .... Un par maneejo atljaushanos kritizeet vinja bildes saakumaa vinjam bija shoks - bet ni jau pieradis ;-)))) un biezhaak piekriit nekaa noliedz ;-ppppp
A es nekaujos , seviški ar sievietēm , pat ja PALŪDZ "TU NEVARĒTU MANI PASIST" tas uz mani neiderbojās Tīņus gan gadās pasist vilcienā vai metro sevišķi ārābu izcelsmes , jo tiem liekas ka ir "Tiesības" uz da jebkā darīšanu Taka mēs ar tevi visdrīzāk kaut kur atkal viņčiku sadzersim
teksts "amatieru ZOSSS"- tas jau ir nokdaujns ;[ppppp
Lunis:
teksts "amatieru ZOSSS"- tas jau ir nokdaujns ;[ppppp
Da tu vēl priecājies, ka nepielīmēja tev titulu "kura kalhoznaja" vai "čmo balotnoje"...
P.S. Tev tiešām ir tik liela enerģija, lai ar slimu cilvēku šitā spēkotos?...
UldisS:Oi... pat nosarku.... Pats Lunis mani pieminējis kā vienu no personāžiem, kurš šamējam kā čura acīs cērtas...
P.S. Ceru,ka tiešām, ka tas es biju pieminēts un neesmu sacerējies un ar Lunismu saslimis...
Jā kā reiz taisām materiālu KĀDĀ palīgskolā , tur daudz šitādu "Uzmanības alkstošo" uz pasauli apvainoto KURIEM LIEKAS ka citiem jāpievērš viņiem uzmanība citādi "Dzīve netaisna"
Ej nost - shitaadu sviestu te ienaakot redzeet nu gan nebiiju gaidiijis! Cilveekam ir jaapaaraug to "VISU ZINU, MAAKU, VARU" liimenim, un tad tik ir iespeejams normaali attiistiities un shanceet. Spriezjot peec sevis varu teikt - visgruutaakais ir sanjemties un paarkaapt paari sev pasham, un tad atklaajaas briinumi, ka maaciities ir tik daudz ka maz neliekaas, un ka bez taas lielummaanijas un ar zinaashanaam azotee darbi sokaas taa, ka nav vairs laika kautkaadiem suuda kashkjiem un visaadaam bezjeedziigaam muljkjiibaam kas atnjem laiku.
Dansiga, es nezinaaju, ka esi tik bagaata, lai teereetu savu laiku kautkaadiem kashkjiem. Lunis vismaz var to atljauties, vinjam resursu un baazes pietiek lai vareetu shitaa ar zarinju pabakstiit skudrupuuzni un smejoties skatiities, kaa viss iet pa gaisu..
Man ir arī pedagoga izglītība, bet tā neko nedod bez prakses. Pedagoga izglītība ir vispārēja lieta, kas vajadzīga, lai vispār spētu cilvēkiem kaut ko ieskaidrot, nevis pareizi vai nepareizi ieskaidrot. Dažiem ir talants, citiem nav un nebūs pedagoga dotību. Un fakts, nereti pedagogi paši praksē ir pašvaki, bet iemācīt prot ideāli. Tikai tad kvalitātes kritērijs ir labi skolēni! Tos būtu jāraksta iekšā fotopasniedzēju CV!
Jonatans:Ej nost - shitaadu sviestu te ienaakot redzeet nu gan nebiiju gaidiijis! Cilveekam ir jaapaaraug to "VISU ZINU, MAAKU, VARU" liimenim, un tad tik ir iespeejams normaali attiistiities un shanceet. Spriezjot peec sevis varu teikt - visgruutaakais ir sanjemties un paarkaapt paari sev pasham, un tad atklaajaas briinumi, ka maaciities ir tik daudz ka maz neliekaas, un ka bez taas lielummaanijas un ar zinaashanaam azotee darbi sokaas taa, ka nav vairs laika kautkaadiem suuda kashkjiem un visaadaam bezjeedziigaam muljkjiibaam kas atnjem laiku.
Dansiga, es nezinaaju, ka esi tik bagaata, lai teereetu savu laiku kautkaadiem kashkjiem. Lunis vismaz var to atljauties, vinjam resursu un baazes pietiek lai vareetu shitaa ar zarinju pabakstiit skudrupuuzni un smejoties skatiities, kaa viss iet pa gaisu..
a es vakar briivdienu panjeemu un paraustiiu Luni aiz uusam )))
Jonatans:Ej nost - shitaadu sviestu te ienaakot redzeet nu gan nebiiju gaidiijis! Cilveekam ir jaapaaraug to "VISU ZINU, MAAKU, VARU" liimenim, un tad tik ir iespeejams normaali attiistiities un shanceet. Spriezjot peec sevis varu teikt - visgruutaakais ir sanjemties un paarkaapt paari sev pasham, un tad atklaajaas briinumi, ka maaciities ir tik daudz ka maz neliekaas, un ka bez taas lielummaanijas un ar zinaashanaam azotee darbi sokaas taa, ka nav vairs laika kautkaadiem suuda kashkjiem un visaadaam bezjeedziigaam muljkjiibaam kas atnjem laiku.
a es vakar briivdienu panjeemu un paraustiiu Luni aiz uusam )))