forum.gif
Raw konvertēšana un DNG failiem
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Raw konvertēšana un DNG failiem
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 30.04.12 08:01 labots
 citēt
Sveiki!
Gribēju pajautāt, vai konvertējat Raw failus uz DNG? Lasu, ka ir gan plusi, gan mīnusi... Varbūt ir kāds pārliecinošs pozitīvs aspekts, kāpēc tā vajadzētu darīt?
Publicēts: 30.04.12 08:27
 citēt
Es jau bildēju DNG. Vispozitīvākais aspekts, ka to atpazīst CS3 Camera RAW konvertors, bet K-5 PEFus - nē.
Publicēts: 30.04.12 10:04
 citēt
Pentaxsis bliež DNG ?
Publicēts: 30.04.12 10:08
 citēt
Ritz:Sveiki!
Gribēju pajautāt, vai konvertējat Raw failus uz DNG? Lasu, ka ir gan plusi, gan mīnusi... Varbūt ir kāds pārliecinošs pozitīvs aspekts, kāpēc tā vajadzētu darīt?

Vienīgais aspekts, kāpēc tā nevajag darīt ir, tas, ka jebkura lieka darbība patērē laiku un resursus, pat nerunājot par varbūtējām izmaiņām sākotnējos datos konvertācijas laikā. Un man PO adobes centieni radīt murgainu "unifikāciju".
Publicēts: 30.04.12 10:42
 citēt
Lunis:Pentaxsis bliež DNG ?

K-5 abos. Vecos K110D PEFus CS3 redz, bet jaunos K-5 neredz. Tad nu tam uzliku DNG, forumos noskaidroju, ka nekādas šķirbas nav, vismaz man, kā lietotājam.
Publicēts: 30.04.12 11:22 labots
 citēt
Schneider:
Lunis:Pentaxsis bliež DNG ?

K-5 abos. Vecos K110D PEFus CS3 redz, bet jaunos K-5 neredz. Tad nu tam uzliku DNG, forumos noskaidroju, ka nekādas šķirbas nav, vismaz man, kā lietotājam.

Intresanta iespeja , vispar jau tas DNG cik saprotu kaut kas starp TIF un JPG tik jaunāks kompresijas algoritms. Cik atceros to DNG izgudroja kaut kādi friči lai kompresētu pārraidāmos attēlus no Satelītiem nebojājot to kvalitāti.
Publicēts: 30.04.12 11:36
 citēt
Lunis:
Schneider: K-5 abos. Vecos K110D PEFus CS3 redz, bet jaunos K-5 neredz. Tad nu tam uzliku DNG, forumos noskaidroju, ka nekādas šķirbas nav, vismaz man, kā lietotājam.

Intresanta iespeja , vispar jau tas DNG cik saprotu kaut kas starp TIF un JPG tik jaunāks kompresijas algoritms. Cik atceros to DNG izgudroja kaut kādi friči lai kompresētu pārraidāmos attēlus no Satelītiem nebojājot to kvalitāti.

Nezinu, gan, kāpēc to friču "izgudrojumu" Adobe patentējusi...
www.adobe.com...
:face-smile:
Publicēts: 30.04.12 11:56
 citēt
Lunis:
Schneider: K-5 abos. Vecos K110D PEFus CS3 redz, bet jaunos K-5 neredz. Tad nu tam uzliku DNG, forumos noskaidroju, ka nekādas šķirbas nav, vismaz man, kā lietotājam.

Luni,ar tavu VisViedāZinātāja reputāciju,vajag rakstīt uzmanīgāk,jo tā dažreiz var no nākt uz diezgan slidenas taciņas,ikurāt dubļu peļķes malā :) :) :)
DNG ir unificēts RAWs,kompresijas metodes šim neatšķirās no dažādu ražotāju RAWos pielietotajām : nekompresēts/ķipa LZW/ķipa atmetot "lieko" informāciju diapazona gaišajā galā (To ka biti pa tonālo diapazonu nav sadalīti lineāri taču tu zini? ) + saglabāt baijera mozaīkas struktūru,vai interpolēt( tad gan tas dng būtībā pārvēŗšas par tiffveidīgo)
Lielākai mīnuss ir tas,ka kameru dzimtie konvertori DNG neatzīs par labu faila formātu esam (izņēmums protams tie kam DNG ir viens no kameras formātiem pentax/leica/fāze laikam arī? ) Jo kā zināms dzimtais konvertors viskorektāk(tobiš tuvāk ražotāja iecerēm) strādā ar krāsām ,jo programmai ir zināmi precīzi krāsu dalijuma filtru un diožu spektrālās jūtības parametri.

P.S. Laikam zinu ko tu ar tiem fričiem biji domājis - bija viens kompresijas algoritms,kam tika prognozēta jpg aizstājēja vieta.Neatceros to nosaukumu,bet viņa inkarnācija fotošopā saucās .jpg2000 .Tas ir cits stāsts,DNG te ņipričom.
Publicēts: 30.04.12 12:02
 citēt
P.P.S. Savu .NEF arhīva rezerves kopiju konvertēju uz .DNG,jo rezerves kopijas uzdevums ir arī maksimāla savietojamība,+bezzudumu kompresija sataupa vietu.
Normālais ikdienišķais arhīvs dzīvo .NEFos ,kā nobildēts.
Publicēts: 30.04.12 12:11
 citēt
Schneider:Es jau bildēju DNG. Vispozitīvākais aspekts, ka to atpazīst CS3 Camera RAW konvertors, bet K-5 PEFus - nē.

nuja, ka neatpaziist, PEF ir Pentaxa raw formaats. atpaziis vinju Pentax softi vai arii buus vajadziigi plugini
Publicēts: 30.04.12 13:28
 citēt
martins_goncars: nuja, ka neatpaziist, PEF ir Pentaxa raw formaats. atpaziis vinju Pentax softi vai arii buus vajadziigi plugini

nuja, ka atpazīst K110D un K10D PEFus, bet K-5 ir krietni jaunāks, ar to problēma.
Laitrūms jau arī neatpazīst vecā Canoņa EOS D30 RAWus.
Publicēts: 30.04.12 21:23 labots
 citēt
tādēļ, ka histogramma netop pa ķemmi, kā notiek, kad TIFF vai PSD apstrādā!
Publicēts: 30.04.12 21:34
 citēt
martin, līdz šīm man nav bijušas problēmas ar PEF atpazīšanu kompī, kaut arī nekad neesmu lietojis Pentax softus..
Tas gan uz Linuxa...
Publicēts: 30.04.12 22:47
 citēt
60uz5komats6:Luni,ar tavu VisViedāZinātāja reputāciju,vajag rakstīt uzmanīgāk,jo tā dažreiz var no nākt uz diezgan slidenas taciņas,ikurāt

Es tak nesaku ka gluži tā ar ir , es atceros pirms gadiem patsmit bija izvēle GIF vai DNG un tur tas figurēja kā jauns formāts nelielas friču firmeles svaigi izgudrots lai no Meteosatiem un vissa kas FOČE KOSMOSĀ var sūtīt lielākas bildes uz zemi:):) Bet tas bij TOREIZ kā ir taga jee boxu nazinu:):)
Publicēts: 30.04.12 23:15
 citēt
vispar jau DNG fails skaitaas digitaalais negatiivs ....
Publicēts: 30.04.12 23:30
 citēt
dansiga:vispar jau DNG fails skaitaas digitaalais negatiivs ....
Cilvēkam vienkārši sajuka, DNG un PNG.
Publicēts: 30.04.12 23:33
 citēt
UldisS:
dansiga:vispar jau DNG fails skaitaas digitaalais negatiivs ....
Cilvēkam vienkārši sajuka, DNG un PNG.

a tu zini, ka mees tagad ar tevi buntiitee sasieti?;-))))))
Publicēts: 30.04.12 23:44
 citēt
dansiga:
UldisS:ilvēkam vienkārši sajuka, DNG un PNG.

kādā buntītē un par kādiem grēkiem? :) ko es tādu esmu nodarījis? :)
Publicēts: 01.05.12 00:05
 citēt
UldisS:
dansiga:
kādā buntītē un par kādiem grēkiem? :) ko es tādu esmu nodarījis? :)

es ar to nesaprotu ..... :-( A kas ~?~?~?~?~? buntiitee ar mani - taa ir greeku izpirkshana?!!?!!?!?
Publicēts: 01.05.12 00:26
 citēt
dansiga:
UldisS:ādā buntītē un par kādiem grēkiem? :) ko es tādu esmu nodarījis? :)

es ar to nesaprotu ..... :-( A kas ~?~?~?~?~? buntiitee ar mani - taa ir greeku izpirkshana?!!?!!?!?
Ar tevi buntītē tik saulei pretim... :)

P.S. Varbūt tomēr būs uzostījuši, ka tu esi bijusi mana spējīgākā un saprātīgākā fotolietu skolniece pēdējo 4-6 gadu laikā? ;) Bet nu lai ir, ko nu vairs... :)
Publicēts: 01.05.12 00:34
 citēt
UldisS:
dansiga:
Ar tevi buntītē tik saulei pretim... :)

P.S. Varbūt tomēr būs uzostījuši, ka tu esi bijusi mana spējīgākā un saprātīgākā fotolietu skolniece pēdējo 4-6 gadu laikā? ;) Bet nu lai ir, ko nu vairs... :)

KUSH!!!!!!;-p;-)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):