forum.gif
Colour Space
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Colour Space
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 02.05.12 00:23
 citēt
Sveiki!
Interesē jautājums par colour space... kuru labak izmantot fotografēšanā sRGB vai Adobe RGB. Un ar ko tad īsti viņi atšķirās?
Paldies! :face-smile:
Publicēts: 02.05.12 00:24
 citēt
čo gogle neiet vai?
Publicēts: 02.05.12 00:26
 citēt
adobe esot vairaak drukaashanai, srgb - internetam. Man shkjiet, ka buutiskaak lai ir ienaadi uzstaaidjumi kameraa un apstrades programma - tb piemeeram abos AdobeRgb.
Publicēts: 02.05.12 00:30
 citēt
zo:čo gogle neiet vai?
jau rokos, bet varbut te bus kadam pilnigaka informacija :face-wink:
Publicēts: 02.05.12 01:13
 citēt
K-E:
jau rokos, bet varbut te bus kadam pilnigaka informacija :face-wink:

a bloga meklētājs ņe aļo? :bad_smile:

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 02.05.12 01:23
 citēt
LKZ:
K-E:jau rokos, bet varbut te bus kadam pilnigaka informacija :face-wink:

a bloga meklētājs ņe aļo? :bad_smile:

http://www.fotoblog.lv/forum/search/?PostBackAction=Search&Keywords=adobe+rgb&Type=Comments&btnSubmit=Mekl%C4%93t

Paldies! Es jau kko interesantu salasījos, ceru ka viss ir pareizi, un kļūšu gudrāks!:face-grin:
Būs ko lasīt vēl!
Publicēts: 02.05.12 02:06
 citēt

Uzreiz var redzēt, ka Latvijas forums
Publicēts: 02.05.12 02:22 labots
 citēt
nameisis:

Uzreiz var redzēt, ka Latvijas forums

nazodeirsj! visos normālos, arī "ņeLatvijas", forumos
sūta uz gūgli vai arī tajā pašā forumā uz iekšējo meklētāju.
viss atkarīgs no jautājuma. a šis nav unikāls gadījums.
un ja nesūta uz gūgli, tad tikai tāpēc, ka to kāds arī
neprot izmantot (Latvijā šāds gadījums varētu gan būt
unikums). Turklāt, jautājums tehnisks, nevis diskutējams.
и не надо тут сопли распускать :big_smile:
Publicēts: 02.05.12 09:29
 citēt
K-E:Sveiki!
Interesē jautājums par colour space... kuru labak izmantot fotografēšanā sRGB vai Adobe RGB. Un ar ko tad īsti viņi atšķirās?
Paldies! :face-smile:

Uz googli šī jautājuma uzdevējus sūta tie, kuri paši nezin kā tad labāk ir - sRGB, Adobe RGB vai PRO Photo RGB. Tiem kas jautājumu pārzin, ir cits tik pat skarbs atbildes variants prātā un es to iespējams lietošu pirmo reizi:

Ja nezini kas ir labāk - sRGB vai aRGB, tad tev noteikti jālieto tikai sRGB!

V.

P.S. Patiesībā jautājums ir ļoti vieds, un pēc piecu gadu ņemtnes ar Adobe RGB (un tieši šīs konkrētās problēmas izpētē šo gaqdu periodā esmu investējis bišķi vairāk par 10 000 lvl), un pasācis lietot sRGB.

Lietojot Adobe RGB (ar tūļiem, kas to atrbalsta), piemēram NEC monitoru ar paplašinātu kŗasu spektru, nepieciešams arīļoti kruts kalibrators. Nekas cits kā Fotošops to visu padarīšanu īsti ticami nerāda... Brouzeros (pēdējā gada(!) laikā uztur ICC profilus) pilnīgs vāks, drukātāji bildes mauc ārā vienkārši neņemot vērā profilus. Attiecīgi pašam nopērkot krutu Adobe RGB uzturošu Epson printeri, tam nepieciešams arī profilus būvēt... Un katrā solī var kaut ko piemirst un attiecīgi krāsas būs pārsātinātas, vai pretīgi brūnpelēki blāvas.

Un beigās es secināju, ka izkožot visas fineses ar aRGB, uz viskrutākā papīra izrdrukāta bilde, kurai ir priekšorcības tieši aRGB spektrā... Tā bilde faktiski neatšķiras no sRGB izdrukas :D

Tātad - lieto sRGB un bēdu nezināsi.

Ja lietosi aRGB, bēda tevi gaida aiz katra stŗua. Un sitīs vissāpīgākajos brīžos, piemēram, kad būsi to bildi nolēmis izdrukāt smuku un lielu.
Publicēts: 02.05.12 15:20 labots
 citēt
Vaards:

Ja lietosi aRGB, bēda tevi gaida aiz katra stŗua. Un sitīs vissāpīgākajos brīžos, piemēram, kad būsi to bildi nolēmis izdrukāt smuku un lielu.

VISDROŠĀKĀ metode 99% gadijumu JEBKUR izdrukāt +/- PAREIZĀS krāsas lietot PS funkciju "Save For Web" un tas sadzen visu tā kā 99,99% Lumpeņi lieto un PRINTERISTS tieši `ta ar drukās:D :D
Publicēts: 02.05.12 15:25
 citēt
Man liekas,šad un tad jautājumi forumā atkārtojas-tas ir tikai labi.Ta vienalga par ko.Visu laiku tik pērk,pārdod un kaulējas par cenu.Borings absolūts.
Publicēts: 02.05.12 18:53
 citēt
labi, ka pilsonis vēl nav padzirdejis par cmyk...;) skaidrs, ka srgb jālieto un nav jamoka prāts par shadam lietam
Publicēts: 02.05.12 19:38
 citēt
dansiga:adobe esot vairaak drukaashanai, srgb - internetam. Man shkjiet, ka buutiskaak lai ir ienaadi uzstaaidjumi kameraa un apstrades programma - tb piemeeram abos AdobeRgb.
Nu gan beidz - ņems un vēl noticēs kāds
Publicēts: 02.05.12 23:14
 citēt
"šo gaqdu periodā esmu investējis bišķi vairāk par 10 000 lvl"

O! Ņemu koni un braucu uz konsultāciju... vai cmika apguvē arī ir pietiekamas investīcijas bijušas?
Publicēts: 03.05.12 01:43
 citēt
imgfoto:labi, ka pilsonis vēl nav padzirdejis par cmyk...;) skaidrs, ka srgb jālieto un nav jamoka prāts par shadam lietam
pilsoni, moku prātu ar šādām lietām jo mani tas interesē. Redzu ka tev atbilde uz manu jautājumu nav, kāpēc tad atbildi nez?
Publicēts: 03.05.12 01:44
 citēt
Bet nu paldies tiem kas centās apskaidrot! respect :face-glasses:
Publicēts: 03.05.12 07:04
 citēt
K-E:
imgfoto:labi, ka pilsonis vēl nav padzirdejis par cmyk...;) skaidrs, ka srgb jālieto un nav jamoka prāts par shadam lietam
pilsoni, moku prātu ar šādām lietām jo mani tas interesē. Redzu ka tev atbilde uz manu jautājumu nav, kāpēc tad atbildi nez?

nu bet es tak rakstīju lieto srgb, gribi saprast kāpēc - leern inglish;)
ljoti isi- visticamāk ka tavs monitors rgb neparāda, tavs printeris rgb nedruka... biki garak - nav vērts ielikt failaa vairāk informācijas ka tehniski var redzēt/izdrukāt + strādājot ar shopu der ieslēgt tādu krāsu telpu kāda ir fails. ceru ka palīdzēju.
p.s.
centies par cmyk neko neuzzinat, savad būs ka vienam te kas nesa uz salonu drukāt un pēc tam rajas ka izdrukāt nemak
Publicēts: 03.05.12 10:40
 citēt
imgfoto:
K-E:pilsoni, moku prātu ar šādām lietām jo mani tas interesē. Redzu ka tev atbilde uz manu jautājumu nav, kāpēc tad atbildi nez?

nu bet es tak rakstīju lieto srgb, gribi saprast kāpēc - leern inglish;)
ljoti isi- visticamāk ka tavs monitors rgb neparāda, tavs printeris rgb nedruka... biki garak - nav vērts ielikt failaa vairāk informācijas ka tehniski var redzēt/izdrukāt + strādājot ar shopu der ieslēgt tādu krāsu telpu kāda ir fails. ceru ka palīdzēju.
p.s.
centies par cmyk neko neuzzinat, savad būs ka vienam te kas nesa uz salonu drukāt un pēc tam rajas ka izdrukāt nemak

Kaa var noteikt vai monitors rada rgb?
Publicēts: 03.05.12 10:50
 citēt
droshi vien razhotaja specifikaciju vajag apskatīties, juri tu?
Publicēts: 05.05.12 11:01
 citēt
imgfoto:droshi vien razhotaja specifikaciju vajag apskatīties, juri tu?
Paldies!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):