forum.gif
AKKA/LAIPA
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / AKKA/LAIPA
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 02.05.12 19:06
 citēt
Ir ideja-
visiem, visiem, visiem kas ar kaut ko fotografē , neatkarīgi ar ko (jo viņi jau arī nešķiro datu nesējus) pieteikties un noslēgt līgumus ar AKKA/LAIPA, man domājās, ka LV kādi pāris simt tūkstoši atradīsies , kas savas vienalga kādas bildes ieraksta kaut kādā vienalga kādā datu nesējā un vēl jo vairāk publicē ineta dažādās vietnēs......... Tātad pastāv iespēja, ka bildes tiks nozagtas un "NELIKUMĪGI" izmantotas. Viņi taču uzkārsies atskaites sūtīt un nedod Dievs , ja mēs vēl pieprasīsim atskaites , vai meklēt kašķi, ja būs kāda bilde nospērta , jo tad taču AKKAi/LAIPAi būs mūs jāpārstāv , jāaizstāv.... :face-grin:
Publicēts: 02.05.12 19:29
 citēt
Neuzkārsies vis!Viņi pieprasīs papildu finansējumu no valsts un palielinās štatus sakarā ar dramatisku darba apjoma pieaugumu.Regulas,brālīt,mēs strikti ievērojam un izpildām,jo neesam nekāda kaktu valstele,bet pilntiesīgs jevrosojuza čļens!:face-glasses:
Publicēts: 02.05.12 19:38
 citēt
viecha:Neuzkārsies vis!Viņi pieprasīs papildu finansējumu no valsts un palielinās štatus sakarā ar dramatisku darba apjoma pieaugumu.Regulas,brālīt,mēs strikti ievērojam un izpildām,jo neesam nekāda kaktu valstele,bet pilntiesīgs jevrosojuza čļens!:face-glasses:

Nu bet pajokot ta var :D
Publicēts: 02.05.12 19:40
 citēt
Tante:Ir ideja-
visiem, visiem, visiem kas ar kaut ko fotografē , neatkarīgi ar ko (jo viņi jau arī nešķiro datu nesējus) pieteikties un noslēgt līgumus ar AKKA/LAIPA, man domājās, ka LV kādi pāris simt tūkstoši atradīsies , kas savas vienalga kādas bildes ieraksta kaut kādā vienalga kādā datu nesējā un vēl jo vairāk publicē ineta dažādās vietnēs......... Tātad pastāv iespēja, ka bildes tiks nozagtas un "NELIKUMĪGI" izmantotas. Viņi taču uzkārsies atskaites sūtīt un nedod Dievs , ja mēs vēl pieprasīsim atskaites , vai meklēt kašķi, ja būs kāda bilde nospērta , jo tad taču AKKAi/LAIPAi būs mūs jāpārstāv , jāaizstāv.... :face-grin:

to viņi nedarīs, jau uzvaicāju.
Tiesāšanās par zagšanu esot mana darīšana, viņi tikai menedžē oficiālos autortiesību ienākumus. Ja pilnvaro to darīt, protams....
Publicēts: 02.05.12 19:55
 citēt
NilsS:
Tante:Ir ideja-

Tiesāšanās par zagšanu esot mana darīšana, viņi tikai menedžē oficiālos autortiesību ienākumus. Ja pilnvaro to darīt, protams....
Vai tad viņi uzskaita katru Paula dziesmu vai pēc kaut kādas slimnīcas palātu vidējās temperatūras kaut ko rēķina? Piemēram, cik daudz no CD un audiokasešu (!) nodevām procentuāli aiziet Paulam?
Publicēts: 02.05.12 19:58
 citēt
Fu... tās parazītiskās kakas un laipas redzu labāk ejam nekā nākam... kādi apmierināti purni šiem bija, kad šodien tiesa tiešām atzina, ka mūsdienīgie datu nesēji arī jāapliek ar nodokli augšminētajiem parazītiem par labu... vai kāds mūziķis vai mākslinieks reāli no šiem starpniekiem saņem honorārus?
Publicēts: 02.05.12 20:08
 citēt
Eltons:Fu... tās parazītiskās kakas un laipas redzu labāk ejam nekā nākam... kādi apmierināti purni šiem bija, kad šodien tiesa tiešām atzina, ka mūsdienīgie datu nesēji arī jāapliek ar nodokli augšminētajiem parazītiem par labu... vai kāds mūziķis vai mākslinieks reāli no šiem starpniekiem saņem honorārus?
Elton, kur tu rāvi, ka ST nolēma, ka visi nesēji jāapliek ar nodokli? ST noteica, ka MK ir jāskata nodevu lielumi visiem nesējiem, tikpat iespējams, ka MK to parazītu bodi aiztaisa ciet, t.i., nolīdzina esošās nodevas ar igauņu līmeni. Ne jau ST, bet MK nosaka nodevu lielumus.
Publicēts: 02.05.12 20:39 labots
 citēt
doma laba. man patīk formulējums, ka "informācijas nesējā var ierakstīt ... bla, bla, bla ...". atgādina to aņuku, kuru ik pa brīžam kāds no 100 "gudrajiem" stāstīja pāris gadu garumā - arestējiet arī par izvarošanu, aparāts man ir! :face-grin:
Publicēts: 02.05.12 20:42
 citēt
Drīzāk jau epizodi no šveika: tas, ka pie Šveika neatrada fotoaparātu, bija pierādījums, ka viņš tiešām ir spiegs- jo, ja viņam būtu tas fotoaparāts, tad Šveiks noteikti būtu bildējis dzelzceļa staciju...
Publicēts: 02.05.12 21:01
 citēt
"Satversmes tiesas spriedums nav apšaubāms un autori var paust gandarījumu par šodien pasludināto spriedumu. Spriedums var kalpot kā signāls tam, ka nedrīkst pieļaut, ka tehnoloģiskā attīstība aizsteidzas priekšā autora tiesībām arī nākotnē," spriedumu komentē AKKA/LAA prezidente Māra Zālīte.

Varu saderēt, ka cien. prezidente par "autora tiesībām" domā vismazāk. Neticu, ka jaunlaiku "autoru aiztāvji" tikuši tālāk par to, kā krievu laikā es disenes rīkojot aizpildīju obligātās autortiesību listes REKAS kantorim: tāda un tāda dziesma Pahmutovai, tāda un tāda dziesma Pugačovai, tāda un tāda kompozīcija Zodiakam, tāda un tāda dziesma Abbai...
Publicēts: 02.05.12 23:33
 citēt
Esmu ar mieru maksāt māksliniekiem "pa tiešo". Punkts.
Publicēts: 02.05.12 23:42
 citēt
Esmu ar mieru maksāt par to, lai vismaz vienā radio kanālā informāciju neatšķaidītu ar to pretīgo troksni, pat ko kaka/laka prasa naudu. Punkts.
Datu nesējus sava darba un izpriecu glabāšanai turpmāk pirkšu ārzemēs. Vēl viens punkts.
Publicēts: 02.05.12 23:51
 citēt
Jā, protams, es arī labprāt maksātu Led Zeppelin, Deep Purple utml. māksliniekiem pa tiešo nevis caur kaut kādiem tirliņiem...
Publicēts: 02.05.12 23:56
 citēt
Eltons:Jā, protams, es arī labprāt maksātu Led Zeppelin, Deep Purple utml. māksliniekiem pa tiešo nevis caur kaut kādiem tirliņiem...

es gan viņie netaisos maksāt :grimace:
Publicēts: 03.05.12 00:08
 citēt
Oliss:
Eltons:Jā, protams, es arī labprāt maksātu Led Zeppelin, Deep Purple utml. māksliniekiem pa tiešo nevis caur kaut kādiem tirliņiem...

es gan viņie netaisos maksāt :grimace:

Galvenais, lai Tu būtu gatavs maksāt par to, ko pats klausies un ko dzird vēl kāds no Tava telefona, autiņa vai, nezinu, spridzināšanas starplaikos uzgriezīsi skaļi un dziedāsi līdzi skonto vai radio2.
Publicēts: 03.05.12 01:52 labots
 citēt
Variet nespringt :) Man maksa hoņus jau minētā Organizācija beidzamā gadā ~50Ls gadā lai arī es te NEKO nepublicēju PRIVĀTI zem vārda, iepretim Vācu organizācijai kuri maksā vairākus tūkstošus gadā TIKAI "Autoratlīdzības" par kaut ko mistisku no zila gaisa:):)
Publicēts: 03.05.12 06:57
 citēt
es vēl saprotu autoratlīdzību jēgu, nu bet laipa.... nav tā ka prodocents producē par samaksu vai par % no ienākumiem...tad kāda marrutka pēc kan vinjiem būtu japikjo par to ka savā kantori klausos radzinju????
Publicēts: 03.05.12 10:58
 citēt
imgfoto:kāda marrutka pēc kan vinjiem būtu japikjo par to ka savā kantori klausos radzinju????

Kāds ejot garām kantorim vai arī aiz sienas var izdzirdēt Prāta Vētras jaunā albuma dziesmu, saprast, ka viņi sen jau pulveri ir izšāvuši un [pasarg Dies'] nenopirkt viņu jauno albumu. Negūtā peļņa, saproties!

Gūt peļņu ir katra autora dzimšanas brīdī gūtā tiesība, ko valdība aiz savas nevīžības cenšas tam no mutes atraut.
Publicēts: 03.05.12 11:20 labots
 citēt
RudeWolf:
imgfoto:kāda marrutka pēc kan vinjiem būtu japikjo par to ka savā kantori klausos radzinju????

Kāds ejot garām kantorim vai arī aiz sienas var izdzirdēt Prāta Vētras jaunā albuma dziesmu, saprast, ka viņi sen jau pulveri ir izšāvuši un [pasarg Dies'] nenopirkt viņu jauno albumu. Negūtā peļņa, saproties!

Gūt peļņu ir katra autora dzimšanas brīdī gūtā tiesība, ko valdība aiz savas nevīžības cenšas tam no mutes atraut.

Viss pareizi līdz tam mirklim, kad kāds ir iedomājies, ka visi to vien dara kā klausās kaut kādu prāta vētru... kāda vella pēc man, piemēram, maksāt par to ko es nemaz netaisos ne klausīties, ne [pasarg' Die's] pieķēzīt savus datu nesējus?!
Nez kāpēc Kaļķim vēl nav ienācis prātā šajā sakarā izrādīt savas aktivitātes?
Publicēts: 03.05.12 13:32
 citēt
UldisS:
NilsS:

Vai tad viņi uzskaita katru Paula dziesmu vai pēc kaut kādas slimnīcas palātu vidējās temperatūras kaut ko rēķina? Piemēram, cik daudz no CD un audiokasešu (!) nodevām procentuāli aiziet Paulam?

Ja atskaņosi - pašam jāsūta saraksti - kas un cik
Publicēts: 03.05.12 13:52
 citēt
Eltons:
RudeWolf:

Viss pareizi līdz tam mirklim, kad kāds ir iedomājies, ka visi to vien dara kā klausās kaut kādu prāta vētru... kāda vella pēc man, piemēram, maksāt par to ko es nemaz netaisos ne klausīties, ne [pasarg' Die's] pieķēzīt savus datu nesējus?!
Nez kāpēc Kaļķim vēl nav ienācis prātā šajā sakarā izrādīt savas aktivitātes?

Nemaz nerunājot par to, ka tu dzirdi arī reklāmas un vari nejauši caur sienu tapt iespaidots kaut ko nopirkt.
Publicēts: 03.05.12 14:14
 citēt
es tā īsti nesaprotu cepienu... CIK% no kopējā datu nesēju skaita ir CD, DVD matricas un cik atmiņas kartes, fleškas un cietņi? Skaidrs, ka pirmās divas ir pārsvarā. Un ne jau datu rakstīšanas dēļ, bet gan lai ceptu mūziku un filmas dažādiem devaisiem. Ko tad jūs gribat, lai par pirātismu jums galvas glauda? manuprāt, tas pats stāsts kas ar radariem - radaristi = pimpji, PRET! Defoltā... kas tā par idiotu nāciju, kurā vienlīdz spēcīgi sadzīvo bāreņa asaras kults ar pret/pret/pret! Ja to enerģiju veltītu savas labklājības vairošanai...
Publicēts: 03.05.12 14:16
 citēt
Bildes:es tā īsti nesaprotu cepienu... CIK% no kopējā datu nesēju skaita ir CD, DVD matricas un cik atmiņas kartes, fleškas un cietņi? Skaidrs, ka pirmās divas ir pārsvarā. Un ne jau datu rakstīšanas dēļ, bet gan lai ceptu mūziku un filmas dažādiem devaisiem. Ko tad jūs gribat, lai par pirātismu jums galvas glauda? manuprāt, tas pats stāsts kas ar radariem - radaristi = pimpji, PRET! Defoltā... kas tā par idiotu nāciju, kurā vienlīdz spēcīgi sadzīvo bāreņa asaras kults ar pret/pret/pret! Ja to enerģiju veltītu savas labklājības vairošanai...

tagad gaidi atmaksu
Publicēts: 03.05.12 14:33
 citēt
martins_goncars:
Bildes:es tā īsti nesaprotu cepienu... CIK% no kopējā datu nesēju skaita ir CD, DVD matricas un cik atmiņas kartes, fleškas un cietņi? Skaidrs, ka pirmās divas ir pārsvarā. Un ne jau datu rakstīšanas dēļ, bet gan lai ceptu mūziku un filmas dažādiem devaisiem. Ko tad jūs gribat, lai par pirātismu jums galvas glauda? manuprāt, tas pats stāsts kas ar radariem - radaristi = pimpji, PRET! Defoltā... kas tā par idiotu nāciju, kurā vienlīdz spēcīgi sadzīvo bāreņa asaras kults ar pret/pret/pret! Ja to enerģiju veltītu savas labklājības vairošanai...

tagad gaidi atmaksu
laikam nepielec :D
Publicēts: 03.05.12 15:11
 citēt
Vēlreiz par to pašu...
Man, piemēram, nav nekas pret samaksu konkrētam autoram, ja es pelnu uz viņa mākslu, man tik ir kaut kā neomulīgi, ka veikli darboņi iekasē no manis naudu par to, ko es nelietoju.
Vai kāds (Bildes, piemēram, te vēlas aizstāvēt reketu) var paskaidrot, kāpēc, ja jau radiokanāls katram autoram, ko atskaņo, jau ir samaksājis autoratlīdzību, plus vēl valstij attiecīgos nodokļus, plus vēl visādas frekvenču un kādas tur vēl licences, tad vēl parādās parazītu grupējums, kurš vēlreiz par to pašu nokāš sev labumu???
Otrkārt, par datu nesējiem (šeit jāoponē cien.Bildem, gan jau CD/DVD matricas paliek vēsturē tāpat kā audiokasetes un VHS, pie sevis novēroju, ka plauktā jau pāris gadu sapirktās matricas nav kustinātas) jau teicu, kādā sakarībā mani a-priori uzskata par pirātu?
Treškārt, ar ušakova čoma radaru biznesu šeit vistiešākā sakarība: notiek uz itkā cēlu mērķu lozungiem rausta nauda šauram parazītu lokam.
Publicēts: 03.05.12 15:22 labots
 citēt
jaa, Elton - rauš naudu. lai radari rauš. nav gan dzirdēts, ka kādam kas brauktu atļautā ātrumā kaut ko būtu norausuši (neskaitīsim tos pāris gadījumus, kad sajaukti cipari)

redz, ja Tu cītīgāk strādātu un pelnītu naudu, Tev tās būtu vairāk, un iespējams, ka nepamanītu ka kaut kāda nodokļa dēļ matrica palikusi dažus santīmus dārgāka. sanāk apburtais loks, ne?

un jā - vai tad Tu neesi pirāts? atbildi ar jā/nē. lūdzu!
Publicēts: 03.05.12 16:45
 citēt

Nu bet pamatcepiens jau nav par to, ka autortiesības jāmaksā, sāpe ir par to, ka no tās naudas līdz mūziķim aiziet santīmi, kamēr lati paliek ļautiņiem, kas ar "apsaimniekošanu" ņemas...
Publicēts: 03.05.12 16:53 labots
 citēt
viencmuzikanc:

Nu bet pamatcepiens jau nav par to, ka autortiesības jāmaksā, sāpe ir par to, ka no tās naudas līdz mūziķim aiziet santīmi, kamēr lati paliek ļautiņiem, kas ar "apsaimniekošanu" ņemas...
lūk - tad, kad Tu būsi autors, tad par to varēsi cepties/rīkoties
Publicēts: 03.05.12 17:08 labots
 citēt
viencmuzikanc:

Pamatcepiens ir par to, ka ar autoratlīdzību tam nav nekāda sakara. Tāpat kā fotoradariem ar rūpēm par satiksmes drošību. Visi esat lieli onkuļi un Tante, tāpēc noteikti ziniet, ka jo merkantīlāks mērķis, jo cēlāki saukļi. Priekā!
Publicēts: 03.05.12 17:35
 citēt
Bildes:lūk - tad, kad Tu būsi autors, tad par to varēsi cepties/rīkoties

:) esmu autors. Zin` cik patīkami maksāt autortiesības pašam par saviem skaņdarbiem, lai to naudu pēcāk saņemtu atpakaļ, mīnus procenti par šīs summas apsaimniekošanu un manu interešu aizstāvību?
Publicēts: 03.05.12 18:02
 citēt

Man jau liekas, ka cepiens nav par to, ka konkrētais nesējs kļūs par X% dārgāks vai, ka daudz biežāk ir jāmaksā par ātruma pārsniegšanu. Es nezinu par idiotu nāciju, bet man personīgi cepiens ir par principiem pēc kā darbojas un implikācijām, ko pieņem konkrētā prakses. Es varu pelnīt bezgalīgi lielu naudu, bet es nekādi naktī labi negulēšu, ja kaut santīms no tās aizies lietās, kam es nepiekrītu. Konkrētie piemēri- radaru lieta man nepatīk, jo princips to izvietojumam ir peļņas gūšana, nevis satiksmes drošības nodrošināšana. Interesanti, ka ir konkrētas sodu kvotas, ko vajag izpildīt, lai uzstādītu stacionāros radarus. Naudu firmai vajadzētu saņemt nevis no sodu naudām, bet gan par uzlabojumiem satiksmes drošībā.

Ja runājam par tiem datu nesējiem, tad mana nostāja ir diezgan kategoriska. Pirmkārt- konkrētais nodoklis pārkāpj nevainības prezumciju, es maksāju par noziedzīgām darbībām, ko, iespējams, neesmu veicis. Arī pēc samaksas es tieku vēlreiz sodīts, ja tieku pieķerts. Tik pat labi visi autovadītāji varētu maksāt nodokli par, piemēram, braukšanu dzērumā, ko izmaksās negadījumos cietušo tuviniekiem. Nevienam autoram NEKAS nepienākas, tieši tāpat kā jebkuram citam biznesmenim nepienākas garantēta peļņa. Ja kāds ar savu saturu mani ieinteresē, tad es esmu gatavs maksāt ievērojamu daļu no saviem ienākumiem. Pašlaik sanāk, ka maksāju arī vājiem darboņiem, tādējādi ļaujot tiem nīkuļot ilgāk.
Publicēts: 03.05.12 18:15
 citēt
"Eltonam uz šādiem pretjautājumiem nevajadzētu atbildēt"

Nē, nu ko nu... Bildim jau šā kā tā jāķeras kā parasti pie tēmas novirzīšanas taktikas... re, ku RudeWolfs jau ideāli izteica domas, ko es nemācēju tā īsti noformulēt, lai neizpelnītos cien. Bilža uzbraucienus...
Publicēts: 03.05.12 18:34
 citēt
gribētu uzvert, ka ir akta, kas naudu pagjeer pamatoti, cits jautajums ka, cik utt...
bet LAIPA????? bljaviens izpildītāju un producentu apviwniba!!!! ja tu spēlē giichi ierakstot dziesmu, tev nokesho, ja tu producē tev nokesho vai saligsti ar grupu ka tev atmaksas naudaa vai bauda... pri chom te visparwjs rekets?????
Publicēts: 03.05.12 19:16 labots
 citēt
NilsS:
UldisS:ai tad viņi uzskaita katru Paula dziesmu vai pēc kaut kādas slimnīcas palātu vidējās temperatūras kaut ko rēķina? Piemēram, cik daudz no CD un audiokasešu (!) nodevām procentuāli aiziet Paulam?

Es neprecīzi pajautāju.

Latvijā ieved zināmu skaitu CD, par kuriem sarēķina konkrētu nodevu, kas kopā ir pilnīgi precīzi zināms latu daudzums. Kaut kādu šo latu daļu tagad taisās izmaksāt autoriem kā autoratlīdzību par to, ka viņu darbi varēja būt ierakstīti šajos CD. Cik (procentuāli vai savādāk) no šiem latiem aiziet Paulam (un pēc kāda aprēķina algoritma) un cik aiziet Lunim? (šams mums ir arī autors ;)). Tajā CD tikpat labi var pumpēt iekšā Paula dziesmas, tikpat labi Luņa superbildes no viņa super-mājas-lapas... Pie tam galīgi nav runa par kvalitāti, Lunim ir mājas lapa ar viņa bildēm (jācer, ka tās ir viņa :)), un viņš ir autors. Pēc autortiesību būtības- abi divi ir autori... Šo lietu kāds māk apskaidrot?
Publicēts: 03.05.12 21:08 labots
 citēt
UldisS:
NilsS:

Es neprecīzi pajautāju.

Latvijā ieved zināmu skaitu CD, par kuriem sarēķina konkrētu nodevu, kas kopā ir pilnīgi precīzi zināms latu daudzums. Kaut kādu šo latu daļu tagad taisās izmaksāt autoriem kā autoratlīdzību par to, ka viņu darbi varēja būt ierakstīti šajos CD. Cik (procentuāli vai savādāk) no šiem latiem aiziet Paulam (un pēc kāda aprēķina algoritma) un cik aiziet Lunim? (šams mums ir arī autors ;)). Tajā CD tikpat labi var pumpēt iekšā Paula dziesmas, tikpat labi Luņa superbildes no viņa super-mājas-lapas... Pie tam galīgi nav runa par kvalitāti, Lunim ir mājas lapa ar viņa bildēm (jācer, ka tās ir viņa :)), un viņš ir autors. Pēc autortiesību būtības- abi divi ir autori... Šo lietu kāds māk apskaidrot?

Tikai viens aspekts. izlaiduma foto. Rakstam DVD. Tātad, DVD matricas nodoklis 20sant/matrica. normālas klases izlaidums 25 diski, nodoklis, ko pērkot matricas samaksāji 5Ls. Teorētiski pēc ierakstīšanas tos diskus vari autortiesību reketieriem atrādīt un piečuku mīnus bankas transakcijas maksājums, saņemsi savā kontā, BET ja jābrauc uz šiem ne no Rīgas, jātērē laiks, nauda ceļam.... Fiška uz to arī balstās. Tagad parēķini cik TU uzdāvini tiem reketieriem... Visiem latviešiem varu paskaidroet, ka diskos jau sen rakstu paša fočētas bildes un paša filmētas filmas, TIKAI.:face-devil-grin:
Un man pie kājas kā to naudu sadala.:anger:
Publicēts: 03.05.12 21:40
 citēt
J
Elmarss:
Tikai viens aspekts. izlaiduma foto. Rakstam DVD. Tātad, DVD matricas nodoklis 20sant/matrica. normālas klases izlaidums 25 diski, nodoklis, ko pērkot matricas samaksāji 5Ls. Teorētiski pēc ierakstīšanas tos diskus vari autortiesību reketieriem atrādīt un piečuku mīnus bankas transakcijas maksājums, saņemsi savā kontā, BET ja jābrauc uz šiem ne no Rīgas, jātērē laiks, nauda ceļam.... Fiška uz to arī balstās. Tagad parēķini cik TU uzdāvini tiem reketieriem...

Jau kuro gadu matricas pašu veiktiem konferenču audio/video ierakstiem mūsu kantorim pērk Igaunijas filiāle. Kāpēc nepērkam LV? Nejūtam līdzi mūziķiem? -Jūtam. Naudas žēl? - Nē. Kāpēc nepērkam LV? Vienkārši negribam... nu gluši tāpat kā Preobraženskis. :P www.youtube.com...
Publicēts: 03.05.12 22:41 labots
 citēt
Sapper:J
Elmarss:
Tikai viens aspekts. izlaiduma foto. Rakstam DVD. Tātad, DVD matricas nodoklis 20sant/matrica. normālas klases izlaidums 25 diski, nodoklis, ko pērkot matricas samaksāji 5Ls. Teorētiski pēc ierakstīšanas tos diskus vari autortiesību reketieriem atrādīt un piečuku mīnus bankas transakcijas maksājums, saņemsi savā kontā, BET ja jābrauc uz šiem ne no Rīgas, jātērē laiks, nauda ceļam.... Fiška uz to arī balstās. Tagad parēķini cik TU uzdāvini tiem reketieriem...

Jau kuro gadu matricas pašu veiktiem konferenču audio/video ierakstiem mūsu kantorim pērk Igaunijas filiāle. Kāpēc nepērkam LV? Nejūtam līdzi mūziķiem? -Jūtam. Naudas žēl? - Nē. Kāpēc nepērkam LV? Vienkārši negribam... nu gluši tāpat kā Preobraženskis. :P [url=http://www.youtube.com/watch?v=goRyvCyikNw

]http://www.youtube.com/watch?v=goRyvCyikNw
[/url]
Mja, arī risinājums... Šo biedru teorija pamatā balstās uz vienkāršo principu, no katra iekasēt vienā reizē tik mazu summu, lai to apstrīdēt būtu ekonomisks nonsenss. Viņi pat to atklātā tekstā pateica, runājot par "autobusu radio" nodokli: ko uztraucas, no katra radio taču mēnesī iekasēs TIKAI VIENU latu!!! siptomātiski, ka šī organizācija izmisīgi radioPROGRAMMAS klausīšanos par fonogrammas atskaņošanu sauc. Un labi ļaudis tic...:face-devil-grin: Arī taktika forša, sāka ar taksistiem, kam tas lats nav nauda, turpināja ar autobusiem, pamatojoties uz precedentu, nākošais solis bij garāžas, ofisi, kur radio klausās un labsajūtu gūst...:face-devil-grin:
Publicēts: 04.05.12 00:31
 citēt
Ir bijusi darīšana ar abiem autortiesību aizsardzības kantoriem. Šīs sadarbības rezultātā man tikai nostiprinājās pārliecība, ka kačāšana no torentiem nav nekāds noziegums par kuru vajadzētu kaunēties. Vēl vairāk, kamēr tiks izdoti hrens viņu zin kādi ukazi šajā sakarā, es bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem pumpēšu muzonu. Te jau vairs neiet runa par iespējām brīvi tikt pie informācijas, bet gan par principiālu nostāju.
Visiem "nabaga" autortiesību aizstāvjiem - ejiet tak dirst!

p.s. labprāt pērku mūzikas CD un DVD, kā arī lejuplādēju oficiālos interneta veikalos, bet besī ārā šis vietējā mēroga ar valsti atbalstītais rekets.
Publicēts: 04.05.12 09:02 labots
 citēt
Vēl viens interesants moments- satura izplatīšanas/ražošanas kompānijas nemitīgi čīkst par miljardiem, ko pirāti ik gadu izspiež un tūkstošiem darba vietu, kas varēja būt aizpildītas. Bet vai kāds ir paskatījies šo kompāniju kopējo peļņas dinamiku pēdējo gadu laikā? Es teiktu, ka satura industrija pelna vēl vairāk kā jebkad. Cik nav redzēti tie gaudulīgie attēli, kur parādīts, ka kaut kāda Nikija Mināža sen jau pārsitusi Abbey Road ienākumus- tas ir iespējams tikai digitālās izplatīšanas laikmetā. Tāda zelta ādere nevienam mūziķim pirms gadiem 20 nav pat sapņos rādījusies. Protams, ir nozare, kur tiešām ienākumi krītas- CD/DVD pārdošana. Tas ir vienīgais, kur pirāti var iesist kādu robu. Domāju, ka BluRay tāpat pārdosies, jo pašreizējā e-infrastruktūra nespēj nodrošināt pietiekamu joslas platumu HullHD failu operatīvai (izdomāju-novilku) piegādei. Interesanti, ka vinila plašu pārdošanas apjomi ceļas par aptuveni 25% gadā. Domāju, ka pērk arī kaut kādas Criterion vērtīgo filmu kolekcijas. Citiem vārdiem sakot- pērk to, ko ir vērts uzglabāt. Es gan negribu ieslīgt kārtējā Adorno/Horkhaimera īdēšanā, bet 95% satura uzglabāt nav vērts.
Publicēts: 06.05.12 17:48
 citēt
Priecē tas, ka vari saukties kā vēlies :) autoru saraksts, 25.lpp, ja nemaldos...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas