viencmuzikanc:Priecē tas, ka vari saukties kā vēlies
MAN tur ir sareģitrēti VISI savi projekt un personāži arī PAŠI fantastiskākie) Bet ja atcerās Monty Python tad tur bija Romiešu karavadonis "Bigus Dickus " youtu.be...
No 2012 sākuma visvairāk patentu Latvijā ir izsniegts fotogrāfiem - 69, frizieriem - 32 un nagu kopšanas speciālistiem - 18 patenti. Visbiežāk kā patenta darbības vietu patentmaksātāji norādījuši Rīgu - 107 gadījumos, Madonu - 14 gadījumos un Valmieru, kas norādīta septiņos gadījumos.
He, he... "summas ir simboliskas un mēs knapi varam finansēt savu mūzikas industriju"... tikko tirliņš no autoru aizstāvjiem paziņoja.... jopcik!!! Man pie vienas vietas tā jūsu "mūzika", ko jūs ražojat, bālēliņi! Jums būs man jāpiemaksā, lai es būtu spiests kausīties jūsu ražojumus! Visādu figņu maļ gan žurnālisti gan juristi, bet pie problēmas saknes tā arī nenonāk...
Eltons:He, he... "summas ir simboliskas un mēs knapi varam finansēt savu mūzikas industriju"... tikko tirliņš no autoru aizstāvjiem paziņoja.... jopcik!!! Man pie vienas vietas tā jūsu "mūzika", ko jūs ražojat, bālēliņi! Jums būs man jāpiemaksā, lai es būtu spiests kausīties jūsu ražojumus! Visādu figņu maļ gan žurnālisti gan juristi, bet pie problēmas saknes tā arī nenonāk...
Ja par lietu runās, tad nebūs ko gadiem bezjēgā gaisu tricināt... toties tagad... klondaika, un "aizstāvju" vesels bars... Visi barojas.
«Publiskais izpildījums ir jebkura vieta, kas ir ārpus ierastā ģimenes loka,» norāda AKKA/LAA pārstāvis Reinis Briģis. Vaicāts, vai tas nozīmē, ka, piemēram, radio bez papildu maksas drīkst klausīties tikai savu tuvāko pirmās pakāpes radinieku lokā, viņš atbild apstiprinoši: «Faktiski tā sanāk.»
Protams! Orvelam pat prātā neienāca šāds tautas čkarēšanas paņēmiens...
"Mūzika rodas no manis, no personīgi manis.... Un tas nav tikai mana iegriba, ka es esmu uzražojis kādu ierakstu. Tas ieraksts ir tirgus dalībnieks. Tāpat kā maize, olas vai, nezinu, radio," uzsver LaIPA valdes priekšsēdētājs Kārlis Auzāns...."
Kārli, iebāz to, kas rodas no tevis, sev tajā pašā vietā atpakaļ! Kādā sakarībā man par to tev būtu jāmaksā?
"Sabiedrībai jāsaprot, ka mūzika nerodas no zila gaisa. Mūzika rodas no manis, no personīgi manis, no citu Latvijas izpildītāju sviedriem, laika, darba, naudas, un arī visas pasaules tāpat izpildītāju darba. Un tas nav tikai mana iegriba, ka es esmu uzražojis kādu ierakstu. Tas ieraksts ir tirgus dalībnieks. Tāpat kā maize, olas vai, nezinu, radio," uzsver LaIPA valdes priekšsēdētājs Kārlis Auzāns.
Auzānam vajadzētu saprast, ka 1 produktu var pārdot 1x Vai tas ir televizors, vai radio samaksa autoram par dziesmas atskaņošanu ēterā. Ja konkrētais pilsonis spētu savākt 3 dienas pēc kārtas arēnu Rīga, nevis pustukšus lauku kultūras namus,, tad nenāktis šitādu sūdu stumt.
Kāpēc, pie šāda razklada, ko pasludina akas /kakas, lai Panasonic, nepieprasītu piķi par TV lietošanu no visiem ciemiņiem, kas pie manis ir TV lūrējuši?
Eltons:He, he... "summas ir simboliskas un mēs knapi varam finansēt savu mūzikas industriju"... tikko tirliņš no autoru aizstāvjiem paziņoja.... jopcik!!! Man pie vienas vietas tā jūsu "mūzika", ko jūs ražojat, bālēliņi! Jums būs man jāpiemaksā, lai es būtu spiests kausīties jūsu ražojumus! Visādu figņu maļ gan žurnālisti gan juristi, bet pie problēmas saknes tā arī nenonāk...
Vot,vot!Gluži manas domas.Man te kladzinās o-kartes akadēmiju un es maksāšu autortiesības un vēl TV abonentmaksu!i.Vairs jau nevienu dienu miera nav-dvīņi dzied,talanti dzied,eirovīzija,vilnis...toč za...aļi!
"Nedzirdēsi tu Auzāna vai viņa Melo-M ierakstus skanam kādā radiostacijā. Tātad viņš pieprasa naudu tikai par ierakstu izdošanas faktu vien."
Ā, tas ar to zirdzisko uzvārdu bija no pajukušā Melo-M? Hmm... vainīgs, esmu kādreiz nejauši kādu fragmentu dzirdējis tiešām no Melo-M, pat ieklausījies, lai salīdzinātu ar Apocalyptica... vērtējumu neizteikšu...
"Sabiedrībai jāsaprot, ka mūzika nerodas no zila gaisa. Mūzika rodas no manis, no personīgi manis, no citu Latvijas izpildītāju sviedriem, laika, darba, naudas, un arī visas pasaules tāpat izpildītāju darba. Un tas nav tikai mana iegriba, ka es esmu uzražojis kādu ierakstu. Tas ieraksts ir tirgus dalībnieks. Tāpat kā maize, olas vai, nezinu, radio,"
t.b. ja es nopērku maizi un olas, kurus ēdu ģimenes lokā, tad viss OK, bet, ja gribu pacienāt vēl kādu, vai, nedod Dievs, savu dienišķo cīsiņu mīklā notiesāt autobusā esot, kur to var saost blakus sēdētāji, tad man par to jāmaksā vēlreiz
Vot,vot!Gluži manas domas.Man te kladzinās o-kartes akadēmiju un es maksāšu autortiesības un vēl TV abonentmaksu!i.Vairs jau nevienu dienu miera nav-dvīņi dzied,talanti dzied,eirovīzija,vilnis...toč za...aļi!
Šeit man jāpiekrīt tikko dzirdētai intervijai ar Burakovu (nu, kāviņtur, e, Zemgalu, vo), kurš bija sašutis par nekvalitatīvas mūzikas pārprodukciju Latvijas tirgū ar visādu "talantu" šovu producēšanu...
"...nedod Dievs, savu dienišķo cīsiņu mīklā notiesāt autobusā esot, kur to var saost blakus sēdētāji, tad man par to jāmaksā vēlreiz"
Reinis Briģis atbild apstiprinoši: «Faktiski tā sanāk.»
smartins: "Sabiedrībai jāsaprot, ka mūzika nerodas no zila gaisa. Mūzika rodas no manis, no personīgi manis, no citu Latvijas izpildītāju sviedriem, laika, darba, naudas, un arī visas pasaules tāpat izpildītāju darba. Un tas nav tikai mana iegriba, ka es esmu uzražojis kādu ierakstu. Tas ieraksts ir tirgus dalībnieks. Tāpat kā maize, olas vai, nezinu, radio,"
t.b. ja es nopērku maizi un olas, kurus ēdu ģimenes lokā, tad viss OK, bet, ja gribu pacienāt vēl kādu, vai, nedod Dievs, savu dienišķo cīsiņu mīklā notiesāt autobusā esot, kur to var saost blakus sēdētāji, tad man par to jāmaksā vēlreiz
Nē taču, autobusa blakussēdētājiem, jāiet pie cīsiņa pārdevēja un jāmaksā par karstā suņa smaku un izskatu...
kaut kur pusē apnika lasīt, bet... principā no juridiskā viedokļa viss būtu ļoti vienkārši - ja datu nesēji tiek aplikti ar autora atlīdzības nodokli (kuru ieņēmumus akka kaut kādā telepātiskā veidā pēc tam tipa izdalīs attiecīgajiem autoriem), tad ar šo arī datu pirātisms beidz pastāvēt. kačā torentos ko vien vēlies, jo par to esi samaksājis, pērkot savu fļašku...
rixweber:kaut kur pusē apnika lasīt, bet... principā no juridiskā viedokļa viss būtu ļoti vienkārši - ja datu nesēji tiek aplikti ar autora atlīdzības nodokli (kuru ieņēmumus akka kaut kādā telepātiskā veidā pēc tam tipa izdalīs attiecīgajiem autoriem), tad ar šo arī datu pirātisms beidz pastāvēt. kačā torentos ko vien vēlies, jo par to esi samaksājis, pērkot savu fļašku...
Nekānebij. Ja Tu nopērc legālu disku, tad vienu kopiju paša lietošanai drīksti izgatavot(tip muzona disks istabā, plauktā, kopija mašīnā), par to arī nodoklis...
rixweber:kaut kur pusē apnika lasīt, bet... principā no juridiskā viedokļa viss būtu ļoti vienkārši - ja datu nesēji tiek aplikti ar autora atlīdzības nodokli (kuru ieņēmumus akka kaut kādā telepātiskā veidā pēc tam tipa izdalīs attiecīgajiem autoriem), tad ar šo arī datu pirātisms beidz pastāvēt. kačā torentos ko vien vēlies, jo par to esi samaksājis, pērkot savu fļašku...
Nekānebij. Ja Tu nopērc legālu disku, tad vienu kopiju paša lietošanai drīksti izgatavot(tip muzona disks istabā, plauktā, kopija mašīnā), par to arī nodoklis...
vienīgi stulbi sanāk tad, ja tu nopērc muzonu digitālā formātā kauč kādā aitjūnā un gribi viņu dabūt iekš kaut kā pārnēsājama...
Jāierosina aplikt arii interneta piesleegumus ar nodokli sagribeejushi jutuubi pa velti luureet Hmzz a tie kam virtuaali datu neseeji tiek bez nodoklja sveikaa?
didams:Jāierosina aplikt arii interneta piesleegumus ar nodokli sagribeejushi jutuubi pa velti luureet Hmzz a tie kam virtuaali datu neseeji tiek bez nodoklja sveikaa?
Vismaz Latvijā akka lielu daļu jūtūbes jau ir nogriezusi...
didams:Jāierosina aplikt arii interneta piesleegumus ar nodokli sagribeejushi jutuubi pa velti luureet Hmzz a tie kam virtuaali datu neseeji tiek bez nodoklja sveikaa?
Vismaz Latvijā akka lielu daļu jūtūbes jau ir nogriezusi...
Truba pati nogrieza , pēc principa NEPIĶOSIM jo nerādīsim
Vispaar tinternetam vajag uzlikt skaitiitaajus un nn% aplikt ar autortiesiibu nodokli Savaadaaknabaga Laulis Leiniks dziedz dzied a visaadi suskji nenoveertee vinja puules un klausaas nahalavu
Autora mantisko tiesību un blakustiesību kolektīvā pārvaldījuma organizācijas nav slikta ideja pati par sevi. Diemžēl šīs organizācijas ir kļuvušas no biedrībām par komercsabiedrībām, kas pamatojoties uz likumu gūst peļņu uz autoru un blakustiesību īpašnieku rēķina. Tāda ačgārna situācija ir novērojama ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs.
Satversmes tiesas spriedums ir tā saucamā "Pirra uzvara". Konstitucionālo sūdzību būtībā neapmierināja. Satversmes tiesa izsprieda lietu vairāk vai mazāk par labu Ministru kabinetam, brīdinot Ministru kabinetu, ka nepieciešams pārskatīt Ministru kabineta noteikumus līdz 2012.gada 1.novembrim sakarā ar tehnoloģisko evolūciju.
Būtiskākais, ka no sprieduma izriet, ka jaunā nesēju un iekārtu saraksta sagatavošanā nav jāuzklausa AKKA/LAA un LAIPA, jo Satversmes tiesa spriedumā ir norādījusi, ka iepriekšējas konsultācijas ar attiecīgo nozaru pārstāvjiem nav nepieciešamas un viss ir jāizlemj Ministru kabinetam.
Tādējādi AKKA/LAA un LAIPA ierosinājumus Ministru kabinets var pamatoti neņemt vērā, izstrādājot jaunus noteikumus.
Facebook profilā ar interesantu pieredzi bija padalijies bijušās grupas FACT dalībnieks Aivars Čivželis aka Čižiks:
Mans stāsts par AKKA/LAA - Grupas Fact laikos teicām ka nevēlamies kasēt no cilvēkiem naudu par mūsu mūziku. Pieprasijām lai to nedara. Atteica ka tā nevarot. - "mēs sargājam jūsu autortiesības enivej, tā ka naudu kasēsim." Ok! Kad Zviedru filma "bye, bye beauty" tika izmantota mūsu 3 skaņdarbi bez brīdinājuma un vienošanās, mēs gājām jautāt pēc solītās aizsardzības. Atbilde bija šāda - "sazinājāmies ar Zviedriem, tie piedāvā 1000 EUR. Iesakam jums klusām paņemt, citādi nedabūsiet neko." Atbildējām ka mūs tas neapmierina, vēlamies lai jūs tiesājaties un nodarbojaties ar solīto, jo šī filma bija konkrēts uzbrauciens valsts līmenī, utt Akka/laa atbildēja - nu tad neko. Tāda bija reālā autortiesību aizstāvība. Tagad tie kasē naudu arī no autora, kurš organizē savus koncertus - tie vairs neatmaksājas. Tātad - Akka/Laa nosūc naudu no savējiem uzņēmīgajiem talantiem un atbalsta slinkos "mūzikas ražotājus". Jeb es kaut ko nesaprotu?
Viens iemesls, kāpēc autoram varētu būt vajadzīgas autortiesības, redzams te: www.aluksniesiem.lv...
Tai pat laikā Eiropas mūzikas vecmeistari koncertē arī vecumā (lēkā pa skatuvi gados, kuros pie mums jau tikai sēž uz piemājas soliņa): www.youtube.com...
Ja Apē būtu dzelzceļš un reiss uz Rīgu ... vai viegli būt jaunam Apē?
bet kā pareizi saucas tie kas dzīvo Apē ?
Apenieki vai Apisti ? Vai varbūt Apistie Apenieki ?
Pirms 20 gadiem es tiektu, ka fotogrāfi ir saostījušies fiksāžu kā rezultātā masveidā ir pazudusi dajebkāda spriestspēja. Bet nu turpiniet, vienmēr ir aizraujoši lasīt vienu radošo pārdomas par citiem radošajiem
es jau iepriekšējā ceptuvē uzdevu jautājumu pēc kura visi notinās nah un neviens neatbildēja. gribiet uzdošu to pašu jautājumu vēlreiz par kopēšanu un to kas tad īsti pienākas autoram, kas ir sajēmis gonorāru? varēsiet izvirst ar savām nevainīguma prezumpcijām
zbmono:Pirms 20 gadiem es tiektu, ka fotogrāfi ir saostījušies fiksāžu kā rezultātā masveidā ir pazudusi dajebkāda spriestspēja. Bet nu turpiniet, vienmēr ir aizraujoši lasīt vienu radošo pārdomas par citiem radošajiem
es jau iepriekšējā ceptuvē uzdevu jautājumu pēc kura visi notinās nah un neviens neatbildēja. gribiet uzdošu to pašu jautājumu vēlreiz par kopēšanu un to kas tad īsti pienākas autoram, kas ir sajēmis gonorāru? varēsiet izvirst ar savām nevainīguma prezumpcijām
Redzi, pastāstīšu tev vienkāršu lietu: CD/DVD matricas es pērku lietuvā, par debīlām autortiesībām nemaksāju, diskos rakstu savas fočētās bildes, labi apzinos, ka PVN un citi saistītie nodokļi/ieņēmumi paliek leišiem... Un es piekāšu Tevi un citus autorklaunus, kas grib uzvārīties uz manu bilžu rēķina... Tādu kā es ir daudz. Te nesen viens labi teica, ka šaut ir jāprot, citādi var kājā iešaut... Tā redz ir publikas atbilde tev un tev līdzīgajiem. Protams, nekā personīga tik bizness...
mani absolūti neinteresē kur tu vai kāds cits pērk matricas. es pavisam par ko citu.
Nu baig feins pofigistu "dialogs"... Ar kopējo nosaukumu klaunāde... Man piekāst to autoru; tikko Apē tāds ģēnijs pierijās, ar visām no tā izrietošām... vienk šis ir stāsts par "pārstāvjiem"... un tava profilbilde ir interesanta un siptomātiska, varbūt...
vari definēt kas tevi tik ļoti piesaista manā profilbildē, ka tu to piemini jau otro reizi? un kāds tam vispār ir sakars ar diskusijas tematu? vari rakstīt svešvārdus, tu to nozīmi vienalga neizproti.
Retorisks jautājums Pārdodu savu bildi ar publicēšanas tiesībām žurnālam - Privātā dzīve. Vai man kā autoram kaut kas papildus pienākās, ja eksistē kafejnīca, kas nopērk Maximā šo žurnālu un dod apmeklētājiem iespēju manu bildi apskatīties?
Bzh:Retorisks jautājums Pārdodu savu bildi ar publicēšanas tiesībām žurnālam - Privātā dzīve. Vai man kā autoram kaut kas papildus pienākās, ja eksistē kafejnīca, kas nopērk Maximā šo žurnālu un dod apmeklētājiem iespēju manu bildi apskatīties?
Labi uztvēri... NEPIENĀKAS, diemžēl. Tāpat kā pavāram par karstā suņa smaržu...
zbmono:
Elmarss: VIENS ar simptomātisku profilbildi....
vari definēt kas tevi tik ļoti piesaista manā profilbildē, ka tu to piemini jau otro reizi? un kāds tam vispār ir sakars ar diskusijas tematu? vari rakstīt svešvārdus, tu to nozīmi vienalga neizproti.
Redz, vārdu, uzvārdu cilvēks parasti neizvēlās, un pēc šiem datiem spriedelēt par personību ir vienkārši šarlatānisms... BET nikus, profilbildes cilvēks kāreiz izvēlas un apzināti... ar ko visus apsveicu, TAS jūsu karogs... Piedod, ja sarežģīti, mēģināju BEZ svešvārdiem un latviski.