forum.gif
Pēc 9. klases
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Pēc 9. klases
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 15.05.07 15:58
 citēt
pabeidz 12 un ej uz datordizainu, poligraafiju un utt, bet peec 9 klases nekaa nopietna nav! iesaku pabeigt vidusskolu pa priekshu!
Publicēts: 15.05.07 16:02
 citēt
Kas ir poligrāfija? :D
:P
Publicēts: 15.05.07 16:04
 citēt
pabeidz 12-to klasi un, ja tiešām ir fotointerese, tad pēc tam var iet uz Rīgas 34.arodvidusskolu.

web: www.bzb.lv...
Publicēts: 15.05.07 16:05
 citēt
Nē nu paklau, kas ir poligrāfija, kaut kas ar ...grāfiju saistīts :D
Vispār laikam būs jāiet tai vidusskolā ;)

Zini, ka grāmatas drukā un tās drukā poligrāfijā, nu un ne tikai grāmatas ;) ja gribi problēmas ar veselību līdz 20 gadiem un kļūt par invalīdu, vari vēl aiziet kaut kur pamācīties ;)
Publicēts: 15.05.07 16:10
 citēt
pabeidz 12-to klasi un, ja tiešām ir fotointerese, tad pēc tam var iet uz Rīgas 34.arodvidusskolu.

web: [url=http://www.bzb.lv/?q==4&file=5e046324d0c89a95f4fa6eb30d200050&id=264

gada]http://www.bzb.lv/?q==4&file=5e046324d0c89a95f4fa6eb30d200050&id=264

gada[/url] laikaa mani par fotograafu izmaaciis? vai sabojaas visu to ko es zinu un iedos papiiru kuru taa pat isti nekur pa pilnu nenjem?
Publicēts: 15.05.07 16:14
 citēt

web: [url=http://www.bzb.lv/?q==4&file=5e046324d0c89a95f4fa6eb30d200050&id=264

gada]http://www.bzb.lv/?q==4&file=5e046324d0c89a95f4fa6eb30d200050&id=264

gada[/url] laikaa mani par fotograafu izmaaciis? vai sabojaas visu to ko es zinu un iedos papiiru kuru taa pat isti nekur pa pilnu nenjem?

būtu labāk vairāk painteresējies par šo skolu un mazāk muldējis. apmācība ir ļoti sakarīga.
Publicēts: 15.05.07 16:18
 citēt

būtu labāk vairāk painteresējies par šo skolu un mazāk muldējis. apmācība ir ļoti sakarīga.

es jau neizdaru saecinaajumus, bet uzdodu jautajumus!
Publicēts: 15.05.07 16:21
 citēt

es jau neizdaru saecinaajumus, bet uzdodu jautajumus!

nu sk. .. izklausījās pēr retoriskas ironijas
Publicēts: 15.05.07 16:34
 citēt
nezinu, domāju, ka jums nav paveicies, vai ta skolās vēl normāli kadri vispār ir?
Publicēts: 15.05.07 16:35
 citēt
tad kaa tur ir galu galaa? pec 12 ir veerts varbuut iet?
Publicēts: 15.05.07 16:38
 citēt
es taisos iet zu SPPA datordizaina fakultāti... kkas no foto iekshaa ir...
Publicēts: 15.05.07 16:42
 citēt
Nē nu paklau, kas ir poligrāfija, kaut kas ar ...grāfiju saistīts :D
Vispār laikam būs jāiet tai vidusskolā ;)

Zini, ka grāmatas drukā un tās drukā poligrāfijā, nu un ne tikai grāmatas ;) ja gribi problēmas ar veselību līdz 20 gadiem un kļūt par invalīdu, vari vēl aiziet kaut kur pamācīties ;)

es izmācījos polografijas skolā (diplomā rakstīts ofseta iespiedējs).

Tur jau nevar dabūt nekādas problēmas ar veselību, man tagad daudzi draugi strādā tipogrāfijās un viss zaibis, vienīgās problēmas ar veselību var dabūt strādājot pie tampondrukas, tur gan gandrīz skafandros jāšancē, bet visur citur (pārsvarā visās 96% tipogrāfijas ir ofsets) pie parastām ofseta mašīnām, nu tur nu nevar nekādas problēmas dabūt, ja nu vienīgi sadzerās krasu vai kādu krāsu mīkstinātāju!

Labots: Vēl var bez rokām palikt ja ielaižrokas mašīnas velmēs, vai arī grižot papīru giliotīnā neievēro elementāru drošību!
Publicēts: 15.05.07 16:43
 citēt

Es ar šogad tur domāju stāties iekšā :D

Vismaz es, par to 34. arodskolu dzirdēju nepārāk labas atsauksmes, bet gan jau viedokļi dažādi.

Bija doma arī braukt uz Angliju pastudēt fotogrāfiju, bet laikam sanāks pārāk dārgi. :?
Publicēts: 15.05.07 16:44
 citēt

Es ar šogad tur domāju stāties iekšā :D

Vismaz es, par to 34. arodskolu dzirdēju nepārāk labas atsauksmes, bet gan jau viedokļi dažādi.

Bija doma arī braukt uz Angliju pastudēt fotogrāfiju, bet laikam sanāks pārāk dārgi. :?

o moh veel kursa biedri buusim! :D
Publicēts: 15.05.07 16:47
 citēt
Varbūt :twisted:
Vienīgais SPPA liels uzsvars ir likts uz zīmēšanu/gleznošanu. Kā mums stāstīja (es eju sagatavošanas kursos, jo zīmēt galīgi nemāku), tad tas aizņem gandrīz visvairāk laika.
Fotogrāfēšanu SPPA var izvēlēties kā papildus priekšmetu, laikam, otrajā kursā, ja nemaldos.
Publicēts: 15.05.07 16:50
 citēt
Varbūt :twisted:
Vienīgais SPPA liels uzsvars ir likts uz zīmēšanu/gleznošanu. Kā mums stāstīja (es eju sagatavošanas kursos, jo zīmēt galīgi nemāku), tad tas aizņem gandrīz visvairāk laika.
Fotogrāfēšanu SPPA var izvēlēties kā papildus priekšmetu, laikam, otrajā kursā, ja nemaldos.

tu esi bijis uz tiem info kursiem? hmm man ziimeeshana ir kaa ir... :/ nu man patiik datorgrafika un taada veida pasaaciesni tapec ir vispaar par to doma...
Publicēts: 15.05.07 16:51
 citēt
kLOWN - ja brauksi - zaudētājos nepaliksi, jo arī alga te nebūs nekāda zemā.
Pluss, ja pierādīsi savas spējas fotojomā, varēsi pavisam pat neslikti piepelnīties kāzās. Ir man drauga sencis šeit fotogrāfs - par ~4h kāzās 1K Eiro. Es gan Īrijā dzīvoju. :roll:
Publicēts: 15.05.07 17:00
 citēt
crazyman: Info kursos nebiju - eju sagatavošanas kursos(maksāja 120Ls). Reāli notika tikai 3 nodarbībās katru reizi - kompozīcija(kā visu izkārtot, lai nav "smags" viens stūrīs un tamlīdzīgi. Daudz jādarbojas ar tušu. Interesatni man likās, jo šeit nevajadzēja zīmēšanas skilu), zīmēšana(sākumā bija kubi, taisnstūri, cilindri, beigās vienkāršas burkas/vāzes. Tikai ar zīmuli uz A3 lapas. Ar ēnošanu. Patiesībā skolotājs ļoti labs un es daudz iemācijos) un koloristika(kā pareizi uz lapas uzklāt krāsas un tamlīdzīgi. Vienīgais priekšmets kur uzdeva mājasdarbus - un daudz).
Itkā bija paredzēta arī kāda nodarbība ar datoriem, bet kautkas tur nesanāca. Tagat uz eksāmeniem nav jāiet un varbūt kautkad Jūnija beigās būs.
Pašā augstskolā jau protams būs darbs ar datoriem, bet jāņem vērā, ka daudz vajadzēs ņemties ar zīmēšanu un gleznošanu.

sasar: saprotu, ka tur mācību līmenis tieši fotogrāfēšanā salīdzinot ar Latviju ir debesis. Nodrošina ar materiāliem, studijas un tamlīdzīgi. Taču bail ņemt tik lielu kredītu, jo 4 gadu mācības maksā aptuveni 9K + vēl dzīvošana(vēl pietam jāatrod kur dzīvot) un mācību izmaksas. Ja nu gadījumā nesanāk atrast darbu, tad ir mērce.
Publicēts: 15.05.07 17:02
 citēt
Tajā SPPA par fotogrāfiju ir ĻOTI maz :( Un prasības arī nav augstas attiecībā uz foto darbiem...
Publicēts: 15.05.07 17:03
 citēt
skaidrs.. emm hmm.. mjaa... daudz ko esmu palaidis garaam, bus laikam jaizbrauc uz info stundaam un jauzzin kas siikaak! blin daudz ko esmu garam palaidis.. tie kuris tach nebij obligaati ne?
Publicēts: 15.05.07 17:10
 citēt
kLOWN, ja Tev ir normālas IR prasmes, varu iekārtot pie sevis par broadband support agent. Ja ir ļoti labas angļu valodas prasmes, varu palīdzēt dabūt darbu arī par tulku (laba naudiņa).
Par mācībām parasti nav jāmaksā viss uzreiz. Atrast, kur dzīvot - nebūs problēmu - arī varu palīdzēt. :roll: Galvenais ir Tava vēlēšanās kustēties!
Publicēts: 15.05.07 17:19
 citēt
crazyman: kursi nav obligāti, bet ja iziet kursus, tad laikam nav jāliek iestājeksāmeni, no kā gan nav īsti jēga, jo kā runā, tad tiek visi, kas ir gatavi maksāt :D

sasar: IR domāts IT? :D Ja nē, tad es nezinu, ko nozīmē IR un droši vien, tad prasmes nav labas :oops: Ja IT, tad itkā ir OK. Ļoti labas ENG zināšanas jau nav, bet skolā atzīme 8. Tomēr nejustos īpaši drošs tūlkot grāmatu :) Katrā ziņā paldies par palīdzību - tu dzīvoji Īrijā ja? Jāpaskatās kādas skolas ir tur un jāpapēta nopietnāk uzņemšanas prasības un tamlīdzīgi. Ja kas došu ziņu :wink:
Publicēts: 15.05.07 17:24
 citēt
Mana kļūda, bija domāts IT.
Grāmatas nav jātulko, pārsvarā darbs ar tiesām un slimnīcām. Stundā maksā 20eiras.
Es jā, Īrijā, jau trīs gadus te nobumbulējis esmu, pēc gada laikam došos mājās.

Ja tiešām ir interese, droši raksti - palīdzēšu, kā varēšu!
Publicēts: 15.05.07 17:51
 citēt
es panjemšu liidz 12. vispaareejo ar visaam grafikas, raseešanas papildus stundaam un peec tam uz [url=www.fotoskola.lv]www.fotoskola.lv[/url] / [url=www.fotoakademija.lv,]www.fotoakademija.lv,[/url] bet laiks raadiis :D
Publicēts: 15.05.07 18:21
 citēt
ja gribi kluut par fotograafu prom uz aarzemeem, ideeaalaakais variants Krievija
Publicēts: 15.05.07 19:47
 citēt
Māte Krievija :)
Mācos 8. klasē un krievu valodas zināšanas nav tādas... :roll:
Bet tieši par fotogrāfu es vēlētos kļūt.
Nu par tādu kam ir diploms!

tie kam ir diploms ir tie labaakie ! :lol:
Publicēts: 15.05.07 20:08
 citēt
8. klase? Nestreso!
Redzēsi - videnes bioloģijas kursā pamācīsies par cilvēka uzbūvi un sadomāsi iet uz dakteriem :D
Publicēts: 15.05.07 21:00
 citēt
daudzi lielie fotočiekuri ir gājuši 34.-jā.
pašai bija ķecerīga doma painteresēties, kaut kad, kad maģistrantūrā būs vairāk laika ķecerībām :)))))
rectum, Tu moš kauč ko vairāk zini....?mmm? :)
Publicēts: 15.05.07 21:24
 citēt
Mācos 8. klasē un krievu valodas zināšanas nav tādas... :roll:

Par pieciem gadiem, ne tikai vienu valodu var iemācīties :)
Publicēts: 15.05.07 21:50
 citēt
nu ja krievene neiet manliekas kad ar varu grūti iestumt :D mans gadijums
Publicēts: 15.05.07 23:07
 citēt

diplomam šajā jomā ir ļoti niecīga nozīme LV zonā.

Visiem tikai un vienīgi interesē ko un kā Tu vari izdarīt.
Publicēts: 15.05.07 23:16
 citēt
savu muuzhu nebiju par taadaam kaktu skolaam dzirdeejis un, ka to diplomi kaadam ko noziimeetu

normaali ljaudis maacaas

www.rdmv.lv

un

www.lma.lv

roziišos ir super fotoklase, bet tur jaasaak aatraak maaciities
Publicēts: 15.05.07 23:24
 citēt
Daljai Latvijas atziito fotomaakslinieku diplomos rakstiits - biologs, pedagogs, fizikjis, aarsts.

Driizaak fishka ir nevis tajaa, kas ir tavaa diplomaa, bet kas ir galvaa un sirdii. Uz tava diploma var buut LMA magjistrs, bet tavi darbi der tikai sirsninjmaajinjai i tad veelams uz miiksta papiira.
Publicēts: 16.05.07 00:41
 citēt
protams - vislabāk ir izvēlēties švaku vai neatbilstošu skolu

valstī kurā 99% katrs pats sev arhitekts un interjerists šāds funktieris ir dabisks

vajadzētu vēl ārstus sagatavot kādos bezcerīgos ūķos 3 nedeļu laikā
Publicēts: 16.05.07 08:32
 citēt
Ja man jaaizveelas starp aarstu, kas fotografee bez diploma starp fotograafu, kas griezj aklo zarnu bez diploma... zini, es labaak panjemu pirmo. Esmu izmaaciijusies AML (RSU) un zinu ko noziimee tur buut un buut par aarstu. Taapat man labi paziistams ne viens vien Latvijaa atziits fotograafs, kam nav "fotoskolas diploma". Kaudzeem programmeetaaju, labu, kas visu apguvushi pashmaaciibas celjaa, jo Latvijaa sniegtaa izgliitiiba shajaa jomaa 10 gadus atpakalj nebija driizaak nekaa bija. Tagad ir kaudzeem datoristu, kas atnaak uz interviju, pavicina diplomu, ne suuda nezina, bet grib algu, kas tuva skaitlim ar trim nulleem. Kuru tu domaa panjem darbaa?

Ja neesi ticis paari 30 gadu atziimei, tad es tevi saprotu. Tiksi tik taalu, sapratiisi tos, kas skeptiski skataas uz diplomiem dazjaas nozarees.
Publicēts: 16.05.07 10:51
 citēt
viss kārtībā man ir 35 un tas man netraucē atšķirt melnu no balta - šinī gadījumā redzēt to, ka Latvijā būtībā NAV laba līmeņa fotogrāfu (tas, ka šos sētā kāds atzinis tam nozīme maza) un nav tieši tāpēc, ka nav skolas

zinu, ka Latvijā ir lērums bezcerīgu skolu un augstskolu (piemēram pedagoģijas jomā izlaiž tūkstošiem stulbeņu visā valstī), bet ne LMA, ne JRMV, ne RDMV šim pulkam nevar pieskaitīt - starpiiba starp šeit pieminētajām ir bezdibenis

es skatos skeptiski uz jebkuru kas aizraujas ar vispārināšanu un propogandē tumsonību - neatkarīgi no tā cik šim sirma galva

nekā personīga, bet RSU absolventa verdikts par šo 3 skolu kvalitāti............
:D :D :D
Publicēts: 16.05.07 11:04
 citēt
Maz mūs te ir, lai daudz labu fotogrāfu būtu.
Publicēts: 16.05.07 11:04
 citēt
problema ar makslas virziena jomama taa, ka tajas jamak zimet. gan iestjkuros, gan visadi citadi. ja, tas iemaca kompoziciju, utt, bet - nu ja nav taa talanta, roka smaga? vienu makslas skolu pabaidzis esmu, lika man tas atzims piemiegtaam acim zimeshana, kompozicijas maciba bija, hmm, nekada lidz pedejiem gadiem, kad mainijas pasniedzeja. Metalapstrade gan patika :)
Publicēts: 16.05.07 11:22
 citēt
.................kompozicijas maciba bija, hmm, nekada lidz pedejiem gadiem, kad mainijas pasniedzeja.........................

varoši pedagogi ir maz - arī LMA ir lērums varošu skunstnieku ar švaku pedagoģisko varēšanu - bet tur tomēr ir vislielākā pedagogu koncentrācija no kuriem ko var iegūt - kāpēc iet uz skolu kur stabili zināms, ka nav neviena?

ak34

skaidrs, ka maz, bet skunstnieku sniegums ir tāds, ka šos uz Parīzi, Venēciju, Milānu aicina turienes kuratori kamēr knipsētāji drīkst pieteikties paši uz atbilstoša līmeņa izstādēm

da nav jau skolā nekāda garantētā ģenialitāte, bet kāpēc noliegt normālu attīstības veidu un sēdēt ar galvu slotā?

tāpēc, ka šis grūts un prasa darbu?
Publicēts: 16.05.07 11:23
 citēt
man gan liekas, ka zīmēšana ir svarīga. pats gan ar'tādām muļķībām skolas laikā neaizrāvos, jo nebija ne intereses, ne arī baigās varēšanas.

Noteikti tam ir kāds sakars ar to, ka bildēt tā īsti nemāku :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):