forum.gif
Studijas gaismas.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Studijas gaismas.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 10.05.12 00:16
 citēt
Sveiki kolēģi.
Ir interese un iespēja pārkāpt no YN460 zibspuldzēm uz ko labāku.
Studijas gaismekļi kā tādi diezgan tumša bilde, tāpēc lūdzu Jūsu padomus un ieteikumus.
Pilna auguma portretiem.
Cenu kategorijā līdz 600Eur.
Paldies!
Publicēts: 10.05.12 11:46 labots
 citēt
KAS TIEŠI tev neapmierina tai YN460 ? Gaismas apjoms jauda KAS TIEŠI ? Rēķinies ka JEBKĀDA "Studijas" gaisma kopā ar barošanu SVER vismaz 20Kg un aizņem gana daudz vietas. Tam ko tu BILDĒ maksimāli kas būtu "Uzlabojams" būtu jau minēta XunJaņ vietā E-baya nopērkams METZ 45 CT-1 āmurs kam LIELĀKS REFLEKTORS vairāk baču 6 iet iekša , tas arī viss , sver ~1kg :) TIKAI skaties lai komplektā ir PLANKA un ja iespējams arī platleņķa izkliedētājs kuru lohi mēdz zaudēt. Savādāk bez plankas pie statīva vai kameras nepieskrūvēsi. METZ 45 CT-1 ir autonoma sistēma PATI MĒRA gaismu un der JEBKURAI kamerai kurai ir kāds "Sinhronizācijas kontakts" Lielākā iespējamā problēma ka DAŽI vecāki CT-1 eksemplāri NESPĒJ sinhronizēties ar DAŽIEM radio palaidējiem. Tad var skatītie pēc CT-4 varianta , tas pats būtībā grabulis tik ar paildus spuldzi un modernākas elementu bāzes vairāk iespēju elektronika iekšā , tev gan tas nav nepieciešamas TAČU tad radio sinhronizācija 100% strādā:)
Publicēts: 10.05.12 12:06
 citēt
Nu viss ir baigi labi ,ja strādāju ar ciet f. Ja gribu pagriezt vaļā, tad gaisma ir par maz, ja lieku YN uz max jaudu, tad pārlādējas mūžību :) Nav pilotgaisma.
Nēnu iekšā, ja bildēju tad 20kg ir poo. ( pag, bet tas ir vienai gaismai? :D ) Jo akumulatoriem tā pat naudas nav pagiadām.
Publicēts: 10.05.12 12:15 labots
 citēt
PILOTGAISMU lauka apstākļos tev tāpat neviens neizmanto PASTĀVĪGA gaisma nenormāli rij strāvu ar akumulatoriem tas ir kritiski :) Izmanto ja strādā ar strāvas ģeneratoru tas savukārt viens pats SVER sākot no 20Kg , smird pēc bendža un taisa troksni. Ja tiešām vaig +/- studijas judas budžets niecīgs tad jānēm šāds Ķiniešu brīnums par tādu cenu kā minēji , tam ir arī pilota gaisma , kura protams rij bačas www.foto-walser.biz...
Tikai neko citu īsti nevar darīt kā bliezt statiska lietas laukā :)

Tas tāds "Ķīniešu domas" par ELINCHROM - Ranger :):) Protams ja sabiezē uz atlaidēm var ņemt arī ELINCHROM - Ranger RX tas gan sākas no ~1500Eur :)

Reku vispār pilns ar tiem ķinīzeru grabuļiem www.foto-walser.biz... skuķu bliezšanai siena gubās "Studijas" gaismās :D

REKU www.foto-walser.biz... , pat vesels Komplekts ar divām blicēm un starķi "Lauka apstākļiem" 900 Eur :)
Publicēts: 10.05.12 12:29
 citēt
Ē, es biju domājis kko bez akumulatoriem un ar vairāk gaismām, softboxiem, statīviem utt :)
Publicēts: 10.05.12 12:32 labots
 citēt
Pa 600Eur nekas tāds tev nesanāks LIETOJAMS :) Tad vienīga iespēja kādi 3 gab veci Metz 45 CT-1 + Statīvu un boxi bet tad tas būs DĀRGĀK , automātā tas paliek NERENTABLI :)

Nu ta vienīgi šitāds
tur divas blices pat RINGS itkā viens:):) Boxsus gan var uzklikt tik tai kas uz stārķa :) Cena 970Eur
Publicēts: 10.05.12 12:38
 citēt
Lunis:Pa 600Eur nekas tāds tev nesanāks LIETOJAMS :) Tad vienīga iespēja kādi 3 gab veci Metz 45 CT-1 + Statīvu un boxi bet tad tas būs DĀRGĀK , automātā tas paliek NERENTABLI :)

cik jaudīga ir apmēram ir fotoaparāta zibspuldze? Tas pats YN460?
Publicēts: 10.05.12 12:41
 citēt
YN460 Ir ļoti nestabilas jaudas pēc cipara nepateiksi parasti pat mazāka jauda kā 420 canon BLICĒM:) Reiz mērijām ar Flašmetru tos ķineišu VEIKALĀ tur jauda atškirās pat par 20-30% NO EKSEMPLARA un zibšņiem staigāja +/- 10-15% !
Publicēts: 10.05.12 12:49
 citēt
ok, bet nu apmēram 100W +-30%?
Publicēts: 10.05.12 12:58 labots
 citēt
omulis:ok, bet nu apmēram 100W +-30%?

TRAKS , ~30-35w bij eksemplāri ka vilka līdz 40 !
Publicēts: 10.05.12 13:00
 citēt
Nu re, tad jau man kāds 300w gaismas būs wow :o :)
Publicēts: 10.05.12 13:04 labots
 citēt
Tev arī 100w būtu OU Lauka apstākļos :D :D

Nu nezinu , es parasti LAUKĀ izmantoju blices līdz 300w jaudas ne vairāk kā pusi jaudas biežāk 100w uz pilnu jaudu :):)
Publicēts: 10.05.12 13:07 labots
 citēt
Ja kas varu piedāvāt vienu 8kW volta lloka prožektoru :face-wink:
Publicēts: 10.05.12 13:10 labots
 citēt
Oliss:Ja kas varu piedāvāt vienu 8kW volta lloka prožektoru :face-wink:

Tas kur "Ogles elektrods" kvēlo baltu uguni :D ?
Publicēts: 10.05.12 13:18 labots
 citēt
pameegjini
www.photographyireland.net...
vai tajos pashos www.adverts.ie

tur biezhi uzpeld labi piedaavaajumi par sakariigaam naudaam

:big_smile:
Publicēts: 10.05.12 13:20
 citēt
Lunis:
Oliss:Ja kas varu piedāvāt vienu 8kW volta lloka prožektoru :face-wink:

Tas kur "Ogles elektrods" kvēlo baltu uguni :D ?

nu ja ;) būs divi vienā gan gaiuši gan silti :big_smile:
Publicēts: 10.05.12 13:27
 citēt
Kas ir ar šiem, kur parastās lampas skrūvējas iekšā!? :/

Kkas šāds..
www.ebay.co.uk...
Publicēts: 10.05.12 13:53
 citēt
omulis, vai kādreiz esi lietojis tādu? Atceros ka Vilmārs bija iepircis pastāvīgās gaismas, bildējām ārpusē un F bija jāgriež maksimāli vaļā, jo nepietika jaudas. Es kaut kā neesmu pastāvīgo gaismu atbalstī'tajs, jā vieglāk visu redzēt kur gaisma krīt bet, ja vajag jaudu, tad ar to tur ir čābīgi.

ebajā daudz lēto ķīniešu komplektu, domāju, ka pirmajiem gadiem pilnībā pietiks ar tādu, skaties kur kādas 250w vai 300 w vairākas galvas ir iekļautas. Ja nedarbināsi katru pilnu dienu, tad nekas tur nekusīs un nepārkarsīs.
Es nezinu par tām bajonetēm, man patīk S tipa, jo daudz aksesuāru pieejams, bet ir daudzi, kas apgalvo, ka S tipa bajonetes neesot izturīgas un drošas, kaut kas ļurkājoties utt. Iespējams ļoti lieliem softboksiem tā arī ir, manējie nepārsniedz 2 metrus un nekas tur neļurkājas. Jā ir nedaudz grūtāk citriez noņemt, bet peejamais klāsts un cenas nosaka daudz.

es izdevīgi iepirku vairākas Interfit 600W digitāli vadāmas un ar to jaudu ir par daudz, mierīgi varēja mazāk jaudīgas. Jo pat lielu viesnīcas zāli piegaismo labi pat uz pusi jaudas.
Publicēts: 10.05.12 14:21 labots
 citēt
omulis:Kas ir ar šiem, kur parastās lampas skrūvējas iekšā!? :/

Kkas šāds..
http://www.ebay.co.uk/itm/Continuous-Super-Softbox-5-studio-Lighting-kit-Digital-and-Video-daylight-bulbs-/230720884286?pt=UK_Photography_Lighting_Kits&hash=item35b8094e3e#ht_3408wt_1163

Kā jau Andris pareizi minēja ar TIEM ir vieglāk mācīties strādāt un strādāt ar gaismu nelielas STUDIJAS apstākļos. Ļoti precīzi var salikt gaismas redzot katru niansi izprast KĀ TAS DARBOJĀS. Būtībā idelas varianst iesācējiem kuri grib ar laiku klūt par ZINOŠIEM bildētājiem ar mākslīgu gaismu. Nekam LIELĀKAM kā 2-3 cilvēki nelielā telpā tas NEDER , ir vienkārša iespēja UZLABOT taču tik lai STRĀDĀTU tais pašos nelielas studijas apstākļos ar IMPULSA gasmu:) Ir pat iespēja kombinēt Pastāvīgā Impulsa TAČU tas viss ir tik NELIELAS STUDIJAS apstākļiem pamatā niansētai smalkai cilvēku portretu bildēšanu Aras apstākļiem un "Haltūrām" tas neder :) Piemēram ja man būtu jātaisa provincē PORTRETU studija NEKAD neņemtu IMPULSU bet gan tikai pastāvīgas gaismas FANU fainšmekeru un jaunkundžu ATZINĪBA par izjustiem smalkiem Kailfoto un portretiem garantēta:) PROBLĒMA tā ka nereti šdas lietas pērk IESĀCĒJI MEITBLEIŽI nezinot un nesaprotot KAM TAS DOMĀTS ka likums arī nespējīgi saskatīt "Gaismas" , tie gan parast spļaūdās brangi pēc tam:) Aŗi apmācībai šis risinājums PATS LABĀKAIS var bildēt grupā un KATRS redz kā viņam "Bilde" reāli būs no gaismu ēnu viedokļa:) Man šai ziņā pamacoši piemēri , vienā vietā kolektīvā kur šāda lieta IR ir izteikts dalījums MEITENES kuras bildē viena otru un taisa "Smukbildes" par šo gaismu fano un priecājas , savukārt dzeki kuri neko vairāk pār "Bābas reprodukcija istabā " nevar iedomāties par viņu smagi spļaudās :):)
Publicēts: 10.05.12 14:32
 citēt
Lunis:Tev arī 100w būtu OU Lauka apstākļos :D :D

Nu nezinu , es parasti LAUKĀ izmantoju blices līdz 300w jaudas ne vairāk kā pusi jaudas biežāk 100w uz pilnu jaudu :):)

Riča, visu cieņu kā tiešām foršam puikam un praktizējošam LR fotogrāfam! Bet atbildi lūgtum man un Googles tantei, kas īsti ir megafotogrāfs Rihards Ruriņš u viņa super-reklamētā "slepenā mega"-foto-super- vispasaules giga-super anštalte ar miljonu apgrozījumu?????
Saproti, man, kā reāli praktizējošam foygrāfam pilnīgi nav saprotams, kas tiik mega nopietns ir vajadzīgs, lai sabildētu viena plika skuķa fotosesiju jebšu vēl ko līdzīgu parastā bilžu žurnālā????
Nothing Special!!!
Publicēts: 10.05.12 15:14
 citēt
Friidis:
Lunis:Tev arī 100w būtu OU Lauka apstākļos :D :D

Riča, visu cieņu kā tiešām foršam puikam un praktizējošam LR fotogrāfam! Bet atbildi lūgtum man un Googles tantei, kas īsti ir megafotogrāfs Rihards Ruriņš u viņa super-reklamētā "slepenā mega"-foto-super- vispasaules giga-super anštalte ar miljonu apgrozījumu?????
Saproti, man, kā reāli praktizējošam foygrāfam pilnīgi nav saprotams, kas tiik mega nopietns ir vajadzīgs, lai sabildētu viena plika skuķa fotosesiju jebšu vēl ko līdzīgu parastā bilžu žurnālā????
Nothing Special!!!

"Mega foto studija" Latvijā nepiederēja man bet maniem Vācijas Kursa biedriem , viens no šiem bij mantojis pamatīgu īpašumu Kurzemē gabalu no Liepājas starp Aizpute / Pavilostas/ Liepaja , kur precīzi nepatikšu šie reāli konspirējās ne pa jokam "Austrumeiropas" sindroms. Mūsdienās diezgan nomaļa vieta bijušais muižas centrs kur Kolhoza laikos bij iecelts pamatīgs atpūtas kompexs ar pirtī un baseinu un pāris noliktavas angāri. Tad nu atguvis šo Ipašumu šams kopā ar labako draugu un partneri iekārtoja tur ~3 milj Eur vērtu Digitālu studiju lielgabarīta darbiem , pamatā mašīnās un citas lielgabarīta ustadijumiem , par cik tie bija divi kops salaisti angāri to ar bīdāmām sienām varēj sadalit vairākos atsevisķos laumumos uzņemšnas laukumos un katrā krāmēt kautko savu , butūbā LIELA ~2500m3 studijas telpa 3 stāvu augstumā. Caur Liepājas un Ventspils Ostām šiem veda ko bildēt no Skandināvijas un Vācijas kā arī pāsi šie lidinājās no Liepājas uz Hamburgu utt. Sākumā šie tik Fočeja velāk arī filmēja klipus montēja utt. Vien no biznesiem bija Jaunu mašīnu bildēšana tur mierīgi ietilpa Samosvals ar visu kravu uz gaiša fona un bildēt varēja no visām pusēm :) Pašā sākumā šie bij gatavojušies arī Latvijas un visma Baltijas tirgum TACU šiem PILNĪGI REĀLI paparasija "Kukuli" pietam maksāt dublutā utt. Par to šiem bij zverā pārskaitušies un PRINCIPA Latviju Ignoreja. Studija minētā vietā nostrādāja ~10 gadus sakoties Krīzei taupībai un citādam Likstām ka PVN un Tarifi vel vis skas šie Latviju pameta un aizvācās uz Krieviju Kaļiņingradas apgabalu , gadus 4 nesu saticis bet cik dzirdēju no viņu radiem kuri Joprojām mīt Aizputē ejot šiem ļoti labi :) Tas tā par Jura slaveno "Latgales studiju"
Publicēts: 10.05.12 15:26
 citēt
Interesants stāsts. Nebiju neko par tādu studiju dzirdējis :o
Bet nu atgriežoties pie tēmas.
Visas gaismas, kas ir uz parastajām spuldzēm ir ar patstāvīgo gaismu tik?

www.ebay.co.uk...
Pogas jau aizmugurē tik pat cik impulsu gaismas lampām ..
Publicēts: 10.05.12 16:13
 citēt
omulis:Interesants stāsts. Nebiju neko par tādu studiju dzirdējis :o

www.ebay.co.uk...

Lieta ta ka tā sir GĀZES LAMPAS TAS IR EKANOMISKĀS viņu jaudu nevar REGULET , taču var salikt piemēram 4-5 lampas vienā BĻODĀ un jaudu regulēt izslēdzot 1-2-3-4-5 liekās:)
Publicēts: 10.05.12 16:26
 citēt
Lunis:
omulis:Interesants stāsts. Nebiju neko par tādu studiju dzirdējis :o

www.ebay.co.uk...

Lieta ta ka tā sir GĀZES LAMPAS TAS IR EKANOMISKĀS viņu jaudu nevar REGULET , taču var salikt piemēram 4-5 lampas vienā BĻODĀ un jaudu regulēt izslēdzot 1-2-3-4-5 liekās:)

Arī patstāvīgās ja?

Okej, tad to atmetam točna :)

Šas paskatīšos kko no lētajiem ķīniešiem ap 300w. Tādu variantu kā Andreas ieteica.
Publicēts: 10.05.12 16:37
 citēt
Šādu piemēram!? www.ebay.co.uk...

p.s. Un kas ir bajonete, cik saprotu, tas ir lampas gals, kur stiprina softboxus?
Kādi tipi vispār ir, kā teiksim at''sķirt to pašu pieminēto S tipa bajoneti?
Publicēts: 10.05.12 16:44
 citēt
Vai pat kkas šāds- vispār lēti.
Vēlvens jautājums par softbociem, kāds ir normāls izmērs viņiem vajadzīgs?
www.ebay.co.uk...
Publicēts: 10.05.12 16:51 labots
 citēt
omulis:Šādu piemēram!? www.ebay.co.uk...

p.s. Un kas ir bajonete, cik saprotu, tas ir lampas gals, kur stiprina softboxus?
Kādi tipi vispār ir, kā teiksim at''sķirt to pašu pieminēto S tipa bajoneti?

Da nu GRABAŽĀS :):) Tu jau teici ka tev vaig ĀRA BILDĒŠANAI !? 1500W lai nobarotu būs vajadzīgs pamatīgs strāvas ģenerators pa saviem 1000Ls un 30kg svarā , vai sliktākā Akumulatoru paka pa ~400Ls un 10kg :) Sāksim vājajām vietām , pirmkārt NAV VENTILATORĀ blicēs , tas nozīmē tās pamatīgi karsīs un beigās ar nodegs , pilots ~100w lampa kas RIJ neslikti bet Boxsā daudz neko gaismas "Saredzēšanai" nedos. Bajonetes stiprinājumi ar ir ļoti būtiska lieta vairumam IR Bowen ķiņiešu kas ir ĻOTI BĪSTAMS un neiturīgs stiprinājums lielākiem softboxsiem , tur ierobežojusm 5KG bet tas ir uz vertikalu "Spidi" ja lielāks boxs "Lauzīs" šis izlauzīs blicei bajoneti:) Mehāniskā vadība nozīmē +/- tramvaja pietura grūti būs REĀLI saregulāt precīzi gaismas , labāk lai vadība digitala tad vismaz var SAPRAST kas un kā pie reizes ar strāvas jauda stabilāka. PROTAMS ja gribi mājās pazibināties NORMĀLI neko vairāk rāli nevajag:)
Publicēts: 10.05.12 16:59 labots
 citēt
Pa, kur es rakstīju, ka man vajag ārā? Nesapratāmies. :)
Tāpēc es nesapratu kādēl Tu man visu laiku dod linkus ar tiem aķiem :D

Vajadzīgs ir iekšāi :)
Publicēts: 10.05.12 19:39 labots
 citēt
Tad bowen bajonete ir bīstama/slikta utt? Tādu nevajag skatīties, ja? A kādu var?
Publicēts: 10.05.12 20:09
 citēt
omulis:Tad bowen bajonete ir bīstama/slikta utt? Tādu nevajag skatīties, ja? A kādu var?

gan jau ka bowens uz bowens neklas nelurkajas. Nu cik es sapratu.
Man ir Walimex, un walimeks turas labi, bet bowens softboksi uz walimeksa lampam lurkajas.
Publicēts: 10.05.12 20:20
 citēt
omulis:Visas gaismas, kas ir uz parastajām spuldzēm ir ar patstāvīgo gaismu tik?

ļoti nosacīti patstāvīgas. uz savu galvu neko nepasāk.
Lunis:tam ir arī pilota gaisma

stjuardesas gaisma nav? :face-sad:
Publicēts: 10.05.12 21:45
 citēt
lafoto:
omulis:Tad bowen bajonete ir bīstama/slikta utt? Tādu nevajag skatīties, ja? A kādu var?

gan jau ka bowens uz bowens neklas nelurkajas. Nu cik es sapratu.
Man ir Walimex, un walimeks turas labi, bet bowens softboksi uz walimeksa lampam lurkajas.

Lunis saka, ka slikts! Vai es nepareizi sapratu!?
Publicēts: 10.05.12 23:13
 citēt
jau gadus 10 lietoju bowens un varu droši apgalvot NEKAS nekur neļurkājas, ja nu vienīgi lietussargu fiksatori gan ir aplūzuši štābeļiem :)
Publicēts: 11.05.12 00:08
 citēt

Bowenam ir šauras ķepiņas uz kurām smagāki softboxsi gadās izlauž bajoneti blicei aplauž skrūves , lielajiem boxsiem lietoju Multiblitz V tam tādas zvērīgas platš 4 ķepas ieeiat zem riņķa kaut pats karies:):)
Publicēts: 11.05.12 00:21
 citēt
Cik lieli ir tie kuri izlauž?
Publicēts: 11.05.12 02:58
 citēt
omulis:Cik lieli ir tie kuri izlauž?

Es parasti lietoju tādus uz 2m tie ir Bowena bajonetei "Par smagu" , protams ja lieto tādus 50x50 tad vienalga:)
Publicēts: 11.05.12 08:06
 citēt
nu man 1,5m octa nelauzh neko...drīzāk traucē galvas leņķa fiksatora vājums.
Publicēts: 11.05.12 09:22
 citēt
Lunis:
Friidis:
Nothing Special!!!

"Mega foto studija" Latvijā nepiederēja man bet maniem Vācijas Kursa biedriem , viens no šiem bij mantojis pamatīgu īpašumu Kurzemē gabalu no Liepājas starp Aizpute / Pavilostas/ Liepaja , kur precīzi nepatikšu šie reāli konspirējās ne pa jokam "Austrumeiropas" sindroms. Mūsdienās diezgan nomaļa vieta bijušais muižas centrs kur Kolhoza laikos bij iecelts pamatīgs atpūtas kompexs ar pirtī un baseinu un pāris noliktavas angāri. Tad nu atguvis šo Ipašumu šams kopā ar labako draugu un partneri iekārtoja tur ~3 milj Eur vērtu Digitālu studiju lielgabarīta darbiem , pamatā mašīnās un citas lielgabarīta ustadijumiem , par cik tie bija divi kops salaisti angāri to ar bīdāmām sienām varēj sadalit vairākos atsevisķos laumumos uzņemšnas laukumos un katrā krāmēt kautko savu , butūbā LIELA ~2500m3 studijas telpa 3 stāvu augstumā. Caur Liepājas un Ventspils Ostām šiem veda ko bildēt no Skandināvijas un Vācijas kā arī pāsi šie lidinājās no Liepājas uz Hamburgu utt. Sākumā šie tik Fočeja velāk arī filmēja klipus montēja utt. Vien no biznesiem bija Jaunu mašīnu bildēšana tur mierīgi ietilpa Samosvals ar visu kravu uz gaiša fona un bildēt varēja no visām pusēm :) Pašā sākumā šie bij gatavojušies arī Latvijas un visma Baltijas tirgum TACU šiem PILNĪGI REĀLI paparasija "Kukuli" pietam maksāt dublutā utt. Par to šiem bij zverā pārskaitušies un PRINCIPA Latviju Ignoreja. Studija minētā vietā nostrādāja ~10 gadus sakoties Krīzei taupībai un citādam Likstām ka PVN un Tarifi vel vis skas šie Latviju pameta un aizvācās uz Krieviju Kaļiņingradas apgabalu , gadus 4 nesu saticis bet cik dzirdēju no viņu radiem kuri Joprojām mīt Aizputē ejot šiem ļoti labi :) Tas tā par Jura slaveno "Latgales studiju"
No manis lielais Tulamors (vai cits ekvivalents) :) tam, kurš iepostēs šeit precīzu šī objekta atrašanās vietu (ideālā variantā GPS) un aprakstu, kā tur nokļūt un kā apskatīties. Ja ieliks paparacci bilžu reportāžu- nav žēl, otrs Tulamors.
P.S. Atkal jāsecina, ka nekā no biznesa nesaprotu. Ir cilvēki, kas 10 gados ar foto māk atsist 3 milj. investīcijas, pie tam visus klientus vedot uz šejieni no visas Eiropas. :( Pārņem skaudība. :(
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):