Vakar sāka gļukot slēdzis - dažas bildes uztaisīju, pēc tam vairs nevar uzņemt bildi - spaidu, spaidu, bet nekas nenotiek. Pieņemu, ka slēdzis nav pilnībā atteicies, jo no uzņemto bilžu apskatīšanas var tikt atpakaļ uz bilžu uzņemšanu viegli uzpiežot slēdzi (pazūd "galerija" un kamera gatava darbam), bet nofotografēt neko nevar. Kas varētu būt par vainu un kur un cik maksātu tādas problēmas novēršana?
lotart: slēdzis nav pilnībā atteicies, jo no uzņemto bilžu apskatīšanas var tikt atpakaļ uz bilžu uzņemšanu viegli uzpiežot slēdzi (pazūd "galerija" un kamera gatava darbam), bet nofotografēt neko nevar.
tas, ka poga darbojas elektroniski veel nenoziimee, ka sleedzis nav aizgaajis pa pieskari, sleedzis tomeer nesastaav tikai no pogas, kuru nospiezhot Tu nosuuti elektronisku impulsu, lai bilzhu paarskats aizveertos un paarsleegtos uz bildeeshanas rezhiimu.
man bija viens 40D rokaas, kas nebija kaadus 2g lietots. Saimnieks domaaja, ka sleedzis chakareejas(noskreejiens kaa Tev), bet izraadiijaas, ka sjams jau no laika gala bija vienkaarshi stingraaks. Kad bildeeju saaku diezgan stingi spiest pogu, peec paarsimt bildeem poga jau jutaas labaak un reagjeeja spiezhot ne tik stipri. AF ir tas pats impulss. Peec noskreejiena Tavs aparaats veel ir tiiri zaljsh. bet manispraat tur ir divi varianti - vainu sleedzis toch saak juugties (man veel vienam 40D ir ap 120tk noskreejiens - uzvedaas arii ljoti liidziigi kaa Taveejais - reizeem spiezhaas, reizeem galiigi nee), vai nu pogai kontakti kaut kur zuud Bet labaak jau aiznes uz servisu
tikai nevajag jaukt slēdzi ar pogu ... man ir tieši tā pati vaina, kauč kad atpakaļ prasīju pēc pogas remonta ... prāta palika cipars 150 Ls par remontu, bet lētāk sanākot pašam. Inetā ir atrodami video ar pamācību kā to izdarīt.
versatile:Man šāda paša gļuka novēršana 30D savulaik izmaksāja 15 Ls.
Versatile, varbūt vari padalīties, kur taisiji, man ir parādījies augstākminētais gļuks, brīžiem pēc nofokusēšanās negrib nostrādāt slēdzis, ilgāk pogu paturot kadru tomēr uzņem. Pats negribu plosīt kameru vaļā
Cik Canon 40D ir slēdža mūža ilgums, 50k, 100k ? Skatos, ka manam savākušies jau 46k :O varbūt tomēr slēdzim zvans sāk zvanīt???
versatile:Man šāda paša gļuka novēršana 30D savulaik izmaksāja 15 Ls.
Versatile, varbūt vari padalīties, kur taisiji, man ir parādījies augstākminētais gļuks, brīžiem pēc nofokusēšanās negrib nostrādāt slēdzis, ilgāk pogu paturot kadru tomēr uzņem. Pats negribu plosīt kameru vaļā
Cik Canon 40D ir slēdža mūža ilgums, 50k, 100k ? Skatos, ka manam savākušies jau 46k :O varbūt tomēr slēdzim zvans sāk zvanīt???
Manam 40d pāri 120tk rullē uz nebēdu, lutināts netiek
forelljjanka:Nospļaujieties pār kreiso plecu! Čoms jau 2 x mainijis pie 60 T ,nu un parasti jau maina arī spoguli...
Ar to parasti iesaku neaizrauties, jo piem. IB parasti maina visu sahtu ar ar ar pa 200+ LVL gadijumos, kad 5D spogulis nokrit, bet parasti servisi to vnk pielime un lieta darita Ka tik nesanak, ka parasti nomaina sledzi, spoguli un pasu pogu bonusa, kas vareja but vainiga
+ scrnly saki cik pie Jums maksa nomainit sensora prieksejo stiklu uz 5D, joka pec salidzinasim ar IB.
Girtsons:tikai nevajag jaukt slēdzi ar pogu ... man ir tieši tā pati vaina, kauč kad atpakaļ prasīju pēc pogas remonta ... prāta palika cipars 150 Ls par remontu, bet lētāk sanākot pašam. Inetā ir atrodami video ar pamācību kā to izdarīt.
Re ku i - [url=http://www.youtube.com/watch?v=CAWGScQeC5g
Kādi]http://www.youtube.com/watch?v=CAWGScQeC5g Kādi[/url] 150 Ls par POGAS maiņu?! 50Ls varētu būt, bet pašam labāk TO nedarīt, kau t kad atpakaļ biju sarunājis meistaru bet pirms skriet uz rīgu pēc Tevis rādītā youtube klipiņa izdomāju pats izjaukt un iztīrīt to pogu. Beidzās Tas pasākums ar ~ mēnesi bez aparāta un 250 ls (precīzi neatceros) joks tāds, ka pirms ardīt fočuku ir zibemes kondensatoram jānolaiž " tvaiks" Jo tur ir iekšā 100 x lielāks spriegums kādu laiž caur pamatplate, un tikko kaut kur kaut kas saskaras ne tā uz reizi sadeg viss iespējamais. Apmeram tā.
Kādi 150 Ls par POGAS maiņu?! 50Ls varētu būt, bet pašam labāk TO nedarīt, kau t kad atpakaļ biju sarunājis meistaru bet pirms skriet uz rīgu pēc Tevis rādītā youtube klipiņa izdomāju pats izjaukt un iztīrīt to pogu. Beidzās Tas pasākums ar ~ mēnesi bez aparāta un 250 ls (precīzi neatceros) joks tāds, ka pirms ardīt fočuku ir zibemes kondensatoram jānolaiž " tvaiks" Jo tur ir iekšā 100 x lielāks spriegums kādu laiž caur pamatplate, un tikko kaut kur kaut kas saskaras ne tā uz reizi sadeg viss iespējamais. Apmeram tā.
Tāpēc vajag aptaujāt cenas un tad dot uz servisu. Pašam manuprāt arī alu nevajag taisīt vaļā, ja to nemāk, kur nu vēl aparātus un nedod Dievs vēl objektīvus!
p.s. Vēl labāk ir pašam norauties ar to zibeņa lādiņu, tad rokas notrīc, aparāts nokrīt zemē un poga ir mazākais, kas ir jāmaina