forum.gif
CF Karte
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / CF Karte
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 12.05.12 01:24
 citēt
canon 40d un 2as kartes pa 4Gb. Vienā vakarā piegānīju abas, bet krāmējot PC sākās gļuki. 1 kartē saspiedu pus koncertu un pus basket spēli. Piegānīju. ... vilku jaunu ārā, turpināju darbu, piegānīju ar otrpus basketu. Pārnākot mājā, tikai otrjā kartē bija saglabājies darbs. ... centos izvilkt ar "Magic Photo Recovery" ... pirmajā atradu pusgadu vecas un pārdienas vecas bildes ....

Vienmēr pēc bildēšanas formatēju karti.

Ko nu?
Publicēts: 12.05.12 01:34
 citēt
var priecāties, ka tās nebija kāzas..
Publicēts: 12.05.12 01:40
 citēt
nekad nebildēju kāzas, bet varu būt labs/LABS otrais pogas spiedējs ;) negribās uzjemties atbildību un darbs netļau plānot da jebko ;)
Publicēts: 12.05.12 01:40
 citēt
Pinus:var priecāties, ka tās nebija kāzas..
vairāk jāpriecājās, ka tās nebija bēres. precās tomēr vairākas reizes, mirst tikai vienu! :big_smile:
Publicēts: 12.05.12 01:48
 citēt
15 min un jau SPAMs, varbūt kāds par tēmu parunās?
Publicēts: 12.05.12 03:33 labots
 citēt
tas jau ir par tēmu.. manuprāt, ja kompis ar atjaunošanas softiem neko uz kartes neatrod, tad neko daudz vairāk nav ko darīt.. Ja nu vienīgi piespraust pie kādas Linux kastes un paskatīties, ja tad nav, tad nav..
ja nu citām reizēm- varbūt labāk formatizēt karti PIRMS bildēšanas.. :)
Publicēts: 12.05.12 08:45
 citēt
haralds:
Pinus:var priecāties, ka tās nebija kāzas..
vairāk jāpriecājās, ka tās nebija bēres. precās tomēr vairākas reizes, mirst tikai vienu! :big_smile:

...Padomijas laika refleks-bildēt bēres..KURAM vajadzīgas tādas bildes..?:big_smile:
Publicēts: 12.05.12 08:52
 citēt
meduslacis:
haralds:airāk jāpriecājās, ka tās nebija bēres. precās tomēr vairākas reizes, mirst tikai vienu! :big_smile:

...Padomijas laika refleks-bildēt bēres..KURAM vajadzīgas tādas bildes..?:big_smile:

nu, nu... 19.gs dikti modē bija bildeties grupas bilde kopā ar nelaikji, kuru iznjema no zarcinja un apsedinaja krēslā...tad pēc padomijas pat nesmirdeja;)
Publicēts: 12.05.12 09:14 labots
 citēt
imgfoto:
meduslacis:

nu, nu... 19.gs dikti modē bija bildeties grupas bilde kopā ar nelaikji, kuru iznjema no zarcinja un apsedinaja krēslā...tad pēc padomijas pat nesmirdeja;)

...Par šODIENAS laiku runāju..:big_smile:...KURAM ir vēlme,lai jamo izvelk no zārka un vēl fotografē..???:face-grin:
Publicēts: 12.05.12 09:18
 citēt
man tieshi vienas kaazaas viena karte uzkaraas .. izmegjinaaju visaadus softus - viengiiais kursh atjaunoja iistos failusm, nevis paraadiija kaut kadus meenesi vecus, bija programma "my recovery files"
Viens spechuks man ieteica nekad visu karti nepiefotografeet liidz luupai un vispar - atstaat vienu aizsleegtu bildi kartee - kaapec, nezinu.
Publicēts: 12.05.12 09:19
 citēt
Bēru bildes ir vajadzīgas radiem ... jo diemžēl daudzi radi sastopami tikai bērēs, jo parastajā darba dunā tam neatliek laika.
Publicēts: 12.05.12 09:36
 citēt
dansiga:Bēru bildes ir vajadzīgas radiem ... jo diemžēl daudzi radi sastopami tikai bērēs, jo parastajā darba dunā tam neatliek laika.

....RADIEM nafig viņas nav vajadzīgas..Cilvēku vajag atcerēties dzīvu nevis blenzt uz radiem bēru bildēs...Es testamentā uz raxtīšu - AIZLIEGTS fotografēt manas bēres...
Publicēts: 12.05.12 09:39
 citēt
meduslacis:
dansiga:Bēru bildes ir vajadzīgas radiem ... jo diemžēl daudzi radi sastopami tikai bērēs, jo parastajā darba dunā tam neatliek laika.

....RADIEM nafig viņas nav vajadzīgas..Cilvēku vajag atcerēties dzīvu nevis blenzt uz radiem bēru bildēs...Es testamentā uz raxtīšu - AIZLIEGTS fotografēt manas bēres...

Kāpēc tad viņi lūdz, lia viņus visus kopā nofotografē, ja jau viņiem nevajag?!!?!?!?
Publicēts: 12.05.12 09:45 labots
 citēt
dansiga:
meduslacis:

Kāpēc tad viņi lūdz, lia viņus visus kopā nofotografē, ja jau viņiem nevajag?!!?!?!?

..Tāpēc,ka tas ir iegājies standartā...Visi tā dara,kā ta mēs ne...Ok-bērēs savācās vairāk vai mazāk vsi radi-kāpēc jamie obligāti bērēs fotografējami(ja iet runa par radu bildēm)..?..BET-tas laikam kā kuram ....Vienam varbūt vienīgā mūža bildīte stāv aiz stikla.citam mētājas pagultē..vēl citam sen ir izsviestas tīrot māju...
Publicēts: 12.05.12 09:52
 citēt
Tāpēc, ka cilvēki skatās tās bildes un ja kāds atnāk ciemos - rāda un runā par radiem! Un vļereiz sakum, kāpēc bērēs - tāpēc, ka tikai bērēs satiekas!!!!
Publicēts: 12.05.12 09:55
 citēt
dansiga:Tāpēc, ka cilvēki skatās tās bildes un ja kāds atnāk ciemos - rāda un runā par radiem! Un vļereiz sakum, kāpēc bērēs - tāpēc, ka tikai bērēs satiekas!!!!

..Dažādi cilvēki-dažādi uzskati.....)))
Publicēts: 12.05.12 10:11
 citēt
meduslacis:

Cerams, ka tas nebuus vieniigais teikums tavaa testamentaa :bad_smile:
Publicēts: 12.05.12 12:09
 citēt
tak skaidrs kā diena- ģimenes fotoalbumi taču tam radīti, lai sāktu rādīt ciemiņiem tad, kad laiks posties prom, bet šie neprotas.. Bēru bildes ir vnk ideālas albumā.. :)
Publicēts: 12.05.12 12:21
 citēt
Pinus:tak skaidrs kā diena- ģimenes fotoalbumi taču tam radīti, lai sāktu rādīt ciemiņiem tad, kad laiks posties prom, bet šie neprotas.. Bēru bildes ir vnk ideālas albumā.. :)

...āāāāā,tagad saprotu priekš kam...)))):big_smile:
Publicēts: 12.05.12 12:52
 citēt
dansiga:man tieshi vienas kaazaas viena karte uzkaraas .. izmegjinaaju visaadus softus - viengiiais kursh atjaunoja iistos failusm, nevis paraadiija kaut kadus meenesi vecus, bija programma "my recovery files"
Viens spechuks man ieteica nekad visu karti nepiefotografeet liidz luupai un vispar - atstaat vienu aizsleegtu bildi kartee - kaapec, nezinu.

"spečuks" pēc šarlatāna izklausās. Bezjēdzīgi ieteikumi. Protams, kartes nepiefotografēšana pagarinās kartes mūžu laika ziņā un zināmā mērā samazinās varbūtību tam, ka kādu bildi no kartes nevarēs nolasīt, bet no praktiskā viedokļa tā vai tā bezjēdzīgi ieteikumi
Publicēts: 12.05.12 12:59 labots
 citēt
meduslacis:KURAM vajadzīgas tādas bildes..?:big_smile:

tādus jautājumus pacientiem nemēdzu uzdot. bet cenšos nebildēt nelaiķi un ja nespīd ohūna nauda, bildes konceptuāli gādāju tikai uz kādu trešo atgādinājumu.
meduslacis:....RADIEM nafig viņas nav vajadzīgas..Cilvēku vajag atcerēties dzīvu nevis blenzt uz radiem bēru bildēs...Es testamentā uz raxtīšu - AIZLIEGTS fotografēt manas bēres...

mūsu viedokļi atkal štimmē. par to testamentu gan man labāka doma - promaucībai gan kāda jēga varētu būt tikai Latvijā, 1.) te mani tomēr diezgan daudzi pilsoņi zina / pazīst, tiesa, vairums ne tādēļ, ka bildēju un filmēju, bet tādēļ, ka esmu piečurājis XIV gad-100-ta lielgabalu, 2.) retā valodā saka "nolika ķelli" / "nolika karoti."
bet doma tāda - ja firma Nippon Kogaku man piešķir 3 gaišos zoom'us un 3-4 gaišos fiksus un krutāko rumpīti, es sarunāju ar kādiem 786 frendiem, lai viņi saka nevis haralds nolika ķelli vai haralds nolika karoti, bet haralds nolika Nikon'u. un varētu vēl sarunāt, ka ierakstu testamentā, ka AIZLIEGTS fotografēt manas bēres ar visu firmu kamerām, izņemot Nikon'u. :grimace: saprotams, ja Nippon Kogaku nogavņīs, iešu pie Canon'a vai Sony! :big_smile:
Publicēts: 12.05.12 13:09
 citēt
ak34:
dansiga:man tieshi vienas kaazaas viena karte uzkaraas .. izmegjinaaju visaadus softus - viengiiais kursh atjaunoja iistos failusm, nevis paraadiija kaut kadus meenesi vecus, bija programma "my recovery files"

"spečuks" pēc šarlatāna izklausās. Bezjēdzīgi ieteikumi. Protams, kartes nepiefotografēšana pagarinās kartes mūžu laika ziņā un zināmā mērā samazinās varbūtību tam, ka kādu bildi no kartes nevarēs nolasīt, bet no praktiskā viedokļa tā vai tā bezjēdzīgi ieteikumi

Spechuks nav sharlataans bet gan fotomeistar un ne tas sliktaakais. Un Tavs apgalvojums shobriid ir tikpat nepamatots kaa viņa :-)
Publicēts: 12.05.12 13:21
 citēt
"fotomeistars" nebūt nenozīmē, ka čalis kautko saprot no datu nesējiem un tamlīdzīgām lietām.. :)
Publicēts: 12.05.12 13:46 labots
 citēt
Pinus:"fotomeistars" nebūt nenozīmē, ka čalis kautko saprot no datu nesējiem un tamlīdzīgām lietām.. :)
bet to, ka ne pilnmēness plānprātiņš, kurš kādas glupības padzirdējis un bez izpratnes stāsta tālāk, ne 1-kārši tehorētiķis - daiļdirsējs, gan tā kā nozīmē. par to nepiebildēšanu līdz ūkai intuīcijas līmenī iebraucu. :face-smile:
Publicēts: 12.05.12 13:57
 citēt
Dansiga, ja fotomeistars, tad tas nenozīmē, ka kaut ko saprot no datu glabāšanas tehnoloģijām. Nav mans mērķis arī kādam bez maksas stāstīt kā darbojas flash atmiņas datu nesēji un failsistēmas, par ko tavam spečukam visticamāk ir ļoti miglains priekšstats. Neviens pie pilna prāta esošs fotogrāfs tak neuzskatīs par pilnīgu patiesību, piemēram, manus ieteikumus pliku meiču bildēšanā? ;)

Mans ieteikums ir visai vienkāršs - nedzēst bildes no kartes, bet to formatizēt pirms bildēšanas, lietot tiksa labas kartes, nevis lētākās, ja rezultāts ir tik svarīgs, ka nevar atļauties bilžu zaudēšanu - bildēt vienlaikus uz divām kartēm.
Publicēts: 12.05.12 13:57 labots
 citēt
hvz. piecu gadu laikaa pastaaviigi lietoju taas pashas 3-5 kartes. piebildeejot pilnas, nedabildeejot un vienmeer formateejot pirms naakamaas bildeeshanas. tphu,tphu, tphu - veel neviena ne reizi nav uzkaarusies. ir gan kingstons vesc, gan sandiski :bad_smile: muuzhs (kapacitaate) shaam ar nav iisaaka palikusi :big_smile:
Publicēts: 12.05.12 14:35
 citēt
ak34, nu tas ko tu iesaki - tieshi to visu es arii daru!!! Bet , re - vienreiz uzkaaraas Lexar .... peec tam atkal jau gandriiz gadu - viss ir ok, gan neesmu nekad vairaak piebildiejeusi liidz luupai.
Publicēts: 12.05.12 14:45 labots
 citēt
dansiga: Lexar ....

taapeec vajag njemt sandisc :grimace:
Publicēts: 12.05.12 14:55
 citēt
LKZ:
dansiga: Lexar ....

taapeec vajag njemt sandisc :grimace:
\
taada arii man ir ;-ppp extreme IV ;-)
Publicēts: 12.05.12 14:56
 citēt
Haralds..Skolas laikaa esmu atbildeejusies beeres liidz nelabumam..ij liidz sodienai neesmu sapratusi,kāpēc tautai tā gribas taadas bildes..Bet tagad varbūt ka 10 gadu laikā ir kas izmainījies..? Mosh vairs beeres netiek fotografeetas..?
Publicēts: 12.05.12 14:58
 citēt
meduslacis:Haralds..Skolas laikaa esmu atbildeejusies beeres liidz nelabumam..ij liidz sodienai neesmu sapratusi,kāpēc tautai tā gribas taadas bildes..Bet tagad varbūt ka 10 gadu laikā ir kas izmainījies..? Mosh vairs beeres netiek fotografeetas..?

daudzi nesaprot ari to, ko es bildeeju un kapeec. viss ir vienkaarshi
- ja neviens nebildees? kursh tad bildees? :big_smile:
Publicēts: 12.05.12 15:01
 citēt
dansiga:ak34, nu tas ko tu iesaki - tieshi to visu es arii daru!!! Bet , re - vienreiz uzkaaraas Lexar .... peec tam atkal jau gandriiz gadu - viss ir ok, gan neesmu nekad vairaak piebildiejeusi liidz luupai.

Jebkura karte jebkurā brīdi var sabojāties - gan pilna, gan tukša. Varbūtība, ka kāds birs kartē nelasīsies vienādām vienādi lietotām viena vecuma kartēm būs vienāda. Tāpēc nav būtiski piebildē vienu karti pilnu vai divas līdz pusei.

Un ja tiešām sekotu maniem ieteikumiem - bildēt uz divām kartēm vienlaikus, nebūtu satraukuma, ja viena karte nelasās
Publicēts: 12.05.12 15:02
 citēt
ak34:
dansiga:ak34, nu tas ko tu iesaki - tieshi to visu es arii daru!!! Bet , re - vienreiz uzkaaraas Lexar .... peec tam atkal jau gandriiz gadu - viss ir ok, gan neesmu nekad vairaak piebildiejeusi liidz luupai.

Jebkura karte jebkurā brīdi var sabojāties - gan pilna, gan tukša. Varbūtība, ka kāds birs kartē nelasīsies vienādām vienādi lietotām viena vecuma kartēm būs vienāda. Tāpēc nav būtiski piebildē vienu karti pilnu vai divas līdz pusei.

Un ja tiešām sekotu maniem ieteikumiem - bildēt uz divām kartēm vienlaikus, nebūtu satraukuma, ja viena karte nelasās

kaa tas ir iespeejams - vienaliciigi uz 2 karteem? tad jau jaamaina fotoaparaats ;-))))
Publicēts: 12.05.12 15:03
 citēt
ak34, bet to, ka nebvajag liidz luupai piefotografeet, lai karte neuzkaartos, - t.i. vismaz vienu kadru atstaat neizfotografeetu - to gan man ir vairakai teikshu .. nav runa par pus karti....
Publicēts: 12.05.12 15:04 labots
 citēt
droshiibas peec - vienai bildei viena karte. ja iet pa pieskari, tad tikai viens shedevrs :bad_smile:
Publicēts: 12.05.12 15:06
 citēt
LKZ:droshiibas peec - vienai bildei viena karte. ja iet pa pieskari, tad tikai viens shedevrs :bad_smile:

tev shodien 100 pounkti nav ko dariit ;-0)))))))))
Publicēts: 12.05.12 15:10
 citēt
dansiga:
LKZ:droshiibas peec - vienai bildei viena karte. ja iet pa pieskari, tad tikai viens shedevrs :bad_smile:

tev shodien 100 pounkti nav ko dariit ;-0)))))))))

es straadaaju :grimace:
bet pie Sestdienas ir tiiraakaa garlaiciiba, tur Tev taisniiba :bad_smile:
Publicēts: 12.05.12 15:15
 citēt
dansiga:ak34, bet to, ka nebvajag liidz luupai piefotografeet, lai karte neuzkaartos, - t.i. vismaz vienu kadru atstaat neizfotografeetu - to gan man ir vairakai teikshu .. nav runa par pus karti....

Tās ir muļķības - vairāk kā kartē ir vietas, ierakstīt nevar. Pie plnas kartes var gadīties, ka sabojā pēdējo bildi, ko raksta.

Bet par rakstīšanu 2 kartēs - visās profesionālās kamerās jau kādu laiku šāda iespēja ir. Gan jau tieši šīs problēmas risināšanai
Publicēts: 12.05.12 15:23 labots
 citēt
haa haa. Dansigai ir neprofesionaala kamera :grimace: :big_smile:
Publicēts: 12.05.12 15:53
 citēt
haralds:
bet to, ka ne pilnmēness plānprātiņš, kurš kādas glupības padzirdējis un bez izpratnes stāsta tālāk, ne 1-kārši tehorētiķis - daiļdirsējs, gan tā kā nozīmē. par to nepiebildēšanu līdz ūkai intuīcijas līmenī iebraucu. :face-smile:

Par nepiebildēšanu līdz galam, protams.. bet, kautkādas mistiskas bildes glabāšana uz kartes gan izklausās jocīgi- manuprāt, kartes formatizēšana ir veselīgāka..
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):