forum.gif
vai tas ir pašsaprotami
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / vai tas ir pašsaprotami
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 14.05.12 15:30
 citēt
Bildes:
ak34:Liekas, liela daļa nav sapratuši par ko andre sabēdājies. Prakse, kad aģentūra vai tās darbinieki prasa atpakaļ no izpildītāja naudu ir korupcija vai klienta krāpšana uzrādot lielākas izmaksas, lai slēptu no tā savu īsto uzcenojumu. Te ar starpniecību maz sakara.

Šajā gadījumā var, protams, nostāties pozā un nemaksāt atpakaļ neko, bet tad ir risks, nedabūt pasūtījumus no šādām aģentūrām. Tā ka no biznesa viedokļa skatoties - vienkārši jāieceno šis triks cenās vai arī jāmeklē citi klienti. Man pašam šī aģentūru prakse bija liels pārsteigums, jo savā citā bizenesā ar šādām lietām pie komercklientiem saskāries nebiju.

kā jau te tika minēts, visticamāk tas ir projvads, kas cenšas apmest aiz muguras aģentūru.

Ar tā var būt. Hipsterim būt ir dārgi ;) Bet nebrīnītos, ja tā ir aģentūras normāla biznesa prakse. Vismaz attiecībā uz medijiem lielai daļai aģentūru tā ir norma.
Publicēts: 14.05.12 15:31
 citēt
ak34:
Bildes:
kā jau te tika minēts, visticamāk tas ir projvads, kas cenšas apmest aiz muguras aģentūru.

Ar tā var būt. Hipsterim būt ir dārgi ;) Bet nebrīnītos, ja tā ir aģentūras normāla biznesa prakse. Vismaz attiecībā uz medijiem lielai daļai aģentūru tā ir norma.
kaadas bleenjas!!!!! nafig naudu dzenaat sudi tudi????? noo iipashnieka viedoklja - apsurds!!!!
Publicēts: 14.05.12 15:54
 citēt
Bildes, diez vai te ir jēga noskaidrot kāpēc lietas uz pasaules notiek tā vai savādāk. Jebkurā gadījumā šāda prakse no ētikas viedokļa ir dīvaina. Bet tā kā esmu pakalpojumu sniedzēju pusē - pabrīnos un priecājos, ka esmu pretējā pusē
Publicēts: 14.05.12 15:55
 citēt
mani vairāk pārsteidz tas, ka Andre tikai tagad ar kaut ko tādu saskaras :)
Foto jomā nav bijusi saskarsme, bet sfērā kurā kāreiz darbojos tas bija ļoti normāli, pat valsts iepirkumos dažreiz tā tās lietas notikās. Atklātā tekstā tika pateikts, ka no mūsu iesniegtās tāmes tik un tik procentus vajadzēs tur un tur noskaitīt. Lai ko tur arī teiktu, bet tas bija pat daudz izdevīgāk nekā darboties pašiem, jā varbūt jāpiedomā kā to skaistāk izgrozīt, bet toties tev ir notiets un tu vari darbniekiem algas maksāt. Var čīkstēt par godīgumu un nē, bet tas jau ir otrajā plānā...
Publicēts: 14.05.12 15:55
 citēt
nu, par provi, ģīmju bankās, kuras gādā statistus filmām un reklāmām, līgumā var būt (.)-ts, ka ar kundi, kuru viņi piespēlējuši, nedrīksti pa taisno - ar citu lūdzu, bet jādod zināt. :big_smile:
Publicēts: 14.05.12 15:59 labots
 citēt
ak34: aģentūru prakse bija liels pārsteigums, jo savā citā bizenesā ar šādām lietām pie komercklientiem saskāries nebiju.

Man ar tādu nav nācies sakaraties NEKUR CITUR , pat Krievijā nē :) Tas ir specifisks LV stulbo lauķu un Jauno digiotu ieviesta "Biznesa" komunikācijas metode:):) Ja tā izti NEKO NEMĀK labāk vai savādāk kā citi bet baigi gribās būt SLAVENAM nākas "Pirkt kādu" , ko neizdarīsi lai IEDRUKĀ "Žurnālā" ! :face-wink::face-wink: Kā es vienmēr rēcu ar tiem "Mani iedrukāja !!!" ja bet cik tev samaksāja par bildi !? Samaksāja , Hmmm Jāmaksā ari bija ?

Kā viena meitiņa teica kura sparīgi pie manis pasijās darbā Beļģijā "Jā taisu žurnāliem" , es šai KĀDIEM , šī nosauc , saku NU domā es tev vairāk maksāšu , NU JA Latvijā nemaksā NEKO :):) Ka es smējos:face-wink::face-grin: Ir paaudze kurei EST NEDOD dod būt SLAVENAI , pazīmēties:) Es vienmēr par to brīnos , man vienmēr bijis cits piegājiens SAPIĶO 2x raksti kaut savu vārdu apakšā:face-grin::face-grin::face-wink:
Publicēts: 14.05.12 16:06 labots
 citēt
Lunis:cik tev samaksāja par bildi !? Samaksāja , Hmmm Jāmaksā ari ir bija?

:face-grin: man tapis zināms gadījums, kad pilsonis, gan otrā pusē objektīvam - bet 100-li vai 2-vus samaksājis par to, lai tieši viņu priekš tās utainās reklāmas iebildē. :grimace: nu, ja jau reklāmas purns, tad tehorētiski var atmaksāties, bet tas neesot bijis tas gadījums. :face-sad:
Publicēts: 14.05.12 19:40
 citēt
shaja sakarā nāk prātā vēl viena latvijas īpatnība...megjinat piesolit strādāt zem pashizmaksas un brīnīties ka neviens normāls kantoris fochet nepasuta...;) cilveki nesaprot ka liela kantori ir reklāmas budžets, kuru neviens netaisās ietaupīt, naoam gad toch būs mazāks:)
Publicēts: 15.05.12 10:17
 citēt
Ko par to saka Gatis Rozenfelds

www.facebook.com...
Publicēts: 15.05.12 10:23
 citēt
Klavito:Ko par to saka Gatis Rozenfelds

https://www.facebook.com/note.php?note_id=10150874630809266
ne jau tas, kurš fotogrāfs, bet viņa brālēns... nedodu ne pieci, ka raksts saguugleets un satulkots...
Publicēts: 15.05.12 10:40 labots
 citēt
Bildes:
Klavito:Ko par to saka Gatis Rozenfelds

https://www.facebook.com/note.php?note_id=10150874630809266
ne jau tas, kurš fotogrāfs, bet viņa brālēns... nedodu ne pieci, ka raksts saguugleets un satulkots...

Tas vienalga KURŠ no šiem to teica bet PATIESI texsti:) Man vienmēr sajūsmu raisa cilvēki kuri vēlas sevi IEROBEŽOT dēļ piķa:) Es labāk NEIEROBEŽOJU sevi par piķi citā jomā , vaig tik smadzenes pakustināt un IZVELTIES , katram savs:):)
Publicēts: 15.05.12 11:00
 citēt
Lunis:
Bildes:e jau tas, kurš fotogrāfs, bet viņa brālēns... nedodu ne pieci, ka raksts saguugleets un satulkots...

Tas vienalga KURŠ no šiem to teica bet PATIESI texsti:) Man vienmēr sajūsmu raisa cilvēki kuri vēlas sevi IEROBEŽOT dēļ piķa:) Es labāk NEIEROBEŽOJU sevi par piķi citā jomā , vaig tik smadzenes pakustināt un IZVELTIES , katram savs:):)
Nē nē nē Luni - redz, viens šancē kā fotogrāfs, otrs - rullē zaļo gurķi reklāmas laukā. Pazīstu abus. Teksts varbūt ir ok, bet konteksts būtu ļoti dažāds, atkarībā no tā, kurš to būtu teicis. Bet par šo gadījumu es paklusēšu :D :D :D
Publicēts: 15.05.12 11:10
 citēt
Bildes, man šķīet, ka tieši Tu neuztvēri domu. Ja "šancē kā fotogrāfs", tad tam būtu jānozīmē, ka viņš fotografē to, ko grib un to arī pārdod, no tā arī iztiek. Tiklīdz viņam kaut ko pasūta, tā jau ir vismaz viena kāja reklāmas industrijā. Ja pasūta reklāmu, tad tās ir abas kājas reklāmas industrijā — viņš ir nopirkts!
Publicēts: 15.05.12 11:13
 citēt
P.S. Neticu, ka Latvijā kāds "šancē kā fotogrāfs", jo nav to gatavo fotogrāfiju pircēju. Vai arī tas ir hobijs, bet naudu pelna citā sfērā. Te neviens "šancē kā fotogrāfs", visi ir pērkami tipiņi, kam dažiem gadās arī hobijs.
Publicēts: 15.05.12 11:15
 citēt
MiZx:P.S. Neticu, ka Latvijā kāds "šancē kā fotogrāfs", jo nav to gatavo fotogrāfiju pircēju. Vai arī tas ir hobijs, bet naudu pelna citā sfērā. Te neviens "šancē kā fotogrāfs", visi ir pērkami tipiņi, kam dažiem gadās arī hobijs.
a Lunis????????????????????????????????????
Publicēts: 15.05.12 11:16
 citēt
MiZx:Bildes, man šķīet, ka tieši Tu neuztvēri domu. Ja "šancē kā fotogrāfs", tad tam būtu jānozīmē, ka viņš fotografē to, ko grib un to arī pārdod, no tā arī iztiek. Tiklīdz viņam kaut ko pasūta, tā jau ir vismaz viena kāja reklāmas industrijā. Ja pasūta reklāmu, tad tās ir abas kājas reklāmas industrijā — viņš ir nopirkts!
da viss normaali. lai nu ko, bet šito visu štelli es pazīstu no A-Z. Vienīgā starpība es gudri ned... feisbukos.
Publicēts: 15.05.12 11:22
 citēt
Dievs man bijis žēlīgs,neviens man nekomandē kā un ko. Dažreiz palūdz tā vai šitā,bet tas arī viss. bez krenķa atsaku visas haltūras ,kuras var sagādat galvassāpes. Dzīvoju pieticīgi,bet guļu mierīgi :)
Publicēts: 15.05.12 11:23
 citēt
Lunis pat svaigi kā atzinies (gan jau arī senāk), ka nav nekāds fotomākslinieks, bet dara, ko viņam prasa, ja par to maksā un viņš jūtas spējīgs to paveikt kā vajag un nesačakarējot nervus. Hobijs (mākslas lietas) ir tikai otra puse. Ceru, ka no galvas pareizi nocitēju blakus diskusijas domu.
Publicēts: 15.05.12 11:30
 citēt
Visi varianti ar visām fotosesijām, par kurām tiek maksāts fotogrāfam, ir reklāmas pasākums. Jo tas ir vienalga, vai bildes izmanto Coca-Cola reklāmās visā pasaulē, vai parādīt sevi tuvākajiem (feisbukā arī "tālākiem") draugiem. Tā ir pārdošanās, jo principā tiek atražoti stereotipi vidē un ar atribūtiku, kam pāri gājuši tūkstoši citu tādu pašu. Tiklīdz sākas "uztaisi man bildi par piecīti", tā tā jau ir aprunātā reklāma. Māksla ir otrādi — esi uztaisījis bildi un mēģini to kādam par piecīti pārdot. Un (ja kāds mēģina pārdomāt dziļāk) paparaci arī ir "reklāma", jo viņu klienti ir ierobežots loks, kas ar savu eksistenci vien norāda uz konkrēta veida bilžu pasūtīšanu, tās fotogrāfijas diez vai nonāks galerijā — cita auditorija, bildes kā iepakojums, kas jāredz un tad jāizmet.
Publicēts: 15.05.12 12:59
 citēt
Lunis:
Bildes:e jau tas, kurš fotogrāfs, bet viņa brālēns... nedodu ne pieci, ka raksts saguugleets un satulkots...

Tas kurš šo teica strādā šeit alphabaltic.lv
Publicēts: 15.05.12 16:41
 citēt
Bildes:
MiZx:P.S. Neticu, ka Latvijā kāds "šancē kā fotogrāfs", jo nav to gatavo fotogrāfiju pircēju. Vai arī tas ir hobijs, bet naudu pelna citā sfērā. Te neviens "šancē kā fotogrāfs", visi ir pērkami tipiņi, kam dažiem gadās arī hobijs.
a Lunis????????????????????????????????????

Šai sakarā izteikšos Bulgākova citātiem.
"Вы смеетесь надо мной, потому что я отличаюсь от вас, а я смеюсь над вами, потому что вы не отличаетесь друг от друга!" Михаил Булгаков

Latvijā NAV PROBLĒMU Dzīvot strādāt kā Fotogrāfam tik ar vienu nosacījumu SMADZENĒM / IEMAŅĀM labākām savādākām kā citiem JĀBŪT , tad viss notiek. DUMJI domāt ka jums kāds MAKSĀS par to ko VAR PATS vai daudzi citi , tāpēc kā jebkura biznesā JĀVAR SAVĀDĀK labāk un PIEPRASĪTAK kā citi "Fotogrāfi" :):) Man šī NESAPRATNE bieži uzdzen KLAJAS ŅIRGAS goda vārds :) Jocīgas grāmatas "Kā kļūt miljonāram , kā noprecēt miljonāru" jau sarakstījuši cilvēki no SAVAS pieredzes un tas nozīmē JA VIENS + DAŽI tā jau ir izdarījuši TAS VAIRS nav aktuāli , jo vairāk iet pa VIENU ceļu jo zemāk krīt cena un švakās bizness;)
Publicēts: 15.05.12 16:47 labots
 citēt
MiZx:Lunis pat svaigi kā atzinies (gan jau arī senāk), ka nav nekāds fotomākslinieks, bet dara, ko viņam prasa, ja par to maksā un viņš jūtas spējīgs to paveikt kā vajag un nesačakarējot nervus. Hobijs (mākslas lietas) ir tikai otra puse. Ceru, ka no galvas pareizi nocitēju blakus diskusijas domu.

JĀ tā ir , doma pagraiza , tieši tā es ar daru. Tik tur ir viena nianse , MAN NAV JĀSTRĀDĀ , būtibā es dzivoju kā lai pareiz pasaka "No citu darba" un daru tikai to KO GRIBAS un jāska KOMERCIJU es taisu par tik par cik man GRIBAS saglabāt kvalifikāciju iemaņas un FORMU :):) SAVĀDĀK man tas principā nav nepieciešams , es domāju STRĀDĀT lai izdzīvotu. Tas tāds "Eiropas revolucionāra" modelis Bagātu vecāku bērni kuri taisa "Sociālistisko revolūciju" kad bagāto nebūšot :D Ja tā vienkārši man "Kaut kā" rodas labums no tā ka reiz izveidoju izcili veiksmīgu projektu Foti jomā kurs jau daudzus gadus "Pašatīstās pašuzturās" pēc tam vēl dažus desmitus Mēdiju jomā un VISS , lāpstu krūmos guliet uz zviļņa pie silta jūras:):) "Daru ko gribu" gribu es fočēt TĀ kā patīk , tai skaitā arī TUPU komerciju reizēm:):) Piemēram patreiz škilū meitenes pienenēs jau otro nedēļu , RUTINĒTI bet jautri :face-grin:
Publicēts: 15.05.12 17:27
 citēt
andre:vai Jūsu prāt tas ir pašsaprotami, ja kleints atnāk pie starpnieka (daļēja izpildītāja vai organizētāja) lai veiktu kaut kādu darbu. tad starpnieks nodos šo darbu tālākai izpildei tikai tam izpildītājam, kurš dalīsies peļņā ?

Vai šāds biznesa modelis Jūsuprāt ir pareizs ?

šo trio ar fotografēšanu saistītu ir daudz:
klients -> reklāmu aģentūra -> fotogrāfs
Klients -> kāzu aģenturā -> fotogrāfs

grubētu izvērst šo diskusiju.

ceru sapratāt jautājumu par "atkatiem". :)

jeb vai par klienta piespēlēšanu ir jādalās ar ienākumiem ?

korupcija LV nav tikai valsts struktūrās. man sāk likties, ka privātajās tā varētu būt pat vēl izplatītāka, jo atšķirībā no valsts struktūrām nav jātaisa tenderi un prese neseko katram solim. tad tāds projvads, kas salasījies deflināriju par to kā notiek otkati, ka bez otkatiem ne soli, uztaisa pats savu otkatu mašīnīti - es tev pasūtījumu, tu man končas tajā pat laikā nepakaunoties vakarā pasūroties, ka rīgas domē jau nu neko bez kukuļa nevar.

par klienta piespēlēšanu var dalīties ar ienākumiem, bet ne jau tādā shēmā.

es par šo mēģinātu aprunāties ar projvada tiešo darba devēju :D
Publicēts: 15.05.12 20:28
 citēt
Tāpat kā ...

Darbu veicējs => pašvaldība => gala patērētājs (cilvēks - "parastais")

Domā, ka vari būt darba veicējs bez atkata? :D :D

Šajā gadījumā cieš gala patērētājs ... es par šādām shēmām vnk. piemetu klātu rēķinam "atkata" summu ... ja klients pats nemākt vai nevar atrast tad maksā arī starpniekam.

Vispār to dēvē par KAPITĀLISMU.

Man nepatīk shēma kas izskatās šādi:
Zvana tel.
S: "Čau tev tūlīt zvanīs viens cilvēks par foto!"
E: "Nu ok!"
Atkal zvana tel.
K: "bla bla vajag tur to to nofočēt, cik tas maksā?"
E: "Nu maksā tik un tik!"
K: "OK fočējam"
Atkal zvana tel.
S: "Nu es piebraukšu pēc 20Ls (vai tml.) par piespēlēšanu!"

WTF??? Uzreiz moš varēja pateikt... būtu piemetis klāt to 20Ls (vai tml.) :anger:
Publicēts: 15.05.12 20:31
 citēt
REZ:Tāpat kā ...

Šajā gadījumā cieš gala patērētājs ... es par šādām shēmām vnk. piemetu klātu rēķinam "atkata" summu ... ja klients pats nemākt vai nevar atrast tad maksā arī starpniekam.

Zvana tel.
Atkal zvana tel.
Atkal zvana tel.

WTF??? Uzreiz moš varēja pateikt... būtu piemetis klāt to 20Ls (vai tml.) :anger:

To dēvē par "Zēni no laukiem"
Publicēts: 15.05.12 20:41
 citēt

tā jau vēl ir normāla shēma :D

tas ko es nesaprotu parasti notiek šādi:

mēs no tevis pirksim štruntu x, ja tu man iešķiebsi piečuku, bet štrunta cenai ir vienalga jābūt zemākai nekā piedāvā pēteris.
Publicēts: 16.05.12 00:44 labots
 citēt

Zvana tel.
Atkal zvana tel.
Atkal zvana tel.

Nu ka ja tāda shema - uzreiz pasaki - pats vainīgs ka neinformēji, ka es zināju ka gribēsi daļu! Nākamreiz pateiks visu kā pienākas!
Publicēts: 16.05.12 08:37
 citēt
:)
par ko ir debates, un par ko ir jautājums. Ņemsim pamatķēdes posmu- firma. Firma saņem pasūtījumu, un par to samaksu- vai visa nauda tiek izpildītājam :D... valsts paņem savu daļu nodokļos, administrēšanas izdevumi, amortizējošie izdevumi, firmas uzkrājumi, var pieminēt materiālu iegāde, un tikai tad izpildītājs :D. Un jebkurā firmā divreiz vairāk ciena cilvēku ar TALANTU sagādāt pasūtījumus, nekā cilvēku ar TALANTU izpildīt. Un loģika pareizi saka- ja būs pasūtījumi, izpildītāju vienmēr atradīsi, bet ja būs izpildītāji, bet nebūs pasūtījumu, firma iet pa burbuli :P
Andrē ļoti nepareizi formulēja jautājumā darba sagādātāja nosaukumu... tur Luņa pieminētajos foto laukos ir prakse, ka divas firmas, vai darījumi pa tiešo nenotiek, starpā ir savedējs (sauciet, ka gribiet- advok'tu, makleru, menedžeru kantoris), kuram pēc man esošajiem ziņu avotie ofic pienākā 9 % no darījuma summas.
Publicēts: 18.05.12 15:58
 citēt
gadās, ka ne izglītība, ne saprašana, grib pa kruto, vēršās pie super - truper aģentiem un turpat nonāk, bet jau par lielāku ceņņiku. :big_smile:
Publicēts: 18.05.12 16:20
 citēt
Otkatu sistēma ir visur. Ja vienkārši runā, tad , ja es atdodu kādam klientu vai darbu, tad gribu par to noteiktu % no peļņas vai kādu pakalpojumu.. t'pat arī ja man kāds ko piespēlē, tad es arī atdodu % no peļņas. Tas ir normāli, jo nevienmēr ir iespējams visu paņemt pašam vai ir kādi citi apstākļi.

Aģentūras tā arī strādā, visu sakārto, sabīda lietas un piestāda rēķinu. Parasti pasūtītāji paši ar visu pasākumu nenodarbojas un nav pieredzes, viņi grib rezultātu un par to maksā. Latvijā tirgus ir šaurs un ja kāds kādu sāk čakarēt, tad tas ir zināms uzreiz daudziem un ar tevi neviens nestrādās.
Publicēts: 18.05.12 16:23
 citēt
komunisma_reegs:Otkatu sistēma ir visur. Ja vienkārši runā, tad , ja es atdodu kādam klientu vai darbu, tad gribu par to noteiktu % no peļņas vai kādu pakalpojumu.. t'pat arī ja man kāds ko piespēlē, tad es arī atdodu % no peļņas. Tas ir normāli, jo nevienmēr ir iespējams visu paņemt pašam vai ir kādi citi apstākļi.

Aģentūras tā arī strādā, visu sakārto, sabīda lietas un piestāda rēķinu. Parasti pasūtītāji paši ar visu pasākumu nenodarbojas un nav pieredzes, viņi grib rezultātu un par to maksā. Latvijā tirgus ir šaurs un ja kāds kādu sāk čakarēt, tad tas ir zināms uzreiz daudziem un ar tevi neviens nestrādās.
nejauc starpniecību ar atkatu!
Publicēts: 18.05.12 16:28
 citēt
haralds:gadās, ka ne izglītība, ne saprašana, grib pa kruto, vēršās pie super - truper aģentiem un turpat nonāk, bet jau par lielāku ceņņiku. :big_smile:

Aņuks no dzīves- ienāk jaunkrievs pie fotogrāfa un saka, klau man vajag manai firmai kalendaru par 2000 baksiem, jo tādu mēslu, ka Vovkam, par 1500 baksiem negribu (arī tā paša fotogrāfa darbs, un abi to zin, bet pa pjankai Vovka lielījies, ka šim kalendārs par 1500 ) :D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):