Neesmu kā ziniet profs par šitām visām lietām, tapēc prasu palīdzību.
Man gribās nopirkt un pamēģināt platleņķi, tātad itkā atradu 2 saistošus, kurš labāks un kāda pieredze? :
Sigma 20mm F1.8 EX DG ASP RF Nikon
Sigma 20-40mm F2.8 EX DG ASP Nikon
es nejmtu ar lielaako f atveermumu, jo nokropot jau var vniemeer ja vajadziiba spiezh! bet ja taa godiigi 20mm nu nav jau nekaads lielais platlenkis uz 1.6x cropa ! Man kit leecai pat 18mm! skaties drizaak kaadu Sigmu! Piemeeram 10-20mm!
Sigma 10-20 ir labs, bet ljoti gaismu miilosh stikls. Canon 10-22 ir mazliet mazprasiigaaks pret gaismu un baumo, ka arii asaaks, klusaaks un labaak fokuseejas.
Abi objektiivi ir ljoti liidziigi. Shis nu ir tas gadijums, kad Sigma un Canon ir LJOTI liidziigi visaadaa zinjaa. Canon paarspeeks sheit ir pietiekami nieciigs, lai nemaksaatu klaat lieku naudu... ja neesi Canon fans un visu, kas nav balts, uzskati par meesliem.
Bet 10-20 ir super objektiivs. Seedi pirmajaa rindaa un visa skatuve ir tavaa ekraanaa...
no savas pieredzes varu pateiks shaadi. pasham ir sigma 10-20. 99% to izmanotju tikai uz 10, tapee iesaku labaak pirtk nikkor 10.5mm 2.8 kvalitaate daudz labaaka un gaismasjutuiigaaks. atceries ka sigmas dod slitkaaku kvalitaati un autofokusi nikojaas. un sigmas aatraak pliist, tapee jau leetaaki ir. iesaku tomeer piekraat naudinu un nopirkt nikon 10.5 2.8. bet ja tev nosplauties uz gaismaspeeju un visu bildeesi dabaa, tad droshi nem zoomu 10-20 sigmu (ja naudas pietruukst),vai ja maks atlauj tad originaalo 12-24
..eeem, ir arii taada shtelle kaa manuaalais fokuss
Uzstaadi diafragmu uz kaadiem f8, fokusu nedaudz pirms bezgaliibas, un tik bliez nefokuseejoties un lieki nestresojot, ka kkas kas ir taalaak par 1 m vareetu buut neass...
Uzstaadi diafragmu uz kaadiem f8, fokusu nedaudz pirms bezgaliibas, un tik bliez nefokuseejoties un lieki nestresojot, ka kkas kas ir taalaak par 1 m vareetu buut neass...
vismaz man taa liekas..
Kur praktiski tumsā var izmantot fisheye?
Tur kur vajag platu leņķi... kāpēc paltu leņķi? Tāpēc, ka objekts ir pārāk tuvu. Un tur manuālais nederēs. Haļava, protams, vienmēr pastāv... :lol:
vismaz man taa liekas..
Tur kur vajag platu leņķi... kāpēc paltu leņķi? Tāpēc, ka objekts ir pārāk tuvu. Un tur manuālais nederēs. Haļava, protams, vienmēr pastāv... :lol:
tai lampai ir jaastraada. nesaprotu kaapeec vina nestraadaa ???
vismaz man taa liekas..
tai lampai ir jaastraada. nesaprotu kaapeec vina nestraadaa ???
Man arī tas bija pārsteigums, uzlieku citu objektīvu - strādā... :?