forum.gif
Matricas tīrīšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Matricas tīrīšana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.05.12 19:07
 citēt
Lūdzu iesakiet, izņemot Canon centru Mūkusalas ielā, iestādīti kur varētu notīrīt matricu Canon aparātam. Palasījos šeit jau esošus topikus kuri tapuši kādu laiku atpakaļ. Varbūt pa šo laika sprīdi kas mainījies? Ko varat teikt par BFSu konkrētajā jautājumā?
Paldies!
Publicēts: 16.05.12 19:12
 citēt
Man personiigi par BFS ir negatiiva pieredze, bet par MDfoto - baigi labaa ... neslikts ir arii Nagla ....
Publicēts: 16.05.12 19:21
 citēt
Kā variants, ja nav aplam līkas rokas.. Es aizčāpoju uz MDfoto, nopirku tīrīšanas komplektu, un par naudu, ko meistaram būtu maksājis tīru reizes sešas..:face-grin:
Publicēts: 16.05.12 19:39 labots
 citēt
Man vēl ne reizi 5 gadu laikā nav bijis puteklis, kuru nevarētu nopūst ar šo:

Publicēts: 16.05.12 19:44
 citēt
alchsh:Man vēl ne reizi 5 gadu laikā nav bijis puteklis, kuru nevarētu nopūst ar šo:

laikam reti maini objektiivus .... lieto zuperzuumu?;-p;-)
Publicēts: 16.05.12 19:51 labots
 citēt
Mainu bieži un diezgan pavirši vēl pietam :)

Pirms filmēšans vienmēr izpūšu, ja arī kāds ir, lai filmējot nepiecepas, tad gan varētu būt grūtāk to dabūt nost.
Publicēts: 16.05.12 20:04 labots
 citēt
alchsh:Mainu bieži un diezgan pavirši vēl pietam :)

Pirms filmēšans vienmēr izpūšu, ja arī kāds ir, lai filmējot nepiecepas, tad gan varētu būt grūtāk to dabūt nost.

drīzāk fočē/filmē ar atvērtu F.
Līdz 2.8 redz tikai milzīgus putekļus, līdz 5.6 ļoti treknus....
Aizgriežot uz F 10 un vairāk ir oioioi.................
Publicēts: 16.05.12 20:09 labots
 citēt
Varētu būt! :) jānotestē. Esmu maza DOF frīks, diafragma gandrīz vnm uz max vaļā.

Labots:
Notestēju, 4 puteklīši 4px izmērā pie 100% bildes palielinājuma, bija stūros.
Publicēts: 16.05.12 20:22
 citēt
nu re;-ppppp
Publicēts: 16.05.12 20:36 labots
 citēt
Varbūt nedaudz ne pa tēmu, bet putekļi ir štelle, kur mani 7D nebeidz pārsteigt. Pirms tam 400D matrica aizkakājās dažu nedēļu laikā un nācās tur pūst nost un sazin kādas vēl manipulācijas veikt, bet ar 7D 1,5 gada laikā neesmu nevienu putekli ieraudzījis - neskatoties uz to, ka man kā kukaiņu fotogrāfam f9-f10 ir standarta fragmas atvērums un ņemu virsū/nost objektīvu un starpgradzenus ļoti bieži visādos apstākļos :amazing: Laikam kaut kāds brīnumkratīklis matricai :D
Publicēts: 16.05.12 22:12
 citēt
alchsh:Varētu būt! :) jānotestē. Esmu maza DOF frīks, diafragma gandrīz vnm uz max vaļā.

Labots:
Notestēju, 4 puteklīši 4px izmērā pie 100% bildes palielinājuma, bija stūros.

manas matricas ir mazliet bēdīgākas, par dof domas saskan, man no 2.8 uz augšu jau šķiet daudz :)
Publicēts: 16.05.12 22:20
 citēt
Elmarss:Kā variants, ja nav aplam līkas rokas.. Es aizčāpoju uz MDfoto, nopirku tīrīšanas komplektu, un par naudu, ko meistaram būtu maksājis tīru reizes sešas..:face-grin:

es daru tāpat
Publicēts: 16.05.12 22:56
 citēt
Elmarss:Kā variants, ja nav aplam līkas rokas.. Es aizčāpoju uz MDfoto, nopirku tīrīšanas komplektu, un par naudu, ko meistaram būtu maksājis tīru reizes sešas..:face-grin:

Man laikam līkas rokas, vai arī kādi četri putekļi tā piecepušies, ka nu nekādi... mitro tīrīšanu gan neesmu mēģinājis... kaut kā bail švīkas savilkt...
Publicēts: 17.05.12 03:28
 citēt
hm, kad bija canon 400D un 40D, tad nezināju ko nozīmē putekļi. Pat pie FF16 neko neredzēja. Bet 5D izmainīja manu dzīvi :) ja tā var teikt. Sākumā baidījos, bet tīrīšanas servisu cenas likās šausminošas. Pavadīju vairākas stundas pētot video ar to kāda ražotāja otiņas un visas uzpariktes izmantot.
Tad pasūtīju ebajā 4 otiņas par 16 mārciņām. Atradu video ar tieši tādu pašu produktu un aidā. Amats rokā.
Mājās bija saspiestā gaisa pudelītes ar tām dažreiz papūšu arī, bet nu 5D ir putekļu sūcējs, tagad sanāk tā, ka ja biežāk palietots, tad pirms katra svavrīgāka pasākuma jātīra matrica (mazliet kaitina, bet nu vismaz cena tīrīšanai nav tik drastiska). Ziemas laikā bija mazāk putekļu, bet tagad, lai aŗi pie mums šeit lietains, tik un tā savācas.

Objektīvus mainu daudz un nedomājot par to kur undaru to bieži. 40D matricu neesmu vēl ne reizi, tiesa gan neatceros cik gadus šī kamera man ir, bet tika iepirkta pāris mēnešus pēc iznakšanas.

Nevajag baidīties pašiem pamēģināt, ja nepērk to lēto ķīns komplektu pa 3ls ar 20 otiņām, bet kaut vai tajā pašā MD foto to pa 4ls (man ir kaut kas līdzīgs), tad visam jābūt kārtībā. Tikai pērkot jāpārliecinās kādai matricai tiek pirkts (crop vai FF). Neesmu mēģinājis pirkt otiņas un šķidrumus atsevišški, tad sanākot vēl lētāk, bet tad baigi jālasa netā, jo biju lasījis, ka daži š''kidrumi nav paredzēti visu brendu matricām.
Publicēts: 17.05.12 08:03 labots
 citēt
viencmuzikanc:

Man laikam līkas rokas, vai arī kādi četri putekļi tā piecepušies, ka nu nekādi... mitro tīrīšanu gan neesmu mēģinājis... kaut kā bail švīkas savilkt...

Tai komplektā ir slapja un sausa lāpstiņa...:face-smile: Un 50D sausi notīrāmie putekļi ar ultraskaņas vibratoru tiek nopurināti, paliek lipīgie, kā ziedputekšņi...:face-sad:
Publicēts: 17.05.12 08:15
 citēt
Tīru pats un brīnos par tiem, kuri maksā tās zvērās cenas spečiem.
Publicēts: 17.05.12 08:32 labots
 citēt
alchsh: Esmu maza DOF frīks, diafragma gandrīz vnm uz max vaļā.

the same here :)

pats ar nekur tīrīt vēl neesmu nesis, mitrā tīrīšsana nav bijusi vispār kopš fotogrāfēju, kad pagriež ciet diafragmu, tad jā pie f11-f16 stūros ir pa kādam puteklim :)
Publicēts: 17.05.12 08:37
 citēt
uljens:
alchsh: Esmu maza DOF frīks, diafragma gandrīz vnm uz max vaļā.

pats ar nekur tīrīt vēl neesmu nesis, mitrā tīrīšsana nav bijusi vispār kopš fotogrāfēju, kad pagriež ciet daifragmu, tad jā pie f11-f16 stūros ir pa kādam puteklim :)

Putekļi nāk un iet :D... bet interesanti palasīt... ja puteklis ir uz matricas, kā to var ietekmēt diafragma???... būs jāpamēģina
patestēt :)
Publicēts: 17.05.12 08:51 labots
 citēt
Haiduks:... ja puteklis ir uz matricas, kā to var ietekmēt diafragma???...

Diafragmas atvērums neietekmē putekli, bet gan tā redzamību... tikai un vienīgi prasta fizika
Publicēts: 17.05.12 08:52 labots
 citēt
Haiduks:
uljens:

pats ar nekur tīrīt vēl neesmu nesis, mitrā tīrīšsana nav bijusi vispār kopš fotogrāfēju, kad pagriež ciet daifragmu, tad jā pie f11-f16 stūros ir pa kādam puteklim :)

Putekļi nāk un iet :D... bet interesanti palasīt... ja puteklis ir uz matricas, kā to var ietekmēt diafragma???... būs jāpamēģina
patestēt :)

vai tad no mēness nogāzies? :D vot pamēģini gan, fiziku neapmānīsi...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):