Par vispārlietojamu objektīvu varētu kādu universālo zūmu uzskatīt... Fiksētie tai kategorijā nevisai ierakstās. Tiesa, savulaik zenītiem tas bij helioss kautkāds 50mm, tik zūmu toreiz tikpatkā nebij.
nu protams ka var, arii ar vienu gan jau ka var. tur divi varianti - vai nu pielaagoties objektiivam (zoom ar kaajaam) vai pielaagot objektiivu savaam vajadziibaam (zoom no vietas)
ja atgrieztos pie kāzu bildēšanas, tad labāk izvēlētos 24L or 35L + 85L nekā 16-35L or 24-70L +70-200L, un prieks par tiem, kuri jau to atšķirību ir sapratuši un tā dara
nu tas ir ja ir kaazas un portreti utml. ir jau daudz, kur tie super L fixi ir vnk metami pret sienu un labaaku par 16-35,24-70,70-200 komplektu pielietojuma/kvalitaates zinjaa neatrast. principaa mans sapnju komplekts...tik man liidz taadam veel art un art
Daudz nefočēju, bet nekad vēl neesmu izjutis, ka kāzās 85mm būtu par īsu... (uz crop'a). Tiku pie 30mm, būs jāpaskatās, kā ir uz vienas kameras 85mm, uz otras 30mm... Protams, kādu reizīti jau vajag 17/18-40/50 zūmu. kaut kad vēlāk 85mm 1.8. vietā vajadzētu pamēģināt Sigmu 85mm 1.4
Matrica Canon crop. Par vispārlietojamu neprecīzi uzrakstīju - biju domājis, ka neintersē stikla macro spējas. Visi jau skaisti izsaka vispārzināmas lietas tik pagaidām par minēto stiklu neviens neko nav uzrakstījis.
LKZ:nu kameer Tu gaidi iisto "klientu" tikmeer mees Tavu topiku turam pie dziiviibas aukshgalaa
Kas tur ko teikt. Ar APS-C matricu būs 30mm ekvivalents. Tādu fokusēšanās garumu - 30/2,8 ilgu laiku bija uz filmenieka, strītartam. Bija 30 / 1,4 uz Nikona, tāpat vājās gaismās bez z/sp nekas dižs nebija. Nav skaidrs, kam īsti to vēlies izmantot...
uljens:ja atgrieztos pie kāzu bildēšanas, tad labāk izvēlētos 24L or 35L + 85L nekā 16-35L or 24-70L +70-200L
dārga izprieca un smagi nest, ja katrs savā kamerā, a kāzās ta starp ilgām un lēnām nīkšanām ik pa brīžam arī kaut kas ātri notiek un ej nu paspēj glāzi apmainīt.
uljens:ja atgrieztos pie kāzu bildēšanas, tad labāk izvēlētos 24L or 35L + 85L nekā 16-35L or 24-70L +70-200L
dārga izprieca un smagi nest, ja katrs savā kamerā, a kāzās ta starp ilgām un lēnām nīkšanām ik pa brīžam arī kaut kas ātri notiek un ej nu paspēj glāzi apmainīt.
biju domājis, teiksim, 5DII + 24L & 5DII + 85L (būs vieglāks nekā ar zoomiem)
haralds:ārga izprieca un smagi nest, ja katrs savā kamerā, a kāzās ta starp ilgām un lēnām nīkšanām ik pa brīžam arī kaut kas ātri notiek un ej nu paspēj glāzi apmainīt.
biju domājis, teiksim, 5DII + 24L & 5DII + 85L (būs vieglāks nekā ar zoomiem)
PAREIZA doma. Es 2/3 no daudziem simtiem kāzu savulaik esmu nobildējis ar diviem stikliem divām kamarām uz vienas 28mm reizēm 35mm otrai vienmēr 135mm NIKON fiksi Vienai METZ 45 CT-1 otrai NIKON SB24